Ruskinja i Ukrajinka otvorile dušu o životu u Srbiji: "Kod vas je kao devedesetih i zašto imate redove ispred banaka!?"

P

pasuljsko rebarce

Gost
na najvecu zalost tvoja tetka je u pravu.

U Srbiji je ukinut pecat jer je prepisano neko resenje iz Svedske. Ali, problem je sto ukidanje pecata mora da prati potpuna digitalizacija. Yato kod nas svi vole pecat i papir a ne neku potvrdu odstampanu
pametni ljudi cuvaju papirne potvrde svih vecih bankovnih transakcija
dileje se uzdaju u mobilnu tragediju pa se posle sude
penzioneri znaju koliko su puta bili zaebani od drzave za neku transkaciju pa cuvaju potvrde i desetak godina stare

inace banke pored svih online placanja imaju 3x backup svega
treci je najvazniji-papirni...i ne samo banke, vec sve drzavne komunalne institucije

Poruka
18.596
na najvecu zalost tvoja tetka je u pravu.

U Srbiji je ukinut pecat jer je prepisano neko resenje iz Svedske. Ali, problem je sto ukidanje pecata mora da prati potpuna digitalizacija. Yato kod nas svi vole pecat i papir a ne neku potvrdu odstampanu
Ali u svako doba isprintas potvrdu o uplati.
Plus sto svi racuni za rezije idu u zastaru za godinu do dvije.

Poruka
18.596
Problem je taj sto su to napravili Zuti.

U medjuvremenu SNS opravio.

Dok je u Hrvatskoj bila strahovlada SDP-njara, zivjeli smo kao u kamenom dobu, imali smo aute na trcanje, kao u Flintstones.

a bre Milun

Buduća legenda
Poruka
27.247
Što je najtužnije u pravu su za banke ali najgore je što to nije do izostanka opcija da se pređe na elektronsko bankarstvo nego zbog onih kojima je "papir majka" i ne veruju nekom "sokoćalu" pa će radije u redu čekati sat vremena i za najobičniju uplatu/isplatu
ja moju platu podignem u banku, turim u kovertu i donesem kuci. I uvek znam kolko imam para. Do pre 20 godina sam placao sa kartice i uvek mesec zavrsavao sa minusom od par desetina iljada jer nisam imao pojma o stanju konta. Ne mogu za svaki racun da kontrolisem kolko jos imam na kontu.
Od tada sam uvek u plusu i taj plus se gomila.
Lukava psiholoska prevara bankarske mafije sa te kartice.

Sizif

Strani posmatrač
Moderator
Poruka
47.063
ja moju platu podignem u banku, turim u kovertu i donesem kuci. I uvek znam kolko imam para. Do pre 20 godina sam placao sa kartice i uvek mesec zavrsavao sa minusom od par desetina iljada jer nisam imao pojma o stanju konta.
To je Milune zato što stanje konta nije jedina stvar o kojoj nemaš pojma.

Imaš opciju da ukineš dozvoljeni minus u banci, i onda uvek znaš koliko imaš para na kontu.

Tvin Konza

Elita
Banovan
Poruka
18.999
ja moju platu podignem u banku, turim u kovertu i donesem kuci. I uvek znam kolko imam para. Do pre 20 godina sam placao sa kartice i uvek mesec zavrsavao sa minusom od par desetina iljada jer nisam imao pojma o stanju konta. Ne mogu za svaki racun da kontrolisem kolko jos imam na kontu.
Žalim budalu koja je tebe zaposlila

електрика

Zaslužan član
Poruka
116.010
Одакле уопште ова колосална увређеност кад неко констатује да Москва или Петроград или шта већ имају боље услуге сваке само замисливе врсте од Београда?

Слободни су да се врате сваког момента.

Mej bregami

Buduća legenda
Poruka
35.274
Limitira se dnevni iznos s kartice ili broj transakcija i ima se veća kontrola od koverte.

P

pasuljsko rebarce

Gost
To je Milune zato što stanje konta nije jedina stvar o kojoj nemaš pojma.

Imaš opciju da ukineš dozvoljeni minus u banci, i onda uvek znaš koliko imaš para na kontu.
sarkazmi nikako ne prilice jednom vrsnom naucniku koji treba da se iznad svega uzdigne, a ne da hoda ko kvazimodo sa svojim "dosetkama" :rotf: