Руски политиколог Јуриј Светов: Покушај атентата на председника Русије значио би почетак нуклеарног рата

DarkMoon

Elita
Poruka
20.607
I nazi Nemačka nije bila demokratska i kako je prošla na kraju ...poražena.
Tako će biti i sa Putinom.
Nazi Nemacku su Amerikanci podrzavali i finansirali, ako znas ko je Preskot Bush.
 

Omni

Ističe se
Poruka
2.264
Харп систем никада није служио за контролу времена, него од почетку за војне потребе. Пре пар година је чувено постројење на Аљасци дато једном универзитету - цивилима.
Врло густа митологија је око тога направљена, скоро као за Зону 51, која никада није ни срела ванземаљце.
Али једнако, треба направити од неке земље такву митологију да се нико не усуди да им се супротстави... што је већ врло опипљив и земаљски циљ. Па, ако прође, прође.

Банкари немају државу, односно не потичу из само једне, и свакако не осећају патриотски набој. Али, имају једну врло изражену особину - похлепу. У државама - народима - нацијама где су извели процес да похлепа обрише здрав разум, ту су банкари на свом терену.
Љуте се на земље где то није случај.
Зашто западни медији сада урлају на Кину? Кина уводи реформе тако да се ограниче цене становања и школовања. Шамарчина похлепи. И код Руса обичан народ није склон парама и само парама.

Наравно, свака интересна група хоће да се представи утицајнијом него што јесте.
Да ли банкари некако припадају религији старих Египћана или нешто у том смислу... видећемо. Могу да приметим да су истраживања у области пирамида врло живахна. Доста тога нам пуштају на телевизији.

Ко има злато пише правила - слажем се, за онога коме је злато најбитнија ствар. Постоји ли нека друга врста циљева? Очигледно да постоји.

СССР је изгубио економску утакмицу. И уместо да запад настави по успешном рецепту још пола века и направи разлику коју нико неће моћи да стигне... Они су потегли војску, Руси су се тргли из зимског сна, па шта ће бити, видећемо.
Делује ми да запад неће моћи више ништа значајно да уради на истоку Европе.

Ti se i dalje zamajavaš trenutnom bukom. Fokusiran si na par stabala ispred sebe od kojih ne vidiš šumu.

Zbog televizije, štampe i medija, trenutne retorike, medija i poznatih ličnosti i političara koji bubnjaju na sve strane trenutne aktuelnosti, šira slika se uopšte ne vidi. Već sam napomenuo da je to obmanjujuće, jednim delom spontano, jednim delom orekstrirano. Sve je servirano tako iscepkano, trenutne aktuelnost se prezentauju na sva zvona kao da nema nekakvog kauzaliteta, kao nekakav trenutni haos koji je nastao eto tek tako, zbog samovolje tamo nekih pojedinaca koji igraju ulogu lošeg momka iz holivudskog filma.

HARPP sam uzeo kao primer koliko smo mi i naše javno mnjenje opsednuti Zapadom. Kad su u Srbiji bile poplave mnogi su govorili kako nam to Zapad namerno preko HARPP tehnologije pravi poplavu. Ti priče nisu došle sa CNNa ili nekih američkih izvora, nego od lokal patrijota. Primer je uzet samo u kontekstu omađijane kao rakijom retorike i mržnje prema zapadu.

Pohlepu možeš naći svuda, kod svih naroda i svih kultura. Nije to nešto što bankarsku eliti posebno izdvaja. Kod nas je aktuelna "Kosovo za patike" pohlepa. Za sitne se pare prodajemo.

Dok god se budeš kao pijan plota držao retorike "mrzim zapad i sve što je zapadno" dotle ćeš biti samo "korisna budala". To je termin preuzet od KGBa koji se u svojoj istoriji proslavio kao najuspešniji u "ispiranju mozgova". Za više detalja o "ideološkoj vlasti" i ispiranju mozgova ne samo pojedinaca već čitave nacije obrati se KGB agentu Yuri Alexandrovich Bezmenov-u.

