Ruska tatu umetnica uhapšena jer je svojim tetovažama povredila osećanja hrišćana

Sensei

Master
Moderator
Poruka
66.867
Darija Kriker se zbog svojih "zločina" suočava sa zatvorom do jedne godine. Prema tvrdnjama grupe pravoslavnih aktivista koja je podnela prijavu protiv nje, ona je počinila „ponovljena gruba bogohulna dela protiv Hrista, Bogorodice i svetitelja Crkve“, što se „ne može tolerisati na ruskom tlu.

Kad bi čovek samo pročitao naslov i video neke od tetovaža, kao na primer ovu ispod, pomislio bi da su Rusi zabrazdili u versku fanatiku. Mislim, šta kome smetaju mačkice?
Ali...

1708368441131.png
 
U Krikerovom slučaju, gore pomenuta tetovaža bila je samo početak. Kada je lavina krenula, počeli su da traže druge kontroverzne tetovaže i pobrinuli su se da ih pronađu. Ubrzo su desetine nacionalnih novinskih publikacija sadržavale slike mačića koji vire iz krstova, crkava sa obrnutim odsjajima i devojaka u anime stilu koje sede u Isusovom krilu, a sve to je dizajnirano da stvori imidž izazivača nevolja. Ubrzo su se umešale vlasti.

1708368767858.png
 
„Ne bi trebalo da postoje slike mačaka, pasa, konja, majmuna, ili bilo koje druge inkluzije ili drugi detalji koji skrnave svete verske simbole, jer je to nepoštovanje svetih stvari i bogohuljenje“, napisala je pravoslavna aktivistička grupa Forti-Forti u saopštenju. „Ovaj tetovator je dosledno i sistematski pravio tetovaže sa karikaturama ikona, i sa obrnutim hramovima, i sa bogohulnim natpisima koji pominju Boga, i okačenim krstovima o struku i drugim stvarima – govorimo o namernim, promišljenim postupcima.

1708368861014.png
 

Back
Top