Rusofili i zapadofili

• Začetnik teme Začetnik teme Araon
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
mislis kao eu i usa jugoslaviju?
cupas iz konteksta u svakom slucaju
ali:
  1. navedi zrtve poljske u odnosu na nemce i u odnosu na sovjete
  2. i nemacke u odnosu na sovjetske tada
eto, samo to, pa da vidimo, Rusi su uzeli istocni deo Poljske da zaustave nemacki genocid nad poljacima, DA IH ZASTITE POSTO NIKO DRUGI NIJE U EVROPI

• 1939 Military Campaign-About 200,000[3] Polish civilians were killed in the 1939 Military Campaign. Many were killed in the Luftwaffe's terror bombing operations, including the bombing of Frampol[18] and Wieluń,[19] bombing of Sulejów.[20] Massive air raids were conducted on these, and other towns which had no military infrastructure.[21] Civilians were strafed from the air with machine gun fire in what became known as a terror bombing campaign. Columns of fleeing refugees were systematically attacked by the German fighter and dive-bomber aircraft.[22] The Siege of Warsaw (1939) caused a huge toll of civilian casualties. From the very first hours of World War II, Warsaw, the capital of Poland, was a target of an unrestricted aerial bombardment campaign by the German Luftwaffe. Apart from the military facilities such as infantry barracks and the Okęcie airport and aircraft factory, the German pilots also targeted civilian facilities such as water works, hospitals, market places and schools.
Uvek se nađe neki statističar, matematičar ili fizičar da objasni pomoću brojeva istoriju...ali evo da ti skratim muke.
Putin na obeležavanju masakra u Katinjskoj šumi koji je počinio SSSR, 30000 ubijenih civila, 100000 civila poslato u Sibir...

Sad nas ti ovde lepo ubedi kako je SSSR hteo da spasi Poljsku od nacističke Nemačke, a kada u Poljskoj samo pomeneš Rusiju svi hvataju puške u ruke.

Putin na obeležavanju masakra u Katinjskoj šumi koji je počinio SSSR, 30000 ubijenih civila, 100000 civila poslato u Sibir...
odakle ta brojka, od nacisticke nemacke, peru savest za holokaust? kako su bili civili, ako je bio rat?
Vlada Trećeg Reicha je objavila otkriće masovne grobnice u Katinjskoj šumi 1943.
zasto bi sovjeti ubijali civile, ako su zarobili vojsku i policiju? nema logike.
Crvena armija je brzo napredovala te je naišla na malo otpora,[10] pošto su poljske snage imale naredbu ne ulaziti u sukob s Sovjetima. Između 250.000[1][11]–454.700[12] poljskih zarobljenika i policajaca su zarobile sovjetske snage. Neki su oslobođeni ili su pobjegli, ali je 125.000 zarobljeno u logorima koje je vodio NKVD.[1] Od tih, 42.400 vojnika, većinom ukrajinske ili bjeloruske narodnosti, koji su služili poljsku vojsku na bivšim poljskim teritorijima koje je anketirao SSSR, su oslobođeni idućeg mjeseca.[11][13][14] 43.000 vojnika rođenih u zapadnoj Poljskoj, sada pod njemačkom kontrolom, su predani Njemačkoj; u zamjenu, Sovjeti su dobili 13.575 poljskih zarobljenika od njemačke vojske.[11][14]
oslobadjaju vojsku, da bi pobili civile, ajde gde je logika tu? zasto nisu streljali vojsku?

Broj žrtava se procjenjuje na oko 22.000, a donja granica potvrđenih ljudi koje je ubijeno je 21.768.[1] Prema sovjetskim deklasificiranim dokumentima, 21.857 poljskih zarobljenika je smaknuto nakon 3.4. 1940:
to je brojka, a ti sada mozes da teras i do milion, ali ne zaboravi holokaust je pocinjen u poljskoj nad jevrejima, i u tvojoj ndh nad srbima, tu se radi o milionima, ovde ne, badava perete savest praveci reviziju istorije... sto se tice staljina, berije, njih ne pravdam, zlocinci jesu, samo je staljin izaso kao pobednik, pa zato nije osudjen
a kada u Poljskoj samo pomeneš Rusiju svi hvataju puške u ruke.
znam i u ndh umisle srbocetnici, ili sizmatici, pa naprave genocid, il bar etnicko ciscenje

Poslednja izmena:
Primetio sam da se često plejadi uslovno rečeno desničara navodi da su Rusofili, što označava nešto pogrdno, ružno, zatucano, kako oni ljube sliku Putina, kako se busaju u Rusiju i kako su guzoljubi tog dela... Ono što mene zanima, zašto Zapadofili misle da isti takav guzoljub, samo Makrona ili Bajdena ili nekog petog je nešto gotivno biti?