Kad je neko omađijan "mrzim zapad" ideologijom, onda ne treba da čudi da u svemu tražiš bilo kakvu potvrdu, ignorišući sve što tome ne ide u prilog, da Zapad prikažeš kao nekakvo otelotvorenja zla, dok sve druge, koji su navodno protiv tog Zapada, kod svih njih nalaziš kako nisu nikakvo zlo, u ovom konkretnom slučaju, ni Rusi ni Kinezi po tebi nisu pohlepni i kako eto običan narod nije sklon parama i samo parama.

Tako mi dođosmo do toga da su svi narodi na Zapadu pholepni, ali eto Rusi i Kinezi nisu.

Takve kvazi moralnosti i retorike ima i na Zapadu. Zaista imaš i u Americi ljdi koji tobože zbog svoje moralnosti nisu pohlepni na pare, ne vole kapitalizam i bogate ljude smatraju kriminalcima. Pa gotovo većina radničke klase je takva bilo gde u svetu. Tako isto obratno i u Kini i u Rusiji možeš naći partijske milijardere. Mnogo takvih.

Sve što ti pišeš u ovoj prepisci nije ništa van okvira propagande se Televizije i gotovo uopšte ne izlazi iz okvira "mrzim zapad" politike. Ja mogu odmah da ti kažem da to veze s vezom nema. To su sve polovične, često netačne informacije, servirane kao prosti politički stavovi određene političke orijentacije uglavnom pogrešne gde se kritička misao potpuno isključuje i praktično zabranjuje. Kod nas je to "mrzim zapad" orijentacija.

Sve što izlazi iz tih okvira, to se ignoriše i zanemaruje. A opet shodno tome, svi oni koji su protiv tog zlog Zapada oni su dobro. Tako da ta aktuelna propaganda poprima religijski karakter borbe dobra i zla. A celokupna propaganda postaje mantra koje onda kao papagaji ponavljamo.

Po istoj pseudo logici svi oni koji nisu mrzitelji zapad su strani plaćenici i izdajnici.

Dobro ti je pitanje zašto Amerika nije nastavila po tom nekom dobrom receptu i zašto nije radila u svom interesu da budu neprikosnovena sila kojoj niko niakda neće moći ni da priđe? Pa šta misliš zašto?

Bankarska elita mora da održava balans između više suprotstavljenih strana. Da bi se to razumelo mora d se razume 2000 godina stari princip: Zavadi pa vladaj. Ako nemaš koga da zavadiš onda: Podeli, zavadi pa vladaj. Taj princip vladanja elita sprovodi na globalnom nivou. Jednoj super sili mora da postoji kontra teg u vidu druge super sile kako bi balans u svetu postojao.

Već sam rekao, celu drugu polovinu 20. veka svet je vladan zvađanjem dve super sile. Amerika na jednoj strani, Sovjeti na drugoj. Zapadni blok protiv Istočnog bloka. Crveni protiv plavih. Ono što gledamo u poslednjih 30 godina je tranzicija od bipolarnog (dve sile jedna protiv druge) u multipolarni svet (više sila koje se mogu zavađati jedna na drugu). Ovim obrazloženjem je jasno zašto zapadni mediji urlaju na kinu i zašto kina urla na zapad.

Bankarsku elitu su u 20. veku zvali treća sila zato što je balansirala između dve sile.

Glorifikovati one države ili političke struje samo zato što se predstavljaju da su protiv Amerike ili Zapada je iluzorna ideja da će to rešiti bilo kakav problem, da li lokalno, regionalno ili globalno. Ja tu vidim samo princip "podeli, zavadi pa vladaj" i ko god nadjača ili pobedi bankarska elita ostaje na vrhu, a za nas obične ljude samo "sjaši kurta da uzjaše murta".

