Rusofili i zapadofili

Primetio sam da se često plejadi uslovno rečeno desničara navodi da su Rusofili, što označava nešto pogrdno, ružno, zatucano, kako oni ljube sliku Putina, kako se busaju u Rusiju i kako su guzoljubi tog dela... Ono što mene zanima, zašto Zapadofili misle da isti takav guzoljub, samo Makrona ili Bajdena ili nekog petog je nešto gotivno biti?

To je isto favorizovanje zemlje koja nije vaša i sa kojom dodirnih tačaka nemate i isto tako ljubljenje guzova samo nekom drugom političaru.

Pa me, kao nekoga ko jednu zemlju voli i ima i zabole me za Rusiju i kompletan zapad sa sve USA, zanima zašto neko u momentu kad napiše nekome "Rusofil" kao nešto pogrdno, smatra da je on bilo šta bolji od te osobe koju je pokušao da uvredi ili kategorizuje?
Ovo je suviše pristojno napisano, pošto svi znamo da je u toku nastavak drugog svetskog rata samo su pale maske zbog tehnološkog napretka, svi su na istim pozicijama, kako u svetu tako i u srbiji, a forum je okupiran četničkom propagandom...Čudi da je isti i mozak ko u drugom svetskom ratu i moto "ko nije s nama on je protiv nas...kolji"

Ne moze biti vladavina prava, ni za njih. Svesno podrzavaju diktaturu i autoritativnu vladavinu pojedinca, gde je autoritet iznad prava. Kult licnosti, i sve sto ide uz to.

Odgovorio sam ti - oni koji su za zapadne vrednsoti, to jest vladavinu prava, ne ljube nicije duppe, vec iskljucivo se zalazu za zivot u skladu sa zakonima drzave. I zele da i u svojoj drzavi imaju takvo nesto - postovanje zakona. Nista ni manje ni vise od toga.

Ne, rusofili prizeljkuju da Rusija ima ingerencije, zapadofili prezljkuju da Srbija bude samostalna i da potuje svoje zakone, isto onako kao sto se postuju na zapadu.

Dakle tu je prica jasna: kult licnosti ili vladavina prava.

Brate, to što ti opisuješ sebe i misliš da je to ukupan zbir zapadofila, to je druga stvar. Koliko vidim ovde otprilike dali bi im bazu da grade u Srbiji, dali bi im Kosmet, ljubilo bi se dupe vrlo rado USA ambasadoru i slično. Nije da sam jednom video to kako se hvali zapad i USA i njihov sistem i sve što dolazi odande.

Samo druga strana istog novčića.

Brate, to što ti opisuješ sebe i misliš da je to ukupan zbir zapadofila, to je druga stvar. Koliko vidim ovde otprilike dali bi im bazu da grade u Srbiji, dali bi im Kosmet, ljubilo bi se dupe vrlo rado USA ambasadoru i slično. Nije da sam jednom video to kako se hvali zapad i USA i njihov sistem i sve što dolazi odande.

Samo druga strana istog novčića.

To su ekstremi i to retki ekstremi.
Vecina ljudi koja je za zapadne vrednosti razmislja kao ja.
Jednostavno, zelimo da nam zemlja, Srbija, fercera kao Nemacka. Da se zna red, da se postuje zakon, da bude cisto, lepo, da nepotizam bude na marginama a ne pravilo.
Da se zna i pravo ali i obaveze gradjana.
A ne ovo sto imamo sad i ka cemu klizimo lagano.

Rusi žive od resursa koji su postali njihovi onda kada su ih oteli od sibirskih naroda i plemena.
Šta su ti u životu to uradili Rusi? Nemačka je za jedan vek tri puta napala Srbiju, više nije mogla, inače bi i četvrti put, držala je u izolaciji koliko god je mogla, pomagala i pomaže baš sve srpske neprijatelje i tebi opet krivi Rusi.

Jednostavno, zelimo da nam zemlja, Srbija, fercera kao Nemacka. Da se zna red, da se postuje zakon, da bude cisto, lepo, da nepotizam bude na marginama a ne pravilo.
Nemačka nam je baš prijatelj, ma dobročinitelji BRE.