To je isto favorizovanje zemlje koja nije vaša i sa kojom dodirnih tačaka nemate i isto tako ljubljenje guzova samo nekom drugom političaru.

Pa me, kao nekoga ko jednu zemlju voli i ima i zabole me za Rusiju i kompletan zapad sa sve USA, zanima zašto neko u momentu kad napiše nekome "Rusofil" kao nešto pogrdno, smatra da je on bilo šta bolji od te osobe koju je pokušao da uvredi ili kategorizuje?
Покушавају себе да издигну тако што ће другог да потопе.

Ето.

Primetio sam da se često plejadi uslovno rečeno desničara navodi da su Rusofili, što označava nešto pogrdno, ružno, zatucano, kako oni ljube sliku Putina, kako se busaju u Rusiju i kako su guzoljubi tog dela... Ono što mene zanima, zašto Zapadofili misle da isti takav guzoljub, samo Makrona ili Bajdena ili nekog petog je nešto gotivno biti?

To je isto favorizovanje zemlje koja nije vaša i sa kojom dodirnih tačaka nemate i isto tako ljubljenje guzova samo nekom drugom političaru.

Pa me, kao nekoga ko jednu zemlju voli i ima i zabole me za Rusiju i kompletan zapad sa sve USA, zanima zašto neko u momentu kad napiše nekome "Rusofil" kao nešto pogrdno, smatra da je on bilo šta bolji od te osobe koju je pokušao da uvredi ili kategorizuje?
Већина путинофила нису русофили, као што и већина бајденофила нису западофили.
Замисли неку ЕУ која би била независна од С.А.Д., која би имала своју војску и која би сарађивала са Русијом, јер од тога има користи.
Амерички интереси су често антизападне орјентације, јер наносе зло западној Европи и читавој Европи заправо.

Ми бисмо имали највише користи да запад, Кина и Русија сарађују, уместо што воде ратове и стварају блокове.
Шта Украјини вреде блокови, када остаје у руском блоку, шта нама вреди источни блок, када остајемо где смо и били вековима у западном блоку.

Русофил је апсолутно позитивна појава, јер одражава љубав према једној држави, култури и једном народу, док западофилија је недефинисана, јер и сам запад је подељен у неколико блокова, С.А.Д., немачко виђење Европе, француско виђење Европе итд.

nismo se razumeli, jer ja te kritikujem, a ne delim ti komplimente; isto se borimo i na religiji, kao i ovde - a moja poenta je da se razumemo, cak iako se borimo, a ovde to neces uspeti [i ja te tesko razumem, tj.ne mogu 100%]

on je odlican, ali kad pomenu poltronisanje, evo ti primer svi znamo ko je bio car-imperator Konstantin, a od njega smo napravili KULT! - isto tako ovi prave kult od amerike, sveti konstantin, sveto rimsko carstvo, sveta amerika - isto ti je to, pa valjda vidis analogiju, jasno ti je da se radi o poltronisanju mnogih koji su se oprostili od pameti!

isto sad spremamo kampanju na persiju, iran, pa ce posle svi tj. ovi nekrsti da se ispokrstavaju,a do tada BEZBOZNISTVO I UBIJANJE, e to ti ja pricam, da u ovo moras da se upustis, prolaze vekovi, milenijumi, a na zapadu nista novo, cak su i nase prevarili jos od 2. ili bar 4.veka!

Pa Trampisti imali ideju da je on Boziji pomazanik ehejej! SVI SU LUDI, pa shvati, ali nisu od danas, nego vec vekovima, milenijumima, a ja se ne bih trudio da ti objaasnim da ne verujem da mozes da sagledas siri kontekst.

