To je malo nelogično. Ako nisi mala Rusija, što bi te tako gledali? Biće pre da je Sloba probao da prevari Amere jeftinom pričom. Problem je što se tu uopšte ne gleda priča nego dela. Ako smo mi stvarno bili prozapadno orjentisani, po kojoj logici bi Ameri izabrali brđane sa Kosova kao saveznike a ne jednu civilizovanu državu? Prosto kad je nastao kosovski problem, Ameri su videli priliku za prisustvo u ovom regionu i tražili bazu. Plus, po pregovorima u Rambujeu, osim baze, posle 3 godine bi bio organizovan referendum gde bi narod sa Kosova odlučio o daljoj sudbini. I mi to odbijamo, potpuno bez ikakve logike. Da smo tad pametnije izabrali stranu, verovatno bi ubzo ušli u Nato i EU, do momenta referenduma bi podigli standard, tada je manja volja za otcepljenjem, ekstremne albance smo do tada već isterali, ima li bi lepe šanse da zadržimo Kosovo. Čak i ako bi na referendumu odlučili da idu svojim putem, neka ih, ista stvar i ko sa Crnogm Gorom. Hoće sami, neka idu sami. Ovako šta smo dobili, da posle 25 godina mrcvarenja svakako izgubimo Kosovo (a zapravo smo ga izgubili još tad, nego niko neće da se suoči sa istinom), plus i dalje izigravamo neku malu Rusiju/Kinu posred Evrope, što znači da smo opet na pogrešnoj strani i možemo očekivati dalje rasparčavajne (Republika Srpska, Sandžak, Vojvodina...). I ljudi kažu kako su nam Rusija/Kina prijatelji? Ne nisu. Zbog njih nestajemo kao narod. Ko lud izigrava malu Rusiju/Kinu posred Nato/EU teritorije? To nema objašnjenje u zdravom razumu.
Pa naravno da je nelogicno, zato je i malo verovatno. Ja ti upravo to sve govorim, da je nemoguce da Milosevic svojom voljom u sredi Evrope odabere Rusiju i Kini, koje su tada bile 30 puta slabije, protiv Amerika koja je tada bila jedina hipersila u istoriji covecanstva. Imas sve dokumentovano tacno kako je Milosevic u pocetku bio dobar sa Amerikom, kako su nas uvukli u rat i posle zajebali, i u Hrvatskoj, i na Kosovo, i delimicno u BiH. Mislis da je Milosevic IQ 60 retard da svojom voljom ratuje protiv hiper-sile bez da ga muka ne natera na to?
Nema nikakav standard koji je vredan Kosova. Kada su nas Ameri zajebali, odnosno nisu nam da li ni Kosovo, za Krajinu, kao sto su obecali, onda je jedino ostao rat kao opcija. Niko normalan ne predaje 15% teritorije dobrovoljno. Takav primer nikad do sada nisi imao nigde u svetu, a to je upravo sto ti predlazes.
To se tice danas, nismo mi nikakava mala Rusija i Kina, Vucic je blizi Zapadu i Americi danas nego njima, jer smo pod njihovom sferom uticaja, ali nije ni glup, nego ostavlja mogucnost da u mozda nekom previranju jednog dana dobijemo nesto na kontro Rusije i Kine, njihovog rasta, i Zapadnog pada, jer od Zapada svakako ne moze nista.
Vucic je genije politike, koji nije uspeo da isprovocira Zapad da se okrene protiv nas, iako je postao najbolji prijatelj Rusiji i Kinu u Evropi, Kini za celu Evropu, a Rusija mozda drugi najbolji prijatelj posle Belorusije. Takodje ni te 2 zemlje nije oterao svojom pro-Zapadnom politkom jer im je verovatno lepo objasnio sve, odnosno njihovim zvanicnicima, ambasodirma, i td. Zato vidis kako Vucica trenutno podrzava i Istok i Zapad u isto vreme jako.
A to da cemo da izgubimo RS, Vojvodinu, i Sandzak, to mi baca malo neku sumnju da ti nisi neki Musliman ili Uja, jer svaki Srbi koji zivi ovde zna da je to nemoguce. Bukvalno je Vojvodina nikad vise i demografski i politicki srpsklija, niti su ikad manjine imale bolje odnose sa nama, a "Sandzak" i ne postoji nigde formalno pravno kao celina ako nisi znao. Odnosno to je samo istorijski predeo koji se deli na Raske i Zlatiborske oblasti gde su Srbi vecina, a ni Bosnjaci vise toliko ne zele da se otcepe kao i pre, 2/3 njihove glavne stranke su sve vise pro-srpski orjetisane, a i kada bi hteli ne bi imali kako kada su Priboji i Prijepolju Srbi vecina, znaci gotovo.