SAD: Srbija uspešna protiv terorizma

gost 186661

Elita
Poruka
24.166
Vlada Srbije je 2011. godine nastavila da ulaže napore u suzbijanje terorizma, u čemu su srpske službe blisko sarađivale s američkim, piše u godišnjem izveštaju Stejt departmenta.

U godišnjem izveštaju Stejt departmenta Sjedinjenih američkih država o borbi protiv terorizma u svetu piše da je Vlada Srbije je 2011. godine nastavila da ulaže napore u suzbijanje terorizma, u čemu su srpske službe blisko sarađivale s američkim.
Izvestaj-Stejt.jpg"Srpske službe i bezbednosne agencije, posebno Uprava carina u Ministarstvu finansija, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova i Bezbednosno-informativna agencija nastavile su blisku saradnju sa SAD-om u borbi protiv terorizma. Međuvladina saradnja između tih i drugih službi je takođe pobljšana", piše u izveštaju.
Pored nastavka saradnje s američkim službama i učešća pripadnika srpskih službi u obuci koju finansira SAD, u izveštaju se navodi da je prioritet Vlade Srbije bila harmonizacija sa standardima Evropske unije.

U izveštaju u kojem se ocenjuje da je "Vlada Srbije nastavila napore u borbi protiv međunarodnog terorizma", navodi se da Srbija ne priznaje Kosovo kao nezavisnu državu, zbog čega nema neposredne saradnje s kosovskim službama, premda Euleks posreduje u nekim pitanjima.
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/Politika/1149354/SAD:+Srbija+uspešna+protiv+terorizma.html

Ето вам пријатељи.
Направили су државу терористима на територији ваше.
И фале Вас ко борце против тероризма, док финанцирају службе које фале и које не смеју против терориста у тзв. државу коју представљају.
 

Back
Top