Ruska služba: Patrijarh Vartolomej namerava da zada udarac SPC, dodeliće autokefalnost nepriznatoj „Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi“

Gazda Zica

Primećen član
Banovan
Poruka
717

Ruska služba: Patrijarh Vartolomej namerava da zada udarac SPC, dodeliće autokefalnost nepriznatoj „Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi“​

Patrijarh Vartolomej namerava da zada udarac SPC, dodeliće autokefalnost nepriznatoj „Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi“​

Ruska služba: Patrijarh Vartolomej namerava da zada udarac SPC, dodeliće autokefalnost nepriznatoj Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi 1
Foto: Wikipedia/Nir Hason
U potezu usmerenom na napad na Srpsku pravoslavnu crkvu, carigradski patrijarh Vartolomej namerava da dodeli autokefalnost nepriznatoj „Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi“, navodi se u saopštenju pres-biroa ruske Spoljne obaveštajne službe (SVR).

https://www.danas.rs/svet/ruska-spoljna-obavestajna-spc-crnogorska-pravoslavna-crkva/

Patrijarh Vartolomej je spijun CIA

Jos jedan u nizu zapadnih nozeva u ledja Srbima

Politika zapada prema nama je zavadi pa vladaj.

Ruska služba: Patrijarh Vartolomej namerava da zada udarac SPC, dodeliće autokefalnost nepriznatoj „Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi“​

Patrijarh Vartolomej namerava da zada udarac SPC, dodeliće autokefalnost nepriznatoj „Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi“​

Ruska služba: Patrijarh Vartolomej namerava da zada udarac SPC, dodeliće autokefalnost nepriznatoj Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi 1
U potezu usmerenom na napad na Srpsku pravoslavnu crkvu, carigradski patrijarh Vartolomej namerava da dodeli autokefalnost nepriznatoj „Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi“, navodi se u saopštenju pres-biroa ruske Spoljne obaveštajne službe (SVR).

https://www.danas.rs/svet/ruska-spoljna-obavestajna-spc-crnogorska-pravoslavna-crkva/

127701_vartolomej_fmob.jpg

vartolomej.jpg
pjimage_profimedia-0481837656.jpg

Zašto?

Prvo, SPC nije isto što i Srbija. Kako je potez koji se ne sviđa SPC nož u leđa Srbiji?!
Drugo - oni Crnogorci koji ne žele da budu deo SPC i prelaze u CPC, to će uraditi bila ona autokefalna ili ne. Oni koji žele da ostanu u SPC, ostaće tamo bez obzira da li je CPC autokefalna ili nije.

Na ovu istu foru je priznata SMPC
Ne baš. To je bila crkva koja veze nema sa SPC. Prosto je SPC mislila da ima pravo na njenu teritoriju zbog Jugoslavije i iskoristila je to što su u Kraljevini priznavali samo SPC kao jedinu legalnu pravoslavnu crkvu.

Slika gobori više od 1.000 reči

Da li je sa "gazdom"?
PS:lično mislimda je ovo samo propaganda Vatikasna i njrgovih slugu

Na ovu istu foru je priznata SMPC

I šta je problem s tim?
Šta je problem s tim da bilo koja dovoljno velika grupa vernika koja ne želi da bude deo SPC ima svoju autokefalnu Pravoslavnu crkvu? To je i u skladu sa pravoslavnom doktrinom. Tako je i Srpska crkva dobila autokefalnost u 13. veku postavši nezavisna od Ohridske arhiepiskopije.

Je l ovo ozbiljno pitanje?
Sunce ti žarko, koliko smo mi zastranili kao narod...
1) Srbi nisu narod nego nacija. Etnički gledano ja sam Srbin, dok si ti poreklom verovatno nešto drugo... obojeno. Etnički nemamo ništa zajedničko.

2) Da, ozbiljno je pitanje. I naravno da se odnosi na nacionalno-teritorijalnu kanonsku pripadnost, a ne to što je tebi drug Kapičić rekao da su religija i Bog sranje, pa si nekakav ateista.

Ne postoji Srbin, pravoslavac i vernik, a da nije deo SPC. Eventualno ima nekih bizarnih slučajeva koji su statistička greška.

Poslednja izmena:
Док је Мираш жив тешко да ће ЦПЦ бити призната од Вартоломеја јер га је Вартоломеј избацио из Цариградске патријаршије док је био њихов свештеник.

1) Srbi nisu narod nego nacija. Etnički gledano ja sam Srbin, dok si ti poreklom verovatno nešto drugo... obojeno. Etnički nemamo ništa zajedničko.

2) Da, ozbiljno je pitanje. I naravno da se odnosi na etničko-teritorijalnu kanonsku pripadnost, a ne to što je tebi drug Kapičić rekao da su religija i Bog sranje, pa si nekakav ateista.

Ne postoji Srbin, pravoslavac i vernik, a da nije deo SPC. Eventualno ima nekih bizarnih slučajeva koji su statistička greška.
Vecina Srba su vernici isto koliko sam ja Alen Delon licno.

Док је Мираш жив тешко да ће ЦПЦ бити призната од Вартоломеја јер га је Вартоломеј избацио из Цариградске патријаршије док је био њихов свештеник.

Па, за колико клубова је играо Мираш?

Back