Potoje torije da će se prouzrokovati globalni kontrolisani rat u kojem će Kina da pobedi i na taj način da se nametne kineski model celom svetu. Vlada "velikog brata", jedno-partijski sistem, potpuna kontrola stanovništva, kretanja itd, kamere koja prepoznaju lica, reobovlasnička ekonomija... jednom rečju moderni fašizam. Za elitu upravo to jeste krajnji konačan cilj, jedna super država sa jednom vladom koja ima apsolutnu moć, dominaciju i kontrolu. Takve teorije su postojale i za vreme Musolinija i fažizma u Italiji kad se teoretisalo da se izvrši vojni puč u Americi i da se americi nametne italijanski model. Kasnije, u vreme vrhunca imperije Sovjetskog saveza, opet je bilo isto, izgledalo je kao da će ceo svet postati crven jer su Sojveti drmali od Grenade i Kube do Severne Koreje. Pa se ipak to nije ostvarilo.
 

Omni

Ističe se
Poruka
2.264
Наравно, свака интересна група хоће да се представи утицајнијом него што јесте.

Globalna bankarska elita se drži diskretnosti i tajnosti. Tajnost je njihova najveća moć. Oni su vladari iz senke. Senke koju prave koje kakvi klovnovi poput Trampa, Klintona, Putina ili Ce Dungova. Sve vezano za njih je skloljeno od očiju javnosti, njihov uticaj, njihove metode vladanja kao i njihovi identiteti.

To je jedan od razloga zašto se u školama ništa o novcu ne uči. O novcu se uči samo elementarno, kao medijuma trgovine itd. To je globalan fenomen.

Njihovi disidenti zastrašivani, ucenjivani i zataškavani. Oni koji pišu su isemevani i svrstani u kategoriju ludaka i paranoika. Sve su to bre samo obične teorije zavera.

Na primer, familjia Rotšild je bila ubedljivo najbogatija i politički najuticajnija familija na svetu u 19. veku. Nije im bilo ravnih. Npr. procenjeno je da je njihovo bogatstvo u Francuskoj i Engleskoj bilo duplo veće nego svih drugih bankara zajedno. Svi su u Evropi od njih pozajmljivali pare, kako industrijalci tako i vlade, od Engleske preko Carske Rusije do Otomanske imperije.

Krajem 19. veka bilo je procenjeno da Rotšildi poseduju 70% bogatstva celog sveta. Početkom 20. veka oni odlaze u diskreciju, gubi im se trag. Sklanjaju se sa svetla javnosti i medija. Oni sami su rekli da više nemaju nikakvu političku moć niti bilo kakav uticaj, i da se danas bave samo filantropijom i umetnošću. Međutim oni koji su kopali došli su do toga da su oni i imali značajnu ulogu u formiranju Evropske unije a kasnije i Evro valute, kao i to da su finansijski aktivni po mnogim krajevima sveta.

Kad je iko čuo za Rotšilde? Sigurno ne iz istorijskih udžbenika. Svi su ih čuli iz "teorija zavere".

Sa druge strane imamo Ujedinjene Nacije koje objavljuju rat protiv teorija zavere

The UN also warns that George Soros, the Rothschilds, and the State of Israel must not be linked to any “alleged conspiracies.”

Rezime: Oni baš ne žele da narod zna kolika je njihova moć

Ко има злато пише правила - слажем се, за онога коме је злато најбитнија ствар. Постоји ли нека друга врста циљева? Очигледно да постоји.

Centralizovan bankarski sistem dužničkog ropstva je temlj i glavno sredstvo vladanja globalne bankarske elite. Oduzmi im to i sve drugo će vrlo brzo da se sruši kao kula od karata. Kako je jedan Rotšild u 19. veku rekao "Daj mi kontrolu nad novcem nacije i nije me briga ko piše njene zakone". Iliti drugim rečima "He who has the gold makes the rules".

Postoji viši cilj. Cilj je globalna vlada, globalna diktatura. Jedna globalna super država sa jednom vladom. To će verovatno ostvariti tzv "velikim resetom civilzacije" u vidu Trećeg svetsokog rata gde će svako ratovati protiv svakog, veliki sa velikima, mali sa malima... kataklizmičan rat u kojem će se narodi sami međusobno poubijati te će se na taj način populacija smanjiti na njima prihvatljiv broj. A oni kao mirotvorci će tako izmrcvarenom svetu predložiti rešenje - svetska vlada. Ne tajno, ne diskretno, već javno i formalno.

