"SAD i EU više ne mogu da žmure na izborne krađe Aleksandra Vučića"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

dejan624

Domaćin
Poruka
3.218
Bivši diplomata Nebojša Vujović izjavio je danas da Sjedinjene Američke Države (SAD) i Evropska unija (EU) više ne mogu da žmure na izborne krađe Aleksandra Vučića.
Vujović je agenciji Beta kazao da je Vučić 17. decembra preterao s krađom glasova i da SAD i EU s pravom zahtevaju da se ispitaju sve izborne neregularnosti.


„EU i SAD su proteklih godina, zbog Kosova, žmurili na Vučićeve izborne prevare, ali preko ovoga što se desilo 17. decembra ne mogu da pređu. Na izbornu krađu koja se desila u nedelju više niko ne može da zažmuri“, ocenio je Vujović.

On je rekao da Vučiću niko od zapadnih lidera nije čestitao izbornu pobedu.


„Posle upozorenja koja su stigla iz nemačkog Ministarstva spoljnih poslova i Stejt departmenta, Vučiću niko, osim Orbana i Erdogana, ne može da čestita izborni uspeh“, kazao je Vujović.


Vujović je rekao da opozicija ne bi trebalo da prihvati izborne rezultate i dodao da „ljudi iz Bratunca i Laktaša ne mogu da određuju sudbinu ljudima s Vračara ili Starog Grada“.


„Opozicija ima obavezu prema biračima da ne prihvati izbornu krađu i da vrati mandate koje je osvojila za gradski i republički parlament. Niko ko ima morala i svesti ne može da participira u Vučićevim institucijama sistema“, zaključio je Vujović.
https://nova.rs/vesti/politika/sad-i-eu-vise-ne-mogu-da-zmure-na-izborne-kradje-aleksandra-vucica/
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top