50 godina je star ...mislio sam da je manje.Pa sigurno 35-40 godina ...
50 godina je star ...mislio sam da je manje.Pa sigurno 35-40 godina ...
A u kom se ratu mig31 koristio do sada?Ne lupaj, koliko ih je oboreno u borbi? Nula, za razliku od F-15, a bitno duže ratuje, i protiv daleko jačeg vazduhoplovstva.
Samo što je F15 imao 100x više misija uspešnijih naravno u odnosu na mig31 koji je ostao experimentalno sranje.50 godina je star ...mislio sam da je manje.
F-15 tačno 50, a MiG-31 47 godina. I opet se proizvodi F-15EX i buće i MiG-41. Garant zato što su F-22 i F-35 stvarno nevidljivi.50 godina je star ...mislio sam da je manje.
Pa i F-15 se borio nekoliko meseci sve ukupno. MiG-25 je nad Irakom obarao F-15, i masakrirao F-16 - to su bili sve oni friendly fire incidenti.A u kom se ratu mig31 koristio do sada?
Prvo da naučiš neke stvari pa se javi i ne poredi F15 sa Mig 31 🤡
F15 je multirole ako razumeš šta to znači , Mig31 je samo presretač.
Nego gde je ruski avion koji veritkalno poleće i zašto ga nema ...
Na svemu su stekali zato su i beda danas...koriste mig31 iz SSSR-a 🤡
Pametni su uz pomoć starijih platformi razbijali modernije avione ... Rusija je ostala zarobljena u SSSR momentu.
Predrasude su strašna stvar. Kako NASAMS sa Geranijumima, ako smem da pitam?Od 500 napravljenih mig31 ako je dobrih 50
Pre MiG-31 i R-37M ni jedan avion nije mogao da se upušta u borbu bez obzira na brojno stanje protivnika - R-37M izmasakrira na 200-300km začas, a MiG-31 ni jedna raketa na preko 70-80 km ne može da stigne ukoliko joj beži.Samo što je F15 imao 100x više misija uspešnijih naravno u odnosu na mig31 koji je ostao experimentalno sranje.
Nije mi jasna tvoja funkcija na temi.Samo što je F15 imao 100x više misija uspešnijih naravno u odnosu na mig31 koji je ostao experimentalno sranje.
Ajde vrati se na temu, nisam ja tema.Nije mi jasna tvoja funkcija na temi.
Ne verujem da si toliko glup da možeš da napišeš ovo što si napisao.
Jedina opcija da ovde stvaraš konflikt. Ali zašto?
Ruska vojska je upravo testirala MiG 31 i zapad je priznao da je takav rezultat i očekivao.Ajde vrati se na temu, nisam ja tema.
Dakle ti nisi mig31 pa da tripujes da sam napao tebe.
Koliko uspešnih misija je ostvareno sa mig31 a koliko sa F15 ...
Gde je ruska vojska imala priliku da testira taj avion do sada i zašto ne?
Dakle realno dejstvo a ne simulacije po SSSR-u.
Opet rusolazi?Pa i F-15 se borio nekoliko meseci sve ukupno. MiG-25 je nad Irakom obarao F-15, i masakrirao F-16 - to su bili sve oni friendly fire incidenti.
Pa kao što sam i napisao do sada bio u experimentalnoj fazi...Ruska vojska je upravo testirala MiG 31 i zapad je priznao da je takav rezultat i očekivao.
MiG 31 je u operativnoj upotrebi od 76 i svoje zadatke presretanja je uspešno izvršavao. Jedino do sada nije dejstvovao. Sad znamo da jeste i da je uspešan.
A ti si taj koji trtlja o tome da je avion eksperimentalan a on u upotrebi. Ne znaš ni razliku.
Kakva bre eksperimentalna faza!?Pa kao što sam i napisao do sada bio u experimentalnoj fazi...
