Ruska rublja proglašena za najbolju svetsku valutu uprkos sankcijama

TONOLAN

Buduća legenda
Poruka
25.140
Drugo evo ti ga tvoj Putin.

AP39146621799-e1398685879750-640x400.jpg

Jevreji su prisutni u Rusiji.
Bar na onim mestima gde Vermaht nije stigao.
Na pr u Petrogradu ih ima 100 000+ i uglavnom su patriotski (proruski) orjentisani.
 

TONOLAN

Buduća legenda
Poruka
25.140
Jevrejin nikada nije patriotski orijentisan prema tuđoj državi. Samo gleda kako da je iskoristi.
Delimično si u pravu ali oni u snažnoj Rusiji takodje vide i svoje interese.
Interesi su za Jevreje mnogo jači motiv od patriotizma i sa tim se slažem.
Ne zaboravi da se u Izraelu govori ruski jezik i da Jevreji vide svog alternativnog zaštitnika u Rusiji, obzirom da merika pokazuje ozbiljne znake opadanja moći.
U Rusiji postoji jevrejska oblast i dan-danas.
To je na ruskom Dalekom istoku kod Amura ... možeš je naći na gugl mapi.
 

TONOLAN

Buduća legenda
Poruka
25.140

„Mekdonalds“ u Rusiji dobio novo ime: Lanac brze hrane ponovo počeo sa radom​

10:46 12.06.2022
Reklama lanca restorana brze hrane Vkusno i točka, bivšeg Mekdonaldsa - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2022

© Sputnik / Evgeniй Odinokov

Bivši restorani brze hrane „Mekdonalds“, koji su u Rusiji promenili vlasnika i brend, ponovo su otvoreni u Moskvi i Moskovskoj oblasti pod novim imenom „Vkusno i točka“ (Ukusno i tačka), saopštio je dopisnik Sputnjika.

„Zadovoljstvo mi je da vam predstavim naše novo ime — Vkusno i točka“, rekao je generalni direktor kompanije u Rusiji Oleg Parojev. Danas je otvoreno prvih 15 restorana, a prema rečima Parojeva, sutra će se otvoriti još 50 restorana, a do kraja juna – oko 200. ...

https://rs-lat.sputniknews.com/2022...e-hrane-ponovo-poceo-sa-radom-1138383091.html

Rusi definitivno dobijaju rat i na ekonomskom planu :ok:
 

TONOLAN

Buduća legenda
Poruka
25.140

PUTIN OBJAVIO, SKORO 100 MILIJARDI! Rusija uvećala prihode uprkos ratu i sankcijama - Brutalan šamar EVROPSKOJ UNIJI!​

13.06.2022. / 11:09

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da će proći još nekoliko godina pre nego što zapad prestane da uvozi i koristi ruski gas i naftu.

 Rusija uvećala prihode of nafte i gasa
IZVOR: PROFIMEDIA/SHUTTERSTOCK/NATALI55522/SURIYAPHOTO/REIDL//GRIGORII PISOTSCKII

Vladimir Putin, predsednik Rusije, rekao je da će proći još nekoliko godina pre nego što zapad bude mogao da prestane da koristi rusku naftu i gas, prenela je ruska novinska agencija "TASS". Putin je u četvrtak imao sastanak sa mladim liderima i preduzetnicima.
Prema najnovijem istraživanju Centra za istraživanje energije i čistoću vazduha (CREA) u Finskoj, Rusija je u prvih sto dana rata u Ukrajini od izvoza fosilnih goriva zaradila čak 93 milijarde evra. Većinu tog goriva poslali su u Evropsku uniju, a prosečna izvozna cena bila je za oko 60 odsto veća nego prošle godine za istu količinu.

Prema izveštaju CREA, čak 61 odsto izvoza ruskih fosilnih goriva otišlo je u zemlje članice Evropske unije za oko 57 milijardi evra.

"U smislu odbijanja naših energetskih resursa, to je malo verovatno u narednih nekoliko godina“, rekao je Putin.

Predviđanja su bila da će Rusija uvećati svoje prihode od nafte i gasa ove godine. Cene nafte porasle su za oko 50 odsto ove godine. Prema procenama ekonomskih stručnjaka, porast cena energije mogao bi da dovede prodaju ruske nafte i gasa na 285 milijardi dolara ove godine. To je za 20 odsto više od 235.6 milijardi koje je Rusija uzela od nafte i gasa u prethodnoj kalendarskoj godini, navodi se u izveštaju "Bloomberg Economics" koji je objavljen početkom juna.

https://mondo.rs/Info/Svet/a1648083/Rusija-uvecala-prihode-of-nafte-i-gasa.html

Dok zapad grca u inflaciji i padu standarda, Rusija sve više jača :ok:
 

TONOLAN

Buduća legenda
Poruka
25.140

PUTIN NIJE SAM I PORAZIO NAS JE! Zapad priznao da je doživeo totalni krah​


Alo! SVET 20.06.2022 08:24

Nemačko izdanje "Die Welt" tvrdi da strategija izolacije protiv Rusije i predsednika Vladimira Putina ne funkcioniše.

