Quantcast

Ruski kredit josh pod znakom pitanja?!

dragosh

Veoma poznat
Poruka
11.827
Prihvatićemo samo povoljan kredit?!

Predsednik Srbije Boris Tadić kaže da će Srbija sagledati uslove pod kojima se odobrava finansijska pomoć Rusije i nakon toga odlučiti da li će iskoristiti ta sredstva. "Mi ćemo videti koji su to uslovi, ukoliko ti uslovi jesu povoljni mi ćemo uzeti ta sredstva i koristiti ih na najefikasniji mogući način. Ako uslovi nisu povoljni mi ćemo tražiti resurse, odnosno sredstva na drugom mestu", kazao je Tadić. On je podsetio da Srbija finansijsku pomoć i podršku dobija i od Evropske unije čije zemlje su jedan od najvećih "donatora i prijatelja" srpske ekonomije.Predsednik vlade Mirko Cvetković kaže da još nisu poznati uslovi kredita sa Ruskom Federacijom, o čemu se i dalje pregovara, i naglasio da Srbija neće prihvatiti kredite pod uslovima koji su manje povoljni od onih koji se mogu dobiti iz paralelnih izvora.On je precizirao da je predviđeno da se traži 800 miliona dolara za infrastrukturne projekte i 200 milona za podršku budžetu Srbije i negirao da se kreditnim zaduživanjim povećava javni dug Srbije.

Cvetković je objasnio da Srbija nije prezadužena zemlja, nego da čak spada u manje zadužene u poređenju s nekim evropskim zemljama. Premijer je naveo da se javni dug ne povećava zbog najavljenih kredita i dodao da se krediti dižu da bi se otplatile obaveze od pre nekoliko godina koje su ove godine stigle na naplatu.

Cvetković kaže da Srbija kreditno zaduživanje kod Rusije posmatara kao komercijalni posao i da će, iako još nisu poznati uslovi, posao biti završen samo ako pri sagledavanju mogućnosti postoji preklapanje.

"Postoje dve vrste kredita - krediti za budžetsku podršku, koji se uglavnom obezbeđuju pod povoljnijim uslovima nego komercijalni. Druga mogućnost je da se zadužite komercijalno, ukoliko vam ti krediti nisu dovoljni i to se uglavnom čini da bi se obezbedila sredstva za infrastrukturna ulaganja", podsetio je premijer.

Cvetković je ukazao da je reper za komercijalnu vrstu zaduživanja nešto ispod pet odsto. Prema njegovim rečima, nekomercijalna kreditna zaduževanja su oko dva odsto.


http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2009&mm=10&dd=29&nav_id=389389


Da li se ovi josh premisljaju oko ovog "izraza ljubavi ruske bratije"?
Da li su stigle sugestije zapada?
Da li...?
Pitanje radja pitanje?:think:
 

Sue Me

Elita
Banovan
Poruka
15.254
Srpska delegacija u Moskvu odlazi sa preciznom listom infrastrukturnih projekata, pa će se tako za Prokop tražiti 200 miliona dolara, elektrifikaciju pruge Niš - Dimitrovgrad 100 miliona, izgradnju pruge Valjevo -Loznica 150 miliona, obilaznicu oko Beograda na potezu Orlovača - Bubanj Potok 170 miliona, izgradnju puta Beograd - Čačak, koji će činiti deonicu puta "Južni Jadran" - 100 miliona dolara. Jedina dilema je gde da se usmeri preostalih 80 miliona, da li dodatno za autoput Beograd-Čačak ili za autoput Novi Sad-Horgoš.
Da li ja ne vidim dobro ili je Vojvodina izostavljena? :think:
Osim ove eventualnosti na kraju:roll:
 
Poruka
24.250
Da li se ovi josh premisljaju oko ovog "izraza ljubavi ruske bratije"?
Da li su stigle sugestije zapada?
Da li...?
Pitanje radja pitanje?:think:
Јашта!
Што Динкић није био тих дана у Србији? Отишао по инструкције, јер Руси се не шале и стварно су вољни да тај кредит и дају. Освестио се пред сам долазак Руса па брже боље тутањ. Када се вратио, рече:,,Ја не радим са Русима. То је четврти стуб за који нисам задужен''.Мора да је задужен Министар за екологију или верска питања.
Сада је настало колебање јер су у питању два различита обећања која нису сагласна. Очигледно да их из политичких разлога, ,,притискају''са обе стране.
Развој догађаја - је непредвидив!
 

al bundy

Legenda
Poruka
62.246
Kojim nametima ? da nisu oni mostovi u Novom Sadu napravljeni od para novosadjana ?
Da nije najveci sportsko poslovni centar u evropi napravljen od novca novosadjana ?
Ajmo malo objektivnosti,nece skoditi.
Odluku o izgradnji Centra donela je Skupština grada Novog Sada 12. aprila i Skupština samoupravne interesne zajednice za fizičku kulturu 10. aprila 1978. godine povodom prihvatanja kandidature Novog Sada za organizovanje 36. Svetskog prvenstva u stonom tenisu 1983.

Za praćenje i nadzor ove velike investicije, Skupština opštine Novi Sad osnovala je na istoj sednici svojih veća Direkciju za izgradnju Gradskog sportskog centra „Vojvodina“, koja je 1983. godine odlukom Skupštine reorganizovana u Radnu organizaciju Sportski i poslovni centar „Vojvodina“ u osnivanju u cilju upravljanja i održavanja Centra.

Sredstva za izgradnju su obezbeđena:
* putem samodoprinosa: 70,80 % (građani Novog Sada i udružena sredstva SIZ-a za fizičku kulturu, samoupravni sporazum OOUR-A Novosadske, Ljubljanske i Vojvođanske banke, Samoupravni sporazum Narodne banke Vojvodine)
* SIZ za zdravstvenu zaštitu (4,24 %)
* SIZ za opšte obrazovanje i vaspitanje ( 1,4 %)
* SIZ za fizičku kulturu (iz red. delatnosti) (2,09 %)
* Lutrija Vojvodine ( 18,67 %)
* federacija sa ostalim republikama i pokrajinom Kosovo i Metohija (2,8%).
istina ,savezna drzava , ostalih 6 republika ,ukljucujuci i maticnu Srbiju i drugu pokrajnu Kosovo zajedno su ucestvovali sa kapitalnih 2,8 % :super:
sta bi mi bez njih :mrgreen:
 

Marko80

Zainteresovan član
Poruka
266
Кад наши главни преговарачи Динкић (иначе министар рег.развоја - нема везе са тим), Ђелић (за науку - нема везе са тим), Цветковић (Премијер, нема везе ни са чим) кажу да је небо плаво, ја станем па се замислим јер им баш ништа не верујем!
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.