Руску тенисерку малтретирали на аеродрому: Одузели јој пасош, била заточена 18 сати

Sensei

Master
Moderator
Poruka
55.069

Виталија Дјаченко, руска тенисерка, одлучила је да открије детаље скандала са аеродрома, а проблем јој је направила пољска авиокомпанија.


Атрактивна тенисерка требало је да лети из Каира преко Варшаве до Нице, али је на аеродрому провела 18 сати, јер јој запослени у авиокомпанији „Лот“ из Пољске нису дозволили да уђе у авион када је требало.
3439736_vita5_ls-700x466.jpg


Разлог је био само тај јер је Рускиња, иако никакве друге проблеме није правила. Тенисерка је о свему одлучила јавно да проговори.
„Купила сам карту неколико дана унапред, на којој је јасно писало да сам Рускиња. Зашто ми није стигло обавештење да не могу да летим? Када је требало да уђем у авион и када сам им показала пасош, само су ми рекли . Одмакни се! Следећи! Питала сам зашто. А они су ми одговорили, зато што си Рускиња“, испричала је Виталија Дјаченко у изјави за ТВ станицу „Матцх“.

Ту није био крај њеним мукама.
„Шта је то, ако није национализан и расизам. Показали су ми правило од десет тачака зашто Русе не пуштају у авион и ја сам то сликала. Онда ми је један човек узео пасош, када је видео да сликам. Однео га је у полицију и рекао да ми га нец́е вратити јер сликам“.
Све је трајало сатима и деловало је као да нема доброг излаза.

„Све је то трајало око осам сати. Држала сам се колико сам могла. Била сам у шоку и хистерији. Све се завршило тек ујутру, када сам добила прилику да купим карту за наредни лет“, објаснила је Виталија.

Рускиња је свим медијима у својој земљи доставила листу правила „LOT Polish Airlines“, на основу којих јој није дозвољен лет са преседањем у Варшави.


Некадашњи руски тенисер Јевгениј Кафељников затражио је од Министарства иностраних послова Русије да упуте протест, поводом целе ситуације у којој се нашла Виталија Дјаченко, како у будућности не би долазило до сличних ситуација.

Тенисерка се поводом свих непријатности огласила и на друштвеним мрежама у опширној исповести.
„Имам сва писма подршке од стране WТА и ITF, али у модерном тенису то ништа не значи. Имала сам и писмо подршке мог оца, иначе рођеног у Украјини, који ради за Уједињене нације. У правилнику компаније јасно пише да право да лете имају чланови породица људи који су на мисији у УН и имају дипломатски пасош. Али, изгледа да ово правило више не важи за мене.

Као резултат тога, заглавила сам 18 сати на аеродрому у Каиру, ноц́у, без хране, сна и могуц́ности да одлетим! Једна девојка, сама, на аеродрому, ноћу. Путујуц́и као руски држављанин по Европи, добила сам последњу визу на само 14 дана!
Као професионалном спортисти, потребно ми је сваке недеље да се такмичим на турнирима. Имам право да уђем само у Шпанију, пошто ми је та земља издала визу. Дакле, лет мора проц́и само кроз Шпанију!

У друге земље, на пример где се одржава мој турнир (Француска), немам право да летим. То ми је рекла особа задужена за укрцавање на лет „Луфтхансе Аирлинес“. Друга компанија, са којом сам такође покушала да одлетим, није хтела да ми прода карту. У стварности, то значи четири лета уместо два.
Крај приче. Преноц́ила сам на аеродрому, третиран сам као грађанин 3. класе (због националности), изгубила сам неколико хиљада евра, јер нажалост немам могуц́ност да дођем на турнир. Постоје авиокомпанија које „не возе Русе“ и имају ограничења у визној ситуацији. На крају крајева, не могу да се такмичим на турниру и једина опција је да одем куц́и.

Играм као професионални спортиста, без заставе, не представљам своју државу, волим свој посао, каријеру, тенис… Да ли је то фер према спортистима који немају везе са овом ситуацијом?
izvor

Rusofobija je poprila nove dimenzije. Dakle, nije problem Putin već je problem ruski narod?
 
Pa Rada Trajkovic je bila zatocena vise od 20 sati od strane Vuciceve policije. Bez hrane, bez vode, bez lekova, bez razloga. Usred zime, u autu.
Kakave to veze ima sa Poljskom?
Možda ima sa pljoskom, jer deluješ kao da si je ispraznio kad ovako pišeš.
 

Back
Top