- Poruka
- 46.293
Jesi li ti Makso više slobodan ili više besplatan?Uglavnom je to jedno te isto...

Jesi li ti Makso više slobodan ili više besplatan?Uglavnom je to jedno te isto...
Radim za pare, ko i drugi, no imam svoj githubJesi li ti Makso više slobodan ili više besplatan?![]()
Evo ovde ti sve pišeRadim za pare, ko i drugi, no imam svoj github
Ne znam uopste sta je to slobodan softver. Imas softver otvorenog koda, i zatvorenog. Imas softvrer koji je besplatan i koji se naplacuje.
Ne znam sta bi to bio slobodan softver... slobodan od cega?
Free and open-source software (FOSS) is a term used to refer to groups of software consisting of both free software and open-source software[a] where anyone is freely licensed to use, copy, study, and change the software in any way, and the source code is openly shared so that people are encouraged to voluntarily improve the design of the software.
Evo ti nakon dan i po, mogu ti reci, da je dobar... kako se secam da je Chromuim trosio 800mb po tabu, ovo je dobro.\Plus pravi test se radi bez extenzija
Ali za edge sam primetio da je light vec duze vreme u odnosu na ff.
Rekao bih da se radi o besplatnom softveru...
Uglavnom je to jedno te isto...
Rekao sam ti da je dobar , pre su koristili svoj engine , ne znam kako su ga sklepali za Mac.Evo ti nakon dan i po, mogu ti reci, da je dobar... kako se secam da je Chromuim trosio 800mb po tabu, ovo je dobro.\
Ma Macbook M1, radi solidno, (ovo renderer su stranice):
Pogledajte prilog 1251546
Pokazao sam ti... posto su odvojeni procesi ispada onako...Rekao sam ti da je dobar , pre su koristili svoj engine , ne znam kako su ga sklepali za Mac.
Nego može li mac OS u task menageru da prikaže ukupno zauzeće ram memorije po aplikaciji?
Pokazao sam ti... posto su odvojeni procesi ispada onako...
Da al nemas ukupno, hierarhical view imam i jaa pljujes win , kliknes na program i vidis procese
Evo FF sa krstom i 4 youtube taba.
Pogledajte prilog 1251627
Nego, imam skleptanu skriptu za to:Da al nemas ukupno, hierarhical view imam i ja![]()
if [ $1 == "all" ]
then
ps -ax -o pid,rss,command | awk '{print $0}{sum+=$2} END {print "Total", sum}'
else
ps -ax -o pid,rss,command | grep -i $1 | awk '{print $0}{sum+=$2} END {print "Total", sum}'
fi
Rekao sam ti da je dobar , pre su koristili svoj engine , ne znam kako su ga sklepali za Mac.
Nego može li mac OS u task menageru da prikaže ukupno zauzeće ram memorije po aplikaciji?
Ako tako prikazuje sa svim procesima vezanim za jedan program npr Brave.Pogledajte prilog 1251868
Mislis ovako ...
Sve je to vezano za Brave sto pise Brave .Ako tako prikazuje sa svim procesima vezanim za jedan program npr Brave.
A vidiš da nije , Brave Helper je posebna stavka.
Znači nije grupisano...Sve je to vezano za Brave sto pise Brave .