- Poruka
- 3.353
Kada/kako se razvila rusofobija u srpskom narodu? 
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Od juče u 11hKada/kako se razvila rusofobija u srpskom narodu?![]()

Ovako:Kada/kako se razvila rusofobija u srpskom narodu?![]()
Kada/kako se razvila rusofobija u srpskom narodu?![]()
Kako je do tog došlo?Od juče u 11h![]()

O čemu je ovo tačno?
Imaš li možda neki link?Дејан Мировић је то лепо и документовано објаснио.
Anglosaksonski genocid nad srbima.O čemu je ovo tačno?
Zar fašizam nije u sukobu sa komunizmom, kako su ovi onda i fašisti i komnisti? Ono valjda moraš biti ili jedno ili drugoTako sto Rusijom vlada fasisticko-komunjarsko-diktatorski rezim, koji je najvece zlo Evrope; i glavni razlog svih autokratija i diktatura po Evropi, ukljucujuci tu i srpsku.

https://catenamundi.rs/shop/dejan-mirovic-rusofobija-kod-srba/Imaš li možda neki link?
Ili pak šta je njegov zaključak?

Sve komunisticke diktature u istoriji su bile fasisticka drustva, a posebno raspala ruska. Koja je to i dalje doduse, to je ono sto je posebno dno.Zar fašizam nije u sukobu sa komunizmom, kako su ovi onda i fašisti i komnisti? Ono valjda moraš biti ili jedno ili drugo![]()
Sankcije jer Rus ne popuštaKako je do tog došlo?![]()

Zar fašizam nije u sukobu sa komunizmom, kako su ovi onda i fašisti i komnisti? Ono valjda moraš biti ili jedno ili drugo![]()
Meni nešto vuče na to da ima rusofibije kod nas. Ono upoznao sam i dosta Rusa koji su došli od početka rata kod nas i kažu mi oni, a i ja primećujem da naši ljudi baš slabo stupaju sa njima u kontakt. Naravno čujem periodično i dobacivanja na njihov račun od strane naših ljudi.Мислим да нема русофобије код Срба.
Ali otkud potiče ta kritika i da li je opravdana? Konkretno pitanje: da li su nam Rusi učinili nešto loše/lošije u odnosu na neke druge sile?Сви критичари своје критике упућују на политичке структуре у Русији.
Ljudska glupost/logička greška?Зашто бисмо изједначавали власт у некој држави и народ?
![]()
Kako mogu biti fašistika društva ako su kao komunisti - kolektivisti, a fašisti su individualisti?Sve komunisticke diktature u istoriji su bile fasisticka drustva, a posebno raspala ruska. Koja je to i dalje doduse, to je ono sto je posebno dno.
Ако осуђујемо нешто лоше, нпр. тоталитарни режим,Meni nešto vuče na to da ima rusofibije kod nas. Ono upoznao sam i dosta Rusa koji su došli od početka rata kod nas i kažu mi oni, a i ja primećujem da naši ljudi baš slabo stupaju sa njima u kontakt. Naravno čujem periodično i dobacivanja na njihov račun od strane naših ljudi.
Ali otkud potiče ta kritika i da li je opravdana? Konkretno pitanje: da li su nam Rusi učinili nešto loše/lošije u odnosu na neke druge sile?
Ljudska glupost/logička greška?
Fasisti su individualisti?Kako mogu biti fašistika društva ako su kao komunisti - kolektivisti, a fašisti su individualisti?
Да ли је фашизам колективистичка идеологија?Kako mogu biti fašistika društva ako su kao komunisti - kolektivisti, a fašisti su individualisti?
Ali otkud potiče ta kritika i da li je opravdana? Konkretno pitanje: da li su nam Rusi učinili nešto loše/lošije u odnosu na neke druge sile?
Ok ovaj deo to stoji.Иако су идеологије различите, фашистички и комунистички режими 20. века (нпр. нацистичка Немачка, фашистичка Италија, сталњистички СССР) показивали су сличне карактеристике:
Сличности у пракси тоталитарних режима:
- једнопартијски систем
- култ личности
- цензура и пропаганда
- политичка репресија
- тајне службе и затворски/логорски системи
- планска контрола економије (иако на различит начин)
Ове сличности проистичу не из идеологије, већ из начина организовања ауторитарне власти.
Rusi jedino od zivih bica nisu likvidirali tvorove, a i to je upitna stvar.Ok ovaj deo to stoji.
Međutim kako iz ovoga proizilazi rusofobija kod nas?
Konktna misao mi je:
Nemci su likvidirali druge nacije koje su smatrali manje vrednima od sebe (to je uključivalo nas)
Rusi su likvidirali primarno svoje ljude i to posle rata (nisu nas koliko znam)
Dakle odakle potiče ta rusofobija?
***** robot kao foka.Да ли је фашизам колективистичка идеологија?
ChatGPT said:
Да — фашизам јесте колективистичка идеологија, али на специфичан начин.
Ево прецизније:
Фашизам наглашава:
Фашизам је колективистички по својој структури
То значи да је индивидуа подређена колективу, што је суштина колективизма.
- нацију као највишу вредност
- појединца који има смисао само као део “органске целине” нације
- потчињавање индивидуалних права интересима државе/нације
- идеју да “вођа” оличава вољу колектива
Разлика је у томе шта је колектив и зашто:
Али није исто као комунистички колективизам
- код комунизма: колектив = класна заједница (пролетаријат), идеја је економска једнакост
- код фашизма: колектив = нација/раса, идеја је национална хомогеност и мобилизација
Фашистички колективизам обично долази у пакету са:
Како фашизам комбинује колективизам и ауторитет
- тоталитарном државом
- култом вође
- укидањем плурализма
- мобилизацијом читавог друштва у службу идеолошких циљева
➤ Закључак
Фашизам је колективистички, али то је националистички, а не економски-једнакосни колективизам.
Ако желиш, могу објаснити разлике између ауторитарног и демократског колективизма или упоредити фашистички колективизам са другим облицима (нпр. религијским, племенским, социјалистичким).
Је л' осуђујеш ликвидације политичких противника?Rusi su likvidirali primarno svoje ljude i to posle rata (nisu nas koliko znam)
Dakle odakle potiče ta rusofobija?