SAD prvi put šalju tenkove u Avganistan

Afganistan je veoma lijepa zemlja jer ona zasluzuje da bude slobodna od terorizma i mislim da je tu Amerika koja zeli da pomogne Afganistancima kako da budu slobodni i kako da se nauce da zive sa Islamom i sa Islamskim drustvom.Zasto ne bi moglo mirno da se zivi jer kad bi Amerika ostavila Afganistan samom sebi rat bi se razvio do nesrazmjernih posljedica i to bi bio klasican gradjanski rat u kome bi pale mnoge zrtve.Ovako vlada Afganistana ima jakog zastitnika a to je Ameriku koja zeli da pomogne Afganistanu da stane na noge i da postane jakom ekonomskom zemljom u regionu.Afganistan ima potencijala da bude jedna jako razvijena zemlja a odavno nisu osjetili mir i stabilnost i zato vrijeme ej da se rascisti sa Talibanima kako bi Afganistanci mogli izvjeti u miru i stabilnom okruzenju.Tu je znaci Amerika plemenita jer zeli da pomogne Afganistanu da bude prava drzava bez terorizma jer Talibani su teroristi koji ne haju za zrtve i podmecu eksplozivne naprve u Dzamijama.To je stvarno velika zalost ko podrzava Talibane jer Talibani su banda koja zasluzuje da nestane.

Mingo , aj ne kaki , nema deset dana valjda kako si ovde , na istom ovom forumu , pljuvačio po amerikancima, pozivao da se uvede šerijatski zakoni i podržavao mučenje i odsecanje ruku i itd. .
Ja nasuprot tebe niti mrzim ameriku niti nasuprot jaguara ne ljubim im dupe , ja sam jednostavno realan tip ne mrzim amerikance ali ni ih ne volim , i ne podržavam njihovu politiku u svet i pogotovu ne podržavam jednoumlje u isto vreme nisam ni rusofil da veličam njihove vođe , ali treba znati ceniti kada neko podmetne svoja leđa za tebe kada je potrebno , međutim to nisu ni rusi ni ameri ikada uradili za nas.

Ja jesam govorio da sam za Serijat i Islamsku drzavu ali nisam za Talibane i Al Kaidu jer oni ne daju novostvorenim drzavama Iraku i Afganistanu da uspiju.I sada se ova nova drzava Afganistan zove Islamska Republika Afganistan ali to nije teroristicka drzava kakvu zele da uspostave Talibani.Talibani ne mogu pricati ni o kkavoj Islamskoj drzavi kada oni cine zlocine i samoubilacke napade tako da ih ne podrzavam jer zelim da ova vlast Afganistana ostane i da bude spremna se izboriti za svoj suvrenitet.Ima nesto sto Amerikance ponekad stavljam na stranu dobra jer su odlucili pomoci Afganistanu ali ih ne podrzavam oko politike prema Izraelu.Znaci to su neke stvari o kojem sam govorio i zelio sam objasniti da Americka dministracija ponekaed ima dobre ideje i da im je jedna od dobrih ideja da zastitet vladu Afganistana i da uniste Talibane.Ti isti Talibani su slicni Al Kaidi u Iraku koja cini non stop bombaske napade.I zato ja ne mogu da ih podrzavama pa makar se krili iza Islama koliko god hoce.Ne mogu ja podrzati teroriste ako se kriju iza Islama jer teroristi nisu dobri muslimani i oni su za vjecni rat i vjecne sukobe tako da se Afganistan mora vec jednom osloboditi od Talibana i postati mirnom drzavom.Sam narod Afganistana cini drzavu Islamskom i zato Afganistan ce se uvijek voditi Islamu ali ne i terorizmu tipa Al Kaide i Talibana.
Isto tako ne podrzavama Americku politiku oko Irana i u tome podrzavama Islamsku Republiku Iran ali to ne znaci da podrzavam Al Kaidu koju mrzim i koju ne bih volio vidjeti na celu Afganistana.

Poslednja izmena:
Talibani: Neuspeh NATO-a u Avganistanu
Politika - Pre 13 minuta
KABUL - NATO-u je osuđen na neuspeh u Avganistanu, ocenili su danas talibani posle najave sa samita Alijanse u Lisabonu o postepenom povlačenju iz Avganistana.

