Sad Tito da ustane jel bi prešli u KPJ?

Autorska
Prosto je neverovatno da forumaśi prelaze iz jedne u drugu stranku iako se kunu da njihovi stari nisu bili ni u jednoj partiji?
Kako je došlo do toga?
Trebas biti vrlo zao, naivan ili neobrazovan da udjes u jednu stranku totalitarne ideologije kao sto je KPJ. Komunizam ne moze drugacije da se ostvari osim krsenja ljudskih prava. Socijalizam i komunizam ne forsiraju najbolje u drustvu, pa drustvo stagnira. Gusi privatnu inicijativu, slobodu izrazavanja i trziste.

A sto se tice prelaska iz partije u partiju... Bio sam clan jedne partije koja je kod kvazipatriota i rusopatofila prokazana kao "izdajnicka", ali s obzirom da sam video kako to sve izgleda iznutra, zgadio sam se - nemam stomak za to i nikada vise ni pod cenu zivota ne bih usao u neku stranku. Glasao i podrzao da, ali da budem clan - nikada vise!

Trebas biti vrlo zao, naivan ili neobrazovan da udjes u jednu stranku totalitarne ideologije kao sto je KPJ. Komunizam ne moze drugacije da se ostvari osim krsenja ljudskih prava. Socijalizam i komunizam ne forsiraju najbolje u drustvu, pa drustvo stagnira. Gusi privatnu inicijativu, slobodu izrazavanja i trziste.

A sto se tice prelaska iz partije u partiju... Bio sam clan jedne partije koja je kod kvazipatriota i rusopatofila prokazana kao "izdajnicka", ali s obzirom da sam video kako to sve izgleda iznutra, zgadio sam se - nemam stomak za to i nikada vise ni pod cenu zivota ne bih usao u neku stranku. Glasao i podrzao da, ali da budem clan - nikada vise!
Мени је комунизам исто што и нацизам ако ме питаш

Мени је комунизам исто што и нацизам ако ме питаш
Za nijansu gori je nacizam :D U Hitlerovom tipu nacizma mogao si reci da si Nemac, da si nacionalsocijalista, a da ipak zbog "pogresnog" oblika glave i sumnjivog prerizema zavrsis u gasnoj komori. Ali, tu su nekako. Meni je imbecilno kako se partizanofili svadjaju sa cetnofilima oko antifasizma i slobodarstva. Nije tema o cetnicima (o njima isto nemam lepo misljenje) ali kako mozes biti ljubitelj partizanstine i reci za sebe da si slobodoljubiv? Doticni su prognali Nemce i Italijane. Vise je Nemaca prograno iz Juge nego Srba iz Krajine. Streljanje "nepodobnih" pokazivanjem prsta, to su neoprostivi gresi. Neko je vec napisao i ja se sa time slazem da Jugosloveni u WW2 nisu imali istinski slobodarsku vojsku.

Za nijansu gori je nacizam :D U Hitlerovom tipu nacizma mogao si reci da si Nemac, da si nacionalsocijalista, a da ipak zbog "pogresnog" oblika glave i sumnjivog prerizema zavrsis u gasnoj komori. Ali, tu su nekako. Meni je imbecilno kako se partizanofili svadjaju sa cetnofilima oko antifasizma i slobodarstva. Nije tema o cetnicima (o njima isto nemam lepo misljenje) ali kako mozes biti ljubitelj partizanstine i reci za sebe da si slobodoljubiv? Doticni su prognali Nemce i Italijane. Vise je Nemaca prograno iz Juge nego Srba iz Krajine. Streljanje "nepodobnih" pokazivanjem prsta, to su neoprostivi gresi. Neko je vec napisao i ja se sa time slazem da Jugosloveni u WW2 nisu imali istinski slobodarsku vojsku.
Не правим разлику између њих :D :D :D

Masa Dunavskih Švaba u Banatu i Italijana u Istri su bili saradnici okupatora. To je možda jedna od ređih stvari što se može zameriti Partizanima.

Njihovi glavni zločini su bili prema Četnicima. I pre svega su bili na ideološkoj bazi s obzirom da su Četnici bili jedna od najuspešnijih antifašističkih skupina na Evropskom kontinentu.

Masa Dunavskih Švaba u Banatu i Italijana u Istri su bili saradnici okupatora. To je možda jedna od ređih stvari što se može zameriti Partizanima.