Слободно критикуј шта год замислио али ја се као верник не бакћем "религијом" него се у тишини као и тата и деда пред спавање помолим Господу и Светој Петки а што се културе тиче осим балија и Арнаута сваки муслиман је господин за било којег западног председника и краља.

pitanje moze i da se obrne, i postavi kontra, zasto je amerofil nesto pogrdno, jel zbog nato agresije?

dakle, kolektivni zapad i istok - koji je zajednicki imenitelj? ja mislim car konstantin, NISHLEA kome smo podigli spomenik u nishu, da se svi otimaju o njega, od zapadnog rimskog carstva koje je nasledio kolektivni zapad, do rusije koja tvrdi da je treci rim, a drugi je bio konstantinopolj kao prestonica istocnog rimskog carstva, vizantije

dakle, i u istoku i u zapadu zivi taj konstantinov duh kao pokrovitelja hriscanske civilizacije [uslovno samo crkve], a u sustini je bio osvajac od britanije do persije, i vec rekoh da mi opet pravimo kampanju, vojni pohod na persiju, tj, iran, samo sto sada rusi ne mogu da budu za, nego su protiv, drzeci se nasuprot kolektivnog zapada, tj na strani su kine/istoka i globalnog juga [kineski pojas i put, briks i paradigma multipolarnosti]

u 1 recenici:
nemoguce je sagledati problem bez analize kulta konstantina koji je temelj nase hriscanske civilizacije, a o koga se otimaju i istok i zapad, za koje tebe zabole - sveti konstantin, sveto rimsko carstvo, sveta amerika, svjataja rus, - ne moze jasnije da se kaze, pa ako se razumemo super, a ako ne, sledi polom, pa kom obojci kom opanci, posle ce kina i indija da vladaju svetom zajebi ove ludake vise, milenijume su potrosili uludo, ni istok, ni zapad,. nego JUG CE DA VLADA

Poslednja izmena:
Samo nastavite da sanjate o svojoj Zapadno-Vatikanskoj pseudo superiornosti.
Pazite Rusi su vec pripremili mape na kojima nema Croacia. Sada je vise nego opasno biti na pogresnoj strani historije.
Ovoga puta nece vam pomoci Josipi Broz i skrivene ruske zastave po podrumima da se izbegnete zasluzena kazna posle poraza.

Bugari ce najbolje proci...oni, u odsudnom trenutku kolektivno promene stranu...nema kod njih pojedinacno da deluju, vec svi podignu rusku zastavu...pre toga americku zastavu, a po potrebi i nemacku zastavu...

Rusofili rade to čisto iz ljubavi dok se zapadofili nadaju da će posle pljačke sa gospodarevog stola ispasti i neka mrvica za njih.

Vazi. I nas koji cenimo spas Rusije iz 1914 za tvoje misljenje zabole patka

zato što su garancije date poljskoj samo u slučaju napada njemačke
Не, него зато што је СССР током 1938 и 1939 године више пута нудио западним силама да направе антинацистичку коалицију, а то је изричито одбијено.СССР је нудио и да његове трупе бране и Пољску и Чехословачку од Немачке, али је и то одбијено..

Не, него зато што је СССР током 1938 и 1939 године више пута нудио западним силама да направе антинацистичку коалицију, а то је изричито одбијено.СССР је нудио и да његове трупе бране и Пољску и Чехословачку од Немачке, али је и то одбијено..
to je neko filozofiranje jer da su rusi hteli da prave koaliciju protiv hitlera ne bi jos od 20 desetih godina dali njemackoj da razvija svoje naoruzanje i svoju vojsku
Dok je ceo svet drzao njemacku pod sankcijama da ne mogu razvijati niti imati borbene zrakoplove, tenkove, tesku artiljeriju... rusi su im sve to omogucili i davali pristup jihovim vojnim poligonima
da su rusi hteli da prave antinacisticku koaliciju oni bi kao i britanija i francuska istog dana kad je njemacka napala poljsku i sama objaviola rat njemackoj ne bi im se pridruzila u tiom zlocinackom pohodu kao saveznik
da su rusi hteli antinacisticku koaliciju ne bi sa hitlerom sklapali sporazume ko ce koji deo europe uzeti, pa su rusima u dogovoru sa nacistima date balticke drzave

