Ruski dokumentarni filmovi o Nikoli Tesli- prevedeno

anamu

Početnik
Poruka
10
Nikola Tesla - Gospodar svijeta (Kompletan film)

Ruski dokumentarac ( 2007)
Režija: Vitalij Pravdivcev

Vjeruje se da su u istoriji čovječanstva bile samo dvije velike ličnosti,dva genija to su: Leonardo da Vinči i Nikola Tesla
Tesla nije služio određenoj zemlji.Njega je interesovala sudbina čovječanstva.Shvatajući sebe kao dio Univerzuma, često je ponavljao: " Akcija čak i malih bića dovodi do promjena u cijelom Svemiru. Moj glavni cilj je bio da ukažem na nove pojave i da širim ideje koje će postati polazne tačke za nova istraživanja. "
Nikola Tesla - nije čudo, i nije glasnik drugih svjetova.On je jedan od nas - čovjek, koji nas ponovo i ponovo dovodi do vječnog pitanja:Ko smo, odakle, zašto, i koje su naše mogućnosti?

 
Eto koliko moc medija i raznih serviranja ''naucnika '' uticu na narod. Hocu reci da niko nema sta da iskomentarise na ovu temu zbog toga zato sto im Nikola Tesla nije serviran na ''tanjiru '' ko Ajnstajn i drugi .

Da pitas pola stanovnistva u zemlji Srbiji o NT oni bi rekli da je on izmislio struju .....toliko o tome .
A ja cu vam kazem da ako treba nekim da se ponosimo iz nase ''fele'' to je mi sa Nikolom Teslom....!!! Ni jedan naucnik mu ne moze prici!!! jer je NT shvatio osnovne prirodne zakone ...zakone kosmosa. Njegova dela i potezi ce uticati na nasu buducnost .Covek buducnosti ...ne ove ...neko neke druge . Vas Nivo svesti ne moze doseci Nikolu Teslu ljudi . Zato molim za malo postovanja.

Jos nesto cu reci ; Zasto nije snimljen ni jedan film ali pravi film o Nikoli Tesli ,ne dokumentarac .kao coveku buducnosti ...??? Zato sto im se neisplati da obicni ''smrtnici'' znaju za njegova dela ..jer bi Nikola Tesla i sad promenio zakone i definicije koje smo ucili u skoli i sl .

Da objasnim detaljnije ''obicnim smrtnicima " Ovako; UZIMAJU VAM PARE ZA STRUJU ZA NISTA ...A SVE MOZE DRUGACIJE . U AUTO SIPATE GORIVO A NE MORATE. IMA JOS MNOGO ALI VAMA JE OVO DOVOLJNO .
 
@Dr.Art potpuno si upravu....on je ponos naseg naroda, a 50% ne zna nista o njemu (osim par stvari).....a osim ovih dokumentaraca posoji i jedna serija (od 10 epizoda) koju sam odgledao i koja je veoma zanimljiva jer je to njegova sazeta biografija :D
I jos nesto....da ga je podrzavala Amerika u koju je otisao da radi on je mogao da ostvari mnogo vise ali sta se moze takvi su Amerikanci bili u to vreme....samo su gledali da zarade sve ostalo im je bilo manje vazno :dash: :dash:
 

Back
Top