Ruski učenici internetom šire slogane “Putin je lopov” (VIDEO)

26771_KLINTON%20KLARK%20OLBRAKT%20KOSOVO_f.jpg

- - - - - - - - - -

EU,%20SAD%20i%20albansko%20Kosovo.jpg

- - - - - - - - - -

foto_vest__1433588232.jpg

Клинци се и не сећају Јељцина.
Међутим, у Русији данас обичан свет живи горе него за време Јељцина.

- - - - - - - - - -

Само се о томе у Србији из неког разлога не сме писати..

Ovo je istina. To ne znaju samo oni koji ne znaju stanje u Rusiji, ili prozapadni = proPutinovi botovi.

Ovo je istina. To ne znaju samo oni koji ne znaju stanje u Rusiji, ili prozapadni = proPutinovi botovi.

Руси не живе лоше као деведесетих. Као што ни Срби не живе данас толико лоше као у то време. Живи се боље, има и више пара али примарно због неминовног технолошког напретка који олакшава живот.

Али је тачно и то да је Русија у задњих пет година у констатном опадању, да живе лошије неко на почетку ове деценије и да је опште стање бесперспективно и са малим изгледима да се промени. Та бесперспективност, уз корупцију и високу стопу криминала убија Русију. Другим речима, разграђује се оно што се градило током двехиљадитих.

Али објаснити те ствари овим балванима нашим је немогуће. Ебо их Путин.

Руси не живе лоше као деведесетих. Као што ни Срби не живе данас толико лоше као у то време. Живи се боље, има и више пара али примарно због неминовног технолошког напретка који олакшава живот.

Али је тачно и то да је Русија у задњих пет година у констатном опадању, да живе лошије неко на почетку ове деценије и да је опште стање бесперспективно и са малим изгледима да се промени. Та бесперспективност, уз корупцију и високу стопу криминала убија Русију. Другим речима, разграђује се оно што се градило током двехиљадитих.

Valjda će konačno otići neki rusofili da žive u Rusiji pa da objasne kako je. Valjda je onaj Gljigorevič u Belorusiji jedini al čak ni to nije Rusija.

Poslednja izmena:
Valjda će konačno otići neki rusofili da žive u Rusiji. Valjda je onaj Gljigorevič u Belorusiji jedini al čak ni to nije Rusija.

Ево и ја се надам том дану. Можда их и има али не могу да пишу јер је Крстарица цензурисана због високе концентрације нас сорошеваца?

Naravno ti živiš u Rusiji pa to znaš :mrgreen: Ne zna se ko je žalosniji u pokušajima propagande mediji ili ovakvi kao ti koji te "vijesti" prenose.

Чињеница је да су млади у русији против путина, а шта је туга и жалост то свакако они боље знају од тебе :mrgreen:

5B962B98B9EBF.jpg

images (2).jpg

Ево и ја се надам том дану. Можда их и има али не могу да пишу јер је Крстарица цензурисана због високе концентрације нас сорошеваца?

Na sve strane ima anglofila, germanofila, rusofila i javljaju se sa zapada al živim za dan da mi rusofil piše sa lokacija Moskva.

Руси не живе лоше као деведесетих. Као што ни Срби не живе данас толико лоше као у то време. (...)

Није тачно. Срби у Вучићевој Србији живе лошије него деведесетих. Само је 1993 год. била хиперинфлаторна, а у остатку деценије, у Србији се живело боље него данас и било је више пара. Преостало је још у сламарицама из претходног периода,а цене основних животних намирница су биле далеко ниже. Радила је и "пензионерска мајка" Дафимент банка. На неупоредиво ниже цене струје, грејања итд, плате у ДЕМ нису били ниже него сада ако би гледали један према један (просечна плата у приватном сектору није ишла испод 500 ДЕМ). Лакше се тада и налазио посао. Они који нису хтели да напуштају друштвене фирме које због санкција УН нису радиле, могли су преко синдиката да набављају јефтину робу, добијали су и тзв. бонове та топли оброк које су могли да продају или да се хране у друштвеним ресторанима а могли су и да дилују девизе, да шверцују што је тада било лако и, за разлику од данас, могуће у свим секторима, а није се ни санкционисало, или да за мале паре отворе киоск или неки други мали бизнис.