A šta misliš na primer što su SAD 60-tih i 70-tih u jeku Hladnog rata podržavale antikomunističke diktature i sprečile da cela Latinska Amerika postanu slične Venecueli i Kubi?

Kakav je tvoj stav o Pinočeu, Vidalu i sličnim LA antikomunističkim diktatorima?

Da li bi radije živeo u Pinočeovom Čileu ili u Kastrovoj Kubi?
Šta misliš ako se slični pučevi ponovo dese jer ima naznaka poput previranja između proameričkog Bolsonara i proruskog Lule?
Sada je Lula na vlasti i prikriveno podržava Rusiju, BRIKS, podrivanje dolara itd.

Ako se desi antikomunistička revolucija u Kubi ili Venecueli da li bi podržao?
Uvek sam za vladavinu prava naspram diktature. Politicki sistem je nebitan.

Danas su nakdemokratskije drzave kraljevine (UK, Norveska, Svedska, Danska, Holandija). To ti dokazuje koliko je sve to nebitno kada se u drzavi postuju Zakoni.
U Venecueli i Kubi moze biti bilo kakav sistem - isto je. Zakon ce uvek biti na strani jaceg, sirotinja ce biti nezasticena.

E, meni se isto iebe da li je u Srbiji kraljevina, ili komunizam. Samo da se postuju zakoni, i da se zna red.

A zapadne vrednosti su upravo postovanje Zakona.

Pa prvo taj zapad da vrati Srbiji oteto Kosovo, plati odštetu za bombardovanje pa ćeš da vidiš kako će sve da bude kao u Njemačkoj.

Uvek sam za vladavinu prava naspram diktature. Politicki sistem je nebitan.

Danas su nakdemokratskije drzave kraljevine (UK, Norveska, Svedska, Danska, Holandija). To ti dokazuje koliko je sve to nebitno kada se u drzavi postuju Zakoni.
U Venecueli i Kubi moze biti bilo kakav sistem - isto je. Zakon ce uvek biti na strani jaceg, sirotinja ce biti nezasticena.

E, meni se isto iebe da li je u Srbiji kraljevina, ili komunizam. Samo da se postuju zakoni, i da se zna red.

A zapadne vrednosti su upravo postovanje Zakona.

E vidiš Zapadno pravo će ti reći da je komunizam sam po sebi zločinački, totalitarni i teroristički sistem koji a priori gazi i krši ljudska prava.
Tako da neku stranu moraš da odabereš. Ne možeš biti neutralan.

I Talibani mogu da donesu zakone i da se u njihovoj zemlji poštuje red.

Mi ne klizimo, mi smo u go*nima do nosa.

E vidiš Zapadno pravo će ti reći da je komunizam sam po sebi zločinački, totalitarni i teroristički sistem koji a priori gazi i krši ljudska prava.
Tako da neku stranu moraš da odabereš. Ne možeš biti neutralan.

I Talibani mogu da donesu zakone i da se u njihovoj zemlji poštuje red.

Pa? Ljudska prava su univerzalna, to sto ih talibani ne postuju i ne implementiraju u svoje zakone je opet nevezano za ovu pricu.

A zapad je komunistickiji (tj. socijalistickiji) nego ceo istocni blok sto je ikada bio.

Dodji da zivis malo ovde pa ces da shvatis tu ironiju :)

Pa? Ljudska prava su univerzalna, to sto ih talibani ne postuju i ne implementiraju u svoje zakone je opet nevezano za ovu pricu.

A zapad je komunistickiji (tj. socijalistickiji) nego ceo istocni blok sto je ikada bio.

Dodji da zivis malo ovde pa ces da shvatis tu ironiju :)
Pa pazi. Bombarduješ jednu državu i razbiješ je na nekoliko manjih, otmeš dio teritorije i postaviš na njemu svoju bazu, protjeraš milion Srba, uvedeš zapadne banke sa kreditnim kamatama duplo većim od onih u matičnim državama, kredite sa nepostojećim frankom, uvedeš neku privatizaciju, ponudiš neke pretpristupne fondove da sakriješ međutrgovinsku razmjenu koja ide na veliku štetu i BiH i Srbije, napraviš ekonomsku pustoš i onda im prodaješ stare automobile, uvedeš upravu jednog čovjeka 30 godina putem visokog predstavnika itd. itd.

