Руски патријарх Кирил признао еволуцију

Poslacu ti kasnije Tomislava Terzina, mikrobiologa pa vidi sa njim.

Nego da te pitam, kako je nastala prva DNK informacija? Pretpostavljam da znas da je DNK zapravo sema po kojoj se formiraju tkiva zivih bica. Blueprint.
Ne postoje biljke koje su nam blize od bilo koje zivotinje , zato sto mi pripadamo sisarma , odnosno zivotinjama , a kamoli da su nam blize od najblize zivotinje , simpanzi.
Niko ne zna kako je nastao DNK , mozda slucajno , mozda neka visa sila , niko ne zna.
Nemoj da i saljes kreacioniste , posalji provereno testiranje eksperimente iz naucne literature kao dokaz , ne zanimaju me lupetanja raznh likova po youtubu.

Ti virusi su zakaceni u proslosti , znaci nije ih Bog stavio , cak su mnogi od njih ozivljeni u laboratorijama , zasto bi Bog postavljao viruse u nas genom ? Znaci ti virusi su steceni skroz istoriju.
Nije da je Bog izravno stvorio te viruse na tim mjestima. Mislim da nije jedina opcija da se radi o zajedničkom predku. Što ako su slični genetski obrasci nastali zbog sličnih bioloških procesa ili uvjeta koji utječu na različite vrste...

Ako u životinjskom svijetu različite vrste mogu imati slične ili iste viruse bez zajedničkog pretka, onda ne vidim razlog da se isključivo inzistira na zajedničkom predku?

Ne postoje biljke koje su nam blize od bilo koje zivotinje , zato sto mi pripadamo sisarma , odnosno zivotinjama , a kamoli da su nam blize od najblize zivotinje , simpanzi.
Niko ne zna kako je nastao DNK , mozda slucajno , mozda neka visa sila , niko ne zna.
Nemoj da i saljes kreacioniste , posalji provereno testiranje eksperimente iz naucne literature kao dokaz , ne zanimaju me lupetanja raznh likova po youtubu.
Nisu razni likovi, covjek je redovni profesor na Univerzitetu.
Nemoj da lupas nesto sto ne znas.

https://apps.ualberta.ca/directory/person/terzin

Nije da je Bog izravno stvorio te viruse na tim mjestima. Mislim da nije jedina opcija da se radi o zajedničkom predku. Što ako su slični genetski obrasci nastali zbog sličnih bioloških procesa ili uvjeta koji utječu na različite vrste...

Ako u životinjskom svijetu različite vrste mogu imati slične ili iste viruse bez zajedničkog pretka, onda ne vidim razlog da se isključivo inzistira na zajedničkom predku?
Nije to sto delimo iste viruse , nego je poenta to da postoji oko 10 miliona mesta na kojima ti virusi mogu da se ubace , a mi delimo vise od 90% tih virusa na identicnim mestima kao simpanze , znaci matematicki nemoguce bez zajednickog pretka.

Nisu razni likovi, covjek je redovni profesor na Univerzitetu.
Nemoj da lupas nesto sto ne znas.

https://apps.ualberta.ca/directory/person/terzin
Svaka cast , porice dokazanu nauku koji prihvata blizu 100% naucnika , jedna od omiljenih stvari koji su naucnici uradili je projekat Stiv , nakon sto su kreacionisti rekli da postoje mnogi naucnici koji ne prihvataju evoluciju pravi naucnici su se skupili i nasli duplo vise naucnika koji prihvataju evoluciju a zovu se Stiv nego sto ima kreacionista sve ukupno. Uvek ce se naci neki geograficar koji prica da je zemlja ravna ili doktor koji ne misli da pusenje izaziva rak , ne interesuju me.

https://en.wikipedia.org/wiki/Project_Steve

Svaka cast , porice dokazanu nauku koji prihvata blizu 100% naucnika , jedna od omiljenih stvari koji su naucnici uradili je projekat Stiv , nakon sto su kreacionisti rekli da postoje mnogi naucnici koji ne prihvataju evoluciju pravi naucnici su se skupili i nasli duplo vise naucnika koji prihvataju evoluciju a zovu se Stiv nego sto ima kreacionista sve ukupno. Uvek ce se naci neki geograficar koji prica da je zemlja ravna ili doktor koji ne misli da pusenje izaziva rak , ne interesuju me.

https://en.wikipedia.org/wiki/Project_Steve
Kvantitet nije dokaz.

