Ruski marketi u Beogradu

Schrodinger

Elita
Poruka
17.683
Da li kupujete nesto u njima? Nekad upadnem tu (ne) znajuci o cemu se radi, puknem lepe pare i po pravilu se razocaram onim sto sam kupio. Naime sve je maksimalno bezukusno, stereotipno, ni blizu nasim standardima a pitanje i koliko je zdravo/kvalitetno. Zasto je tako? Da li se radi o praksi zaostaloj iz SSSR-a, neprilagodjenosti modernom trzistu isl.

Ako im je sve drugo tako lose kao hrana, ne znam sta da mislim.

Poslednja izmena:
Овако: Имаш паковање од 4 словима четиро Цолгате четкице за зубе за 190 дин. Другде је једна преко 200 дин. Кућна пласитка -багатела. Сона киселина 50-ак дин. А она је свуда иста. Фолије алу, самолепљиве...
Литар кефира Панчевачка млекара 111 дин другде 160 па навише.
1,5 литар панчевачког јогурта 150 дин а толико другде кошта 1 литар.
Кукурузно брашно и палента 800 грама кошта колико у Идеа-Макси 400 грама.
Скуша и сардина конзерве одличне -87 дина другде преко 140.
Ораси багатела јесу украјински, нема везе са политиком него затровано бомбама.
Кекс, бисквити одлични, мање фирме које не раде индустријски него занатски, одлични
Чоко-банане мада у облику штапића паковање 400 грама кошта колико 76 Таково Свислајон бананица.
Пасу1 800 грама -180 дин.
Кпчански пирина4 110 дом килограм, другде пола киле кошта више.

Imaju stvarno dobre slatkiše. Probaj. (doduše ne znam šta imaju u ovim low end marketima od ponude)
A, šta znam, nešto mi pakovanja ne obećavaju.
Navikla sam na Lidlove slatkiše, osim toga, ima lokalna prodavnica u kojoj su Toblerone, Rafaelo kuglice, Ledene kocke, Ferero, daleko povoljniji od bilo kojeg trgovinskog lanca.

Baš ću obratiti pažnju pri sledećoj poseti ruskom marketu. Hvala na preporuci.

Da li kupujete nesto u njima? Nekad upadnem tu (ne) znajuci o cemu se radi, puknem lepe pare i po pravilu se razocaram onim sto sam kupio. Naime sve je maksimalno bezukusno, stereotipno, ni blizu nasim standardima a pitanje i koliko je zdravo/kvalitetno. Zasto je tako? Da li se radi o praksi zaostaloj iz SSSR-a, neprilagodjenosti modernom trzistu isl.

upadao sam u par marketa ima jedan blizu terazija, skupe cene ruskog piva i kvasa a kvalitet i nije nesto obecavajuci

svetofor je majka, cene su izvanredno jeftine za sve, hranu nisam kupovao ali jesam elektroniku koja online kosta duplo skuplja. Hemikalije su isto dobre a jeftinije za pola makar

upadao sam u par marketa ima jedan blizu terazija, skupe cene ruskog piva i kvasa a kvalitet i nije nesto obecavajuci

svetofor je majka, cene su izvanredno jeftine za sve, hranu nisam kupovao ali jesam elektroniku koja online kosta duplo skuplja. Hemikalije su isto dobre a jeftinije za pola makar
Svetofor Mere je ruski kao Carlsberg srpski.

U ruskim prodavnicama kupujem: suvo grožđe, suve šljive, suncokret, semenke, pistaće.
Slatkiše i suhomesnato - ne.
Slatkisi su im odlicni , probaj, neces se razocarati. Suhomesnato, imaju neke dobre stvari, teleci parizer detskaja, zatim ljubiteljskaja i doktorskaja , njihova verzija mortadele.Moskovskaja suva salama, mada mora da bude secena jako tanko jer je jako suva. Ako volis ljute suhomesnate proizvode onda toga kod njih nema.Za njih su dva zrna bibera vec preljuto.

Ja kod njih kupujem pivo "Baltika 9", od njega je stvarno specifican i poseban osecaj pijanstva, razvaljuje, kao da si pijan i drogiran...
https://ruskedelicije.eu/pivo-baltika-u-cemu-je-razlika-izmedu-brojkama/

Pivo “Baltika 2 Svetloe” 4,7% alk. napravljeno je 2004.godine. Ljubitelji svijetlog piva cijene čisti, lagani okus i zadivljujuću svježinu piva “Baltika 2 Svetloe”. Jedinstvena kombinacija elitnih sorti hmelja daje ovoj sorti ugodnu gorčinu.

