- Poruka
- 354.360
Pocela je školska godina.Šta mislite, sa koliko godina deca treba da krenu u prvi razred
.......Sa 6 ili 7 ?
.......Sa 6 ili 7 ?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja sam naučio da čitam sa skoro 5 godina.Deca sa 7 nemaju blage veze,u predskolskom ih upregnu samo da shvate sta je kec i petica,stres od bolesnog sistema nikom ne pozeleti u tom dobu,o tome niko ne misli nego samo jel znaju da pisu i citaju,pa aj roditelji vi ste krivi sto zaostaju za drugom decom,mrs
Ne treba da idu uopšte.Pocela je školska godina.Šta mislite, sa koliko godina deca treba da krenu u prvi razred
.......Sa 6 ili 7 ?
Inače, ja svoje dete nisam upisala ranije u školu, rođena je u februaru i pošla je sa punih 7 godina i par meseci. Nisam zažalila ni jedg trenutka, ništa nije izgubila. Oseća se uvek pomalo ta nezrelost kod prvaka koji imaju 6 godina, pre emocionalna nego intelektualna.
U prvi razred se upisuju deca sa 7 i 6,5 god, tj da su rođena do kraja marta . Posle toga roka , ako neki roditelj smatra da mu je dete zrelo za prvi razred, pedagoško-psihološka služba obavi testiranje i ako oni utvrde da je dete zrelo, može poći u prvi razred i sa 6 godina.
U Nemackoj je presek 30.09, tako da sam happy sto mi je dete rodjeno posle, pa ce dosta kasnije da krene.
Nema razloga da brines uopste.
Moj mali obozava skolu i najbolji je djak a najmladji je, skola ga cini jako sretnim, obozava da ide, nikakav problem ni sa kadrom, ni sa drugarima, ni sa domacim, bila bi stvarno steta da je ostao godinu dana kod kuce.
Zato mislim da su dobro procenili sa presekom prvog marta i povlacenjem sest meseci u odnosu na prvi septembar.
Ukoliko je neko dete nespremno sami psiholozi i pedagozi predloze kasniji polazak.
Vecina je ipak spremna jer je sa njim i curica rodjena sredinom februara. Isto, sve po jusu, super vesela i sve joj lako ide.
Ma kakva briga, jednostavno mi zao da prerano krene. Alternativa bi vila sa 5.5
Moj savet ti je po zakonu.
Mislim da i u Nemackoj rade testic kod psihologa.
Tu im daju da odgovaraju na pitanja, crtaju, daju im nekoliko naredbi tipa "izadji, nacrtaj svoju porodicu i nemoj ulaziti dok mama ne dodje po tebe".
Desi se da ne prodju deca od sedam i po godina dok ovi sa oboda prolaze i stvarno vole skolu, sto znaci da je psiholoska procena bila dobra.
Narocito ako su deca navikla na citanje, crtanje, ako su ljubopitljivi i vole da se iskazu, greota je da im roditelji na volju uskrate prvi razred jer oni dok dodju do prvih ocena imaju pune dve godine bez ijedne ocene.
Oni se tu druze, osecaju kao tim, navikavaju na ucitelja...crtaju, puno crtaju.
Sa 7,dovoljno zrela da mogu da paze na casu.Pocela je školska godina.Šta mislite, sa koliko godina deca treba da krenu u prvi razred
.......Sa 6 ili 7 ?