Saban protiv Mile Skoric

LepoJebiTifin

Primećen član
Poruka
643
Tekst je preuzet sa druge adrese.......................

" Čovek pred penzijom, rudar Mile Škorić, poginuo je pre četiri dana u rudniku uglja Resavica, bez dinara u džepu.
Da bi preživeo, prehranio porodicu i sebe, radio je i nadničarske poslove.
Njegova mesečna zarada je bila oko 40.000 dinara.

Vraćajući se iz »nadnice«, poginuo je i pevač Šaban Šaulić koji je u džepu imao 15.000 evra, a iza sebe ostavio milionsku vrednost u evrima i kuću na Dedinju.
Njegova nadnica za veče je bila. 15000 evra.

Vlada R Srbije je državnim avionom dopremila telo nadničara (pevača) iz Nemačke, a rudarsku porodicu u Despotovcu nije obišao niko iz državnog vrha.

Pitam se, da li je pevač nadničar imao nameru prijaviti »nadničarsku« zaradu poreskim organima Srbije?
Zašto nikada ni jednom pevaču u Srbiji nisu došli izvršioci na vrata zbog utaje poreza, a siromašnim radnicima i rudarima, izvršioci ne izlaze iz dvorišta ili stanova . "

Šabana voli i poštuje masa ljudi, populistički režim je to namirisao i iskoristio za svoje političke poene, eto vam odgovor.
A što se tiče rudara, stav države je: "Jbg, dešava se, sve je to život", baš kao i u slučaju onih radnika što su poginuli, bez adekvatne zaštite, a onda "pošteni narod", inače kolege poginulih radnika, umesto da protestuju zbog svojih poginulih kolega, oni botuju za stranku i protestuju protiv novinarke koja je htela da istraži slučaj i predstavi ga javnosti, dakle šta očekivati od države kad je narod još gori i retardiraniji.

malo je jadno to, kad god umre neki pevac, pevaljka, glumac, rijaliti zvezda, svi se nesto zgrazavaju i placu, ko da im umro brat, ili sestra.

u familiji kad umre dete, ne histerisu toliko.

sistem vrednosti je poremecen do koske.

covek jeste bio pevac, umetnik sta god da mu profesija.. ali ovaj je u godinama, proziveo je zivot, nema sta posebno da zali, nije nesto propustio

dete pred kojim je zivot tek poceo ispred ociju, neko ubije, ko psa na ulici ga pregazi. niko ni ne trepne.

Tekst je preuzet sa druge adrese.......................

" Čovek pred penzijom, rudar Mile Škorić, poginuo je pre četiri dana u rudniku uglja Resavica, bez dinara u džepu.
Da bi preživeo, prehranio porodicu i sebe, radio je i nadničarske poslove.
Njegova mesečna zarada je bila oko 40.000 dinara.

Vraćajući se iz »nadnice«, poginuo je i pevač Šaban Šaulić koji je u džepu imao 15.000 evra, a iza sebe ostavio milionsku vrednost u evrima i kuću na Dedinju.
Njegova nadnica za veče je bila. 15000 evra.

Vlada R Srbije je državnim avionom dopremila telo nadničara (pevača) iz Nemačke, a rudarsku porodicu u Despotovcu nije obišao niko iz državnog vrha.

Pitam se, da li je pevač nadničar imao nameru prijaviti »nadničarsku« zaradu poreskim organima Srbije?
Zašto nikada ni jednom pevaču u Srbiji nisu došli izvršioci na vrata zbog utaje poreza, a siromašnim radnicima i rudarima, izvršioci ne izlaze iz dvorišta ili stanova . "

Šta je tu nepravedno;

1. Što Šaban ima milione a rudar nema ?
2. Što su Šabana dopeljali avionom a rudara niko nije ni pomenuo ?
3. Što Šabanu nisu došli izvršioci na vrata zbog utaje poreza a običnim ljudima dolaze?

Nepravedno je sledeće: mene ne zanima koliko imaju Šabani, Jašari, Cece i Karleuše. I ne zanima me koliko ima onaj što pika loptu u državnom timu. Isto tako me ne zanima kolika je Vučićeva i Jorgovankina plata (dobro, to me kao malo zanima jer ih mi plaćamo, a nit znaju da pevaju, nit da šutiraju loptu, a bogme ni da vode državu).

Ali za normalan i dostojanstven život mora da ima i rudar i kasirka i kurir i spremačica.
Batice, svedi raspon plata na 1:5 a ne 1:105.
To je nepravedno.

pa necete socijalizam nego kapitalizam

kako sad da propisujemo paritete

a i svuda u svetu je tako , kod nas je jos mala razlika kakvih ima

postavljao sam za bezosa i glavne milijardere

zar mislis da kod njih rudari zaradjuju puno

- - - - - - - - - -

https://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2013&mm=06&dd=20&nav_id=724602

bezos za 2 ili 3 minuta zaradi kao rudar u americi

- - - - - - - - - -

dok rudar u argentini radi 2 god za bezosov minut

Nepravedno je sledeće: mene ne zanima koliko imaju Šabani, Jašari, Cece i Karleuše. I ne zanima me koliko ima onaj što pika loptu u državnom timu. Isto tako me ne zanima kolika je Vučićeva i Jorgovankina plata (dobro, to me kao malo zanima jer ih mi plaćamo, a nit znaju da pevaju, nit da šutiraju loptu, a bogme ni da vode državu).

Ali za normalan i dostojanstven život mora da ima i rudar i kasirka i kurir i spremačica.
Batice, svedi raspon plata na 1:5 a ne 1:105.
To je nepravedno.
Шабани и Јашари и ини имају онолико колико су неки људи спремни да им плате за то што раде.
Рудари су имали своју шансу и 5.10. па је нису искористили. Уместо тога су довели на власт ове што их не занима социјална праведност.
Осим тога, ово је драстичан пример. У Колубари рудари бију преко 100.000 рсд, али зато што држава зна да рудари у колубари могу и да укину струју.
Међутим, нису само рудари криви, сви смо ми у једном тренутку гласали да буде капитализам, мислећи да ће сви да буду газде. Мало погрешан рачун, у капитализму, на једног газду дође хиљаде и хиљаде гоља. Само то нико рударима није објаснио.

Зато Шабан у авион државни (што је трошење пара свих пореских обвезника, али није тема) а Миле на тракторску приколицу.
Ако је за утеху (коме?), обојица ће понети исто богатство на онај свет...

Šabana voli i poštuje masa ljudi, populistički režim je to namirisao i iskoristio za svoje političke poene, eto vam odgovor..
tacno tako, zar nije onomad u lucanima saban pozivao narod da glasa za jeedini pravi izbor es en es...
a i sin sabanov je vec par godina zaposlen u vladi
eto odgovora za toliku brigu i patnju drzave oko pogibije pevaca narodne muzike,aviona, komemoracije u skupstini grada i aleji zasluznih gradjana:eek:

veliki Vladeta Jerotic izgleda za NJIH nije bio tako znacajan

Back