Rusko naoruzanje

"
ЗА "САРМАТ" НЕМА ГРАНИЦЕ: Ево шта ову руску ракету чини "масивном"! И зашто је боља од "Сатане"
04-05-2019 18:00 Ратни извештаји Наоружање Фокус 6 Свет Планета Видео
Руска интерконтинентална балистичка ракета се тренутно налази у завршној фази испитивања, а према најавама, до краја 2021. године требало би да буде размештена на лансирним станицама у Сибиру. Ево каква је то ракета и какве су њене карактеристике.

Сармат (Фото: Министарство одбране Русије)
Првенствено је битно објаснити због чега су се руски инжењери одлучили да за погон ове ракете употребе течно гориво, будући да се до сада у највише случајева користило гориво у чврстом стању. Наиме, утврђено је да гориво у течном стању има могућност да на „борбену трајекторију“ дигне ракету далеко веће масе него што је то реч о горивима у чврстом стању.
Ствар је у томе што свака ракета, поред нуклеарне бојеве главе, у себи има уграђен и систем за борбу против непријатељског противракетног штита, што омогућава ракети да погоди стратешки важне циљеве у дубини непријатељске територије. Управо је то оно што ракету и чини масивном.
Све је почело од „Војводе“
Развој прве модификације пројектила „Војвода“ почео је још 1969. године, а последњу верзију те балистичке интерконтиненталне ракете совјетска армија је преузела на коришћење крајем осамдесетих година прошлог века.
У том периоду, дакле ’80-их и ’90-их година прошлог века, сматрала се једном од најубојитијих ракета које постоје, али уједно и једном од највећих, имајући у виду да је била дучака 34 метара, док је у пресеку имала чак три метра.
Међутим, 2010. године је постало јасно да је неопходно развити нову ракету, будући да нуклеарно разоружавање, чему теже све светске силе, никако да наступи.
„Солидан“ наследник
Годинама су на Западу стрепели и од „Војводе“ — због огромне моћи назвали су га чак и „Сатана“. Међутим, нова ракета „Сармат“, како објашњавају стручњаци, имаће далеко боље карактеристике. Нове технологије су омогућиле да се ракетни мотори додатно развију, а поред тога развијени су и нови материјали, као и сасвим нов систем електронике.
Ракета „Сармат“, која ће имати сличне габарите као „Војвода“, биће у стању да за много краће време изађе на неопходну трајекторију за гађање циљева, што умањује противнику шансу да је уништи приликом узлетања.
Поред тога, будући да се скратило време изласка ракете на жељену трајекторију, тиме се омогућило да ракета буде у стању да пређе далеко дужи пут до свог циља, што значи да не постоји тачка на планети коју ова ракета не може да погоди.

Сматра се да ће „Сармат“, баш као и „Војвода“, имати најмање 10 бојевих глава на себи, али и мноштво опреме за борбу против ПВО система непријатеља, тако да ће могућност одбране од ове ракете бити апсолутно минимална.
Русија сада има „загарантовану“ одмазду
Таква интерконтинентална ракета ће бити размештена, како пишу медији, у „ограниченом“ броју, на локацијама где су се до сада налазиле „војводе“ – на максимално безбедним локацијама.
То значи да ће лансирни системи бити на довољно удаљеној локацији од домета било каквог конвенционалног оружја, али на таквој удаљености која ће Русији омогућити да загарантовано погоди било ког агресора.
Прва фаза испитивања ових ракета обављена је још 2017. године, а од недавно је тестирање ушло у другу фазу. Предвиђа се да ће размештање ових ракета почети током 2021. године, а самим тим све „војводе“ ће да се замене новим „сарматима“.
То ће значити да ће Русија имати загарантовану одмазду на било какав напад непријатеља, са могућношћу да погоди центар економске и војне моћи потенцијалног противника.

csm_Reklama_Pravda_-_Evroazijski_paket_640x360__2__196e0ad670.jpg



Су-57 добија фотонски радар који чини бесмисленим америчке стелт-технологије. Прочитајте ОВДЕ све детаље.
Извор:
https://www.pravda.rs/2019/5/4/za-s...etu-cini-masivnom-i-zasto-je-bolja-od-satane/
 