Njihovi glavni zločini su bili prema Četnicima. I pre svega su bili na ideološkoj bazi s obzirom da su Četnici bili jedna od najuspešnijih antifašističkih skupina na Evropskom kontinentu.
Masa jugoslovenskih Hrvata su bili ustase. Sto nisu sve njih proterali u Australije i Amerike? Masa Srba su bili u raznim nepartizanskim formacijama koje su partizani optuzivali za kolaboraciju. Zasto onda Srbi nisu proterani iz Jugoslavije u Australije, Evrope i Amerike? Masa Madjara je podrzavala Hortija. Zasto Madjari nisu proterani? Masa Makedonaca je podrzavala bugarske fasiste. Zasto Makedonci nisu proterani iz Jugoslavije? Masa Bosnjaka je podrzavala Handzar. Zasto oni su proterani iz Jugoslavije? Masa Crnogoraca iz stare CG je podrzavala Drljevica i Italijane. Zasto se Cetinje onda nije etnicki ocistilo? Masa Albanaca je podrzavala baliste, veliku Albaniju i Italiju. Zasto nisu proterani Albanci sa Kosova iz MKD? Kakav je to argument da se kazni ceo narod? Na sta lici taj sovinizam. To sto su partizani uradili Banatu, Istri, Dalmaciji, Severnoj Sloveniji, to je neoprostiv greh. Ono sto su radili demokratama, antikomunistima, imucnim ljudima (nemoj mi samo reci da se svako obogatio neposteno). Bruka i sramota . Hoces da ti kazem zasto su proterali Nemce i Italijane? Zato sto su to bile najbogatije populacije u Jugoslaviji. Bilo je slast oteti im imovinu i dati lumpelproleterijatu i drzavi. Eto, to je cela istina. Da je prica o saradnji citavih porodica sa okupatorima, vecina stanovnika bivse Jugoslavije bi morala da pakuje kofere. Partizanski pokret je postao zlocinacki krajem rata i par godina posle rata - transformisao se u regularnu armiju (mislim da je 1948. zavrseno komunisticko etnicko ciscenje Nemaca i Italijana). Ne mogu sada da se setim, ali cini mi se da je poslednji komunisticki logor za banatske nemacke civile radio do '48. Nemoj me drzti za rec, da li je najveci bio kod Knicanina (ex Rudolfsgnad) ili Molina (ex Molindrofa). Bilo ih je vise.

Nisu vam smetala etnicka ciscenja 1944-1948, nisu vam smetala masovna streljanja jer je to necija druga koza bila u pitanju. Bilo je lepo dok nam je Tile davao ukradenu imovinu. E, Djavo je dosao po svoje 1990ih i nadam se da ste se naucili pameti. 50 godina zlocinacke ideologije nepostovanja tudjeg ne moze da izrodi nista dobro, jer se stvara pogresan mentalitet. Nista ne uzimajte sto je tudje, pogotovo ne sto se generacijama stice. Na kraju karma uradi svoje desetostruko (ne karma u metafizickom smislu, vec iskrivljene postupke pravi iskrivljen um, a iskrivljen um dugotrajno dovodi do propasti svega cega se dotakne - a komunizam je jedna od onih ideologija koje izvitoperuju).

Nije odgovor na moje pitanje. Koncentrisao si se samo na ustase. Eto, vidis. Znaci, deo ustasa se pobilo, a njihove porodice se ostavilo. Nemacke kolaboracioniste se pobilo, a njihove porodice i porodice onih Nemaca i Italijana koji nisu bili kolaboracionisti se logorisalo. Sramota jedna. Kakva cherry picking argumentacija.
Nemam reci. Ovo je dokaz da se na zalost u velikom broju gradjana bivse jugoslavije krije genocidni i zlocinacki poriv. Ok je, dakle, bez reda i sistema streljati kapitaliste, opozicionare i intelektualce. Ok je ogranicavati privatnu imovinu i otimati tudje. Ok je logorisati zene i decu iz nemackih porodica, a Italijane terati sa zavezljajima. Ovo je jos gore nego sto sam mislio. Da ste vi apologete partizana bar balo posteni, priznali biste gresku i da je sve to nedopustivo.

Svako vreme vrsi vaspitanje i oblikovanje naroda.....

Ideologija komunizma je to cinila kroz dva principa i vise pod principa...
Princip proletarijata koji je pogresan, pretpostavka da ce svako ako mu se pruzi mogucnost da je iskoristi da maksimalno napreduje i izgradjuje sebe....dokazano netacan princip, ali potekao iz nemogucnosti siromasnih da obezbede sebi pogodnosti skolovanja i ucenja od znalaca....i dan danas oni koji znaju ne dele znanje...

Drugi princip je princip emancipacije, tj slobodnog ispoljavanja onog sto zelis ili su ti afiniteti...