Za sada su de facto svetska vlada koja manipuliše drugim vladama, državama, političkim entitetima i narodima.
 
Poslednja izmena:

Platin

Buduća legenda
Moderator
Poruka
43.767
Ma, vi ste dokazali da ste agresivna zemlja. Dokaz je datum 24.2.2022. da se ne vraćamo dalje u 2014.

Svi možemo zaključiti šta bi bilo da ovi drugi nisu u NATO-u. Još nekoliko vaših invazcija po modelu ukrajine
Са тобом нема разговора, чињенице ти не сметају.

Збогом.
 

Platin

Buduća legenda
Moderator
Poruka
43.767
Ti se i dalje zamajavaš trenutnom bukom. Fokusiran si na par stabala ispred sebe od kojih ne vidiš šumu.

Zbog televizije, štampe i medija, trenutne retorike, medija i poznatih ličnosti i političara koji bubnjaju na sve strane trenutne aktuelnosti, šira slika se uopšte ne vidi. Već sam napomenuo da je to obmanjujuće, jednim delom spontano, jednim delom orekstrirano. Sve je servirano tako iscepkano, trenutne aktuelnost se prezentauju na sva zvona kao da nema nekakvog kauzaliteta, kao nekakav trenutni haos koji je nastao eto tek tako, zbog samovolje tamo nekih pojedinaca koji igraju ulogu lošeg momka iz holivudskog filma.

HARPP sam uzeo kao primer koliko smo mi i naše javno mnjenje opsednuti Zapadom. Kad su u Srbiji bile poplave mnogi su govorili kako nam to Zapad namerno preko HARPP tehnologije pravi poplavu. Ti priče nisu došle sa CNNa ili nekih američkih izvora, nego od lokal patrijota. Primer je uzet samo u kontekstu omađijane kao rakijom retorike i mržnje prema zapadu.

Pohlepu možeš naći svuda, kod svih naroda i svih kultura. Nije to nešto što bankarsku eliti posebno izdvaja. Kod nas je aktuelna "Kosovo za patike" pohlepa. Za sitne se pare prodajemo.

Dok god se budeš kao pijan plota držao retorike "mrzim zapad i sve što je zapadno" dotle ćeš biti samo "korisna budala". To je termin preuzet od KGBa koji se u svojoj istoriji proslavio kao najuspešniji u "ispiranju mozgova". Za više detalja o "ideološkoj vlasti" i ispiranju mozgova ne samo pojedinaca već čitave nacije obrati se KGB agentu Yuri Alexandrovich Bezmenov-u.

Kad je neko omađijan "mrzim zapad" ideologijom, onda ne treba da čudi da u svemu tražiš bilo kakvu potvrdu, ignorišući sve što tome ne ide u prilog, da Zapad prikažeš kao nekakvo otelotvorenja zla, dok sve druge, koji su navodno protiv tog Zapada, kod svih njih nalaziš kako nisu nikakvo zlo, u ovom konkretnom slučaju, ni Rusi ni Kinezi po tebi nisu pohlepni i kako eto običan narod nije sklon parama i samo parama.

Tako mi dođosmo do toga da su svi narodi na Zapadu pholepni, ali eto Rusi i Kinezi nisu.

Takve kvazi moralnosti i retorike ima i na Zapadu. Zaista imaš i u Americi ljdi koji tobože zbog svoje moralnosti nisu pohlepni na pare, ne vole kapitalizam i bogate ljude smatraju kriminalcima. Pa gotovo većina radničke klase je takva bilo gde u svetu. Tako isto obratno i u Kini i u Rusiji možeš naći partijske milijardere. Mnogo takvih.

Sve što ti pišeš u ovoj prepisci nije ništa van okvira propagande se Televizije i gotovo uopšte ne izlazi iz okvira "mrzim zapad" politike. Ja mogu odmah da ti kažem da to veze s vezom nema. To su sve polovične, često netačne informacije, servirane kao prosti politički stavovi određene političke orijentacije uglavnom pogrešne gde se kritička misao potpuno isključuje i praktično zabranjuje. Kod nas je to "mrzim zapad" orijentacija.

