Gde si pokazao taj dokument?
No, posto me ne mrzi a i imam vremena na pretek, nasao sam i ja taj dokument koji je N1 po obicaju frizirao i lazirao.
U tom dokumentu UNICEF-a stoji da je UNICEF angazovao UNU-Merit da PROCENI (proceni- znas li sta znaci ta rec ako vec ne znajhu "novinari" lazljivog N1) a ne da istrazi uticaj covid-17 i rata u Uktajini na povecan broj apsolutno siromasne dece u Srbiji. I ta PROCENA je izvrsena 2022 godine na osnovu njima znanim metoda. U toj UNI Merit PROCENI 2022 godine PREDVIDJENO je da ce broj apsolutno siromasne popilacije biti 824 hiljade na kraju 2024-te godine. No, u istoj toj publikaciji (od 1,5 stanica u pdf formatu, jbt - ala je detaljno, haha) stoji da je broj stanovnika Srbije na pocetku 2021-ve koji su bili apsolutno siromasni iznosio 607 hiljada. Opet, bez ikakvog izvora kako se doslo do te cifre. Veoma "ozbiljno" od tako ozbiljne organizacije.
Dalje, u vesti N1 koju je nas dezurni Kale sa foruma kopirao stoji da se broj apsolutno siromasnih gradjana Srbije skocio za duplo od 2020 do ove godine. Sa 607 na 824 nije duplo (uzmi sam digitron pa sracunaj), i da uzmemo te cifre za apsolutno pouzdane.