"Ruslan" ponovo leti!

Alekasandar3

Buduća legenda
Poruka
35.709
MOSKVA - Rusija je odlučila da obnovi proizvodnju džinovskog transportnog aviona "Ruslan" (An - 124), javljaju danas moskovska elektronaska glasila, pozivajući se na izjavu načelnika Vojno - vazdušnih snaga ruske vojske general - pukovnika Aleksandra Zelina.
On je na tekućoj međunarodnoj avio - izložbi - MAKS - 2009, koja se održava u okolini Moskve, izjavio da je obnavljanje proizvodnje "Ruslana" neophodno zbog civilnih ali i potreba ruske vojske.
"Ti avioni sada obavljaju komercijalne letove za račun kompanije 'Volga - Dnjepar' koja prevozi pripadnike NATO snaga u Irak", rekao je čelnik ruskih vojno - vazdušnih snaga.
Najveći avion za prevoz tereta u svetu je promovisan još početkom osme decenije prošlog veka, u vreme postojanja Sovjetskog saveza, a napravljen je zajedničkim radom ruskih i ukrajinskih stručnjaka.
Avion je u početku prvenstveno služio za vazdušni transport mobilnih borbenih sredstava sovjetske armije, uključjući i međukontinentalne balističke rakete proizvedene u pogonima vojne fabrike iz Minska, u Belorusiji.
Prvi probni let aviona"Ruslan" obavljen je u decembru 1982. u Kijevu, a u sastav vojno - transportne avijacije sovjetrske vojske uključen je tokom januara 1987. godine.
Avion "Ruslan" je dugačak 69,1 metar, može da razvije maksimalnu brzinu od 865 kilometara na sat i u stanju je da prveze oko 120 tona tereta na daljinu od 4.800 kilometara.
Serijska proizvodnja delova za taj avion obavljana je tokom svojetske ere u ruskoj fabrici u Uljnovsku i ukrajinskom zavodu "Antonov", u okolini Kijeva.
Rusija i Ukrajina su, inače, u junu prošle godine postigle načelnu saglasnost da zajedničkim snagama obnove proizvodnju "Ruslana", u nameri da pokraju unutrašnje potrebe, ali i da neke od tih aviona prodaju stranim kupcima.

antonov-ah-124-100.JPG


27792.jpg

Ovo je unutrašnjost aviona:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
 

Back
Top