Sve što izlazi iz tih okvira, to se ignoriše i zanemaruje. A opet shodno tome, svi oni koji su protiv tog zlog Zapada oni su dobro. Tako da ta aktuelna propaganda poprima religijski karakter borbe dobra i zla. A celokupna propaganda postaje mantra koje onda kao papagaji ponavljamo.

Po istoj pseudo logici svi oni koji nisu mrzitelji zapad su strani plaćenici i izdajnici.

Dobro ti je pitanje zašto Amerika nije nastavila po tom nekom dobrom receptu i zašto nije radila u svom interesu da budu neprikosnovena sila kojoj niko niakda neće moći ni da priđe? Pa šta misliš zašto?

Bankarska elita mora da održava balans između više suprotstavljenih strana. Da bi se to razumelo mora d se razume 2000 godina stari princip: Zavadi pa vladaj. Ako nemaš koga da zavadiš onda: Podeli, zavadi pa vladaj. Taj princip vladanja elita sprovodi na globalnom nivou. Jednoj super sili mora da postoji kontra teg u vidu druge super sile kako bi balans u svetu postojao.

Već sam rekao, celu drugu polovinu 20. veka svet je vladan zvađanjem dve super sile. Amerika na jednoj strani, Sovjeti na drugoj. Zapadni blok protiv Istočnog bloka. Crveni protiv plavih. Ono što gledamo u poslednjih 30 godina je tranzicija od bipolarnog (dve sile jedna protiv druge) u multipolarni svet (više sila koje se mogu zavađati jedna na drugu). Ovim obrazloženjem je jasno zašto zapadni mediji urlaju na kinu i zašto kina urla na zapad.

Bankarsku elitu su u 20. veku zvali treća sila zato što je balansirala između dve sile.

Glorifikovati one države ili političke struje samo zato što se predstavljaju da su protiv Amerike ili Zapada je iluzorna ideja da će to rešiti bilo kakav problem, da li lokalno, regionalno ili globalno. Ja tu vidim samo princip "podeli, zavadi pa vladaj" i ko god nadjača ili pobedi bankarska elita ostaje na vrhu, a za nas obične ljude samo "sjaši kurta da uzjaše murta".

Potoje torije da će se prouzrokovati globalni kontrolisani rat u kojem će Kina da pobedi i na taj način da se nametne kineski model celom svetu. Vlada "velikog brata", jedno-partijski sistem, potpuna kontrola stanovništva, kretanja itd, kamere koja prepoznaju lica, reobovlasnička ekonomija... jednom rečju moderni fašizam. Za elitu upravo to jeste krajnji konačan cilj, jedna super država sa jednom vladom koja ima apsolutnu moć, dominaciju i kontrolu. Takve teorije su postojale i za vreme Musolinija i fažizma u Italiji kad se teoretisalo da se izvrši vojni puč u Americi i da se americi nametne italijanski model. Kasnije, u vreme vrhunca imperije Sovjetskog saveza, opet je bilo isto, izgledalo je kao da će ceo svet postati crven jer su Sojveti drmali od Grenade i Kube do Severne Koreje. Pa se ipak to nije ostvarilo.
А што толико вичеш о некаквој мојој мржњи према западу као појму? Где сам то писао?

Изједначаваш ли појам "запад" са Нато или САД? Ако сам заинтересован да за два потоња видим да су се распали, то не значи да желим да видим крај Европе.
Иначе ми ни два наведена не би сметала, али ако узмем шта су нама урадили... Па и разним другим државама шта су некада радили, шта сада раде и шта тек намеравају, сматрам да је сасвим оправдано мишљење у многим земљама да би радије видели карту света без САД.
И само да додам... да се море дигне и потопи Енглезе, не бих се бунио.

Све остало по Европи би ваљало сачувати.
Мени ЕУ не смета, али тамо нас не пуштају.