Sada znate da je uspešan posle 50godina... GG
Nemoj da se nerviras oko te ruske kante koja leti pravolinijski samo.Kakva bre eksperimentalna faza!?
Avion kad uđe u upotrebu nije više eksperiment.
Koji problem ti imaš??
Jel F35 eksperiment ili u upotrebi?
nesto sto je objavljeno 19. Marta 2022 godine, je ovde senzacija....Ruski lovci MiG-31 bili su uključeni u „specijalnu operaciju“ u Ukrajini, i ispunili su očekivanja Zapada. Ovo prenosi publikacija „Military Watch“.
Teški ruski presretač MiG-31K, prvi put je učestvovao u neprijateljstvima u martu 2022. godine, kada je avion korišćen za gađanje ukrajinskih vojnih ciljeva. Međutim, do nedavno nije učestvovao u vazdušnim bitkama. Lovac se i dalje smatra jednim od najnaprednijih aviona na svetu, u pogledu sposobnosti borbe u vazduhu, tako da je njegov debi na ovom polju zaista bio dugo očekivan.
Pogledajte prilog 1257703
Konačno, ove jeseni, MiG-31 je prvi put korišćen u vazdušnim borbama u okviru „specijalne operacije“ u Ukrajini. Prema mišljenju američkih analitičara, Zapad je odavno želeo da vidi kako se ove letelice ponašaju u stvarnoj borbi.
„Iako je MiG-31 prvi put ušao u upotrebu 1981. godine, i imao sposobnosti koje su dugo smatrane među najboljima u svetu u oblasti vazduh-vazduh, ovaj avion je jedan od retkih u ruskom arsenalu, koji nije učestvovao u borbama“, napominju autori američkog izdanja.
Nakon što je debitovao u vazdušnoj borbi iznad Ukrajine u oktobru ove godine, MiG-31 se pokazao kao izuzetno efikasna mašina. Avion je raketama R-37M pogodio nekoliko ciljeva. Ovo poslednje omogućava ruskim avionima, da „dobiju“ neprijatelja na udaljenosti do 400 km.
„Sukob u Ukrajini omogućio je Rusiji, da postane jedina zemlja koja je dobila priliku, da testira moderne borbene avione 21. veka u operacijama vazduh-vazduh“, izjavili su analitičari „Military Watch-a“.
Američki stručnjaci su primetili, i da su četiri decenije čekali da vide, kako će se ova vazdušna mašina dokazati na delu, i kako će se boriti, i na kraju nije razočarala.
Trenutno, Vazdušno-kosmičke snage Rusije imaju oko 110 lovaca MiG-31 konfigurisanih za vazdušnu borbu. Svi su opremljeni savremenom avionikom i novim radarima Zaslon-M.
WT
Kasnio prevod ali nema veze.nesto sto je objavljeno 19. Marta 2022 godine, je ovde senzacija....
https://militarywatchmagazine.com/a...ssile-strike-launched-on-ukrainian-arms-depot
Aj ne trtljaj više.Nemoj da se nerviras oko te ruske kante koja leti pravolinijski samo.
Sta i dalje ti nije jasno da F15 nije samo presretac kao sto je mig31 ?Aj ne trtljaj više.
Nauči da razlikuješ pojmove.
Ne.Sta i dalje ti nije jasno da F15 nije samo presretac kao sto je mig31 ?
Ruska vojska je upravo testirala MiG 31 i zapad je priznao da je takav rezultat i očekivao.
MiG 31 je u operativnoj upotrebi od 76 i svoje zadatke presretanja je uspešno izvršavao. Jedino do sada nije dejstvovao. Sad znamo da jeste i da je uspešan.
A ti si taj koji trtlja o tome da je avion eksperimentalan a on u upotrebi. Ne znaš ni razliku.
Pa dobro posle 50 godina se pokazaliU borbi...
U BORBI
Kakve veze ima? Jedino ako ti je krivo što Rusi nisu vršili invazije kao Ameri.Pa dobro posle 50 godina se pokazali![]()