"Jasno je da su posle devet godina okupacije, osvajači osuđeni na neuspeh. Nikakvog efekta nema povećanje broja njihovih (NATO) vojnika, kao ni njihove nove strategije, novi generali, novi pregovori i nova propaganda", ocenili su talibani u saopštenju.

NATO je na današnjem sastanku u Lisabonu odobrio strategiju izlaska iz Avganistana do 2014. godine koja predviđa postepeni prenos odgovornosti za bezbednost u zemlji na avganistanske snage , saopštio je generalni sekretar Alijanse Anders Fog Rasmusen.

Strategiju postepenog prenosa odgovornosti odobrili su danas lideri oko pedeset zemalja, uključujući i 28 zemalja članica NATO, okupljenih u Lisabonu. Među prisutnima su i drugi značajni činioci u Avganistanu, generalni sekretar UN Ban Ki Mun kao i lideri Evropske unije.

"Pokrenulli smo proces prema kome će avganistanski narod ponovo postati gospodar u svojoj kući", rekao je Rasmusen na konferenciji za štampu u portugalskoj prestonici.

U periodu tranzicije međunarodne snage će sve više služiti kao podrška avganistanskoj vojsci, rekao je on.

U Avganistanu trenutno ima oko 150.000 vojnika međunarodnih snaga u sastavu Isaf-a.

Talibani su naveli da je plan povlačenja "pokazatelj iscrpljenosti" američkih vojnika koji ne uspevaju da se "domognu talibanskih uporišta".

Mislim da ova nova strategija NATO Pakta moze da djeluje jer uvodjenjem u funkciju tenkova moze da se rijesi sukob u Afganistanu a mislim da bi trebali da pojacaju pjesadiju i da krenu na juris prema Talibanima.Mozda tom prilikom uhapse Osamu Bin Ladena i Talibanske vodje koji su toliko zadavali muke Afganistancima.Mislim da se Afganistanska vojska mora dobro naoruzati i da i ona krene u kontra napad protiv Talibana.Mislim da je odzvonilo Talibanima u Afganistanu i mislim da je red da se kaze da su Talibani blizu unistenja.U tome podrzavam Ameriku jer narod Afganistana mora biti zahvalan Americi na svesrdnoj pomoci i da trebaju izaci na ulicama i da im bacaju cvijece po tenkovima.NATO Pakta je do sada kalkulirao i mislim da je uradio pravu stvar sto uvodi tenkove u borbu jer samo time se moze unisititi pjesadija Talibana koja cini zlocine sirom Afganistana i Pakistana.Bravo braco Amerikanci i zelim vam uspjeh da dokrajcite bandu Talibana.

Zanimljivo... Posle 10 godina su se setili da bombardovanjem, pa i obicnom pesadijom ne moze da se resi sukob... Ko zna, mozda se do 2020. sete i neceg pametnog...

Е мој пријатељу да НАТО и Амери немају Минга као саветника још би они бомбардовали,зна Минго....а и Руси, нису ђаба збрисали. Минго ти је II Алах!!!

Hiljade ljudi u Londonu protestovalo zbog rata u Avganistanu
Politika - Pre 26 minuta
LONDON - Oko 10.000 ljudi, predvođenih porodicama vojnika, okupilo se u centru Londona, u znak protesta zbog rata u Avganistanu.

Protest, tokom kojeg su demonstranti prošli od Hajd parka do Trafalgar skvera, organizovan je u vreme trajanja samita NATO u Lisabonu, na kojem su se lideri Alijanse dogovorili o strategiji prenosa nadležnosti na avganistanske snage do kraja 2014. godine.

Britanski premijer Dejvid Kameron, koji je prisustvovao samitu Alijanse, rekao je da će se angažovanje britanskih borbenih trupa u Avganistanu završiti do 2015. godine, preneli su mediji.

Britanija ima drugi po veličini kontingent u misiji u Avganistanu, gde je, od 2001. godine, poginulo 345 britanskih vojnika.

Demonstracije pod nazivom "Vreme je za odlazak" ogranizovala je koalicija "Stop ratu".