Evo ti sa timestampom, poslujas sledecih 10min, pa ces da vidis da veze nema to sto pricas sa virusima.

Kvantitet nije dokaz.
Tako je , fosili i genetika su dokazi , kao i posmatrane mutacije koje dovode do evolucije , kao i radjanje novih vrsta , sve posmatrano , zato i jeste prihvaceno od strane skoro 100% naucnika.
Kreacionisti bi trebali da dokazu da postoji mehanizam koji sprecava nagomilavanje tih mutacija, jer ako taj mehanizam ne postoji , riba moze da postane covek kroz dovoljno vremena i mutacija.

Nije to sto delimo iste viruse , nego je poenta to da postoji oko 10 miliona mesta na kojima ti virusi mogu da se ubace , a mi delimo vise od 90% tih virusa na identicnim mestima kao simpanze , znaci matematicki nemoguce bez zajednickog pretka.
Baš je teorija evolucije sklona statističkim nevjerojatnostima. Meni je ovaj raspored logičan upravo zbog tih sličnosti...

Ti njih pitas astronomska pitanja iz 21 veka a oni veruju u ono sto je nauka opovrgla pre vise od 400 godina.
Кажем ја да је на религији досадно без атеиста и њиховог трипа да су вјерници глупаци који немају појма о ничему ван религије. :lol:
Него, ја никако да добијем одговор од вас која је брзина ширења космоса и гдје се шири?

Ja mhm da je pogresno uciti u skolama o teoriji evolucije, prvo ta teorija uci kako je ovaj svet primitvno mesto gde zivimo samo zbog produzetka vrste i evolucije, da samo najjaci i najsposobniji tj, prilagodljiviji organizmi mogu da opstanu. Pitao bih ove evolucioniste zasto vakcinisu svoju decu i zasto vodite svoju decu kod doktora da se lece, zasto ne pustite da prirodna selekcija ucini svoje?

Mozemo i dalje , zasto postoje vulkani ? Jedino objasnjenje je stara zemlja koja se hladi milijardama godina i mi zivimo na ohladjenoj kori. Isto tako i krateri od astreoida toliko veliki da bi zbrisali vecinu zivota na zemlji , da se to desilo u zadnjih par hiljada godina valjda bi neko primetio :D
Можете ли ви научни умови објаснити нама неинформисанима неке узроке, а не само коментарисати посљедице, зашто је земља била ужарена и у каквој је то вези са њеним настанком?

Има ли бар нека "научна теорија" о сасвим случајном настанку днк? :mrgreen:

Ratovi bi postojali i da nema Monaha niti religije, pa Teorija Evolucije tek opravdava ratove jel te borba za teritoriju,za dominaciju,zakon jaceg itd
Huškaju na ratove to su cinjenice.
E sad sto bi bilo da njih nema ...
Ima ratova i ratova raznih vrsta no ova vrtuska huska vjerske ratove..Cvarak je to dijagnosticirao fantasticno.

Huškaju na ratove to su cinjenice.
E sad sto bi bilo da njih nema ...
Ima ratova i ratova raznih vrsta no ova vrtuska huska vjerske ratove..Cvarak je to dijagnosticirao fantasticno.
Svi ratovi su se vodili zbog zelje za dominacijom i moci,a to sto su korisceni neki verski razlozi ili neki drugi to je samo maska.

Back