Ruskinje pokrenule posao u Srbiji

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.310
Za kozmetičke usluge duplo veće cene

Dobro je poznato da je veliki broj državljana Rusije u Srbiji započeo sopstveni biznis, ili samo preselio stari. Prvenstveno su to bili IT-jevci, zatim i ugostitelji, a sada se sve više mogu naći i ruski kozmetički saloni. Ono što je kod naših građana izazvalo iznenađenje, ali i strah su visoke cene usluga.

Jedan cenovnik našao se na društvenoj mreži Tviter, gde se može videti da Ruskinje sređivanje noktiju naplaćuju duplo skuplje nego što su cene kod nas.
Sudeći prema komentarima objavljenim ispod posta, Beograđanke je najviše iznervirala cena manikira koja se kreće do 4.300 dinara. Takva reakcija ne iznenađuje, imajući u vidu da ova usluga u domaćim salonima košta upola manje.

"Rusi naplaćuju koliko bi inače u Rusiji. To što je njihov standard u Moskvi i Peteru i još dva grada bio na nivou Londona, nije naš problem. Ili jeste?" - pita se jedna sugrađanka u komentaru ispod objavljenog cenovnika.

"...Sad će i ove naše da počnu da podižu cene sa izgovorom ako mogu Rusi, možemo i mi" - jedan je od komentara.

I dok jedni ne kriju zabrinutost od mogućeg rasta cena i u ovoj industriji, drugi se ne plaše poskupljenja, jer kako kažu, jednostavno niko neće ići kod njih.
Dok su neki dodali da Rusa u Beogradu ima dosta, te da u svojim salonima za klijente imaju svoje ljude.

manikir_060617_tw1024.jpg

link

Sudeći prema komentarima objavljenim ispod posta, Beograđanke je najviše iznervirala cena manikira koja se kreće do 4.300 dinara. Takva reakcija ne iznenađuje, imajući u vidu da ova usluga u domaćim salonima košta upola manje.

PA I MI NJIMA STANOVE NAPLAČUJEMO DVOSTRUKO VIŠE NEGO KOD NAS!
i nikom ništa!

Ako rade kvalitetno ne vidim razlog da ne bude ta cena. Ja sam za to da se kvalitet plati.
E sad , to što je nama skupo to je druga priča.
Plus ti saloni što drže jeftine cene, najčešće su lakovi šklj kvaliteta plus rade neiskusne radnice (čitaj vežbaju se na tebi)
pa ne dobiješ ono što želiš ili ti unište nokte. I ne samo ti saloni. Dešava se da platiš skupo pa izadješ unakažen.
Ovo naročito važi za frizere mada oni nisu tema.
. Naš narod je čudan, hteli bi za dzabe i da je kvalitet. A to nema.

Kome je skupo treba da bojkotuje te salone i to je to.
Kad uvide da im ne ide kao ranije spustice cene.
Sve je do nas a ako letimo kao muve bez glave naravno da ce nas derati.
I ovako nas deru gde god stignu a samo zato sto i dalje nastavljamo da kupujemo i ako dizu cene.
Ne, kome je skupo, neka izađe iz salona bez noktiju rađenih od strane Ruskinja. Bojkot?
Bojkot je u ovoj državi pretvoren u nemoguću misiju bez Tom Kruza.
Svima nam je dobro, zapravo.

Za kozmetičke usluge duplo veće cene

Dobro je poznato da je veliki broj državljana Rusije u Srbiji započeo sopstveni biznis, ili samo preselio stari. Prvenstveno su to bili IT-jevci, zatim i ugostitelji, a sada se sve više mogu naći i ruski kozmetički saloni. Ono što je kod naših građana izazvalo iznenađenje, ali i strah su visoke cene usluga.

Jedan cenovnik našao se na društvenoj mreži Tviter, gde se može videti da Ruskinje sređivanje noktiju naplaćuju duplo skuplje nego što su cene kod nas.

"Rusi naplaćuju koliko bi inače u Rusiji. To što je njihov standard u Moskvi i Peteru i još dva grada bio na nivou Londona, nije naš problem. Ili jeste?" - pita se jedna sugrađanka u komentaru ispod objavljenog cenovnika.

"...Sad će i ove naše da počnu da podižu cene sa izgovorom ako mogu Rusi, možemo i mi" - jedan je od komentara.