Mislim da se Amerika uvukla u rat protiv Talibana i mislim da nema povlacenja pred tom cinjenicom.Ona je obavezna zastiti Afganistanski narod od Talibana jer u pitanju je Afganistanski narod koji zeli mir u drzavi.Mora vec jednom biti jasno Talibanima da NATO nece prestati sa bombardiranjima sve dok Talibani ne budu rasformirani kao organizacija.Njima je ponudjena vlast u okviru vlade Afganistana i to im je ponudjeno od Hamita Karyaija i od predsjednika Obame.Mislim da porodice Britanskih zrtava nemaju sta da protestiraju jer moraju biti svjesne da se Britanski vojnici bore za zivot Afganistanaca i za njihov boljitak tako da nema razlogu panici jer NATO mora ostati do 2014 godine u Afganistanu kad se treba povuci.Njihov zadatk treba da je prevashodno zapocinjanje ofaznive protiv Talibana i dovodjenje tenkova kako bi se Talibanska grupacija mogla razbiti.NATOovi napadi moraju biti snazni i cvrsci nego ranije kako bi se moga zastiti narod u Afganistanu i oni moraju da zavrse svoj posao do 2014 godine kada ce formalno predati vlast Afganistanskoj armiji koja ce biti sposobna da se obracuna sa preostalim ostacima Talibanskog rezima.U tome nema dvoumljenja jer mora se ratovati do posljednjeg Amerikanca kako bi se razbio terorizam i kako bi mogao narod Afganistana da bude samostalan i da ima mogucnosti da sam zapocne svoju ekonomiju.Zato ne vidim razloga da se Britanske majke uzbudjuju zbog pocetka velikih borbi jer svaki Britanaca koji padne na ratistu on nije pao uzaludno nego je pao da bi zastitio ljude u Afganistanu i da bi zastitio Zapad od nadiranja terorizma.To mora svakome biti jasno i bas mi je drago sto je predsjednik Obama rijesio da posalje tenkove mada ja bih poslao i visecevne bacace kako bi se mogli sravniti sa zemljom Talibanska uporista.Ja ovo govorim kao musliman i kao ljubitelj Saudijske Arabije koja ima najbolje odnose sa Amerikom i vjerujem da se sa mnom slaze i Saudijska Arabija koja je opovrgla da se borba Talibana vodi na bazi Dzihada.Oni prakticno nisu priznali tu borbu za Dzihad nego su pozvali one ljude koje su zaveli Talibane da se ogluse o borbi protiv NATO Pakta i da se svrstaju u lojalne gradjane Afganistana.Afganistan mora biti drzava u pravom smislu i biti drzava koja ce biti sjaj centralne Azije i od koje ce ostale drzave imati svoj uzor.Afganistanci imaju svoju blistavu historiju i oni su prezviljavali svakojake muke i bili su pod ratom punih dva vijeka tako da je doslo vrijeme da se prekine sa ratovima i da se uvede mir u toj zemlji.Zelim Americi da se dobro spremi i da nanisane pravilno metu kako bi mogli unistiti Talibane i njihovo djelovanje jer ono sto oni cine je pretjeranost a Islam kaze da svako pretjerivanje nosi sa sobom zlo i zato Talibani su pretjerali jer niko normalan ne baca bombe na Dzamije i ubija civile.

101120061.jpg

Globus
NATO odobrio strategiju odlaska iz Afganistana
NATO je u subotu odobrio strategiju odlaska iz Afganistana koja ima za cilj da postepeno prenese borbene odgovornosti na afganistansku vojsku do 2014. godine, izjavio je generalni tajnik Atlantskog saveza Anders Fogh Rasmussen.

"Pokrenuli smo proces kojim će afganistanski narod ponovo postati gazda u svojoj kući", naglasio je Rasmussen na konferenciji za štampu u Lisabonu.

S afganistanskim predsjednikom Hamidom Karzaiem "dogovorili smo dugoročno partnerstvo koje će potrajati i poslije naše borbene misije", precizirao je on.

U prelaznom periodu, umjesto da budu na čelu, međunarodne jedinice sve više će imati pomoćnu ulogu za afganistansku vojsku, dodao je on.

Čelnici pedesetak zemalja, među kojima i članice NATO-a, odobrili su u subotu strategiju tranzicije.