Pivo “Baltika №3 Classic” 4.8% svijetlo pivo s blagim okusom, savršeno izbalansirano

Pivo “Baltika №4 Original” 5,6% svjetlo pivo s nježnom aromom voćne karamele, kandiranog voća i kvasca

Pivo “Baltika №5 Zlatno” 5,3% pravo “Zlatno” svjetlo pivo. Karamelni slad daje zlatnost ovom pivu

Pivo “Baltika №6 Porter” 7,0% već tri godine zaredom dobiva zlatne medalje World Beer Awards. Pivo “Baltika №6” uključeno je u kategoriju “500 najboljih marki piva”. Snažan i bogat okus s naznakama kore crnog kruha, sušenog voća i čokolade

Pivo “Baltika №7 export” 5,4% dortmundsko svjetlo pivo. Predstavljeno je u više od 40 zemalja svijeta i izdvaja se dobivenim nagradama elitnih natjecanja u Europi, Aziji i Sjevernoj Americi

Pivo “Baltika №8 pšenično” 5,0% nagrađeno je medaljama osvojenim na natjecanjima u Velikoj Britaniji, Australiji, Novom Zelandu i SAD-u. Pivo sa gustom pjenom u kojem se osjeti okus limuna, banane i kruha. Pivo koje utažuje žeđ

Pivo “Baltika №9 Jako” 8,0% prema svojim svojstvima, sorta je bliska njemačkim dvojnicima i jakim laganim euro-laggerovima. Pivo ima više od 15 srebrnih i zlatnih medalja. Sastav se izdvaja tonovima prženih krekera, karamele, grožđica, zimskih začina. Osjetljivost alkoholne snage je karakteristična – glatka i zagrijavajuća, ali ne oštra ili goruća.

Kupujem glaze čokoladne praline pola kilograma 194 din

Inače ima tema
Miks market: https://forum.krstarica.com/threads/miks-market-ruski-u-centru-beograda.1032421/

Svetofor
https://forum.krstarica.com/threads/svetofor-novi-ruski-supermarketi.983154/

1000010958.jpg

A, šta znam, nešto mi pakovanja ne obećavaju.
Navikla sam na Lidlove slatkiše, osim toga, ima lokalna prodavnica u kojoj su Toblerone, Rafaelo kuglice, Ledene kocke, Ferero, daleko povoljniji od bilo kojeg trgovinskog lanca.

Baš ću obratiti pažnju pri sledećoj poseti ruskom marketu. Hvala na preporuci.
Мало тамо има руских производа али су рецимо слаткиши руски. Нешто као рафаело, у кеси око 350 дин Искрено-не видим разлику. А српски ЛИДЛ и немачки-аустријски или УК- као Бог и шеширџија.
А колико се често пише да Лидл продаје ГМО слаткише?
Заборбих: Квас Бевита или како беше, 1,л 111 дин у ДИСу исти 1 литар толико кошта. То су наши. А има и оригинал Очаковски баш руски, он је 220 дин за 2 литре значи као та наша имитација у ДИСу.
Иначе сада ДИС продаје неки од Палначког кисељака има замислите о,04% слада. А Очаковски има 4%

Три пара дебљих чарапа 170 динара а обичне 150. Боксерице три комада 370 дин мада њихове нису добре Светофор има боље.
Чварци пол кг 500 дин најјевтинији има од Гачића, Ерића и Ђурђевића.
Маслац-нипошто, неки краљвачки нема везе са маслацем једно време продавали панчевачки.
Сочиво јевтино али оно црвено-не ваља.
Замислите дуготрајно шабачко млеко 1 л је 89 динара ИДЕА-Макси када га снизе на 99 дин ударе у таламбасе а овде редовна цена.

Значи, то што је јевтино -не мора да значи да је лоше, зато сам навео неке познате марке за ипоедити.
Баштенска столица 650 дин.
Бокал са филтером -662 дин.

Sta pricas bre? Tamo je najmanje ruskih proizvoda. To sto ti se ne svidja pitaj ove Srbe oni su uglavnom proizvodjaci.
Ja se ne razocaram ima zaista odlicnih stvari, neki tipovi fete, jogurt dvolitarski, pica, burek, puzevi sa sirom,pica nadev...kaladont pasta,sampon,sapuni,...

Back