Sa manje od sto evra mesečno živi skoro milion građana Srbije

Naravno da je sumnjicavost u vezi ovakvih tekstova normalna. UNICEF se bavi drugim stvarima a ne istrazivanjem stanja u nekoj drzavi, kao prvo. A da bi se ovakvo istrazivanje obavilo potrebno je bas obimno istarzivanje, hiljade istazivaca na terenu, hiljade koje UNICEF u Srbiji nema, a koliko iz teksta N1 vidimo ne pise ko je to istazivanje uradio za UNICEF. Pa stoga dajte link na originalnu stanicu gde UNICEF daje izvor njihovih podataka. Prosto.

N1 i Nova su ove godine objavili stotine i stotine ovakvih vesti (po sistemu sto gore to bolje, po nas)a bas retko daju link na te vesti, nema ni X-a, ni nistagrama, ni linka na web stranicu... a u danasnje vreme aposlutno niko ne objavi bez takvih poveznica.
Lepo sve piše i ovom dokumentu koji sam pokazao gore, fokus nije bio na istraživanju stanja u zemlji već na implikacijama vezanim za decu (UNICEF, razume se).

Naravno da je sumnjicavost u vezi ovakvih tekstova normalna. UNICEF se bavi drugim stvarima a ne istrazivanjem stanja u nekoj drzavi, kao prvo. A da bi se ovakvo istrazivanje obavilo potrebno je bas obimno istarzivanje, hiljade istazivaca na terenu, hiljade koje UNICEF u Srbiji nema, a koliko iz teksta N1 vidimo ne pise ko je to istazivanje uradio za UNICEF. Pa stoga dajte link na originalnu stanicu gde UNICEF daje izvor njihovih podataka. Prosto.

N1 i Nova su ove godine objavili stotine i stotine ovakvih vesti (po sistemu sto gore to bolje, po nas)a bas retko daju link na te vesti, nema ni X-a, ni nistagrama, ni linka na web stranicu... a u danasnje vreme aposlutno niko ne objavi bez takvih poveznica.
https://www.unicef.org/serbia/media/24911/file/Projekcije siromaštva sa posebnim osvrtom na decu.pdf

Lepo sve piše i ovom dokumentu koji sam pokazao gore, fokus nije bio na istraživanju stanja u zemlji već na implikacijama vezanim za decu (UNICEF, razume se).
Gde si pokazao taj dokument?

No, posto me ne mrzi a i imam vremena na pretek, nasao sam i ja taj dokument koji je N1 po obicaju frizirao i lazirao.
U tom dokumentu UNICEF-a stoji da je UNICEF angazovao UNU-Merit da PROCENI (proceni- znas li sta znaci ta rec ako vec ne znajhu "novinari" lazljivog N1) a ne da istrazi uticaj covid-17 i rata u Uktajini na povecan broj apsolutno siromasne dece u Srbiji. I ta PROCENA je izvrsena 2022 godine na osnovu njima znanim metoda. U toj UNI Merit PROCENI 2022 godine PREDVIDJENO je da ce broj apsolutno siromasne popilacije biti 824 hiljade na kraju 2024-te godine. No, u istoj toj publikaciji (od 1,5 stanica u pdf formatu, jbt - ala je detaljno, haha) stoji da je broj stanovnika Srbije na pocetku 2021-ve koji su bili apsolutno siromasni iznosio 607 hiljada. Opet, bez ikakvog izvora kako se doslo do te cifre. Veoma "ozbiljno" od tako ozbiljne organizacije.

Dalje, u vesti N1 koju je nas dezurni Kale sa foruma kopirao stoji da se broj apsolutno siromasnih gradjana Srbije skocio za duplo od 2020 do ove godine. Sa 607 na 824 nije duplo (uzmi sam digitron pa sracunaj), i da uzmemo te cifre za apsolutno pouzdane.

Gde si pokazao taj dokument?

No, posto me ne mrzi a i imam vremena na pretek, nasao sam i ja taj dokument koji je N1 po obicaju frizirao i lazirao.
U tom dokumentu UNICEF-a stoji da je UNICEF angazovao UNU-Merit da PROCENI (proceni- znas li sta znaci ta rec ako vec ne znajhu "novinari" lazljivog N1) a ne da istrazi uticaj covid-17 i rata u Uktajini na povecan broj apsolutno siromasne dece u Srbiji. I ta PROCENA je izvrsena 2022 godine na osnovu njima znanim metoda. U toj UNI Merit PROCENI 2022 godine PREDVIDJENO je da ce broj apsolutno siromasne popilacije biti 824 hiljade na kraju 2024-te godine. No, u istoj toj publikaciji (od 1,5 stanica u pdf formatu, jbt - ala je detaljno, haha) stoji da je broj stanovnika Srbije na pocetku 2021-ve koji su bili apsolutno siromasni iznosio 607 hiljada. Opet, bez ikakvog izvora kako se doslo do te cifre. Veoma "ozbiljno" od tako ozbiljne organizacije.

Dalje, u vesti N1 koju je nas dezurni Kale sa foruma kopirao stoji da se broj apsolutno siromasnih gradjana Srbije skocio za duplo od 2020 do ove godine. Sa 607 na 824 nije duplo (uzmi sam digitron pa sracunaj), i da uzmemo te cifre za apsolutno pouzdane.
Stavio sam ti link pre 12 minuta.