I dok jedni ne kriju zabrinutost od mogućeg rasta cena i u ovoj industriji, drugi se ne plaše poskupljenja, jer kako kažu, jednostavno niko neće ići kod njih.
Dok su neki dodali da Rusa u Beogradu ima dosta, te da u svojim salonima za klijente imaju svoje ljude.

Pogledajte prilog 1299543
link
Nemojte zene jednostavno ici tamo i morace da obore cenu,ili da zatvore radnje.

Na zapadu se manikir placa i preko 100 evra...E sada ove nase sto naplacuju oko 1500 dinara cesto koriste neka kineska jeftina cuda ko zna kakvog kvaliteta. O sterilizaciji opreme koje koriste da ne govorim. Barem ove koje sam ja videla.
Bez problema vidim da ce povecati cene i ove nase...
To je jako bitno i mislim da se aparat vidi odmah.

Sta se cijena tice ne znam da kazem, ali mislim da porezna trlja ruke ako sve ide racuna. Treba traziti racun. Nece se puno promjeniti, ali malo hoce.

Na zapadu se manikir placa i preko 100 evra...E sada ove nase sto naplacuju oko 1500 dinara cesto koriste neka kineska jeftina cuda ko zna kakvog kvaliteta. O sterilizaciji opreme koje koriste da ne govorim. Barem ove koje sam ja videla.
Bez problema vidim da ce povecati cene i ove nase...
Na zapadu imaju i daleko vece place pa je onda malo drugacija racunica u cijeloj prici.

Ne, kome je skupo, neka izađe iz salona bez noktiju rađenih od strane Ruskinja. Bojkot?
Bojkot je u ovoj državi pretvoren u nemoguću misiju bez Tom Kruza.
Svima nam je dobro, zapravo.

Dobro ti je jedino u slucaju da imas placu i od nje mozes platiti sva davanja koja imas i jos uspijes staviti sa strane da ides 2 puta na godisnji. Sve drugo je prezivljavanje. Barem po meni.

Nemojte zene jednostavno ici tamo i morace da obore cenu,ili da zatvore radnje.
Bas tako. Samo ignoriranjem se moze nesto postici i to ne vazi samo za to. J... izlaske na ulice, smrzavanja, mahanje transparentima i na kraju rijetko kada sta uspije u moderno doba.

Svaka roba ima svog kupca.
Kome je skupo, tražiće gde mu je jeftinije.
Zesca glupost

Stvar je u odnosu kvalitete i cijene, a ne jeftino skupo. Sta ce ti ako zena npr. ide na manikuru i ona kosta bubam sad 10 eura. Plati tih 10 eura i dobije gljivice jer salon nije imao sterilizator. Bolje da je platila u drugom 20 koji ima sterilizator i ispalo bi joj u konacnici jeftinije s manje zajebancije.

Zesca glupost

Stvar je u odnosu kvalitete i cijene, a ne jeftino skupo. Sta ce ti ako zena npr. ide na manikuru i ona kosta bubam sad 10 eura. Plati tih 10 eura i dobije gljivice jer salon nije imao sterilizator. Bolje da je platila u drugom 20 koji ima sterilizator i ispalo bi joj u konacnici jeftinije s manje zajebancije.
Najžešća glupost je što bi žena uopšte išla bilo gde.
Najbolje je u konačnici da ličnu higijenu održava lično.

Platiti nekom da ti zalepi plasticne nokte preko tvojih prirodnih je jedna od glupljih izuma modernog doba.
Slazem se i osim sta je to moderni izum ima nesto i do povodljivosti u cijeloj prici.

Najžešća glupost je što bi žena uopšte išla bilo gde.
Najbolje je u konačnici da ličnu higijenu održava lično.
Bit je izmedu ostalog bila u standardu koji u danasnje vrijeme skoro pa ne postoji, a to sta pises stoji.

Ne znam kakve škole kozmetologije imaju u tom delom svetu, ali sam išla kod jedne Ukrajinke u Novi Sad na manikir i pedikir, takav kvalitet nisam videla nikad kod nas, a naročito medicinskog pedikira

Dovoljno govori što sam platila dodatno za kartu do NS-a i nazad samo da bih otišla kod nje

Back