Ovaj prenos bi trebalo da počne najkasnije u ljeto 2011. godine i traje do kraja 2014. godine.
(FENA)

SAD pojačavaju svoje oružane snage u Avganistanu slanjem tenkova po prvi put u devetogodišnjem ratu, izjavio je danas portparol vojske SAD.

Američki marinci u Avganistanu dobiće pojačanje u naoružanju tako što će na proleće u provinciju Helmand stići tenkovi “M1A1 ejbrams”, koji predstavljaju najbrže i najubojitije kopneno oružje.

“Imaju superiornu optiku, njima se lako manevriše i precizni su”, objašnjava major Gabrijel Čepin.

Druge koalicione snage u Avganistanu, uključujući i one iz Kanade, već koriste tenkove u ovoj zemlji.

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/218560/SAD-prvi-put-salju-tenkove-u-Avganistan

Спрема се нови талибански рецепт:''маринци на жару''.

Pokvariće im se.

Znaci pocece postepena predaja duznosti Afganistanskoj vladi u 2011 godini i to ce biti jedan dobar korak ka uspostavljanju drzavnosti Afganistana.Sigurno je da ce se voditi odlucujuce borbe i da ce biti nestabilno ali se nadam da ce prestati teroristicki napdi i da ce sam NATO preuzeti invaziju ka Talibanskim podrucjima.Primiopredaja duznosti Afganistanu ce se sprovodoti posetepno i mislim da ce biti vremena da se Afganistan naoruza i da tko bude spreman da sam izadje na kraj sa terorizmom i mislim da ce do 2014 godine Afganistan biti spreman da osnuje vladu i da bude u slicnoj poziciji kao sto je danas Irak koji je izabrao pravedan put drzave.Afganistan je lijepa zemlja i nadam se da ce prelazak duznosti na Afganistan poceti postepeno i mislim da ce se obrazovati vojska i policija kako stati na put terorizmu i kriminalcima tako da se nadam da ce NATO poceti invaziju i da ce uhapsiti Talibane koji cine zlocine u Afganistanu.Jedva ceikam da dodju tenekovi i da se pocne sa napdom na Talibanska uporista.Mislim da Afganistan zasluzuje da zivi i da ima svoju mirnu drzavu koja ce biti jedan cvijet muslimanksi u centralnoj Aziji.Kad se bude stvorila jaka Afganistanska vojska onda ce biti lakse Afganistancima da se odbrane od terorizma i mislim da ce postepono terorizma nestajati sa podrucja Afganistana i da ce oni biti unisteni NATOovim napadima koji su neophodni kako bi se Talibani mogli izbaciti iz ringa a to je da ne budu sposobni drzati nijedno sela kamoli grad. Isto tako se nadam da ce Afganistanci poolako napustati redove Talibana i da nece htjeti ginuti zbog nekih ludih glava koji hoce uvuci u rat cijerli muslimanski svijet. To muslimani nece i zele da se oslobode Talibana i Al Kaide i nadam se da ce Amerika ispuniti misiju i da ce pomoci Afganistanu da stane na noge i da se izgradi infrastruktura za vadjenje nafte kako bi Afganistan imao priliv novca u budzetu.

Ajoj Mingo krenuo da spamuje temu sa podacima , bože šta uradi od toga čoveka:)
Inače tenkovi ne vrede ništa na otvorenom ratištu još manje u uličnim borbama , životni vek jednoga tenka na bojištu je oko 4.5 minute pa da ga je i sam alah napravio.
Prva maljutka raznese tenk i pobije celu posadu , džabe i aktivan oklop.