Kako moze da se zivi sa 100 evra? Odakle podatak da se radi o 800 000? Znam za podatak da 200 000. ljudi nema penziju i da ce dobiti narodnu penziju od oko 150 evra koliko je u Makedoniji,Kosovu...
Nema podataka, to je procena UNHCR (a ne UNICEF-a) iz 2022.

U Srbiji je oko 30% novca koji se obrce (BDP) u sivoj zoni. Pa imas gomilu ljudi koji zvanicno nemaju nikakve prihode ( najveci broj pripadnika nacionalne manjine koju Srbi i ne vole previse) a na crno rade nesto i vrte neku kintu od koje kupuju 'leba i nesto sto mazu na taj 'lebac. Sa 12.450 dinara mesecno u 2022-oj nisi mogao da prezivis.

Stavio sam ti link pre 12 minuta.
Vidis da moze :) sto @mario80 ne ume, jer nije redovno isao u skolu :D

Vidis i moj komentar na taj "dokument" i na verodostojnost "podataka" plus na (po obicaju) friziranje lazljivog N1.
Sve su to predvidanja, nisu rezultati istazivanja jer u Srbiji niko nikada (ni UNHCR, ni UNICEF ni ostale organizacije iz belog sveta) nije izvrsio ta isttrazivanja.

Kako moze da se zivi sa 100 evra? Odakle podatak da se radi o 800 000? Znam za podatak da 200 000. ljudi nema penziju i da ce dobiti narodnu penziju od oko 150 evra koliko je u Makedoniji,Kosovu...
penzija na selu je 13.000

najniza je oko 21-22 soma ako se ne varam.

dobice q ...uplacujes staz napr 14. godina i zbog jedne godine ili cak jednog meseca koga ne mozes da dokupis kao kod zutih, mozes da se oprostis od minimalne penzije... u svetu radis 3 godine bilo gde na zapadu i imas zagarantovano za buducnost makar nesto.

https://n1info.rs/vesti/sa-manje-od-sto-evra-mesecno-zivi-skoro-milion-gradjana-srbije/

Dok se najavljuju milionski projekti, skoro milion je i građana koji žive u apsolutnom siromaštvu. Istraživanje UNICEF-a za 2023. godinu pokazalo je da sa manje od sto evra u Srbiji živi 800.000 ljudi, što je gotovo duplo u odnosu na 2020. godinu. Sistem socijalne karte građane je dodatno gurnuo u siromaštvo. Krajnje je vreme, poručuju oni, da neko nešto uradi.​

Ko je upravnik sns logora smrti?

Znaci 800,000 ljudi nije zaradilo penziju?

Znaci 800,000 ljudi nije zaradilo penziju?
Ne, 800 hiljada ljudi po PROCENI iz 2022-ge godine ce ove 2025-te ziveti kao apsolutno siromasni (te 2022 je granica apsolutnog siromastva bila 12459 dinara, nisi predvideli kolika ce biti 2025-te, ali se nisu zadrzali na tih 100 eura iz N1 teksta). 800 hiljada od celokupnog stanovnistva ( 6,6 miliona ljudi). U njih spadaju i penzioneri, i deca i invalidi... velika cifra ali nepotvrdjena, to ni iz UNICEFA to ne znaju. Ali zato N1 izlazi sa sigurnoscu.

On je dao link na vest RTV iz 2010-te, mada ni oni tamo nisu dali izvor za svoju cifru. No, ako mario sapda u pismene a pise na ovaj nacin i ovako, dzaba Srbiji i takvi "pismeni".
Teško je poverovati da se broj ljudi bez osnovne škole u vremenskom periodu od 10-20 godina smanjio za pet puta. Najverovatnije se radi o fake news.

Ne znam kolika je socijalna pomoć ali 800 000 ljudi koji primaju socijalnu pomoć, zvuči neverovatno. Ovo nije tačna vest.

Dok se najavljuju milionski projekti, skoro milion je i građana koji žive u apsolutnom siromaštvu...​

Ko je upravnik sns logora smrti?
A/S one otuđene strane, famozni ∆™ "prema dostupnim procjenama" okuplja snagu od milion ljudi...ćć
Dass ist $naga privilegirane, koristoljubljive, interesne i amoralne hijerarhije koja u biti koristi političke stranke i javnu "TV" politiku kao instrument za potpuno manipuliranje Znatno brojnim, ali Znatno manje lukavim ostatkom stanovništva, konstantno regenerirajući moć kroz "neograničenu" pljačku nacionalnih resursa.
P!ovjesni ili S!uvereni narod oživljen raspadom SFRJ - sada vegetira kao patetični Taoc!:zloca: Kao čudna biljka od koje se pravi loša rakija, ali čaj je navodno baš odličan.

to je ta napredna Srbija
Milion (od)kupljenih glava + mahnitost $tokholmskog $indroma čini bazu njihove "demokracije" i objašnjava "impresivne" izborne blic-pobjede, što bi trebao svaki (r)evolucionar uočiti ili se ekspresno baciti (s mosta) na hrpu sa svim ostalima koji su sebe tako nazivali proteklih 50 godina!

https://youtu.be/FFhz-A7br_U?si=hs0LmMY9CSs-Ob6l

Back