Противракетни систем Искандер М са крстарећим ракетама Р-500

Шта ће све моћи руски С-500 (видео)
© Sputnik / Виталий Тимкив
НАОРУЖАЊЕ
19:57 07.05.2019
Руска војска би ускоро требало да добије јединствен у свету противваздушни ракетни систем С-500 „Прометеј“, који тренутно пролази завршна тестирања, преноси телевизија „Звезда“.
Како се наводи, С-500 је развио Војно-индустријски комплекс Русије.
„Систем ће значајно превазилазити С-400 када је реч о домету паљбе. Имаће могућност да уништава чак и балистичке ракете, и то не само оперативног радијуса као С-400, него и ракете средњег и кратког домета“, изјавио је војни стручњак Константин Сивков.
Недавно су успешно завршена полигонска тестирања радарског система и мултифункционалне станице — најважнијих елемената система С-500. Систем је потврдио способност рада у блиском свемиру, где се налази већина војних сателита различитих земаља, а дотле сеже и путања балистичких ракета.

„Фактички, систем може да пуца у свемир и да тамо уништава мете. Тренутно нико на свету не поседује такве системе. Када уђе у састав наоружања, западне колеге ће морати да се замисле како да сустигну Русију“, уверен је начелник Центра за стратешке ситуације Иван Коновалов.
С-500 „Прометеј“ припада новој генерацији противваздушних ракетних система земља—ваздух. То је перспективни систем који је способан да уништи балистичке ракете, али и аеродинамичне циљеве — авионе, хеликоптере и друге ваздушне мете, као и крстареће ракете.
Систем може да уништи мету у радијусу до 600 километара, а има могућност да детектује и истовремено уништи до десет балистичких суперсоничних циљева, који лете брзином до седам километара у секунди.

https://rs.sputniknews.com/naoruzanje/201905071119694076-s-500-prometej-raketni-sistem-naoruzanje/
 
Putinu predstavljeni NAJNAPREDNIJI RADARSKI I RAKETNI SISTEMI
Vladimir Putin

Ruski predsednik Vladimir Putin obišao je danas Državni centar za probne letove "Cckalov" u Ahtubinsku na jugu zemlje, gde su mu prikazani najnapredniji radarski i raketni sistemi i najsavremenije avijacione tehnologije, uključujući borbeni avion MiG-31 sa hipersončnom raketom Kindžal.

Među izloženim primercima vojne avio-industrije bio je i lovac pete generacije Suhoj-57, kao i borbeni avion MiG-35 i uzorci budućnih unapređenih besplotnih letelica.
7Sik9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvT0dNN01EQV8vZmM1NTU0NjlhMTZkMDc3MWNlOTZmMTQ4OGUwN2U1MDguanBlZ5GTAs0CQgCBAAE
FOTO: TANJUG/AP

Putinu su prikazani i lovci Suhoj 35 i Suhoj 30-SM, unapređeni presretač MiG-31BM i MiG-29K trenutno u upotrebi u ruskoj mornarici, prenosi Tas s.
Upoznao se i sa radarskim sistemima Podlijot Kasta 2-2V i automatskim kontrolnim sistemom Fundament-M, kao i radarom Valdai namenjenom otkrivanju i borbi protiv bespilotnih letelica.
Ruskom predsedniku su predstavljeni antiraketni sistemi S-500 Vitjaz i S-300V4, raketni sistemi Pancir-S, Pancir-SM i Pancir-SA, kao i protivvazdušni raketni kompleksi Tor-M2 i Buk-M3.

Najnajpredniji vojni hardver sa Putinom su obišli ministar odbrane Sergej Šojgu, zamenik premijera Jurj Borsov, ministar industrije Denis Manturov, predstavnici odbrambene industrije i drugi vojni zvaničnici.

https://www.blic.rs/vesti/politika/...napredniji-radarski-i-raketni-sistemi/3n7e2lh
 
"
NOVA RUSKA PODMORNICA PRAVO JE REMEK DELO: Njeno moćno naoružanje KONTROLIŠU I NAVODE SATELITI! (VIDEO)

Foto: printscreen
KONTROLISAĆE JE SATELITI
NOVA RUSKA PODMORNICA PRAVO JE REMEK DELO: Njeno moćno naoružanje KONTROLIŠU I NAVODE SATELITI! (VIDEO)
PLANETA
15.05.2019. 20:31h
Na Zapadu nuklearnu rusku podmornicu pete generacije upoređuju sa borbenim lovcem F-35.

