Šabanska Srbija

Srbima nije jasno da za sve postoji cena. Amerikancima jeste i nisu za poredjenje.
Ako otimam ja danas, otece od mene sutra.

Ako branim ljubaznost danas, mozda svane bolje sutra. Iz dana u dan, moram na svojoj disciplini da radim.

Mi necemo tako i zato nam je ovako.
A zasto onda otimaju Kosovo? Ako znaju cenu, zasto se ne pokupe sa te teritotije i vrate nam ga?

Ne znaju za cenu, Frejo, nego samo za silu.
To je za mene hajde da upotrebim taj izraz kad je ved tema - "sabanska Srbija". Ona koja je u funkciji propagande najgorih vrednosti bez ikakvog reda.

Vrlo loše misliš. Starlete nisu izum Balkana. Ni rijaliti programi. I ne mislim da se to forsira kao mejnstrim.

Pa naravno da nisu, ali samo ovde je to dodatno i posebno džiberizovano, uostalom postajali su ovde reality programi i pre, sećamo se i "Velikog brata" svojevremeno i šta ti ja znam pa opet nije bilo ni nalik ovome.

Inače naravno da se forsira kao mejnstrim, mislim ako imamo zadrugu 24 sata dnevno na nacionalnoj frenkvenciji, ako u svim dnevnim novinama na naslovnicama imaš naslove o pevaljkama, nekim drndaljkama, džiberima, itd , pa jel postoji veći mejnstrim i silovanje umova ljudi od toga, uostalom kad pominješ i Balkan, pa recimo u Hrvatskoj isto imaš starlete, fukse, autotjunaše, ne znam pevaljke iz Srbije tamo pune koncertne hale i šta ja znam ali takvih stvari nema na nacionalnoj frenkvenciji i u glavnim medijima već ono to postoji više na nekakvoj margini pa ko voli nek izvoli ali se ne poklanja tolika pažnja tome, to se ne forsira kao mejnstrim niti je to baš nešto poželjno u javnom prostoru, pa čak recimo i u Crnoj Gori, Makedoniji, čak i Bosni se to baš ne toliko ne forsira kao ovde.

Mislim u redu je da postoji turbo-folk, treš muzika, treš kultura, ribe lakog morala, šabani koji se lože na to, itd ali tome je mesto na margini i u nekim zabačenim birtijama na stanici, seoskim vašarima, ispod blatnjavih šatora, kod Plavog mosta (kao što je nekad i bilo) a ne da se to forsira u javnom prostoru kao mejnstrim.

Ne mislim da je ta muzika seljacka vec mislim da je podmetnuta.
Kao da vlast vec pola veka kuca eksere ljudima u noge.
Niko nije bas toliko lud da mu turbo folk zvuci harmonicno.
Ljudi su navikli, srozali su se kriterijumi, to im je dato, zaba se skuvala, tako uce decu...i na kraju ne znaju za bolje.

Ova pesma me uvek na tu temu podseti...dolaze neki sejmeni i donose lance ali ljudi moraju da ih odbiju.
Njihova snaga je u nasem prihvatanju.

I film je sjajan, za mene sjajan, ne znam za druge.

Pa, jeste , ali nije bas to ni od juce ,starije generacije , ako im spomenes rejv, odmah si padavina, ako ne slušaš Sabana i ne misliš da peva kao bog, imas problem sa sluhom, ako citiram Mikrijq, odmah si kriminalac. Mada, ne znam, mozda i jesam sve to buhahahah. Ostajem padavicar

Nikada nije bilo kako treba, da se zametne valjano i da potraje.

Narod je bio cesto gladan i mahom nepismen u to zlatno doba pre Tita.

Posle Tita opet nije valjalo. Bese jos gore. Ali mahom ih je isti opismenio, priznati se mora.

Ja ne znam da srpski narod ima neku elegantnu proslost.
To je istorija siromasnih, onih koji se tresu kada drzava pokuca na kapiju jer te ista ili oporezuje ili vodi u rat.

Decu u skole slali nismo. Skole ni imali nismo, profesora ni za lek.

U XIX veku, koliko je Srba bilo u Beogradu?

Ne moze se menjati elita svakih trideset godina.
I na kraju imamo one koji se predstavljaju kao peta generacija Beogradjana koji nisu u dve generacije Beogradjani i koji se ne zovu Aja i nisu balerine vec je sve u njihovom zivotu gola laz. Ponovljena mnogo puta. Laz koja se doji drzavnim parama zbog politickih veza.

Izlete od starih Beogradjana dede iz Like i babe iz Crne Gore. Cim zaceprkas poreklo.
Najbolje je bilo kada su drzavljanstvo trazili po ocu.
Kad su razmileli ti starosedeoci po vrhovima i selima.

Sve je bajka, fantazija koja opravdava polozaj u drustvu...po osnovu raznih knjizica.

Tako se ne pravi jako drustvo.
Људи из Црне Горе никада не скривају своје порекло.

То раде други.

Back