Није тачно. Срби у Вучићевој Србији живе лошије него деведесетих. Само је 1993 год. била хиперинфлаторна, а у остатку деценије, у Србији се живело боље него данас и било је више пара. Преостало је још у сламарицама из претходног периода,а цене основних животних намирница су биле далеко ниже. Радила је и "пензионерска мајка" Дафимент банка. Плате у ДЕМ нису били ниже него сада ако би гледали један према један (просечна плата у приватном сектору није ишла испод 500 ДЕМ). Лакше се тада и налазио посао. Они који нису хтели да напуштају друштвене фирме које због санкција УН нису радиле, могли су преко синдиката да набављају јефтину робу, добијали су и тзв. бонове та топли оброк које су могли да продају или да се хране у друштеним ресторанима а могли су и да дилују девизе, да шверцују што је тада било лако и, за разлику од данас, могуће у свим секторима, а није се ни санкционисало, или да за мале паре отворе киоск или неки други мали бизнис.

E znao sam da si lažni antislobista, jedino što vas komuniste razlikuje medjusobno su titoizam i staljinizam, da je Slobo bio titoista bio bi najveći slobista na forumu al ne možeš mu oprostiti staljinizam i dozu nacionalizma al sve ostalo je sjajno bilo, državne firme kud nam uzeše.

Није тачно. Срби у Вучићевој Србији живе лошије него деведесетих. Само је 1993 год. била хиперинфлаторна, а у остатку деценије, у Србији се живело боље него данас и било је више пара. Преостало је још у сламарицама из претходног периода,а цене основних животних намирница су биле далеко ниже. Радила је и "пензионерска мајка" Дафимент банка. На неупоредиво ниже цене струје, грејања итд, плате у ДЕМ нису били ниже него сада ако би гледали један према један (просечна плата у приватном сектору није ишла испод 500 ДЕМ). Лакше се тада и налазио посао. Они који нису хтели да напуштају друштвене фирме које због санкција УН нису радиле, могли су преко синдиката да набављају јефтину робу, добијали су и тзв. бонове та топли оброк које су могли да продају или да се хране у друштвеним ресторанима а могли су и да дилују девизе, да шверцују што је тада било лако и, за разлику од данас, могуће у свим секторима, а није се ни санкционисало, или да за мале паре отворе киоск или неки други мали бизнис.

Ма дај друже, шта пишеш то. Земља пола деценије била под санкцијама целог света, бомбардована, хиперинфлација, пљачка девизне штедње, криминал, мобилизације. Не поновило се.

E znao sam da si lažni antislobista, (...)

Ја јесам антислобиста, пре свега јер сам титоиста, и баш зато што сам титоиста ја увек кажем онако како јесте било па и тако често, а везано за стандард грађана, кажем да је чак и у Милошевићевом гангстер-социјализму био већи стандард грађана него у овом корпоративном капитализму данас.

Ја јесам антислобиста јер сам титоиста али увек кажем онако како јесте било па и тако често, а везано за стандард грађана, кажем да је чак и у Милошевићевом гангстер-социјализму био већи стандард грађана него у овом корпоративном капитализму данас.

Titoista? Pa, kroz koju stranku ispoljavate politicko dejstvo, vi titoisti? Koliku moc imate, i gdje?

Потписујем од ријечи до ријечи. Додао бих само да то погоршање нестабилности, како полиитчке тако и економске, које траје ево већ пету годину ствара све веће незадовољство у народу и све веће неповјерење према власти. Путинов ауторитет је већ одавно подорван у народу. Обичан човјек не разумије зашто се земља упетљава у ратове по бјелосвјетским вукоебинама, зашто се организују олимпијаде и фудбалска свјетска првенства, зашто се праве мегаломански грађевински пројекти када је земља у озбиљној и све тежој економској кризи. Обичан човјек види само све веће цијене у продавницама, сваког дана, и њему живот постаје све тежи. Незадовољсртво тиња.

Na sve strane ima anglofila, germanofila, rusofila i javljaju se sa zapada al živim za dan da mi rusofil piše sa lokacija Moskva.

Evo doziveo si:Lokacija Sankt-Peterburg.Ali nisam rusofil,a daleko od toga da sam anglo-germano-ugrofil.Pisem ako si primetio realno kako jeste.
Ne moze da neko kaze da je u RF losije nego za vreme Jeljcina,to je kao da kazes da je u Srbiji bolje bilo za vreme Slobe.Iste takve nestasice,redovi za hleb,inflacija,ubistva....itd su se desavala.
Ali da je zadnjih 4-5 godina osetno losije jeste.I da je Putin polako u ocima naroda ukazan kao krivac za to,nevazno sto to i jeste plan amera i EU.Ali,da nije bilo njega,Rusija bi se i dalje valjala u blatu.