Dva ili vise podprincipa su ne narusavaj osnove principskih ideologija, koja je tu vise da zastiti prdonje koji su zaseli na fotelje , obicno iz agresivnih planinskih , promucurnih krajeva, vrlo prakticnih zbog planina, ali bez stvarnog obrazovanja i inteligencije i svesti...
Jer od malena nisu bili naviknuti na dugotrajno ukljucivanje mozga nego na stalno ukljucenje alarma za opasnost...
Tako taj prvi pod princip postaje u funkciji zastite prdonja...i ispoljava se uglavnom posle smrti Tita, dok je ranije istrazivan i sankcionisan posle izvesnog vremena, na zalost...u medjuvremenu je neke pojeo mrak...

-----------------------------------------
Sadasnja preoblikovanja naroda sumnogo gora...to nisu vise prirodna , emancipacija i nagonska ispoljenja pojedinaca nego nakaradno usvajanje fenseraja...
ljudi se sve vise uce da postuju jake metode nasilja, objave na tablama suda, uterivace,tj izvrsitenje, bez prava na neke zalbe i procese, notare bez nekih stvarnih advokatskih ili primednih radnji...

sve se pretvara u sistem kad kola krenu nizbrdo , idu nizbrdo dok ih silnim placanjima ne zaustavi pojedinac...

Boranija se prima na to polunasilno upravljanje njihovim zivotima i sve vise zive te deformisane zivote koji imajuneka pravila koja nisu smisao , ali vremenom se zamenjuju za smisao..
Ljudi postaju sretni ako imaju dovoljno rezerve da prave svoju korupciju tamte za tamte i druge dogovore...
Ljudi postaju sretni ako moze da vrate poakost onima koji su im ucini nesto nazao umesto da isprave to nesto nazao....lakse je potegnuti silu..

Odvojeni od sistemskih , svi hrle u koruptivna resenja...

Otud vecini ideja da im je bolji kapitalizam danasnje Srbije koji nije akpitalizamnego korupcioni despotski sistem jer pravi kapital nema bas lak zivot u Srbiji...bice eliminisan..
Kada smo kod sveže kešovine....

Za vreme SFRJ postojale su domaće banke.
Medjutim, kako je to pisali u Ustavu, samo prefsednik predsedništva (za nepismene Tito lično) je mogao da pozajmljuje keśovinu.
I to ne od stranih banaka već od Rotśilda lično.
Ok, to su neke druge relacije o smislu i postavkama...

Danas, nemamo svoje banke a domaća valuta je vezana za meśetarsku evropsku....
Kao onomad kad si za zlato dobijao rajhs-marku...

Masa jugoslovenskih Hrvata su bili ustase. Sto nisu sve njih proterali u Australije i Amerike? Masa Srba su bili u raznim nepartizanskim formacijama koje su partizani optuzivali za kolaboraciju. Zasto onda Srbi nisu proterani iz Jugoslavije u Australije, Evrope i Amerike? Masa Madjara je podrzavala Hortija. Zasto Madjari nisu proterani? Masa Makedonaca je podrzavala bugarske fasiste. Zasto Makedonci nisu proterani iz Jugoslavije? Masa Bosnjaka je podrzavala Handzar. Zasto oni su proterani iz Jugoslavije? Masa Crnogoraca iz stare CG je podrzavala Drljevica i Italijane. Zasto se Cetinje onda nije etnicki ocistilo? Masa Albanaca je podrzavala baliste, veliku Albaniju i Italiju. Zasto nisu proterani Albanci sa Kosova iz MKD? Kakav je to argument da se kazni ceo narod? Na sta lici taj sovinizam. To sto su partizani uradili Banatu, Istri, Dalmaciji, Severnoj Sloveniji, to je neoprostiv greh. Ono sto su radili demokratama, antikomunistima, imucnim ljudima (nemoj mi samo reci da se svako obogatio neposteno). Bruka i sramota . Hoces da ti kazem zasto su proterali Nemce i Italijane? Zato sto su to bile najbogatije populacije u Jugoslaviji. Bilo je slast oteti im imovinu i dati lumpelproleterijatu i drzavi. Eto, to je cela istina. Da je prica o saradnji citavih porodica sa okupatorima, vecina stanovnika bivse Jugoslavije bi morala da pakuje kofere. Partizanski pokret je postao zlocinacki krajem rata i par godina posle rata - transformisao se u regularnu armiju (mislim da je 1948. zavrseno komunisticko etnicko ciscenje Nemaca i Italijana). Ne mogu sada da se setim, ali cini mi se da je poslednji komunisticki logor za banatske nemacke civile radio do '48. Nemoj me drzti za rec, da li je najveci bio kod Knicanina (ex Rudolfsgnad) ili Molina (ex Molindrofa). Bilo ih je vise.

