Sa kojom diplomom predavati engleski u inostranstvu bez zavrsenog fakulteta?

tebroni

Početnik
Poruka
39
Pozdrav :D
Koja je NAJPRIZNATIJA diploma engleskog jezika u NAJVECEM broju zemalja u inostranstvu u slucaju da zelim da predajem engleski preko a da nemam zavrsen filoloski fakultet?
Guglam vec skoro sat vremena i jedino sto sam konkretno nasao je da u Kini priznaju u ovom slucaju FEC ( Foreign Expert Certificate )
Ili to
Ili TEFL/TESOL (Teaching English as a Foreign Language/Teaching English as Secondary Language)
Poenta je, da meni treba diploma sa kojom ce mi se za posao predavaca engleskog jezika otvoriti vrata u bar 5 zemalja u inostranstvu, a ne da dobijem ovu FEC i da mogu da predajem jedino u Kini
Imam Cambridge PET diplomu ali ona naravno nije dovoljna za ovo sto meni treba
Zanimaju me konkretni i merodavni odgovori, hvala unapred :)

Nije istina, u Kini diploma faxa nije neophodna
Prekjuce sa pricao sa drugom mog druga na fejsu, dopisivali smo se pola sata, on decko predaje u vrticu u Kini za 850e mesecno, sa mogucstvom napretka, bez zavrsenog fakulteta. On ima jedino FEC ( Foreign Expert Certificate ) i TEFL/TESOL (Teaching English as a Foreign Language/Teaching English as Secondary Language). Otisao je tamo preko agencije, poslao demo, prosao intervju i dobio posao. Inace tamo moze da se lagano prezivi sa 400 e mesecno
Meni preporucuje da dobijem jednu od tih diploma i dodjem da zivim kod njega.
Stvar je u tome sto ja zelim diplomu koja mi otvara vrata za predavaca engleskog u bar 5 zemalja u inostranstvu, da mogu da biram, a ne da mi je jedini izbor Kina :D

Poslednja izmena:
Тренутно ти је један од најпризнатијих сертификата IELTS који се полаже у британској амбасади, али је баш тежак за људе који познају енглески, да тако кажем, или мисле да знају. Треба проћи припреме како би се тест лепо урадио, јер постоји писмени и усмени део.

Nije istina, u Kini diploma faxa nije neophodna
Prekjuce sa pricao sa drugom mog druga na fejsu, dopisivali smo se pola sata, on decko predaje u vrticu u Kini za 850e mesecno, sa mogucstvom napretka, bez zavrsenog fakulteta. On ima jedino FEC ( Foreign Expert Certificate ) i TEFL/TESOL (Teaching English as a Foreign Language/Teaching English as Secondary Language). Otisao je tamo preko agencije, poslao demo, prosao intervju i dobio posao. Inace tamo moze da se lagano prezivi sa 400 e mesecno
Meni preporucuje da dobijem jednu od tih diploma i dodjem da zivim kod njega.
Stvar je u tome sto ja zelim diplomu koja mi otvara vrata za predavaca engleskog u bar 5 zemalja u inostranstvu, da mogu da biram, a ne da mi je jedini izbor Kina :D

A sto jednostavno ne bi polozio ta 2.

Mislim to ti jeste ulaganje od par stotina evra ali kad ih steknes onda ih imas.

Ja sam se na primer zeznuo i polozio CAE C1, iako sam mogao na primer TOEFL ili nesto slicno.
Ali imacu ja i taj samo polako.

Arkania
Nije meni problem da ja polozim ta 2 u slucaju da mi te 2 diplome otvaraju vrata u vise zemalja u inostranstvu. Stvar je u tome sto koliko vidim te 2 diplome kursa engleskog jedino mogu biti validne u Kini predavacu u slucaju da nema zavrsen fakultet, a ja nisam bas siguran da li je Kina zemlja za mene.
Kada bi postojala neka diploma sa nekog kursa koja mi omogucava npr i Kinu i Tajland i Koreju i Spaniju istovremeno, onda bih se bez razmisljanja bacio na dobijanje te diplome, ali jos nisam nasao informaciju koja diploma otvara vrata predavacu engleskog u vise zemalja.

- - - - - - - - - -

Arkania da nemas slucajno knjigu za polaganje CAE-a, trazim nekog da mi je pozajmi da je isfotokopiram posto je tako mnogo jeftinije? :D
Zanima me knjiga za CAE cije je izdanje iz 2010. godine ili kasnije. :D

Back