Moras racunati na to da Talibanima nestaje municije i da ce se tesko snaci da nabave protivtenkovsku municiju a mislim da se Talibani ne kriju u ulicicima nego se kriju ispod planina i vrebaju sa sela.Mislim da je tenk praktican jer moze se iza njega sklanati pjesadija i tako lako naci zaklon tako da mislim da ce NATO postici pozitivan rezultat na ratistu.Mislim da trebaju zesce napadati Talibane i ne trebaju stedjeti armiju da dodje do tog cilja.nema veze ako pgine citava ceta Amerikanaca ali glavno je da se Talibani razbiju i mislim da NATO treba upotrijebiti Ruski sistem jurisa na Talibanske polozaje.Jedva cekam kad ce zapoceti ofanziva jer jedino tako se mogu talibani poremetiti i u njihove redove nastati pometnja a to moze samo sa tenkovima i sa velikim brojem pjesadije koji ce naci zaklon iza tenkova.Mislim da je u intersu Afganistanaca da se Talibani pobiju jer kad ne bude bilo njih bitce blagostanje u Afganistanu i moci ce svi slobodno da se izrazavaju i da idu u Dzamije da klanjaju.Mislim da Afganistaksi narod treba ispratiti Americku vojsku sa cvijecem u ofanzivu protiv Talibana jer ono sto radi amerika za Afganistan niko ne moze znati koliko je to plemenita stvar.Afganistanci moraju biti obuceni i trebaju i oni silovito da napdnu na Talibanske polozaje i da uniste svakog Talibana koga nadju.Talibani su prestali biti dio muslimanksog naroda time sto su pocinili velike zlocine protiv mcivila u Pakistanu i Afganistanu i mislim da je potrijebno da se napdnu svim silama a nema veze ako neki amerikanac bude ubijen u tim napadima.vazno je postici cilj i da se Talibani eliminiraju kako bi Afganistanski narod mogao da zivi bezbjedno.

Svi oni ako budu pali na ratistu nece pasti bez nista jer ce njihova zrtva biti velika za cijeli svijet i njihovi roditelji mogu biti ponosni da su oni dali zivot zbog Afganistanskog naroda i zbog Al Kaide koja moze ugroziti Europu i Ameriku.Njihova zrtva nece biti beznacajna jer ce se spominjati uvijek kao hrabri borci, heroji.U ovom vremenu nije lako biti heroj.

Svi oni ako budu pali na ratistu nece pasti bez nista jer ce njihova zrtva biti velika za cijeli svijet i njihovi roditelji mogu biti ponosni da su oni dali zivot zbog Afganistanskog naroda i zbog Al Kaide koja moze ugroziti Europu i Ameriku.Njihova zrtva nece biti beznacajna jer ce se spominjati uvijek kao hrabri borci, heroji.U ovom vremenu nije lako biti heroj.

Nije lako biti heroj,zato podrzimo talibane protiv okupatora.

Moras racunati na to da Talibanima nestaje municije i da ce se tesko snaci da nabave protivtenkovsku municiju a mislim da se Talibani ne kriju u ulicicima nego se kriju ispod planina i vrebaju sa sela.Mislim da je tenk praktican jer moze se iza njega sklanati pjesadija i tako lako naci zaklon tako da mislim da ce NATO postici pozitivan rezultat na ratistu.Mislim da trebaju zesce napadati Talibane i ne trebaju stedjeti armiju da dodje do tog cilja.nema veze ako pgine citava ceta Amerikanaca ali glavno je da se Talibani razbiju i mislim da NATO treba upotrijebiti Ruski sistem jurisa na Talibanske polozaje.Jedva cekam kad ce zapoceti ofanziva jer jedino tako se mogu talibani poremetiti i u njihove redove nastati pometnja a to moze samo sa tenkovima i sa velikim brojem pjesadije koji ce naci zaklon iza tenkova.Mislim da je u intersu Afganistanaca da se Talibani pobiju jer kad ne bude bilo njih bitce blagostanje u Afganistanu i moci ce svi slobodno da se izrazavaju i da idu u Dzamije da klanjaju.Mislim da Afganistaksi narod treba ispratiti Americku vojsku sa cvijecem u ofanzivu protiv Talibana jer ono sto radi amerika za Afganistan niko ne moze znati koliko je to plemenita stvar.Afganistanci moraju biti obuceni i trebaju i oni silovito da napdnu na Talibanske polozaje i da uniste svakog Talibana koga nadju.Talibani su prestali biti dio muslimanksog naroda time sto su pocinili velike zlocine protiv mcivila u Pakistanu i Afganistanu i mislim da je potrijebno da se napdnu svim silama a nema veze ako neki amerikanac bude ubijen u tim napadima.vazno je postici cilj i da se Talibani eliminiraju kako bi Afganistanski narod mogao da zivi bezbjedno.
Kako je lako žrtvovati nekoga za postizanje svojih ciljeva , zašto se ne obučeš lepo onda i odeš tamo i boriš se na strani tih amerikanaca umesto što palamudiš ovde po forumu.
Lako je žrtvovati tuđi život , bitno je nije tvoj ili nekoga iz tvoje porodice.
Koje licemerstvo.