Nisu vam smetala etnicka ciscenja 1944-1948, nisu vam smetala masovna streljanja jer je to necija druga koza bila u pitanju. Bilo je lepo dok nam je Tile davao ukradenu imovinu. E, Djavo je dosao po svoje 1990ih i nadam se da ste se naucili pameti. 50 godina zlocinacke ideologije nepostovanja tudjeg ne moze da izrodi nista dobro, jer se stvara pogresan mentalitet. Nista ne uzimajte sto je tudje, pogotovo ne sto se generacijama stice. Na kraju karma uradi svoje desetostruko (ne karma u metafizickom smislu, vec iskrivljene postupke pravi iskrivljen um, a iskrivljen um dugotrajno dovodi do propasti svega cega se dotakne - a komunizam je jedna od onih ideologija koje izvitoperuju).
Dzabe ti ovo pisanije...

Evo i zasto...

U svakom pokretu su ljudi , osim ideologa, tu su i oni koji razumeju ideju...znaci imas 10 onih koji razumeju ideju , imas 2000 onih koji su jebivetri koji su resili da se ozbiljno bave idejom, i imas 60 000 onih koji su ljudi , i kao podrzavaju tu ideju , ali su ljudi od pre te ideje i uvek vuku na vreme pre ideje...znaci kobajagi su za novo a ustvari su subverzivni i vuku na staro..

Ti subverzivci vole pare , jer su pare bile sve pre , pa ce i u novom sistemu Ali imaju i one koje ne vole, kojima zavide ili koji su im se zamerili..

Tada proradi ono sto je poznato vama ali se pravite tutubani , a to je da bi da imate vlast makli neke ne zato sto su losi ljudi nego brate nerviraju vas...pametuju, ili uspesno rade ono sto vama ne ide...

Tako da uvek ima tih kobajagi pravednih, a ustvari su supci..i eto cifre ima ih bas mnogo..

Kriju se iza ovih 2000 galamdzija...najpravednijih pravednika koji su ostrasceni i svuda se trpaju a ne znaju , ne razumeju , ali su se najvise potrudili da nauce napamet...
Isto se ovo desava i kod religije....sad da pocnes proces selekcije vernika dobio bi isto , 10 onih koji razumeju veru bas dobro, a cak ne moraju da budu jako ispoljeni vernici , 2000 ortodoksnih veronasilnika i ostalo su ja slavim slavu vernici , tj vise sujevernici koji hoce prvi da dohvate kamen i kamenuju nekog ko im nije po volji..

E sad, da li onda treba pobiti sve vernike....ima itekako razloga , ako pogledas ko sve slavi slavu i laje po gradovima i selima, mozes hladno da proglasis pravoslavlje laznim i pobijes sve vernike ili ih bar zatvoris zbog jeresi na 40 godina zatvora....
I bio bi u pravu sto se tice opravdanja optuzbe...

Ali se tako ne radi sa ljudima ako hoces da razvijas sistem...
Mora sloj prastanja i sloj usmeravanja ali ne preterano prastanje jer se onda sakriju i buse iznutra...

Na zalost vidi brojke..10 ljudi koji razumeju , nikad ih nije vise...10...to ne moze da stigne da se upozna sa tih 60 000 ili da dobro kontrolise ovih 2000 koji ce ustvari raditi primenu svega...

Nemci su aktivno ubaceni od strane SS i nemacke kao aktivni ucesnici u rat...nisu mogli da izbegnu to , mozda nisu ni hteli znajuci koliko su nemci puni postovanja prema nemackoj...., otud ciscenje nemaca..
Da li je trebalo da se drugacije resava pitanje ustasa, verovatno da, i da se vrsi razdvajanje cetnika na okrvljene i neokrvljene, tj pokupljene, i to da....ali opet to je sve komplikovano kad se dodje do oslobodjenja, gledas da sto pre dobijes funkcionalno drustvo , glad je, mora prinudni otkup, mora...a ti nemas ljude koji znajud a se ponasaju i da imaju meru...imas ovih poluludih 2000 ostrascenih , obicno planinaca, cak i da su ziveli u Sarajevu od rodjenja, ili u BG od rodjenja, ili u Zagrebu od rodjenja...opet su planinci jer u svemu imitiraju svog oca koji je dosao iz ljubuskog iz nekih pizdinaca..

