РУСКА ФЕДЕРАЦИЈА

... Ali kad ti je Gospod saveznik, ceo svet ujedinjen ti ne moze nista. A ti ako mislis da je snaga Rusije u nuklearnom arsenalu, Su-27, ili karakteru Putina a ne u sili Bozijoj, onda je to tuzno.
Наравно. Прави руски баћушка се овако моли Богу: Помози Боже да смрт непријатеља мога буде лака и брза и да оружје не откаже кад је најпотребније. Амин. Ја такође.
60c8bfb3f8fc50f6562c6db1e0c3075e.jpg

0809ab7d48214638f049fcf64c1f9ba7.jpg

church_13.jpg

1812.jpeg

armyprist05.jpg

1.jpg

_MG_8235-1.jpg

1368800594_b733839ce4b4a2bc70ebc009c43c0d6a07e5f6ab.jpg

(овде имаш текст како је руски баћушка заштитио сопствену ћерку од пијаних хулигана - оружјем, наравно, не молитвом, јер такве молитвом нећеш зауставити, већ само силом)
http://russian.rt.com/article/9012

post-141-1350717200.jpg

article-1043776-023F922500000578-660_468x333_popup.jpg

funny-pic-21.jpg

ucheniya_3-1.jpg

armyprist03.jpg

tmp9dCyNU.jpeg

Наравно да сам за то да свештеник благослови оружје и војску, да Бог донесе победу и што мање жртава, а ко се од њих осећа спремним да брани сопствену земљу, треба му дати и оружје. Руске баћушке колико видим воле оружје и поред молитве, ослањају се и на нешто конкретно. И Господу треба олакшати, ни он баш не воли вас готоване који очекујете да се само молите, а он да вам реши све проблеме. Пази молим те, како си ти то замислио. Ти клечиш у цркви, прексрстиш се, изговориш молитву, а неко други да се бори да не постанеш роб и слуга окупатора. Зато те своје причице остави за неког наивнијег, а код мене изазиваш само смех. Ако мене неко покуша да удари, ја ћу му узвратити, па чак иако сам слабија, па куд пукло да пукло, а после ћу се помолити за његову душу, или ће он за моју, ал нећу сигурно седети скрштених руку и пустити да о исходу одлучи нека виша сила.

Poslednja izmena:
Kakve veze ima Isus Hrist sa oruzjem? Ovo nije pravoslavlje.
Православље је старије од хришћанства, али да би о томе са мном разговарао, мораш бити информисан. Вера се брани огњем и мачем, зар се нису наши стари борили за крст часни и слободу златну??? Па шта онда ти тупиш, мајке ти? Да ти дође нека шиптарчина са ножем или оружјем и нападне жену, мајку, девојку, сестру, ти би седео мирно или би му пуцао у чело, да имаш оружје за појасом??? Или ћеш се помолити Богу пре него што те убије??? Мислим, ако ти и за то остави времена. Неки верски фанатици ме овде стварно изненађују, боже сачувај, мислила сам да је само утах таква...

- - - - - - - - - -

Ono "okreni drugi obraz" se odnosi na medjuljudske odnose, a ne medjudrzavne. U pravoslavlju je najveci ponos braniti svoj narod od nekrsta.
Браво Мики, апсолутно се слажем с тобом.
А ко неће да се брани, нек пусти да га гази свако западњачко *****, на крају крајева свако бира своју судбину.

Od kako je sveta i veka pa i religija sveštenici su uvek bili uz vojsku zbog duhovne podrške onima koji sutra možda neće biti među živima. Nema veze ta tradicija samo sa hrišćanstvom, to je globalna i sasvim razumljiva pojava.

Sveštenici su u mnogim religijama bili među najboljim i najstrastvenijim borcima, čak i starešine i generali, kao što su bili i vidari (lekari), projektanti (arhitekte) i ostalo.