Да није било Русије, не би данас постојали Пољаци.Њихови садашњи немачки "пријатељи" су имали баш велике планове за Пољску без Пољака.
Da Poljska bi po planovima Rajha bila ogromno lovište sa gustim šumama u kojim bi živeli kapitalni primerci divljači i šumskih zveri.. Možda bi neki Poljak preteko kao hajkač da navodi divlju zverad ispred puškometa pijanog Nemca .

odakle ta brojka, od nacisticke nemacke, peru savest za holokaust? kako su bili civili, ako je bio rat?

zasto bi sovjeti ubijali civile, ako su zarobili vojsku i policiju? nema logike.

oslobadjaju vojsku, da bi pobili civile, ajde gde je logika tu? zasto nisu streljali vojsku?

to je brojka, a ti sada mozes da teras i do milion, ali ne zaboravi holokaust je pocinjen u poljskoj nad jevrejima, i u tvojoj ndh nad srbima, tu se radi o milionima, ovde ne, badava perete savest praveci reviziju istorije... sto se tice staljina, berije, njih ne pravdam, zlocinci jesu, samo je staljin izaso kao pobednik, pa zato nije osudjen

znam i u ndh umisle srbocetnici, ili sizmatici, pa naprave genocid, il bar etnicko ciscenje
Isto kao što imaš civile u Ukrajini i Palestini...želiš kazati da kada izbije rat civili automatski postaju vojna meta i to je opravdano samo kada Rusija ratuje?

Zašto bi sovjeti ubijali civile?
Isti razlog zašto su i nemci ubijali civile...ideologija, politika, geopolitika, nacizam itd...ne znam šta tu nije jasno?

Staljin je pobio više Rusa nego nacista iz Nemačke za vreme rata, što je onda čudno kako ubijaju civile iz Poljske?

Na žalost civili su ginuli i gde god da se to dešava u svetu ne sme i ne treba da postoji opravdanje, bez obzira da li je neko proruski ili prozapadno orijentisan.
Savest treba da imaju onu koji to čine i oni koji to pravdaju, a Rusija je to počinila isto kao i države širom zapada koje to i dalje čine.
Bolesno je pronalaziti opravdanja za ubijanje civila kako bi se opravdala politička i geopolitička igra.
Ne postoji država koja nije činila zločine i svaka država na ovoj planeti je nastala na genocidu.
Najveći problem je što se narod opredeljuje na čijoj je strani i to naravno svi koriste u političke i geopolitičke svrhe.

Staljin je pobio više Rusa nego nacista iz Nemačke za vreme rata, što je onda čudno kako ubijaju civile iz Poljske?
ма, не би било чудно да не пише војска и полиција 'значи нису цивили, бадава се глупираш, да је било цивила, па писало би, ево ти опет цитат

Crvena armija je brzo napredovala te je naišla na malo otpora,[10] pošto su poljske snage imale naredbu ne ulaziti u sukob s Sovjetima. Između 250.000[1][11]–454.700[12] poljskih zarobljenika i policajaca su zarobile sovjetske snage. Neki su oslobođeni ili su pobjegli, ali je 125.000 zarobljeno u logorima koje je vodio NKVD.[1] Od tih, 42.400 vojnika, većinom ukrajinske ili bjeloruske narodnosti, koji su služili poljsku vojsku na bivšim poljskim teritorijima koje je anketirao SSSR, su oslobođeni idućeg mjeseca.[11][13][14] 43.000 vojnika rođenih u zapadnoj Poljskoj, sada pod njemačkom kontrolom, su predani Njemačkoj; u zamjenu, Sovjeti su dobili 13.575 poljskih zarobljenika od njemačke vojske.[11][14]

ајд одакле теби овде цивили? дурак

Ma naravno, da nema Rusije ne bi postojale sve države sa kojima se graniči...klasična mitologija.
Без великог ангажовања Русије и СССР-а у Другом светском рату, не би било никога ко би спречио Хитлера да уништи Пољаке, Чехе, Словаке, Украјинце, Белорусе и друге Словене.Нацисти су имали планове да изгладњивањем и терором униште већину словенске популације, да остатак протерају.Овде су планирали да направе немачку мини-државу у Банату и Срему, а да из Београда протерају сво становништво да би ту населили немачке колонисте.

Да није било Црвене армије радника и сељака, нико не би могао да спречи нацисте да ово ураде.

Back