Ruska šahistkinja Amina Abakarova snimnjena je kako truje rivalku živom

Sensei

Master
Moderator
Poruka
75.325
Image1.jpg

Sigurnosna kamera snimila je trenutak kada je šahistkinja navodno pokušala da otruje svog rivala živom - a snimak je postao viralan na mreži.

Ruski šahovski savez suspendovao je 40-godišnju šahovsku profesionalku Aminu Abakarovu iz Mahačkale u Ruskoj Republici Dagestan. Ona je privedena i prijeti joj do tri godine zatvora ako bude osuđena za pokušaj trovanja svog 30-godišnjeg rivala Umaiganat Osmanove, javio je Metro.

Nakon što je incident prijavljen nadležnima od strane sudije turnira, snimak CCTV-a je kasnije pregledala policija.

Prema Chess.com, koji je citirao intervju za Russia Todai, Osmanova je rekla da se osećala "užasno, odvratno i moralno depresivno" kada je shvatila da je otrovana.

Rekla je televizijskoj mreži, preneo je Chess.com: „Još se osećam loše. U prvim minutima osetila sam nedostatak vazduha i ukus gvožđa u ustima. Morala sam da provedem oko pet sati na ovoj tabli. ne znam šta bi mi se dogodilo da to nisam ranije videla."

Abakarova, koja je osvojila šahovsko prvenstvo severnokavkaskog saveznog okruga u Pjatigorsku 2023. godine, rekla je da je njen motiv „lično neprijateljstvo“ prema Osmanovi, koja ju je nedavno pobedila na regionalnom takmičenju.

Prema pisanju medija, ona je optužila Osmanovu da govori nepristojne stvari o njoj i njenoj porodici. Osmanova se zalaže za „maksimalnu kaznu”.

Inace sva ta koriscenja droga i otrova bilo za silovanje ili neko drugo omamljivanje ili usmrcivanje, ja bih odmah u gulag....Ako je nesto bilo dobro osmisljeno to je Gulag, a opet ako je nesto vise bilo zloupotrebljavano od tog gulaga , nije nista vise od toga...

Takva je ljudska glupa priroda, sta god mu das u ruke, on zloupotrebi protiv neistomisljenika...

Brzo bi se Srbi i Rusi sprijateljili da je kazna za nasilje u Srbiji bez obzira na godine, Ruski Gulag...Nek tamo prave zeleznicu , nek prave infrastruturu , razvili bi Sibir sve u bratskom duhu..

Inace sva ta koriscenja droga i otrova bilo za silovanje ili neko drugo omamljivanje ili usmrcivanje, ja bih odmah u gulag....Ako je nesto bilo dobro osmisljeno to je Gulag, a opet ako je nesto vise bilo zloupotrebljavano od tog gulaga , nije nista vise od toga...

Takva je ljudska glupa priroda, sta god mu das u ruke, on zloupotrebi protiv neistomisljenika...

Brzo bi se Srbi i Rusi sprijateljili da je kazna za nasilje u Srbiji bez obzira na godine, Ruski Gulag...Nek tamo prave zeleznicu , nek prave infrastruturu , razvili bi Sibir sve u bratskom duhu..
Kralj Aleksandar je bio u pravu sto je zatvarao komuniste. Tvoj voljeni Broz je opravdano bio uhapsen i zatvoren.

Back