PUTIN NIJE SAM I PORAZIO NAS JE! Zapad priznao da je doživeo totalni krah
Foto: Printscreen/Youtube

Ovo izdanje tvrdi da je taktika koju su koristile zapadne zemlje zbog specijalne vojne operacije u Ukrajini doživela totalni krah

„Putin nije sam“, piše nemački medij.

Autori tvrde da su, osim SAD i EU, jedine države koje su tvrdi da su podržale izolaciju Rusije Japan, Kanada, Južna Koreja, Australija i Novi Zeland.

Ono što dodatno brine Zapad je činjenica da četiri zemlje apsolutno podržavaju Rusiju i sigurno je da neće popustiti pod pritiskom da uvedu sankcije ili izvrše izolaciju Moskve, a to su Brazil, Kina, Južna Afrika i Indija.

Precizira se da ove zemlje zajedno sa Ruskom Federacijom proizvode trećinu svetskog BDP-a.

Takođe je uznemirujuće za Zapad što su UAE proglasili svoju neutralnost i ne preduzimaju ništa u cilju povećanja proizvodnje nafte.
Time se ne trude da uspore rast svetskih cena energenata.

Die Welt je precizirao da Putin u nezapadnom delu sveta uživa veliku podršku, mnogo veću nego što su SAD i njeni saveznici očekivali.


https://www.alo.rs/svet/ruske-vesti/642445/putin-nije-sam-i-porazio-nas-je/vest
 

TONOLAN

Buduća legenda
Poruka
25.140

LICITACIJE OKO PROPASTI RUSKE EKONOMIJE Neki analitičari predviđaju da će izdržati 2 godine, neki duže, ali je ključna jedna stvar​

PLANETA
06.09.2022. 14:43h

Predviđeno je da će ruska ekonomija propasti nakon što su zapadne zemlje uvele neviđene sankcije Moskvi zbog rata u Ukrajini. Ali ove nedelje, ruski statistički biro Rosstat je saopštio da je bruto domaći proizvod (BDP) u prvih šest meseci ove godine pao za samo 0,4%.

Kapitalne investicije su porasle, rublja se oporavila i inflacija — koja je porasla kada je počeo rat — počela je da jenjava, prema zvaničnim podacima.

Ove nedelje, visoki zvaničnik ruske vlade predvideo je da će BDP za celu godinu biti manji za samo 3 odsto, a ne za trećinu. Pa šta se dešava?

Kao što se očekivalo, prihodi od nafte i gasa, posebno iz Evropske unije, nastavljaju da podržavaju finansije zemlje, uprkos tome što Nemačka i Italija smanjuju oslanjanje na rusku energiju.
Državni energetski gigant Gasprom upravo je objavio rekordnu dobit u prvom polugodištu od 2,5 biliona rubalja (41,36 milijardi dolara, 41,41 milijardu evra), što je izazvalo rast cene akcija za 30 odsto.

„Čak i ako ruska ekonomija ima lošije rezultate nego pre šest meseci, to nije dovoljno da spreči [ruskog predsednika Vladimira] Putina da finansira rat“, kaže za DV Maksim Mironov, profesor finansija na IE Business School u Madridu.

Nema sumnje da su sankcije Zapada počele da imaju efekta. Prošlog meseca, studija Univerziteta Jejl pokazala je da je uvoz u Rusiju pao i da se proizvođači bore da nabave komponente, uključujući poluprovodnike i druge delove visoke tehnologije.

Pozicija Rusije kao izvoznika robe je nepovratno narušena, navodi se u izveštaju, pošto je Moskva bila primorana da prodaje više svoje nafte i gasa Aziji uz velike popuste.

Jedan od koautora izveštaja, profesor menadžmenta Džefri Sonenfeld, nedavno je za britanski Tajms radio rekao da ruska ekonomija može samo „preživeti sa ogromnim teškoćama dve godine ili tako nešto“, sve dok Zapad ostane čvrst u sankcijama. Drugi trgovinski stručnjaci smatraju da će potpuni ekonomski kolaps potrajati mnogo duže.

„Dugoročno, Rusija neće biti ništa više od benzinske pumpe za Kinu...ali ja ne prihvatam ovaj argument da će ekonomija propasti za dve godine“, Rolf J. Langhammer, nemački stručnjak za trgovinu i bivši potpredsednik predsednik Kil instituta za svetsku ekonomiju (IfV-Kiel), rekao je za DV. On je rekao da je Rusija provela nekoliko godina u izgradnji svog ratnog sanduka i napomenuo kako međunarodni finansijski stručnjaci misle da je zemlja dobro pripremljena za bilo kakvo ekonomsko odvajanje od Zapada.