Већ сам рекао да немам пуно поверење према ниједној великој сили. Они су један разред, ми смо други, није то исто нити може бити. Али се ипак међу њима виде разлике.
Мени је немогуће објаснити да једна сила има право да диктира све по списку на 10000 км од својих граница а да друга на самој својој граници (или на 160 км преко мора) нема право да уређује ствари.
Или ће свим великим силама све да буде дозвољено или неће ниједној.
Могу и ја да вежбам двоструке стандарде, али мој морал то не дозвољава.

Можда неко хоће да прави равнотежу по свету, али не видим трагове таквог деловања. Опет је то нагињање ка слепој вери да нека групица може све осим да окрене гравитацију у рикверц.
Склон сам много једноставнијем објашњењу, да им се планови не остварују како су пре 50 или 100 година замислили. Немају они сву памет овог света и времеплов поврх свега.

Харп и Зону 51 сам поменуо као врло познату митологију - која је јасно чињенично демантована.
Питање је - шта је још лаж? По свему судећи, има тога још доста...

Камере свуда... Љутиш се на Кинезе? Хоћеш мало и на Енглезе да се љутиш? У Лондону не постоји раскрцница без камере, а и иначе их има. Да ли је тако велики проблем на то снимање додати нешто софтвера за препознавање? Није проблем.
Знаш ли да полиција Лондона мало-мало па јави да су ухватили неки број осумњичених баш због снимања ?
Не постоји "демократско" и "недемократско" снимање. Или снимаш или не снимаш.
Коментарисање је пропаганда.

Моје разматрање света се врши на карти света, не на карти Херсона. И обухвата последњих пет векова.
Истина, занимају ме највише дешавања по Европи. Ипак сам ту, а доминација Европе се завршила такорећи јуче, па остатак света скоро да ни не морам да пратим. Тек од XX века.

Оно што Америка хоће је да грубом силом наметне своје интересе. А истина је да они нису самодовољни, иако имају војску да гњаве пола света.
Чега је ово доба? Чипова и софтвера. Ако је Америка тек сада успела да добије (да присили ТСМЦ да им направи 3-нанометарску фабрику) врх најбитније технологије, а опште је познато да они од свог становништва не праве довољно инжењера...
То значи да они само због претходне добре почетне позиције доминирају.
Када пресуши увоз људи - спустиће се на статус регионалне силе.

Овај тренутни оружани сукоб на истоку Европе сам назвао Други хладни рат. Неко би рекао Трећи светски...
Или је можда најбољи (и најсуровији) израз - Рат за главе.
Лакше је само отети поменуте инжењере него улагати у њих 15-20 година кроз школски систем. Они отимање зову другачије, али мене етикете не занимају.

Шта раде Немци? Хоће да увезу свакога ко је обећао да зна да ради. Може и касније да научи немачки, да буде једног дана. И ако је заиста добар на послу, квалификације са печатом се неће ни помињати.
Да ли је то успешан систем? На страну камиони-авиони-милиони... Са таквим начином живота и пословања ће пропасти кад тад.

Али то није ништа спрам Јужне Кореје.
А колико знам, број становника Северне Кореје се повећава.
Уместо садашњих 2:1 за Јужну Кореју, до 2100. бисмо лако могли да видимо бројчану надмоћност Северне.
И шта је онда предност "Републике Самсунг"?
Зашто су они на путу нестанка?
 

Platin

Buduća legenda
Moderator
Poruka
43.767
Navikao si da pišeš besmislice.

Zato si simpatizer terorističke grupe Wagner
Имаш среће што сам модератор па не могу да те ставим на игнорисање.

Пиши шта год хоћеш, не занима ме, али на те измишљотине више нећу одговарати.

Крај.
 

Platin

Buduća legenda
Moderator
Poruka
43.767
Globalna bankarska elita se drži diskretnosti i tajnosti. Tajnost je njihova najveća moć. Oni su vladari iz senke. Senke koju prave koje kakvi klovnovi poput Trampa, Klintona, Putina ili Ce Dungova. Sve vezano za njih je skloljeno od očiju javnosti, njihov uticaj, njihove metode vladanja kao i njihovi identiteti.

