Quantcast

Sa koliko godina...

marina.c

Veoma poznat
Poruka
10.751
Samanta, možda i sa trideset mada mislim da je brojka 40 verovatnija.Tu negde kako se bližimo 40-toj ( po meni između 35 i 40-te) žena je "sazrela"- udata, situirana, ima dete (decu), zaposljena.Većina je u tim godinama ostvarila sve ono što bi babe rekle , ispunjava kriterijume za jednu ženu.Oprobala se kao supruga, majka, buisness women, housewife.Zna šta je postigla, koliko je to "u dalj", zna koliko još može (ali i ne može), ne šareni joj se pamet tipa "šta bi bilo kad bi bilo". Našla sebe (po nekim pitanjima u potpunosti, negde je shvatila da se nikad neće naći te se manula ćorava posla.Uglavom, ne pokušava da traži sebe tamo gde zna da "ona ne bi bila ona"...)
Gledam to iz svog ugla i sa moje pozicije. Sa trideset sam bila udata, zapošljena,nisam još uvek imala dete, živeli smo lagano i samo svoj život...Vremenom smo sve manje bili "ja " i "on" a sve više mi...Al, tako treba....
Ja ipak mislim da ću sa 40-tim biti zrelija.Što ne znači da ostale to nisu postale i u tridesetim.
 

Nina

Srebrna tastatura
Supermoderator
Poruka
202.946
Sve ovo sto si napisala je uglavnom tacno osim duhovne i mentalne izgradjenosti ( ne volim rec zrela..pa to ti je).Sve je individualno..po meni mislim da su to 30+ godine za zenu.40 godina mi je predaleko.Zamisli kolicine ludosti i promasaja koje bi se jos mogle napraviti do tih magicnih 40 god..
 

vd

Domaćin
Poruka
3.161
Sve ovo sto si napisala je uglavnom tacno osim duhovne i mentalne izgradjenosti
što sam stariji čini mi se da okruženje negativno deluje na sve nas
godinama u susretu sa zagađenim sredinom i duhom
hteli ne hteli pokupimo svašta
ili bar steknemo naviku da gledamo šta nam se radi iza leđa ili oko glave
ne valja da smo nevini ali nije lepo ni kad smo namazani
 

marina.c

Veoma poznat
Poruka
10.751
Sve ovo sto si napisala je uglavnom tacno osim duhovne i mentalne izgradjenosti ( ne volim rec zrela..pa to ti je).Sve je individualno..po meni mislim da su to 30+ godine za zenu.40 godina mi je predaleko.Zamisli kolicine ludosti i promasaja koje bi se jos mogle napraviti do tih magicnih 40 god..O tome ne bih mogla (smela) ovde...:mrgreen:
 

klara_m

Aktivan član
Poruka
1.840
Sa 4 (četiri),
ćerkica moje komšinica, koja ima baš toliko godinica i koja je btw odlepila na Tadića
se raspituje da li ima sina adekvatnih godina
što znači
da je plan dugoročan
i da mala je počela da radi na programu
i da su unuci ovih 40-togodišnjaka nahebali :lol:
 

Top