Ako nije ništa čudno da u vojsci funkcioniše lekar, hirurg i to u uniformi i sa oružjem nije čudno videti i sveštenika u takvoj poziciji. On mu tu dođe kao vojni lekar za dušu i moral.

Ono "okreni drugi obraz" se odnosi na medjuljudske odnose, a ne medjudrzavne. U pravoslavlju je najveci ponos braniti svoj narod od nekrsta.

Кад се брани часни крст и слобода златна, и то освештаним оружјем, онда је победа сигурна.:manikir: Још ако се свештеник помоли Господу, па узме калашњиков у руке, непријатеља има да нема. И Бог благослови оружје у праведним рукама. Амин.:hvala:

Od kako je sveta i veka pa i religija sveštenici su uvek bili uz vojsku zbog duhovne podrške onima koji sutra možda neće biti među živima. Nema veze ta tradicija samo sa hrišćanstvom, to je globalna i sasvim razumljiva pojava.

Sveštenici su u mnogim religijama bili među najboljim i najstrastvenijim borcima, čak i starešine i generali, kao što su bili i vidari (lekari), projektanti (arhitekte) i ostalo.

Ako nije ništa čudno da u vojsci funkcioniše lekar, hirurg i to u uniformi i sa oružjem nije čudno videti i sveštenika u takvoj poziciji. On mu tu dođe kao vojni lekar za dušu i moral.
Ti si Filaret koji drzi onaj mitraljez ili Kalshnikov n naslovnoj strani NIN-a?

Sve je to lepo ikrasno nego je meni cudno da ti isti Putini i Milosevici ciji su uzori popove ubijali danas uzivaju u tim slikama.

освештавање казачких сабљи

Ti si Filaret koji drzi onaj mitraljez ili Kalshnikov n naslovnoj strani NIN-a?

Sve je to lepo ikrasno nego je meni cudno da ti isti Putini i Milosevici ciji su uzori popove ubijali danas uzivaju u tim slikama.

Prvo ne upoređuj Putina i Miloševića. Milošević mu nije ni do kolena. I tu je kraj ovog oftopika i nesuvislog poređenja.

Drugo, zaista ličim na sveštenika, imam dugu kovrdžavu kosu i istu takvu bradu, ali nisam sveštenik i nisam Filaret, a u oružje se uopšte ne razumem i umereni pacifista sam. Ali ne spadam u autošoviniste, defetiste, nihiliste i ostale vrste očajnika.

Православље је старије од хришћанства, али да би о томе са мном разговарао, мораш бити информисан. Вера се брани огњем и мачем, зар се нису наши стари борили за крст часни и слободу златну??? Па шта онда ти тупиш, мајке ти? Да ти дође нека шиптарчина са ножем или оружјем и нападне жену, мајку, девојку, сестру, ти би седео мирно или би му пуцао у чело, да имаш оружје за појасом??? Или ћеш се помолити Богу пре него што те убије??? Мислим, ако ти и за то остави времена. Неки верски фанатици ме овде стварно изненађују, боже сачувај, мислила сам да је само утах таква..

I sta kazes, prvo je nastalo pravoslavlje , pa tek onda hriscanstvo, a ja sam neobavesten.Kada je Isus video pravoslavce odbacio je stap i opasao je kalasnjikov. Od tada je ucio da je Putinovka zadnji prorok.

Свети Калашњиков Неопходни :worth:
За мене је светији тај калашњиков који сачува животе многих људи, него било који њањави ке..тор који се само моли, и кад дође до тога да неко крене оружјем на слабе, не може да заштити ни себе ни њих.

I sta kazes, prvo je nastalo pravoslavlje , pa tek onda hriscanstvo, a ja sam neobavesten.Kada je Isus video pravoslavce odbacio je stap i opasao je kalasnjikov. Od tada je ucio da je Putinovka zadnji prorok.

Ne, prvo je nastao Kalasnjikov, onda Putin, pa Pravoslavlje. Onda sve onaj trash od hriscanstva.
Nego, zar Izvestija nije pisala da je Kalsnjikov jos pre godinu dana otisao pod led ( stecaj)?

