aleksandarhakler1992
Domaćin
- Poruka
- 3.797
imam 3570k na 4.40ghz i 8gb ddr3, pa mislim da prodam celu polukonfiguraciju,jedino cu zadrzati gtx670 graficku. da bi se drzalo stabilno na 120fps i 1440p rezoluciji u ovoj igri,treba mi snazniji procesor. ova igra trazi dobar procesor prvenstveno, inace imate padove frejmova na 60,70,80 u toku intenzivnih scena, zavisi od procesora dokle ce vam frejmovi padati, a manje zavisi od graficke. prvo sam hteo kupiti gtx1060 3gb uz zadrzavanje ove iste konfiguracije, a onda sam shvatio da ce biti isti problem sa padanjem frejmova, jer procesor je slab za ovu igru i ta podesavnja koja ja zelim. napravio bih los potez da sam pozurio i kupio gtx1060. daleko vecu stabilnost bi mi dao i5 6600k procesor koji bih naravno takodje nagurao na 4.50ghz ili tu negde. cini se da su cene poprilicno visoke cak i za polovne delove, ali moze biti da ce mi ryzen 5 2600 uz ddr4 ram dati vecu stabilnost u odnosu na 6600k. gledao sam ovaj bench video ispod. bilo je u razmatranju zadrzati sve ovo i uzeti i7 3770k, jer se hvata na moju trenutnu plocu. ali to bi tek bilo razocarenje, jer bukvalno taj procesor ne vredi nicemu u odnosu na trenutni 3570k! sem sto vise trosi i vise se greje! tih dodatnih 4 hipertridova nicemu ne vrede u ovom slucaju za Dotu 2. takodje, i cetvrta generacija otpada, gledao sam i5 4690k, ali cisto sumnjam da je dovoljno dobar. znaci ili sesta genracija 6600k ili neki ryzen......ovo moje sam vec stavio na oglas,pa da vidim hoce li se neko javiti. ja se ne razumem u ryzen, jer nisam u toku sa AMD-om nikako. ali racunam ipak je to nova tehnologija, ima 6 jezgra i +6 hipertridova. cene mi se ne svidjaju ni malo.