To je jedan od razloga zašto se u školama ništa o novcu ne uči. O novcu se uči samo elementarno, kao medijuma trgovine itd. To je globalan fenomen.

Njihovi disidenti zastrašivani, ucenjivani i zataškavani. Oni koji pišu su isemevani i svrstani u kategoriju ludaka i paranoika. Sve su to bre samo obične teorije zavera.

Na primer, familjia Rotšild je bila ubedljivo najbogatija i politički najuticajnija familija na svetu u 19. veku. Nije im bilo ravnih. Npr. procenjeno je da je njihovo bogatstvo u Francuskoj i Engleskoj bilo duplo veće nego svih drugih bankara zajedno. Svi su u Evropi od njih pozajmljivali pare, kako industrijalci tako i vlade, od Engleske preko Carske Rusije do Otomanske imperije.

Krajem 19. veka bilo je procenjeno da Rotšildi poseduju 70% bogatstva celog sveta. Početkom 20. veka oni odlaze u diskreciju, gubi im se trag. Sklanjaju se sa svetla javnosti i medija. Oni sami su rekli da više nemaju nikakvu političku moć niti bilo kakav uticaj, i da se danas bave samo filantropijom i umetnošću. Međutim oni koji su kopali došli su do toga da su oni i imali značajnu ulogu u formiranju Evropske unije a kasnije i Evro valute, kao i to da su finansijski aktivni po mnogim krajevima sveta.

Kad je iko čuo za Rotšilde? Sigurno ne iz istorijskih udžbenika. Svi su ih čuli iz "teorija zavere".

Sa druge strane imamo Ujedinjene Nacije koje objavljuju rat protiv teorija zavere

The UN also warns that George Soros, the Rothschilds, and the State of Israel must not be linked to any “alleged conspiracies.”

Rezime: Oni baš ne žele da narod zna kolika je njihova moćCentralizovan bankarski sistem dužničkog ropstva je temlj i glavno sredstvo vladanja globalne bankarske elite. Oduzmi im to i sve drugo će vrlo brzo da se sruši kao kula od karata. Kako je jedan Rotšild u 19. veku rekao "Daj mi kontrolu nad novcem nacije i nije me briga ko piše njene zakone". Iliti drugim rečima "He who has the gold makes the rules".

Postoji viši cilj. Cilj je globalna vlada, globalna diktatura. Jedna globalna super država sa jednom vladom. To će verovatno ostvariti tzv "velikim resetom civilzacije" u vidu Trećeg svetsokog rata gde će svako ratovati protiv svakog, veliki sa velikima, mali sa malima... kataklizmičan rat u kojem će se narodi sami međusobno poubijati te će se na taj način populacija smanjiti na njima prihvatljiv broj. A oni kao mirotvorci će tako izmrcvarenom svetu predložiti rešenje - svetska vlada. Ne tajno, ne diskretno, već javno i formalno.

Za sada su de facto svetska vlada koja manipuliše drugim vladama, državama, političkim entitetima i narodima.
Имаш превише поверења у разне приче, и то приче које стижу са енглеског говорног подручја.
Нажалост, твој текст се не разликује од уобичајених тема и епитета.

Али бих поставио једно "контра-питање"... А шта ако би једна светска влада направила да се више не ратује по свету? То би био велики напредак. Ово што сада имамо су највећим делом случајеви контролисане преваре.
Нахушка се једна земља на другу. Они сами немају снаге, али им се обећа помоћ и свашта још.

Али, од тога нема ништа. Ни УН нису баш таква сила од које се велики плаше. Више су шаргарепа на дугачком штапу за немоћне. Не липши магарче до зелене траве, ето шта су.

Упорна усмереност на неке богате породице из историје сасвим занемарује постојање богатстава која су се у међувремену створила и која могу и више да утичу на овај свет.