Korpus podmornice sastojaće se od višeslojne strukture koja će znatno smanjiti mogućnost njene detekcije pomoću savremenih hidrolokatora.
Na njenu nevidljivost uticaće i novi atomski pogon koji će biti pravo remek-delo ruskih konstruktora. Podmornica će u svom naoružanju imati veliki broj supersoničnih krstarećih raketa “cirkon”, a tu će biti i posebni borbeni roboti-amfibije.

Vojni stručnjak Aleksej Leonkov otkrio osnovnu karakteristiku podmornica pete generacije. Naime, njihov višeslojni korpus će se sastojati od kompozitnih materijala, koji će znatno smanjiti sposobnosti neprijateljskih hidrolokatora da je registriruju, prenosi internet portal Vzgljad.


See SergeyCh's other Tweets



Stručnjak je dodao da će primena kompozitnih materijala olakšati i ukupni deplasman novih podmornica, koje će postati lakše, što će omogućiti integraciju dopunske aparature i sredstava naoružanja.

“Glavni zadatak podmornica ovog tipa je protivbrodska borba, tačnije zadržavanje napadačke grupe površinskih brodova na velikoj udaljenosti”, rekao je stručnjak. Pored toga možemo očekivati i prijatno iznenađenje kada je u pitanju nuklearni pogon, koji bi, prema rečima Leonkova, mogao postati remek-delo ruskih inženjera.



“Neki smatraju da će novi atomski reaktori, koje će podmornice pete generacije koristiti kao pogon, značajno povećati brzinu podmornice, a smanjiti njen šum. Takođe, ovo će povećati i njihovu autonomiju plovidbe.

Boravak u podvodnom režimu kretanja će biti povećan dok će, zbog uvođenja potpune automatizacije celokupnog procesa, posada biti smanjena – na manje od 100 ljudi. Podmornica će biti opremljena najsavremenijim sistemima navigacije koji će biti povezani sa satelitima, što će osigurati upotrebu visokopreciznog naoružanja”, zaključio je Aleksej Leonkov.


Nedavno je postalo izvesno da je peterburški projektni biro “Malahit” završio naučno-istraživački rad pod šifrom “Haski”, u kom je dizajniran oblik višenamenske nuklearne podmornice pete generacije, a potom se pristupilo izvođenju eksperimentalno-konstruktorskih radova pod šifrom “Lajka”.

Izvor ruskog internet portala TASS iz vojno-industrijskog kompleksa rekao je da je prva faza razvojnog projekta pod šifrom “Haski” završena krajem 2018. godine, a njeni rezultati primljeni i odobreni u ruskom Ministarstvu odbrane.



Nova višenamenska nuklearna podmornica pete generacije imaće “modularnu konstrukciju i integrisani sistem bojevog zapovedanja sa veštačkom inteligencijom”, rekao je neimenovani izvor iz ruske vojne industrije. On je tom prilikom dodao da će podmornica biti naoružana perspektivnom protivbrodskom raketom “Cirkon”, koja će imati hiperzvučne karakteristike.

Pored toga, ovu višenamensku podmornicu pete generacije će podržati i posebni roboti-amfibije koji će se nalazati u njenom arsenalu.
Na Zapadu su perspektivnu, višenamensku podmornicu pete generacije, koja se razvija u Rusiji, proglasili “podvodnim analogom projekta F-35”.

https://www.kurir.rs/planeta/325252...-cirkon-i-specijalnim-borbenim-robotima-video
 
"
OVAKO IZGLEDA KAD GRUNE NAJMOĆNIJA RUSKA BOMBA: Pogledajte kako je Suhoj izbacio čudovište od 1.500 kilograma i pogodio metu (VIDEO)

Foto: Printscreen Youtube
NAORUŽANJE
OVAKO IZGLEDA KAD GRUNE NAJMOĆNIJA RUSKA BOMBA: Pogledajte kako je Suhoj izbacio "čudovište" od 1.500 kilograma i pogodio metu (VIDEO)
PLANETA
14.05.2019. 18:38h



Na internetu se pojavio snimak ruskog lovca-bombardera Su-34 koji je ispalio najmoćniju avio-bombu koju Rusija ima.