- - - - - - - - - -

За мене је светији тај калашњиков који сачува животе многих људи, него било који њањави ке..тор који се само моли, и кад дође до тога да неко крене оружјем на слабе, не може да заштити ни себе ни њих.

Pa ne postoji vise, ne pratis vesti iz Rusije.

Наравно. Прави руски баћушка се овако моли Богу: Помози Боже да смрт непријатеља мога буде лака и брза и да оружје не откаже кад је најпотребније. Амин. Ја такође.
60c8bfb3f8fc50f6562c6db1e0c3075e.jpg

0809ab7d48214638f049fcf64c1f9ba7.jpg

church_13.jpg

1812.jpeg

armyprist05.jpg

1.jpg

_MG_8235-1.jpg

1368800594_b733839ce4b4a2bc70ebc009c43c0d6a07e5f6ab.jpg

(овде имаш текст како је руски баћушка заштитио сопствену ћерку од пијаних хулигана - оружјем, наравно, не молитвом, јер такве молитвом нећеш зауставити, већ само силом)
http://russian.rt.com/article/9012

post-141-1350717200.jpg

article-1043776-023F922500000578-660_468x333_popup.jpg

funny-pic-21.jpg

ucheniya_3-1.jpg

armyprist03.jpg

tmp9dCyNU.jpeg

Наравно да сам за то да свештеник благослови оружје и војску, да Бог донесе победу и што мање жртава, а ко се од њих осећа спремним да брани сопствену земљу, треба му дати и оружје. Руске баћушке колико видим воле оружје и поред молитве, ослањају се и на нешто конкретно. И Господу треба олакшати, ни он баш не воли вас готоване који очекујете да се само молите, а он да вам реши све проблеме. Пази молим те, како си ти то замислио. Ти клечиш у цркви, прексрстиш се, изговориш молитву, а неко други да се бори да не постанеш роб и слуга окупатора. Зато те своје причице остави за неког наивнијег, а код мене изазиваш само смех. Ако мене неко покуша да удари, ја ћу му узвратити, па чак иако сам слабија, па куд пукло да пукло, а после ћу се помолити за његову душу, или ће он за моју, ал нећу сигурно седети скрштених руку и пустити да о исходу одлучи нека виша сила.

Тако је Путиновка! Свака части!

Putinovka je htela da kaže da je i pre Hrista postojalo učenje slično hrišćanstvu sa odlikama pravoslavne vere, što je tačno, jer se Hrist pridružio toj grupaciji koju je predvodio Jovan krstitelj. Iz ove, nazovimo ga sekte, je posle Hrista izniklo hrišćanstvo.

Malo je trapavo to napisala, ali znamo šta je htela da kaže.

Putinovka je htela da kaže da je i pre Hrista postojalo učenje slično hrišćanstvu sa odlikama pravoslavne vere, što je tačno, jer se Hrist pridružio toj grupaciji koju je predvodio Jovan krstitelj. Iz ove, nazovimo ga sekte, je posle Hrista izniklo hrišćanstvo.

Malo je trapavo to napisala, ali znamo šta je htela da kaže.

Ok, nek se Isus pridruzio nekoj veri, ali stvarno nigde ne mogu da iskopam podatak da je blagosiljao oruzje kojim se cini zlo. Ovo je cist primer zloupotrebe religije, iskrivljavanja njenih nauka i svetogrdje. Hriscanstvo nema veze sa ovim, pogotovo ne pravoslavno.

И ја сам "умерени пацифиста" све док не осетим да ме неко угрожава.:D Онда постајем радикални антипацифиста. И волела бих у таквим тренуцима да имам калашњиков на дохват руке. :manikir:

Neprijatelja prvo oslabi, iznuri, sludi, uzmi mu snagu i veru, posle toga je dovoljna i šamarčina.

Back