Моје мерило које важи на свим примерима је да увек гледам најмање спектакуларну верзију догађаја - тако нешто има шансу да буде тачно.
Насупрот тога је спектакл у разним теоријама. Већ је то само по себи проблематично - теорија је једно, а закон је нешто сасвим друго.

Примећује се криза кадрова, најизразитије на западу. То не би било тако кључно да не покушавају своје да наметну свима. Конкуренција је нарасла, и у броју и у снази, али колонијалне силе су још увек заглављене у XIX веку... Отприлике у времену највеће славе Ротшилда, које тако радо помињеш. А на календару је XXI век.
 

Tvin Konza

Elita
Banovan
Poruka
18.999
Имаш превише поверења у разне приче, и то приче које стижу са енглеског говорног подручја.
Нажалост, твој текст се не разликује од уобичајених тема и епитета.

Али бих поставио једно "контра-питање"... А шта ако би једна светска влада направила да се више не ратује по свету? То би био велики напредак. Ово што сада имамо су највећим делом случајеви контролисане преваре.
Нахушка се једна земља на другу. Они сами немају снаге, али им се обећа помоћ и свашта још.

Али, од тога нема ништа. Ни УН нису баш таква сила од које се велики плаше. Више су шаргарепа на дугачком штапу за немоћне. Не липши магарче до зелене траве, ето шта су.

Упорна усмереност на неке богате породице из историје сасвим занемарује постојање богатстава која су се у међувремену створила и која могу и више да утичу на овај свет.

Моје мерило које важи на свим примерима је да увек гледам најмање спектакуларну верзију догађаја - тако нешто има шансу да буде тачно.
Насупрот тога је спектакл у разним теоријама. Већ је то само по себи проблематично - теорија је једно, а закон је нешто сасвим друго.

Примећује се криза кадрова, најизразитије на западу. То не би било тако кључно да не покушавају своје да наметну свима. Конкуренција је нарасла, и у броју и у снази, али колонијалне силе су још увек заглављене у XIX веку... Отприлике у времену највеће славе Ротшилда, које тако радо помињеш. А на календару је XXI век.
Kada svet postane 1 globalna demokratska država, više neće biti međunarodnih ratova.

Za sada rat prouzrokuje samo Rusija i njeni saveznici
 

Omni

Ističe se
Poruka
2.264
А што толико вичеш о некаквој мојој мржњи према западу као појму? Где сам то писао?

Изједначаваш ли појам "запад" са Нато или САД? Ако сам заинтересован да за два потоња видим да су се распали, то не значи да желим да видим крај Европе.
Иначе ми ни два наведена не би сметала, али ако узмем шта су нама урадили... Па и разним другим државама шта су некада радили, шта сада раде и шта тек намеравају, сматрам да је сасвим оправдано мишљење у многим земљама да би радије видели карту света без САД.
И само да додам... да се море дигне и потопи Енглезе, не бих се бунио.

Takozvana dvomisao. Orvel je pisao o tome.

Bilo bi suvišno da ja odgovraram na tvoja pitanja kad su odgovori već priloženi.

Mene jedino insteresuje, šta su nam to uradili? Mislim, ti za koje se ne bi bunili da ih more potopi i da nestanu sa karte sveta.
 

Omni

Ističe se
Poruka
2.264
Имаш превише поверења у разне приче, и то приче које стижу са енглеског говорног подручја.
Нажалост, твој текст се не разликује од уобичајених тема и епитета.

Ako stižu sa engleskog govornog područija to znači da su lažne, netačne, obmanjujuće?

Hoćeš da ti priložim nešto sa ruskog govornog područija?

A nema potrebe ništa da prilažem kad te to ne interesuje.

Da, da... jeste svi na ovom forumu pišu o svetskoj vladi. A niko ne piše o "mrzim zapad" politici.
 

Cosmopolite

Zaslužan član
Poruka
101.334
Имаш среће што сам модератор па не могу да те ставим на игнорисање.

Пиши шта год хоћеш, не занима ме, али на те измишљотине више нећу одговарати.

Крај.
Nije neka sreća, zamisli da imamo tu sreću da stavimo Nena na ignore.
 

Top