Radi se o 1.500 kilograma teškoj KAB-1500 koja služi za utvrđene ciljeve a korišćena je i za uništavanje terorista u Siriji 2015. i 2017. godine.

Sa :

https://www.kurir.rs/planeta/325189...oviste-od-1500-kilograma-i-pogodio-metu-video
 
Аванагард

„Тајанствени Авангард“ претећи ће америчке и кинеске ракете
Министерство обороны РФ
АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА
07:00 25.05.2019(освежено 08:03 25.05.2019)
Оливера Икодиновић

Руска војска је почела да се наоружава новим хиперсоничним ракетним системима „Авангард“, који могу да носе нуклеарне и конвенционалне бојеве главе. Нови тип стратешког оружја поуздано ће осигуравати безбедност Русије у наредним деценијама.
Русија је једина земља у свету која располаже таквим оружјем, а за њега се први пут чуло током говора Владимира Путина пред Федералном скупштином у марту прошле године.
Путин је раније „Авангард“ назвао „адекватним и асиметричним“ одговором на амерички систем противракетне одбране.
„Авангард“ има интерконтинентални домет и може да лети у густим слојевима атмосфере, на граници са стратосфером, а у стању је да развије брзину од 27 маха. У овом тренутку то је најбржи објекат на свету. При таквој брзини практично ниједан противракетни систем неће бити у могућности да га заустави.
Мирослав Лазански

© SPUTNIK / ДЕЈАН СИМИЋ
Тајне оружаних ремек-дела: Руси су направили чудо! (видео)
Руски систем је унео нервозу у америчку војску. САД за сада немају средства којима би могле да одбију напад оваквог оружја, па је Пентагон у новембру прошле године покренуо програм за стварање система за пресретање хиперсоничног оружја.
Експерти кажу да за америчке радаре најозбиљнију претњу не представљају само брзина и маневарске способности нових ракета, већ пре свега њихова неприметност. Ново руско оружје се одликује високим маневарским способностима и непредвидивошћу, што отежава његово праћење.
Западни медији коментаришу да ће хиперсонични „Авангард“ омогућити Кремљу да претекне САД и Кину у тој области.
„Желим да кажем да су најновији системи оружја које представља систем ’Авангард‘ заправо револуционарне технологије које тренутно поседује само Руска Федерација, што омогућава одређену предност у развоју хиперсоничног оружја. Генерално, ово је препознато и на Западу. И америчком војно-политичком руководству није преостало ништа друго него да блефира, традиционално понављајући да Руси развијају озбиљно оружје, али да имају проблема да их уведу у службу, односно да реализују такве пројекте. Али, ових дана смо чули саопштења о томе да се тај систем већ уводи у употребу и грубо речено, стављен је на борбено дежурство. Све то говори о томе да Русија форсира технолошки циклус, време које је неопходно од развоја до стављања у употребу и борбено дежурство. То не може да не радује, јер сви знамо да су такви системи оружја гаранција суверенитета Руске Федерације у овим условима у којима свет клизи у оружане сукобе“, каже за Спутњик руски војни коментатор Јуриј Котенок.
Владимир Путин

© SPUTNIK / АЛЕКСЕЙ НИКОЛЬСКИЙ
Суперсонични Ту-160 ради као сат: Путин дао нови задатак конструкторима
Командант руских ракетних снага Сергеј Каракајев је рекао да су руске ракетне јединице за стратешке намене почеле да добијају „Авангард“, а да ће ти системи крајем године бити стављени у службу.
Руске ракетне трупе се налазе у одређеној историјској фази, када се из борбеног састава повлаче последњи ракетни системи из Совјетског Савеза.
Балистичке ракете „Војвода“ РС-20Б, у НАТО круговима познате под именом „Сатана“, дуго су се сматрале најмоћнијим ракетама на свету, али њих постепено повлаче из употребе. Као део Стратешких ракетних снага „Војвода“ ће и даље остати до 2026. године, али се паралелно са тим наставља са увођењем у арсенал стационарних и мобилних ракетних система пете генерације „Јарс“ и „Авангард“.
Први свој пук са новим хиперсоничним ракетама Руси су већ назвали „авангардним“, а биће дислоциран у Оренбуршкој области, у ракетној јединици у Јасненском, где је распоређена сва неопходна инфраструктура.
Иначе, „Авангард“ није у правом смислу ракета. Он је додатак стратешким ракетним системима и чини га хиперсонична маневришућа бојева глава. Носиће га наредних година познате руске ракете „Сармат“ (РС-28), а засад ће чинити бојеву главу интерконтиненталних балистичких ракета УР-100Н УТТХ „Стилет“.
Боевой пуск ракеты из комплекса Искандер-М на полигоне Капустин Яр в Астраханской области

