Sa pistoljem cekao Obamu

Eric Draven

Veoma poznat
Poruka
13.290
Američki predsednik na meti sve žešćih protesta zbog najave reforme zdravstva
Sa pištoljem čekao Obamu
Petak - 14.08.2009
Dok kod nas demonstranti štrajkuju glađu, blokiraju saobraćaj ili prosipaju mleko i maline, demonstracije u Americi u poslednje vreme sve više liče na zlatnu eru Divljeg zapada.

Kako drugačije objasniti dolazak na demonstracije protiv najave reformi u zdravstvu koje pokušava da progura američki predsednik Barak Obama, a na koje se dolazi naoružan. Upravo tako je Vilijam Kostnic (možda je neki njegov predak sa Balkana) dočekao Baraka Obamu u Nju Hempširu na debati o reformi zdravstva.
On je za pojasom nosio opasač sa automatskim pištoljem i mirno protestovao noseći transparent na kome je pisalo „Vreme je da se zalije drvo slobode“, što može indirektno da se protumači i kao pretnja najmoćnijem čoveku na svetu. Policija i pripadnici tajne službe budno su pratili svaki njegov potez, ali nisu reagovali jer po zakonu u Nju Hempširu je dozvoljeno nositi oružje na javnom mestu sve dok je vidno istaknuto i zakočeno. U Americi je zaista sve moguće. Kostnic nije napravio nikakav incident u sali gradske skupštine u Portsmutu tokom debate kada je Obama stigao.
Da situacija bude gora, zdravstvenom sistemu je neophodna hitna reforma. Trenutno nije osigurano više od 15 odsto od ukupno preko 300 miliona Amerikanaca. Godišnje umire 22.000 građana koji nemaju zdravstveno osiguranje. Uz to, preskupo zdravstveno osiguranje je prvi uzrok bankrotstva u zemlji. Više od milion Amerikanaca je bankrotiralo od početka krize.

Istraživanje agencije „Galup“ i magazina „USA tudej“ (USA Today) pokazuje da Obamu trenutno podržava oko 50 odsto Amerikanaca, dok je protiv njegove politike 42 odsto. U junu je Obama imao podršku 57 odsto građana u SAD. Trebalo bi dodati i podatak da Barak Obama dnevno prima 30 pretnji smrću, što svakako ne doprinosi njegovom mirnom snu u Beloj kući...

Delio medalje

Barak Obama je sredu kasno uveče u Beloj kući podelio ukupno 16 medalja slobode, predsedničko odlikovanje koje se dodjeljuje za „posebno značajan doprinos sigurnosti nacionalnih interesa SAD, svetskom miru, kao i kulturnim delatnostima“. Medalje su između ostalih dobili Meri Robinson, prva predsednica Irske, Džo Medisin Krov, poslednji živi indijanski poglavica koji se borio u Drugom svetskom ratu, kao i fizičar Stiven Hoking i glumac Sidni Poatje.
http://www.alo.rs/vesti/18209/Sa_pistoljem_cekao_Obamu

Dakle gradjani Srbije,evo vam indirektnog resenja na problem politicara!:mrgreen:
 
zdravstvenom sistemu je neophodna hitna reforma. Trenutno nije osigurano više od 15 odsto od ukupno preko 300 miliona Amerikanaca. Godišnje umire 22.000 građana koji nemaju zdravstveno osiguranje. Uz to, preskupo zdravstveno osiguranje je prvi uzrok bankrotstva u zemlji. Više od milion Amerikanaca je bankrotiralo od početka krize.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ovo je neresivo, ni obama ni nike to ne moze da resi

a ameri kad nesto ne mogu da rese - pocnu novi rat, i srbija je bombardovana kad je klitton trebalo da bude smenjen

ps mislim moze da se resi ako se hoce - preraspodelom od milijardera siromasima, al milijarderi su se borili, svim dozvoljenim i nedozvoljenim sredstvima, da postanu bogatiji, a da siromasi postanu jos siromasniji
 
Moglo se i ocekivati ,tako neshto.
Nego ne razumem shta bi to neki.
Da je makar ko na njegovom mestu ,iste ili slicne stvari bi poduzeo.
Ili bi krenuo u nepromishljeno i ...da i ne pomislim.

Zasto bi neko Obamu smaknuo,on je jadan obican pion,i nema nikakav autoritet kao oni raniji zlotvori Bus i pogotovu Klinton....crnja se latio posla za koji nije dorastao
 

Back
Top