Ne bih prešao, jer sam oduvek bio socijaldemokrata. Znači socijalna pravda i sistem kakvog su imali na Zapadu pre krize. Zatim dolazi na red nacionalno i versko.
Inače, verujem da većina glasa onak kako mu novčanik kaže. Ako si puka sirotinja, naravno da želiš popravku , čak da budemo svi isti, jer " smo i rojeni isti".
Citat iz Seljačke bune .😀😀😀
Naravno da to nije istina, svaki od nas je različit, cak i jednoćelijski blizanci imaju neku razliku.
Liberalni kapitalizam takodje ne valja, da nam novac postane Bog ?
Ne ide.

Nije odgovor na moje pitanje. Koncentrisao si se samo na ustase. Eto, vidis. Znaci, deo ustasa se pobilo, a njihove porodice se ostavilo. Nemacke kolaboracioniste se pobilo, a njihove porodice i porodice onih Nemaca i Italijana koji nisu bili kolaboracionisti se logorisalo. Sramota jedna. Kakva cherry picking argumentacija.
Nemam reci. Ovo je dokaz da se na zalost u velikom broju gradjana bivse jugoslavije krije genocidni i zlocinacki poriv. Ok je, dakle, bez reda i sistema streljati kapitaliste, opozicionare i intelektualce. Ok je ogranicavati privatnu imovinu i otimati tudje. Ok je logorisati zene i decu iz nemackih porodica, a Italijane terati sa zavezljajima. Ovo je jos gore nego sto sam mislio. Da ste vi apologete partizana bar balo posteni, priznali biste gresku i da je sve to nedopustivo.
Uuuu, da vidimo sta ovde pise...
Da li su Srbi cistaci ili puritanci ili genocidni...
Cistaci jesu....znaci oni bi ostavili samo jednoumlje....to znaci ne svide im se nemci italijani , neki srbi , odmah hoce sve da ih oteraju...ne da ih pobiju , ali da ih oteraju, a neki od njih bi i da ih pobiju....neki...vecina ne...dakle otpada ovo genocidni...interesuje ih da kontrolisu svoje okruzenje da bude jednoumno...da nemaju primisli koje ih teraju da razmisljaju , nego da im je sve jasno i da sa malo mozga mogu da budu genijalci...

Dakle nista intelektualci ,oni cak ovo cas ono to glupan ne moze da razume...Onda ispada da su Srbi glupani , sto i jesu u vecini , ali to je njihovo pravo , i da zbog toga zele da imaju jednoumlje, opet logicno i njihovo pravo , i da zele da ociste teritoriju u geto , opet njihova zelja , a i pravo, mada nije pravo po medjunarodnom pravu...
Eto potvrde i da zele da oteraju i intelektualce...Obrenovic ih je ubijao na svakih 6 meseci...ali dobro, on je oslobodio Srbiju od Turaka...ne bitkama nego zlatom...

E sad ne znam kod hrvata kako ide...ovo su ti Srbi...Nemci presli prag, dosli na spisak, Italijani mozda butu i postedjeni jer su silovali puno Crnogorki, a mozda je to laz, ko ce ga znati...isto vazi za muslimane ako su u manjini kad se zarati sa muslimanima, mora da napuste to podrucje privremeno , radi ovih sto su spremni da ih ubijaju...jer ovi sto nisu spremni ne mogu da sprece blente kad polude...a isto kao i kod picaka , ne dizu ruke jedna na drugu , pa ni muske ***** nisu takve...Ocas posla ti se nakalemi 100 ljudi koji ce te ubiti sa ledja sto si se usprotivio izivljavanju budale srbina nad nekim muslimanom....primer Mostar...

Dakle kad su ljudi takvi kakvi su , ne koristis logiku koju oni ne koriste ni u obicnom zivotu, a ti si nasao da je koristis kad je sve prepuno straha i iracionalnosti..

Bukvalno losa ti prica....losi argumenti...neostvarivo i tako se ne moze odraditi , moze ali na drugi nacin..
Ali onda trebas obezbediti poseban status za svoju vojsku...sto partizani nisu mogli ni imali..

Da li su danas ljudi pametniji i zreliji ?
Nisu , ne mozes spreciti tri klinca da ubiju leskovcanina zato sto ih je na to nahuskala grupa od tri klinkice iz ciste zaebancije...

Cija je to ideologija...ko je tu genocidan...

Dosao covek da uzme loptu od svoje dece , oni ga izgazili popucala mu lubanja...
ko je tu genocidan...?

Svaki dan se neko trka autoputem u pogresnom smeru , napucali zenu nije htela levo desno nego u brzu traku i direktno ceoni.....ko je tu genocidan..

Odličan post.

Back