© ФОТО : PRESS SERVICE OF THE RUSSIAN DEFENSE MINISTRY
Тестирана нова ракета за „Искандер“
Поседовање таквог оружја без сумње даје озбиљну предност у сфери оружане борбе. Његова моћ, потенцијал, тврде војни стручњаци, могу бити огромни, а брзина га чини нерањивим када се ради о постојећим системима ПРО и ПВО, јер га пресретачке ракете, једноставно речено, не могу стићи.
Десетак ракетних система „Авангард“ не само да ће очувати способности нуклеарне тријаде Русије, него ће га значајно побољшати.
Засад се детаљи о разорној моћи и систему управљања држе у тајности. Крајем прошле године је Министарство одбране Русије успешно тестирало „Авангард“. Ракета је лансирана са подручја Домбаровски у Оренбуржју и погодила је циљ на Камчатки удаљен око 6.000 километара.
Тако је програм тестирања летова ракете система „Авангард“ у потпуности испуњен.

https://rs.sputniknews.com/analize/201905251119898542-avangard-rakete-kina-rusija-/
 
Војне вежбе руских артиљераца

Нови домети руске „крилате пешадије“
© Sputnik / Андрей Александров
КОМЕНТАРИ И АНАЛИТИКА
22:26 26.05.2019(освежено 22:27 26.05.2019)
Оливера Икодиновић

Серијска производња перспективног самоходног артиљеријског оруђа „Лотос“, које се специјално прави за елитне ваздушно-десантне јединице руске војске, требало би да почне 2020. године. Основна намена „Лотоса“ је ватрена подршка падобранским јединицама на земљи, који ће се као и остала ваздушно-десантна борбена техника десантирати падобранима.
За разлику од експерименталног пројекта „Зауралец-Д“, који је такође фигурирао као решење за ваздушно-десантне јединице, „Лотос“ ће се одликовати новим изгледом, другачијим системом управљања, већим дометом паљбе и новом, високопрецизном муницијом.
„Лотос“ ће бити наоружан артиљеријским оруђем калибра 120 милиметара и руске падобранске артиљеријске посаде ће га употребљавати како за непосредну ватрену подршку десантираним јединицама на земљи, тако и за дејства по непријатељу у дубини фронта. Универзално оруђе има карактеристике класичног топа, хаубице и минобацача.
Артиљерија

© REUTERS / STAFF
Руска артиљерија „Лотос“ моћи ће да користи НАТО муницију
Генерални директор Централног истраживачког института за прецизно инжењерство Алберт Баков је рекао да ће новo самоходнo оруђе за десантне снаге имати домет 13 километара.
Према отвореним изворима, претходник „Лотоса“, „Нона-СВ“ гађала је максимално 12 километара.


Баков наводи да је прототип већ припремљен, а прелиминарни тестови ће почети након форума „Армија“, који ће се одржати крајем јуна у Подмосковљу.
Иако се детаљи о новом артиљеријском оруђу држе у тајности, руски медији пишу да је са масом од 18 тона „Лотос“ у стању да достигне максималну брзину до 70 километара на сат.

