SAD stitile ustasu Artukovica

Oglašava se i vojvoda Djujić:" Da smo hteli da s spuštamo na nivo ustaša, odavno bismo očistili Artukovića. Da sam izdao naredbu on bi bio mrtav u roku od 24 časa".

Medjutim bilo je i onih koji su hteli da se lično obračunaju sa Artukovićem. Dva mlada Jevreja su čitala o toj aferi i njihovih 76 rodjaka je pobijeno od fašista u 2. svetskom ratu.
30.1. 1975. bacaju 2 molotovljeva koktela na kuću Džona Artukovića. Policija ih hapsi i njihova porodica je prinudjena da založi kuću na ime kaucije kao bi bili na slobodi.

Čuj, nisu hteli da se spuštaju na nivo ustaša:roll:
Pa zašto ga nisu koknuli ako je bio tako "laka meta" ?
Znači, moralno je bilo pustiti koljača da doživi slatku starost?
Fuj.
Uzgred, svaka čast ovim jevrejima na pokušaju!

Чиме су се практично изједначили са њима...

Је ли бре, како се усуђује ова нејач да пљује по држави која је нашег ђенерала одликовала? Труман ово-оно?

Pa šta?

Ta država je jednako bila osetljiva na svaki dašak komunizma bilo gde u svetu.
Viš kako se Artuković pozvao na strah od odmazde komunističkog režima.

Šteta što u to vreme nije bilo Bin ladena i islamskog fundamentalizma pa da skrene pažnju na drugi terror alert level:roll:

Pa šta?

Ta država je jednako bila osetljiva na svaki dašak komunizma bilo gde u svetu.
Viš kako se Artuković pozvao na strah od odmazde komunističkog režima.

Šteta što u to vreme nije bilo Bin ladena i islamskog fundamentalizma pa da skrene pažnju na drugi terror alert level:roll:

Pa to je vise do Amerike nego do Andrije :lol:

Bilo je prvo potrebno da raskrste sa komunizmom (Koreja, Vijetnam, SSSR...) da bi se nasao novi neprijatelj u vidu toboznjih islamskih manijaka i nekakve imaginarne Al Qaide.

A prije toga glavni neprijatelji su im bili nacisti, fasisti i uopceno svi ti zli "Krauti" kojima mi tepamo nadimkom - Svabe.

Rekao bih da im dezurnog neprijatelja bira njihov mocni zidovski lobi, no strah me da ce me dezurni hungani proglasiti antisemitom i najcrnjim fasistom pa to necu reci :lol:

Cekam tko ce biti iduci "neprijatelj", tipujem na zutu rasu... ako u medjuvremenu ne dodju svemirci i sve nas fino ne istrijebe...

Paz vako sUsjed...
Amerika, zemlja daleka...Koliko god je dobra donela svetu, jedno 879 puta zla je više nanela od drugog svetskog rata pa na ovamo.
Mislim da nema potrebe da ti objašnjavam šta kad i kako. Dovoljno si pametan, i predpostavljam da si i sam došao do sličnog zaključka.
Nju kao takvu su stvorili doseljenici ( na neki način svaka rasa i nacija je dala svoj doprinos). E sad to što je Amerika takva kakva je prevashodno treba da zahvali ogromnom prostranstvu , prirodnom bogastvu i onom trećem. Ekonomskom kolonijalizmu. Kroz sve ovo se naravno provlači stvaranje osnove za naučni i ekonomski razvoj, putem vrbovanja naučnika iz Evrope, na ovaj ili onaj način. Nisu samo posle drugog svetskog rata ameri dali utočište kojekakvim sumnjivim tipovima.
I posleprvog rata je mnogo "umnih" ljudi ( što iz straha od represije i odmazde pobednika, što iz straha od poraženih) našlo utočište i plodno tlo za nastavak istraživanja.

Paz vako sUsjed...
Amerika, zemlja daleka...Koliko god je dobra donela svetu, jedno 879 puta zla je više nanela od drugog svetskog rata pa na ovamo.
Mislim da nema potrebe da ti objašnjavam šta kad i kako. Dovoljno si pametan, i predpostavljam da si i sam došao do sličnog zaključka.
Nju kao takvu su stvorili doseljenici ( na neki način svaka rasa i nacija je dala svoj doprinos). E sad to što je Amerika takva kakva je prevashodno treba da zahvali ogromnom prostranstvu , prirodnom bogastvu i onom trećem. Ekonomskom kolonijalizmu. Kroz sve ovo se naravno provlači stvaranje osnove za naučni i ekonomski razvoj, putem vrbovanja naučnika iz Evrope, na ovaj ili onaj način. Nisu samo posle drugog svetskog rata ameri dali utočište kojekakvim sumnjivim tipovima.
I posleprvog rata je mnogo "umnih" ljudi ( što iz straha od represije i odmazde pobednika, što iz straha od poraženih) našlo utočište i plodno tlo za nastavak istraživanja.

..kontaj ti vako...
...Amere .Inglezi zovu ..kolonistima....kad sam bio..u Londonu kod..sestre...koliko sam ja shvatio..prema Amerima se Inglezi..odnose kao prema.."smeću"..ono smatraju ih za niži ljudski stalež....baš ih i ne gotive...recimo..kao ..Vi ..oriđiđi..Srbende..preme.."dođošima&prečanima"..kontaš..isti jezik.."ista v(j)era".ali razika u mentalitetu..pogledima....Ameri su dijete...Ingleza ..i dan danas Engleska kraljica drma Amerima i Australijom.....to je tako.....

Poslednja izmena:
Paz vako sUsjed...

A to konkretno sa Artukovicem, Djujicem i Drazom ima veze - kakve? :lol:

Back