Rešeno ryzen ili 6600k za Dotu 2

Poruka
3.797
imam 3570k na 4.40ghz i 8gb ddr3, pa mislim da prodam celu polukonfiguraciju,jedino cu zadrzati gtx670 graficku. da bi se drzalo stabilno na 120fps i 1440p rezoluciji u ovoj igri,treba mi snazniji procesor. ova igra trazi dobar procesor prvenstveno, inace imate padove frejmova na 60,70,80 u toku intenzivnih scena, zavisi od procesora dokle ce vam frejmovi padati, a manje zavisi od graficke. prvo sam hteo kupiti gtx1060 3gb uz zadrzavanje ove iste konfiguracije, a onda sam shvatio da ce biti isti problem sa padanjem frejmova, jer procesor je slab za ovu igru i ta podesavnja koja ja zelim. napravio bih los potez da sam pozurio i kupio gtx1060. daleko vecu stabilnost bi mi dao i5 6600k procesor koji bih naravno takodje nagurao na 4.50ghz ili tu negde. cini se da su cene poprilicno visoke cak i za polovne delove, ali moze biti da ce mi ryzen 5 2600 uz ddr4 ram dati vecu stabilnost u odnosu na 6600k. gledao sam ovaj bench video ispod. bilo je u razmatranju zadrzati sve ovo i uzeti i7 3770k, jer se hvata na moju trenutnu plocu. ali to bi tek bilo razocarenje, jer bukvalno taj procesor ne vredi nicemu u odnosu na trenutni 3570k! sem sto vise trosi i vise se greje! tih dodatnih 4 hipertridova nicemu ne vrede u ovom slucaju za Dotu 2. takodje, i cetvrta generacija otpada, gledao sam i5 4690k, ali cisto sumnjam da je dovoljno dobar. znaci ili sesta genracija 6600k ili neki ryzen......ovo moje sam vec stavio na oglas,pa da vidim hoce li se neko javiti. ja se ne razumem u ryzen, jer nisam u toku sa AMD-om nikako. ali racunam ipak je to nova tehnologija, ima 6 jezgra i +6 hipertridova. cene mi se ne svidjaju ni malo.

ne bi reko jer mi radije procesor postize 90+% opeterecenje u Doti nego graficka. tesko je pitanje,mozda gresim,najbolje je obe stvari promeniti.
Pa evo ti ryzen 3 (koji je low end model) a vidi kako se nosi protiv tvog 3570k i 10100f.

Screenshot 2021-03-14 173705.png

Hoces manja ulaganja onda pazaris bolji procesor za rvoju platformu, hoces veca ulaganja onda uzmes celu konfu.
Novi ryzen build ili intel.

Sto bi rekli mi gejmeri ta Dota je CPU intensive.
Sto moze da znači i da je očajan engine.

tako je. istina je i jedno i drugo. al ja znam to vec godinama unazad. mozes imati rtx3080 i 3570k,padace ti FPS na 60-70. i to cak ni procesor nece dostizati 100% nikad. bice tu negde oko 85%, kao kod mene. ovaj procesor je mocan za mnoge stvari,ali je jednostavno "star". a dota2 voli procesore sa novom tehnologijom. CS GO igram u 144fps sa skoro maksimalnim podesavanjima. engine je isti,dakle source 2. ali to su dva potpuno razlicita tipa igre.

ma pusti to. ovo gore sto napisah sto mi nudi covek. to je prava roba. i3 10100f ima 4 jezgra +4 tridova. i5 9400f ima 6 jezgra samo. ryzen ima 6 jezgra i 6 tridova.
Taj AMD u ovom slučaju je lošija varijanta od tih Intela pošto ti treba brzo jezgro.
Čak ne znam ni ludački 3300x koji posedujem da li bi bio bolje rešenje od ta dva Intela.
10100 VS 9400 gledaj od ta dva koji je brži tj koji ima bolje single thread performanse.
Ne zaboravi i da je dobar upareni ram recimo 2x8GB barem 3200mhz cl14 ili cl16 presudan kada juriš te FPS.

Taj AMD u ovom slučaju je lošija varijanta od tih Intela pošto ti treba brzo jezgro.
Čak ne znam ni ludački 3300x koji posedujem da li bi bio bolje rešenje od ta dva Intela.
10100 VS 9400 gledaj od ta dva koji je brži tj koji ima bolje single thread performanse.
Ne zaboravi i da je dobar upareni ram recimo 2x8GB barem 3200mhz cl14 ili cl16 presudan kada juriš te FPS.

youtube benchovi kazu da je i3 10100 pobednik u odnosu na 9400f. izbor ce pasti na njega verovatno. a tek kolko je jeftin i to nov. 12.800 dinara. jedino mi pravi problem ploca i ddr4 ram,to se mora kupiti.

Back