„Једна од посебних карактеристика ’Лотоса‘ је то што има повећану снагу паљбе. Калибар оруђа је 120 милиметара, али снага паљбе се може упоредити са паљбом топа калибра 152 милиметра. Оруђе ’Лотоса‘ је прилично брзо — осам пуцњева у минути. Веома важан фактор је и домет паљбе, јер што даље наше десантне јединице могу да гађају противника, то ће победа бити брже постигнута. Ја сам имао прилику да видим то самоходно оруђе и говорио сам са стручњацима о њему, још раније. Говорећи о домету паљбе, они су тада скромно говорили о 11 километара, а данас наши конструктори не крију да је домет већ 13 километара. Не могу а да не кажем да су ’Лотос‘ у Ваздушно-десантној војсци одавно чекали. Без сумње, он ће ојачати моћ наше ’крилате пешадије‘“, рекао је за Спутњик војни коментатор Виктор Баранец.
Амерички медији наводе да ће ново руско самоходно артиљеријско оруђе, намењено за десант, бити важна прекретница у процесу модернизације руске војне технике.".

https://rs.sputniknews.com/komentar...ometi-ruske-krilate-pesadije-olja-nema-foto-/
 
Caza Su-35

Импресивне сцене: Руски борбени авиони руше законе физике (видео)
© Sputnik / Maxim Blinov
ВИДЕО-КЛУБ
20:23 27.05.2019(освежено 20:48 27.05.2019)
Нови видео објављен на руској друштвеној мрежи ВК показује како руски сухојеви пркосе законима гравитације маневрима које ниједан други борбени авион на свету не може обавити.
Супермобилност авиона Су-35С, Су-30СМ и Су-34 приказана је у својој пуној величини.

VIDEO :

https://vk.com/video-39098726_456239338

Борци из породице Су-27 стекли су репутацију надмоћних суперманеварских способности коју немају други борбени авиони.
Између осталог, то је могуће захваљујући аеродинамичној конструкцији, напредној авио-електроници и тродимензионалном векторском потиску.

https://rs.sputniknews.com/videoclub/201905271119932549-video-suhoji-Rusija/
 
Министар одбране Русије Сергеј Шојгу

Шојгу: Нови војни сателити у орбити до краја ове године
© Sputnik / Виталий Белоусов
РУСИЈА
18:17 31.05.2019(освежено 18:24 31.05.2019)
Два модернизована комуникациона сателита „меридијан М“ за потребе Министарства одбране Русије биће постављена у орбиту до краја ове године, саопштио је руски министар одбране Сергеј Шојгу.
Шојгу је на седници колегијума Министарства одбране рекао и да ће бити завршено формирање орбиталне групације за војну комуникацију „Благовест“, коју чине четири сателита.
Према његовим речима, то ће омогућити проширење зоне доступности сателитске везе на територији Русије и изван њених граница, укључујући Арктичку зону.
Противракетни систем Искандер М са крстарећим ракетама Р-500
© SPUTNIK / ВИТАЛИЙ ТИМКИВ
Шта ће све моћи руски С-500 (видео)
У периоду од 2006. до 2014. године у орбиту је послато седам сателита „меридијан“, али нису сви у функцији.
Групација телекомуникационих сателита „Благовест“ треба да се састоји од четири космичка уређаја и да омогућава глобалну покривеност. Њен циљ је да гарантује руској војсци приступ крајње брзом преношењу података, телевизијском и радијском програму, интернету, телефонији и другим видовима комуникације.
Космички уређају користе напредне Ка- и Q- опсеге фреквенције.
Шојгу је, такође, рекао да ће развијање система сателитске комуникације до 2025. године омогућити да се 2,5 пута повећају капацитети канала везе, као и да ће то суштински повећати њихову отпорност на ометање.
Руски министар је навео да ће до краја 2022. године 334 објекта добити комплексе израђене на основу напредних домаћих дигиталних система за пренос информација које примењују друга министарства и ресори.
„На основу техничких решења војне везе у јединствени заштићени информациони простор укључено је више од 170 објеката одбрамбено-индустријског комплекса“, додао је Шојгу.

https://rs.sputniknews.com/rusija/201905311119978432-Sojgu-vojni-sateliti/
 
РУСИ ТЕСТИРАЛИ НОВО ОРУЖЈЕ: Ракета пресретач прецизно погодила мету! Испаљена из Казахстана!
04-06-2019 07:51 Ратни извештаји Наоружање Издвојено Свет Планета
Руске снаге за ваздухопловну одбрану успешно су тестирале нову ракету пресретача, коју су испалиле са територије Казахстана, саопштило је руско Министарство одбране.

