Ruski učenici internetom šire slogane “Putin je lopov” (VIDEO)

Не лупај. Нико није деведесетих продавао стан да би преживео, напротив Милошевић им је дао да у време хиперинфлације откупљују станове за 10 марака. Нико није умирао од глади ни у време најгоре хиперинфације јер су истој претходиле фантастичне три године владе Анте Марковића (1989, 1990 и 1991) када се најбоље живело у СФРЈ и када су се сламарице напуниле. Написах да је постојала Дафимент банка која је давала 15% месечно на уложено, и пензионерима - том најугроженијем слоју становништва за време криза - преостало је само да стану у ред пред поменуту банку. Самоубистава услед немаштине није било док их је данас јако пуно. Тада извршитеља није било јер у Милошевићевом гангстер-социјализму није било могуће да те неко истера из стана / куће јер нису платио струју, а већ сам написао да су цене струје, грејања и основних животних намирница биле смешно мале у односу на данас.
И написао сам горе да је само 1993 била хиперинфлаторна. Вештачки изазвана хиперинфлација служила је да би се на брзину узимале паре путем кредита из примарне емисије које хиперинфлација поједе. Па тако на пример Милошевићев тајкун узме кредит од два милиона марака у динарима, истог момента их "штицује" и претвори у девизе, а за рецимо месец дан врати кредит са две марке.
Већ у јануару 1994 године са хиперинфлацијом се престало, добили смо стабилан "деда Аврамов" динар и од тада се нормално живело. Оно што јесте било скупље то је био дизел и бензин. Но, сада су се цене горива приближиле ценама из времена санкција. Сада је литар еуро дизела 170 динара, а онда, у време санкција УН, био је на улици 2,5 ондашњих ДЕМ.
Из земље су млади одлазили, али са надом да ће се врате када прођу ратови и многи су се вратили после Петог октобра. Сада одлазе да се више никада не врате. Тада је млади машински инжињер могао да нађе посао у струци јер је тешка индустрија још постојала, док је данас то скоро па научна фантастика. Тада младе медицинске сестре на дежурствима нису училе немачки да би отишле у Немачку заувек већ су за време ноћних дежурства радиле неке лепше ствари...
Чак и Милошевићев гангстер-социјализам био је бољи од Вучићевог капитализма.

Ja sam u to vreme bio odrastao,i ne mozes da mi kazes da je kriza bila samo za vreme hiperinflacije,tih pola godine ili malo jace...
Manjina je otkupila stanove za 500dm ali je bilo mnogo onih koji nisu imali ni 1dm za hleb,Mozda ih ti ne znas,mozda si se kretao u nekom nadrealizmu socijalnog blagostanja,ali ja sam video i doziveo mnogo teskih situacija.I danas kad mi neko pomene Milosevica prerne mi se zeludac.
A ovaj AV je nista drugo nego njegov ucenik,i ne moze biti bolji od njega,jedino sto ne zaradjuje na ratovima i inflaciji kao Milosevic,nego na laznim licnim kartama brata,proviziji i svemu ostalom.To sto je danas neznatno bolja situacija,nije zasluzan ni AV ni Milosevic nego vlasti izmedju njih,prvenstveno vlast 2000-2003,koje se izborila za ukidanje sankcija,sengena i pocetak uvodjenja reda u fiskalnoj politici Srbije.
Malo traljavo,zato sto narod nije presudio bivsoj vlasti po ratkom,kao Causeskuu,pa onda stajao nad glavom i njima i svima posle njih.Ukrao-obesen na Slaviji.I samo bi tada Srbija procvetala,ali je narodu bilo dosta krvi,ratova,tenzija...
AV ce definitivno da unisti i ovo malo sto je ostalo u Srbiji,i to sve pod maskom spasioca Srblja.

Ja sam u to vreme bio odrastao,i ne mozes da mi kazes da je kriza bila (бла бла бла)
Ти пишеш празне флоскуле док ја наводим конкретне ствари.
Да ли су деведесетих постојали извршитељи? Не. Да ли је полиција девеедесетих малтретирала и писала пријаве старим људима који нешто покушавају да продају ван пијачних тезги? Не. Да ли је тада закон о раду био робовласничког типа као данас? Не. Да ли се деведесетих плаћао зубар у државној клиници? Не. Да ли су се плаћали лекови уз рецепт? Не. Да ли су студенти плаћали скупе школарине? Не.
Могао бих овако да ти ређам до сутра но ме мрзи а и нема ефекта када су у питању ликови попут тебе.

Ти пишеш празне флоскуле док ја наводим конкретне ствари.
Да ли су деведесетих постојали извршитељи? Не. Да ли је полиција девеедесетих малтретирала и писала пријаве старим људима који нешто покушавају да продају ван пијачних тезги? Не. Да ли је тада закон о раду био робовласничког типа као данас? Не. Да ли се деведесетих плаћао зубар у државној клиници? Не. Да ли су се плаћали лекови уз рецепт? Не. Да ли су студенти плаћали скупе школарине? Не.
Могао бих овако да ти ређам до сутра но ме мрзи а и нема ефекта када су у питању ликови попут тебе.

Nisu bili izvrsitelji.
Nije ih maltretirala,ali su uzimali reket.
ZAkon o radu je MOZDA bio bolji,ali nije bilo posla.Nista nije radilo osim svercera i dilera.
Nije se plaao zubar,ali i nije bilo materijala,pa si svejedno isao kod privatnika.
Zato sto ne placamo lekove,a uzimaju se i kad treba i kad ne treba,zato smo bolesna nacija,i u svakoj kuci imas dzak lekova za 'zlu ne trebalo',koje su naravno dobili na recept.
Placali su skolarine,koje su u novcu bile mnogo manje.Ali kad je plata 3-30 ili 100 maraka,i to malo je bilo ogromna cifra za vecinu.

Mozes da redjas i do prekosutra,to su bili posle Turaka najcrnji dani u Srbiji,i nadam se da nas ovaj njegov ucenik mali vadikav nece vratiti u slicno stanje (hoce ako dozvolimo da dovoljno dugo vlada).

Back