SAD "neće tolerisati" kinesku zabranu Micron čipova, kaže Raimondo

Sensei

Master
Moderator
Poruka
54.973
(Blumberg) -- Sekretarka trgovine Gina Raimondo rekla je da SAD „neće tolerisati” nedavnu odluku kineskih vlasti da zabrane čipove kompanije Micron Technologi Inc. u nekim kritičnim sektorima, koristeći svoj najoštriji jezik do sada da opiše reakciju Vašingtona.

Najnovije tehnološke tenzije između dve globalne sile počele su prošle nedelje, kada je Kineska administracija za sajber prostor upozorila operatere ključne infrastrukture da ne kupuju čipove kompanije Micron sa sedištem u Ajdahu, rekavši da je otkrila „relativno ozbiljne“ rizike nakon što je završila reviziju koju je objavila u martu. To je usledilo nakon što su SAD u oktobru zabranile izvoz vrhunskih čipova i tehnologije za njihovu proizvodnju u Kinu.

cus1684803480833.jpg


Ovi ameri mi stvarno nisu jasni? Oni mogu da brane šta može a šta ne, a ovo im se ne svidja kad ih kinezi udarili po džepu?
 
(Blumberg) -- Južna Koreja će izbegavati da iskoristi kinesku zabranu američkog proizvođača čipova, videći taj potez Pekinga kao pokušaj da zabije klin razdora između Seula i Vašingtona, kaže osoba koja je upoznata sa situacijom.

Južnokorejska vlada neće ohrabrivati svoje kompanije za memorijske čipove da preuzmu tržišni udeo u Kini koji je izgubio Micron Technologi Inc., kojem je Peking zabranio upotrebu u kritičnim industrijama iz razloga nacionalne bezbednosti, rekla je osoba koja je tražila da ne biti identifikovan kao tema politički osetljiva.
 

Back
Top