„Međunarodni monetarni fond (MMF) je prošle godine pisao da je Rusija gomilala gotovinu od sukoba u istočnoj Ukrajini 2014. i aneksije Krima i da je spremna za rat na iscrpljivanje.

Langhamer je primetio kako je Nemačka platila 20 milijardi evra (19,97 milijardi dolara) Rusiji za uvoz energenata u prvoj polovini 2022, što je porast od 50 odsto u odnosu na isti period prošle godine. „Čak i ako obim padne, sa rastućim cenama i dalje ćemo im plaćati otprilike 3 milijarde evra svakog meseca, ili 15 milijardi evra svakih šest meseci.

Ali uprkos ekonomskoj slici boljoj nego što se očekivalo, Kremlj je prestao da objavljuje niz ekonomskih podataka ubrzo nakon što su ruski tenkovi ušli u Ukrajinu.

Istraživači sa Jejla su primetili kako je Rusija povlačila 600 milijardi dolara u deviznim rezervama koje su delovale kao jastuk za Putina u prvim mesecima rata. Rekli su da je već iskorišćeno 80 milijardi dolara, dok je Zapad zamrznuo drugu polovinu rezervi.

Aleksandar Mihailov, vanredni profesor ekonomije na britanskom Univerzitetu Reding, veruje da će Putinu nedostajati novca za rat tek kada Zapad bude mogao u potpunosti da smanji svoje oslanjanje na rusku energiju, za šta će, kako je rekao, verovatno trebati još 2-3 godine.

Ako Putinove opcije postanu ograničene, Rusija bi mogla da počne da štampa novac kako bi pokrila vrtoglave vojne troškove, što bi Mihailov rekao da bi bilo „ludilo“ jer bi „dovelo do ogromne depresijacije rublje, hiperinflacije i socijalnih nemira“.

Mironov je u međuvremenu za DV rekao da su Rusi imali velike teškoće u komunizmu i 1990-ih, nakon raspada Sovjetskog Saveza, i upozorio je da se ne precenjuje kada će javnost ustati protiv Putina.

„Na Zapadu imate inflaciju od 10 odsto i ljudi su zaista uplašeni i zahtevaju da političari nešto urade. Rusko društvo ne funkcioniše tako, pa Putin ima više prostora da životni standard padne za 20-30 odsto bez rizik od velikog otpora“.

Mnoge zemlje u Aziji, Latinskoj Americi i Africi nisu uvele sankcije Rusiji, a neke imaju koristi od povlačenja Zapada. Izveštaji ove nedelje sugerišu da Kina tiho prodaje svoj višak ruskog gasa nazad Evropi.


Sada se jača pritisak na Zapad da uvede takozvane sekundarne sankcije gde strani državljani mogu biti odsečeni od međunarodnog finansijskog sistema ako oni hej posluje sa Rusijom. Vašington je te mere iskoristio sa velikim efektom protiv trećih strana da izoluje iranski izvoz nafte i nuklearne ambicije.

„Kina je glavna zemlja koja ignoriše zapadne sankcije, zajedno sa Turskom i Indijom. Langhammer je rekao za DV. „Odustajanje Kine od podrške Putinu [kao rezultat sekundarnih sankcija] bio bi glavni vetar u leđa za efikasnost sankcija.

Vašington je ranije rekao da su sekundarne sankcije opcija, ali stručnjaci pozivaju na strpljenje jer bi, ako bi se sada uvele, mogle dodatno da povećaju potražnju za naftom i gasom, a cene bi još više porasle.

Kurir.rs/DW

https://www.kurir.rs/planeta/4005251/kada-ce-propasti-ruska-privreda
 

Omni

Aktivan član
Poruka
1.898
Sta joj to vredi kad joj braca Srbi ne veruju. :per:

Jes vala baš.

Oduvek tako bilo.

A onda na svadbu nosi evre. Štedi u evrima. A pre toga nemačka marka.

Mi smo izgleda mnogo isfrustriran narod, ili licemeran, ili i jedno i drugo. Isto tako laje, laje, laje po Zapadu a onda se seli na Zapad, ide u Beč da radi i tako. Od jutra laje po Zapadu, a onda kad mu se smrkne kaže - Eto vidiš ti ovo, toga na Zapadu nema. Tamo se sve zna bajo moj.
 

DarkMoon

Elita
Poruka
16.640
Jes vala baš.

Oduvek tako bilo.

A onda na svadbu nosi evre. Štedi u evrima. A pre toga nemačka marka.

Mi smo izgleda mnogo isfrustriran narod, ili licemeran, ili i jedno i drugo. Isto tako laje, laje, laje po Zapadu a onda se seli na Zapad, ide u Beč da radi i tako. Od jutra laje po Zapadu, a onda kad mu se smrkne kaže - Eto vidiš ti ovo, toga na Zapadu nema. Tamo se sve zna bajo moj.
Evro je vestacka tvorevina i to treba ukinuti ,vratite nam Deutsche marke :besna:
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.