Илустрација (Фото: mil.ru)
"Након низа тестова, нова ракета пресретач потврдила је своје карактеристике и успешно испунила задатак прецизним ударом у додељену мету", наводи министарство да је рекао заменик команданта јединице за ракетну одбрану Владимир Сергијенко.
View image on Twitter
View image on Twitter


TASS
@tassagency_en


Russian Aerospace Defense Forces test-launch new interceptor missile http://tass.com/defense/1061535
© Video screen grab/Press and Information Office of the Defense Ministry of the Russian Federation/TASS
8
1:51 AM - Jun 4, 2019
See TASS's other Tweets
Twitter Ads info and privacy



Руски специјалац који је oбожава Србе херојски погинуо у борби са десеторицом. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Танјуг

https://www.pravda.rs/2019/6/4/rusi...ecizno-pogodila-metu-ispaljena-iz-kazahstana/


ili u slici i bez reci :

https://vk.com/syriantube?z=video-133441491_456241320/79d8c807defce6eb9b/pl_post_-55849790_620320
 
ИНФОГРАФИКА Шта може руски систем за електронско ометање „Палантин“?
10:20 04.06.2019(освежено 10:31 04.06.2019)
Све новости
Руски систем за електронско ометање „Палантин“

© Sputnik /
Након успешних испитивања, у руској војсци је почео да се користи нови систем за електронско ометање „Палантин“. Опремљен најмодернијом електроником, овај систем може да „ослепи“ непријатеља у веома широком таласном дијапазону, да анализира ситуацију и налази најефикаснији алгоритам деловања, као и да се уграђује у различите типове војне опреме.
Сазнајте како изгледа модерно оружjе у времену када су информације и брза комуникација међу најважнијим ресурсима у рату.

https://rs.sputniknews.com/infograf...ski-sistem-za-elektronsko-ometanje-palantin-/
 
<С-300

Провера система ПВО: Снимак дуела С-300 и Су-30СМ
© Sputnik / Павел Лисицын
ВИДЕО-КЛУБ
10:40 15.04.2019(освежено 13:02 15.04.2019)Преузмите краћи линк
0 750
У оквиру војних вежби у шест региона Русије проверен је систем противваздушне одбране Западног војног округа. Пилоти Су-30СМ и инжењери система С-300 су вежбали напад и одбрану једни против других.

https://russian.rt.com/russia/video/621426-raschyoty-s300-otrazili-raketnyi-udar

Tri videa su na linku .
 
Руски падобранци стигли у Србију са модернизованим пушкама АК-74М „Обвес“
17-06-2019 16:45
На војној вежби „Словенско братство-2019“ учествују припадници 234. гардијског десантно-јуришног пука из састава 76. ваздушно-десантне дивизије. Они су у Србију дошли са модернизованим аутоматским пушкама АК-74М „Обвес“ који значајно повећавају ватрену моћ али и ефикасност руских падобранских састава.

Руски падобранци (Фото: mil.ru)
Ова вежба ће трајати у периоду од 15-21.јуна. Основни задатак вежбе „Словенско братство – 2019 је увежбавање интернационалног батаљона да заједнички изводи сложену противтерористичку операцију са елементима падобранског десанта, у циљу блокаде захваћене територије и уништења условног непријатеља. Посебан акценат ће се бити стављен и на реализацију практичних задатака у којима ће се употребљавати различити типови савременог стрељачког наоружања и аутоматски бацачи граната.
Пројекат модернизације аутоматске пушке Ак-74М „Обвес“ је пре свега усмерен на повећање прецизности приликом ватреног дејства, као и на унапређење комплетне ергономичности оружја. Ова модернизације је посебно употребљива код борбено најексплоатисанијих јединица руске армије, какве су мотострељачке и ваздушно-десантне јединице.
Пушка је опремљена савременим нишанским комплексом који за 1,5х повећава борбену ефикасност оружја. На врху пушчане цеви се налази унапређени разбијач ватре који далеко квалитетније прикрива борца приликом борбе у ноћним условима. На пушку је монтирана пикатини шина на коју се могу додати различити тактички додаци, као што су предњи рукохват, тактичка батерија, ласерски индикатор, инфрацрвени осветител. Дужа пикатини шина се налази се горње стране оружја, док су две краће монтиране бочно, са обе стране. На дужу шину се може интегрисати различити модели колиматорских и оптичких нишана.
Далеко је боље решен регулатор паљбе са кочницом, као и рукохват који је ергономски обликован за боље „лежање“ у руци. На пушку је монтиран нови телескопски кундак који се може преклапати на бочну страну (лево). Кундак се такође веома једноставно може подешавати по дужини, у зависности од антропометријских димензија стрелца.
Важно је напоменти да је пакет опреме „Обвес“ компатибилан са осталим моделима стрељачког оружја (АК-74 + серија 100) које је произвео чувени АК.
Шта је председник Вучић изјавио поводом напете ситуације у Подгорици прочитајте ОВДЕ.
Извор:http://www.pravda.rs/2019/6/17/rusk...rbiju-sa-modernizovanim-puskama-ak-74m-obves/
 