Naravno da bih i ja obukao uniformu i otisao da branim Afganistan od terorista jer odsta nam je vise svjetskog terorizma.Znate li da Amerikanci u Afganistanu stite i Ameriku ali prevashodno oni zele zastitit vladu Afganistana kao i obican narod koji je lojalan vladi Afganistana i to je ensto velikodusno od Amerike.Sta ce Afganistanu Talibani koji bi samo porobili cijeli Afgganistan?Znate li da u Afganistanu ima jedan broj Siita koji se ne slaze sa Talibanskim vodjstvom i zato mislim da i Iran podrzava unistenje Talibana.Amerikanci su u ovoj misiji pokazali da su velikodusni i da zele zastiti Afganistan ali i da treba pruziti Afganistanu priliku da bude svoja drzava i da se otvori prilika da se Afganistan ekonomski oporavi a to ce moci jedino ako Afganistan upotrijebi svoja naftna polja za program svoje ekonomije.U tome je stvar sto afganistan zeli da bude samostaln i zeli da eliminise Talibane koji destabilizuju region otkako su se pojavili na politicku scenu.Zelio bih reci da NATO pazi na svoje vojnike i da jos nije krenuo sa ostrim napadima tako da i oni racunaju da se vrate iz Afganistana sa minimum zrtava a da ingerenciju prenesu na Afganistaku vojsku koja ce isto tako ucestvovati u operacijama protiv Talibana i mislim da je to dovoljan dokaz da Afganistan zeli prijateljstvo sa Amerikom i da zeli ostati Americkim saveznikom.I poslije rata sa Talibanima Afganistan ce ostati Americkim saveznikom i nadam se da ce Amerika oporaviti Afganistansku ekonomiju i da ce pomoci narodu Afganistana da izidje iz krize.Mislim da i Saudijska Arabija misli kao i ja jer ona je vazan Americki saveznik i zato Afganistan zna da ce imati poseben odnose sa amerikom i sa Zapadom ali da ce uredjivati svoju drzavu po Islamskom principu a tu se Amerika nece mijesati Afganistskom narodu i zato je Afganistan danas Islamska Republika i bazira svoju drzavu na Islamu.Mislim da se islam brani u Afganistanu i da je vrlo bitno da se talibani neutralisu i da vise se ne mogu oporaviti jer ono sto je bruka za muslimanksi narod je to sto i dalje postoje Talibani i Al Kaida.

Afghan-National-Army-Soldiers-and-Paratroopers-from-Headquarters-and-Headquarters-Troop-1st-Squadron-91st-Cavalry-Regiment-Airborne.JPG

Ovo je Afganistanska vojska koja se sprema pomoci NATO Paktu u borbi protiv terorista Talibana.

Poslednja izmena:
map-Afghanistan-e.gif

Nema ljepse zemlje od Afganistanske i ovdje mozete vidjeti podijeljen Afganistan u provincije.Afganistan nije mala drzava i ona je veca povrsinom od bivse SFRJ ali izgleda tako lijepo da svaki bi covjek pozelio da zivi i stvara obitelj u toj drzavi.Afganistan je jednostavno kao lutka lijepa i zato bih volio da se pocisti terorizam iz te zemlje i da Afganistan bude cist od terorizma.

map-Afghanistan-e.gif

Nema ljepse zemlje od Afganistanske i ovdje mozete vidjeti podijeljen Afganistan u provincije.Afganistan nije mala drzava i ona je veca povrsinom od bivse SFRJ ali izgleda tako lijepo da svaki bi covjek pozelio da zivi i stvara obitelj u toj drzavi.Afganistan je jednostavno kao lutka lijepa i zato bih volio da se pocisti terorizam iz te zemlje i da Afganistan bude cist od terorizma.

Tako je, Mingo! Smrt Talibanima, sloboda narodu! Tekbir!

Back