Ruski patrijarh o nuklearnom oružju: Hrišćani se ne boje smaka sveta

Meni je iskreno taj Filaret Moskovski vec vise decnija odbojan samo zbog te izjave, i ne znam zasto se ta izjava uopste i racuna u nesto.

Pa to je sramota, i potpuno van duha i hriscanstva i pravoslavlja.

Itekako je religija pacifizma i religija odbrane, a ne napada i hvaljenja oruzja, i zastrasivanja bilo koga.

Kazem opet, politicare i mogu da shvatim, ali njega ne. Nema sta da patrijarh hvali oruzje i tu je za mene tacka.
Kohezija vlast-religija je stvarana i razvijana hiljadama godina
Crkva pomaze vladaru da vlada a za uzvrat uzima deo profita
Nema tu istine samo racuna

Naravno da ne , te " svete knjige " su toliko jasne da postoje na hiljade verzija samo Hriscastva , da ne pricam o drugim religijama , i svi misle da su samo oni u pravu , mnogi Hriscani se sigurno gade na ovakve njegove izjave ( mozda zato sto imaju decu za koju planiraju neku buducnost i onda kad cuju ovo od coveka koji treba da poziva na mir zgranu se ).
Ништа те не разумијем, прво си тврдио да религије само доливају уље на ватру, сад си се већ разводнио, извлачиш се, питам те јасно на основу чега ти износиш овако тендециозне тврдње, и на основу чега сматраш да атеисти нису умијешани у ратна замјешатељства?

Ништа те не разумијем, прво си тврдио да религије само доливају уље на ватру, сад си се већ разводнио, извлачиш се, питам те јасно на основу чега ти износиш овако тендециозне тврдње, и на основу чега сматраш да атеисти нису умијешани у ратна замјешатељства?
NIgde nisam napisao da ateisti nisu umesani u razne gluposti , ali i kad jesu nisu zbog ateizma , ne postoji sveta knjiga ateizma koja se nada kraju sveta , sto skoro sve religije tajno ili u ovom slucaju javno zele.

NIgde nisam napisao da ateisti nisu umesani u razne gluposti , ali i kad jesu nisu zbog ateizma , ne postoji sveta knjiga ateizma koja se nada kraju sveta , sto skoro sve religije tajno ili u ovom slucaju javno zele.
E svasta ko da su popovi napravili atomsku bombu i pobili pola miliona ljudi.
E tako bi i sad da se moze pobili 6 milijsrdi

Ова твоја тврдња има основа исто као кад би ја сад тврдио да су атеисти криви за сва зла свијета, да од њих потиче идеја златне милијарде, да ће се изградити нови свијет на рушевинама старог без баласта рeлигија, звучи познато?

Па наравно да нису због атеизма, него због вјере, тврдиш да је на хиљаде монаха пострадало у гулазима зато што су били жељни моћи!?
Kad sam ja i gde rekao da nema dobrih ljudi koji iskreno veruju?
Al oni nisu tamo gde se odlucuje

E svasta ko da su popovi napravili atomsku bombu i pobili pola miliona ljudi.
E tako bi i sad da se moze pobili 6 milijsrdi
Nauka napreduje i bedak je sto nekad ide u pogresnom pravcu , mada mnogi ti naucnici su bili i vernici , kao sto je pisalo na svakom pojasu Htlerove vojske " Bog je sa nama " a i oni su pokusavali da napave atomsku bombu.
Moj argument je samo da ateista razmislja nezavisno od bilo koje dogme ili knjige , ne znaci da ne moze da bude psihopata

Јесу ли Амери бацили атомске на Јапан из религиозних разлога, или су можда два претходна свјетска рата почела из религиозних разлога?

Ова твоја тврдња има основа исто као кад би ја сад тврдио да су атеисти криви за сва зла свијета, да од њих потиче идеја златне милијарде, да ће се изградити нови свијет на рушевинама старог без баласта рeлигија, звучи познато?
Ne, opet ponavljam kad kazes ateisti ne mozes da mislis na grupu , jer ateizam je samo neubedjenost u tvrdnje prastarih knjiga , tu se zavrsava.

Јесу ли Амери бацили атомске на Јапан из религиозних разлога, или су можда два претходна свјетска рата почела из религиозних разлога?
Ameri su jedna od najreligioznijih razvijenih nacija , a bacili su zvanicno da bi zavrsili rat , jer sa druge strane je bio Japan koji je verovao da je sam Hirohito Bog , u Americi i dan danas ne mozes da budes politicar ako si ateista.

Kad sam ja i gde rekao da nema dobrih ljudi koji iskreno veruju?
Al oni nisu tamo gde se odlucuje
Ал' испаде да су атеисти сви добри, упадате у опасне генерализације, нема никакве везе ни религија ни идеологија са тим, све је то од
човјека до човјека и његове перспективе, некад више, а некад мање искривљене

Nauka napreduje i bedak je sto nekad ide u pogresnom pravcu , mada mnogi ti naucnici su bili i vernici , kao sto je pisalo na svakom pojasu Htlerove vojske " Bog je sa nama " a i oni su pokusavali da napave atomsku bombu.
Moj argument je samo da ateista razmislja nezavisno od bilo koje dogme ili knjige , ne znaci da ne moze da bude psihopata
Taj prvi koji je napravi i jos je baci ne moze nikako biti vernik.
Djavo samo moze biti .

Back