Од творца С-400: Руска летећа сачмара импресионирала Американце (видео)
ВИДЕО-КЛУБ
09:21 31.03.2019(освежено 13:24 31.
„Алмаз Антеј“, који производи ракете за чувени систем С-400, представио је нови дрон – аутоматску сачмару са крилима.

На снимку је приказано како навођено оружје тешко око 20 килограма обара мету хицима из „вепр 12“ пушке.
„Пилот“ преко визира добија снимак камере помоћу ког нишани, а у ваздуху може да остане око 40 минута.
Дрон слеће и полеће ослањајући се на реп, па му не треба много простора. Сачмару испаљује већи броја зрна у једном пуцњу што повећава шансу да се погоди мета у покрету.
На америчком сајту „Фокстрот алфа“ посебно су импресионирани скоро неприметним последицама трзаја на путању летелице.

https://rs.sputniknews.com/videoclub/201903311119316538-leteca-sacmara-video/
 
Protivraketni sistem Golan 400

Potpuno nova generacija: Kompanija „Almaz Antej“ otkrila specifičnosti raketa S-500
© Sputnik / Mihail Voskresenskiй
NAORUŽANJE
12:39 18.06.2019(osveženo 12:56 18.06.2019)Preuzmite kraći link
0 1582
Zamenik generalnog direktora za naučni i tehnički razvoj koncerna „Almaz-Antej“ Sergej Druzin rekao je da rakete sistema protivvazdušne odbrane S-500 mogu da rade i van atmosfere.
„S-500 ima širi opseg ciljeva. Sistem se može koristiti i za borbu protiv balističkih ciljeva svih tipova. To je zahtevalo povećanje energetskih potencijala lokacionih sredstava, kao i pravljenje novih raketa koje mogu da rade izvan atmosfere, gde je aerodinamička kontrola nemoguća“, rekao je Druzin.
Protivraketni sistem Iskander M sa krstarećim raketama R-500
© SPUTNIK / VITALIЙ TIMKIV
Hoće li Rusija prihvatiti ambiciozni plan Turske da sa S-500 postane „superdržava“
Pored toga, on je istakao i da su lokatori S-500 izgrađeni na bazi aktivnih faziranih rešetki, u kojima nema predajnika, tako da signal generiše sama antena.
„U njenom sastavu postoje pojačala relativno male snage, koja se faziraju na poseban način. Umesto elektro-vakuumskih uređaja, napona od 30 do 40 kV, koriste se uređaji napona ne više od 27 V. Ovo značajno pojednostavljuje zadatak i pozitivno utiče na pouzdanost, kao i na operativnu bezbednost“, istakao je Druzin.
Kako portal navodi, Druzin je pojasnio da aktivne fazirane rešetke obezbeđuju potpunije karakteristike kada je reč o izrečenoj snazi i širini spektra primenjenih signala.
„Danas je tehnologija proizvodnje aktivne fazirane antenske rešetke (AFAR) u preduzećima koncerna savladana u potpunosti. Lokatori su proizvedeni i testiraju se u okviru ispitivanja novog sistema“, zaključio je Druzin.
Ranije je saopšteno da će se borbene jedinice za S-500 pripremati u Tverskoj vojnoj akademiji vazdušno-kosmičke odbrane „Maršal Žukov“.
https://rs-lat.sputniknews.com/naor...TecvB6lkfK61TPkRlNv0zQY8oMhBRsZmMMjF3J4r4tPCU
 

Back
Top