Потписујем од ријечи до ријечи. Додао бих само да то погоршање нестабилности, како полиитчке тако и економске, које траје ево већ пету годину ствара све веће незадовољство у народу и све веће неповјерење према власти. Путинов ауторитет је већ одавно подорван у народу. Обичан човјек не разумије зашто се земља упетљава у ратове по бјелосвјетским вукоебинама, зашто се организују олимпијаде и фудбалска свјетска првенства, зашто се праве мегаломански грађевински пројекти када је земља у озбиљној и све тежој економској кризи. Обичан човјек види само све веће цијене у продавницама, сваког дана, и њему живот постаје све тежи. Незадовољсртво тиња.

Svaka ti je na mestu.

- - - - - - - - - -

Ја јесам антислобиста, пре свега јер сам титоиста, и баш зато што сам титоиста ја увек кажем онако како јесте било па и тако често, а везано за стандард грађана, кажем да је чак и у Милошевићевом гангстер-социјализму био већи стандард грађана него у овом корпоративном капитализму данас.

Shiit.
Sam si rekao da je to bilo zbog slamarica koje su ljudi potezali.Standard se ne meri sa time sto ces da prezivis prodas stan,auto,zemlju ili potrosis ustedjeno.
Danas nije dobro,posebno sa ovom i ovakvom vlascu na vrhu.Ali je u svakom slucaju bolje nego kada se radilo za 2dm,i kada su ljudi umirali od gladi....

Чињеница је да су млади у русији против путина, а шта је туга и жалост то свакако они боље знају од тебе :mrgreen:

Pogledajte prilog 519020

Pogledajte prilog 519021

Koliko je ljudi na tim.protestima? Koliki je to procenat stanovništva? Čuj činjenice. Mnogo je više ljudi protestvovalo protiv Trampa. I naravno nikom ništa. Zato kažem da je ta propaganda i žalosna i smiješna.

За такво стање крива је власт у Русији. Њихов случај помало личи на Венецуелу, све карте на сирову нафту и гас па докле догурамо. Санкције још додатно отежавају ствари.

У међувремену тајкунска елита скалања своје богатсво баш у Енглеску. Криминал цвета. Неједнакости су велике. Привреда је зарибала.

И да, тачно је и то да је подршка Путину почела нагло да опада о чему људи овде појма немају. Русија је зрела за промене. Овај систем не функционише.

- - - - - - - - - -

Shiit.
Sam si rekao da je to bilo zbog slamarica koje su ljudi potezali.Standard se ne meri sa time sto ces da prezivis prodas stan,auto,zemlju ili potrosis ustedjeno.
Danas nije dobro,posebno sa ovom i ovakvom vlascu na vrhu.Ali je u svakom slucaju bolje nego kada se radilo za 2dm,i kada su ljudi umirali od gladi....

Не лупај. Нико није деведесетих продавао стан да би преживео, напротив Милошевић им је дао да у време хиперинфлације откупљују станове за 10 марака. Нико није умирао од глади ни у време најгоре хиперинфације јер су истој претходиле фантастичне три године владе Анте Марковића (1989, 1990 и 1991) када се најбоље живело у СФРЈ и када су се сламарице напуниле. Написах да је постојала Дафимент банка која је давала 15% месечно на уложено, и пензионерима - том најугроженијем слоју становништва за време криза - преостало је само да стану у ред пред поменуту банку. Самоубистава услед немаштине није било док их је данас јако пуно. Тада извршитеља није било јер у Милошевићевом гангстер-социјализму није било могуће да те неко истера из стана / куће јер нису платио струју, а већ сам написао да су цене струје, грејања и основних животних намирница биле смешно мале у односу на данас.
И написао сам горе да је само 1993 била хиперинфлаторна. Вештачки изазвана хиперинфлација служила је да би се на брзину узимале паре путем кредита из примарне емисије које хиперинфлација поједе. Па тако на пример Милошевићев тајкун узме кредит од два милиона марака у динарима, истог момента их "штицује" и претвори у девизе, а за рецимо месец дан врати кредит са две марке.
Већ у јануару 1994 године са хиперинфлацијом се престало, добили смо стабилан "деда Аврамов" динар и од тада се нормално живело. Оно што јесте било скупље то је био дизел и бензин. Но, сада су се цене горива приближиле ценама из времена санкција. Сада је литар еуро дизела 170 динара, а онда, у време санкција УН, био је на улици 2,5 ондашњих ДЕМ.
Из земље су млади одлазили, али са надом да ће се врате када прођу ратови и многи су се вратили после Петог октобра. Сада одлазе да се више никада не врате. Тада је млади машински инжињер могао да нађе посао у струци јер је тешка индустрија још постојала, док је данас то скоро па научна фантастика. Тада младе медицинске сестре на дежурствима нису училе немачки да би отишле у Немачку заувек већ су за време ноћних дежурства радиле неке лепше ствари...
Чак и Милошевићев гангстер-социјализам био је бољи од Вучићевог капитализма.

Back