I onda dođeš iz Njemačke i kažeš "Kako se u Njemačkoj lijepo živi, zašto nije tako u Srbiji?"

Pa bilo bi lijepo i u Srbiji da nije Njemačke i SAD mamu im ***** fašističku.
Tebi sve to naravno ne smeta u Njemačkoj dok ždereš njemačku hranu i gledaš preko TV kako sve to isto ponavljaju i u Ukrajini.
To što se tvoje blagostanje zasniva na tuđoj krvi i patnji te ni ne dotiče. Ne zato jer si bezosjećajan već zato što ti je prihvatljiva tuđa patnja za tubu kaladonta.

Rusofil je svaki slobodoljubiv čovjek, dok su naprotiv rusofobi oni koji bi svoje blagostanje zasnivali na ubijenoj i mrtvoj djeci afričkih država i arapskih zemalja.

Rusofilstvo je danas stanje duha, osjećaj za bolji i pravedniji svijet u kome niko neće biti gladan.
Sa druge strane prozapadna orijentacija naginje ka materijalnim ugođaju pri tome se uopšte ne obazirući na žrtve na kojima se on zasniva.

I tu je razlika između istočnog i zapadnog čovjeka, istočni vidi nešto dublje i dalje, vidi smisao, vidi i iza horizonta.
Dok ovaj srugi samo jede, sere, prdi i smatra sebe višom rasom koja je "sposobnija"

Skoro sve članice NATO pakta izdvajaju manji % BDP-a u odbranu od Srbije
Koliki je vojni budzet SAD? (U nominalnom iznosu, batali ta muljanja sa procentima)
Kakve veze ima koliko ovi drugi (NATO vazali) izdvajaju ako samo SAD izdvaja za sredstva za ubijanje vise nego ceo svet (i to verovatno visestruko)? I zasto je to tako ako oni nisu otimaci vec *carstvo prava* kako cujemo od vas?
*Pamet* ljudi poput tebe treba da se proucava na svim institutima za neuronauke

Poslednja izmena:
Pa pazi. Bombarduješ jednu državu i razbiješ je na nekoliko manjih, otmeš dio teritorije i postaviš na njemu svoju bazu, protjeraš milion Srba, uvedeš zapadne banke sa kreditnim kamatama duplo većim od onih u matičnim državama, kredite sa nepostojećim frankom, uvedeš neku privatizaciju, ponudiš neke pretpristupne fondove da sakriješ međutrgovinsku razmjenu koja ide na veliku štetu i BiH i Srbije, napraviš ekonomsku pustoš i onda im prodaješ stare automobile, uvedeš upravu jednog čovjeka 30 godina putem visokog predstavnika itd. itd.

I onda dođeš iz Njemačke i kažeš "Kako se u Njemačkoj lijepo živi, zašto nije tako u Srbiji?"

Pa bilo bi lijepo i u Srbiji da nije Njemačke i SAD mamu im ***** fašističku.
Tebi sve to naravno ne smeta u Njemačkoj dok ždereš njemačku hranu i gledaš preko TV kako sve to isto ponavljaju i u Ukrajini.
To što se tvoje blagostanje zasniva na tuđoj krvi i patnji te ni ne dotiče. Ne zato jer si bezosjećajan već zato što ti je prihvatljiva tuđa patnja za tubu kaladonta.
Opšte je poznato da su većina dijaspore makijavelisti i utilitaristi, gledaju sa visina, a pobegli su prvom prilikom

Ne bih se nazvao zapadofilom jer su razlozi moje zapadnjačke orijentacije isključivo praktične prirode. Gepolitički položaj Srbije jasno ukazuje na koju stranu ona treba da ide. Dakle, tu je stvar potpuno čista.
S druge strane, rusofilski razlozi zašto treba ući u BRIKS su ili iracionalni ili zasnovani na onome što se dešavalo 90-ih godina. Ali svi ti navodni razlozi služe da prikriju onaj pravi motiv i smisao postojanja proruske pete kolone - stavljanje Srbije pod rusku totalitarističku čizmu.
Prema tome, samo treba biti protiv bilo čega što zagovaraju dotični drugovi.
Sve je to lepo ali taktika vam kasni 30 godina

Back