Ruska Ekonomija propada?

• Začetnik teme Začetnik teme ipad
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ipad

Primećen član
Poruka
569
Sve vise i vise Rublja treba za 1$ http://finance.yahoo.com/echarts?s=USDRUB=X+Interactive#

To je posledica delimicne panike na berzama sirom sveta. Svako ko ima iole 2 grama mozga u ovom trenutku prodaje sve sta ima u Rusiji i kupuje u Americi.
Nasa Euro valuta se za sada drzi dobro vs dollar ali plasim se da ni mi necemo dugo izdrzati ovaj siloviti nalet Americke ekonomije. Rublja u ovom trenutku vredi sve manje.

Drugi problem za Rusiju je proizvodnja nafte i gasa. Naime svi imaju neku cenu ispod koje ne mogu da idu. Na primer najjeftinije sto mogu da idu
Qatar i United Arab Emirates je 70$ po barelu.
Iran 136$
Venecuela i Nigerija 120$
Rusija 101$
USA 40$

Dakle da bi bili na 0 (u proizvodnji) ove zemlje moraju da prodaju naftu po ovim cenama. USA uz pomoc ove najnovije tehnologije "fracking" je spustila cenu nafte na svetskim berzama i ujedno postali najveci proizvodjac nafte na svetu. Trenutna cena je 69$ po barelu i jos pada.
https://www.bloomberg.com/news/2014...ble-as-market-transforms-caracas-to-iran.html

Ovde se moze videti grafikon kojom brzinom se trose Ruske rezerve. http://nextbigfuture.com/2014/12/cheap-oil-shock-could-see-30-per-barrel.html
Uskoro ce morati sve zivo da rasprodaju ako ovako nastave. Naime 50% Ruskog budzeta zaivis od proizvodnje nafte i gasa a sada su primorani da to prodaju ispod nabavne cene. Moj im je predlog da zavrnu slavinu ali ok.

Cena nafte vrtoglavo pada.
http://www.motherjones.com/kevin-drum/2014/11/chart-day-oil-prices-are-plunging-thanks-opec

50% ruskog budzeta zavisi od cene nafte. Rusija "igra" na to da ce cena nafte da bude preko 101$ i u tom slucaju oni imaju dovoljno para da 'pokriju sve rupe' ali ako cena ode dole na 30$ po barelu u roku od 2 godine su gotovi.

Na to dodajte jos i sankcije kao i sumanutu ideju Vladimira Putina da kupuje Zlato i Srebro koje pada i samo pada. On je kupovao zlato i po 1800$ za uncu LOL.
http://goldprice.org/gold-price-history.html

U ovom trenutku treba kupovati dolare kao i nekretnine u USA to je jedino sto ocigledno ima vrednost.
http://www.marketwatch.com/story/th...strengthen-the-us-dollar-even-more-2014-12-01

Jedina opcija koja je na stolu Rusiji u ovom trenutku je rat protiv evropljana. Nema druge opcije. Ja ne vidim resenje. Ekonomska propast Rusije moze vrlo lako da dovede do cepanja na 10-20 manjih drzava zato se nadam da ce Rusija konacno povuci svoje trupe iz Ukrajine i da ce doci do pomirenja da bi se krenulo napred. Mada mislim da su vec na pragu hiperinflacije.

Poslednja izmena:
У трећем кварталу ове године, Русија је увећала резерве за невероватну количину од 55 тона злата. Више од свих централних банака у свету заједно (према службеним подацима)! Укупно су централне банке свих земаља света купиле 93 тоне племенитих метала у трећем тромесечју 2014. Од тих 93 тона злата, импресивна количина од 55 тона припада Русији.

Толико о пропадању. :)

У трећем кварталу ове године, Русија је увећала резерве за невероватну количину од 55 тона злата. Више од свих централних банака у свету заједно (према службеним подацима)! Укупно су централне банке свих земаља света купиле 93 тоне племенитих метала у трећем тромесечју 2014. Од тих 93 тона злата, импресивна количина од 55 тона припада Русији.

Daj URL kao sto sam ja naveo svoje izvore. Drugo kupovina zlata u ovom trenutku je totalni promasaj. ;-)

Poslednja izmena:
Daj URL kao sto sam ja naveo svoje izvore. Drugo kupovina zlata u ovom trenutku je totalni promasaj. ;-)
Причаш којештарије.
Злато је на вишегодишњем минимуму и Руси&Чајнезери га купују у великим количинама.
Злато је трајна реална вредност, а и тиме се ослобађају долара коме прети судбина безвредног папира.

Vidi se ko je informisan,KGB,...salim se,u pravu si!

A to nisu danas vise nikakve pare, a ni vrednost.

Nemacka ima oko 3200 tona, a to je bilo oko 120 milijardi, ali onda kada je zlato bilo najskuplje.
120 milijardi godisnje ostvare dva diskonterqa ( Aldi i Lidl), a Volkswagen malo i vise.

Rusija ima problem sto nijedna banka nece da joj pozajmljuje pare, a ruske papire nece niko da kupuje, a rublja pada li , pada.
Kao i nafta. Ruski budzet je koncipiran na ceni nafte od 100 dolara tako da se stvorila velika rupa u budzetu.

U prvom postu imas grafikon rublja u odnosu na dolar
http://finance.yahoo.com/echarts?s=USDRUB=X+Interactive#

gotovi su Rusi. Sledeci scenario je da se Sibir odvoji kao demokratska republika Siberia. Vec vidjen senario.
Jedino sto ja mislim da moze Ruse da spasi jeste da se povinuju politickim zahtevima da ne bi ekonomski bas propali.
Немој правити будалу од себе разбацујући се закључцима без основа.
Депресијација валуте подстиче извоз због чега је пад рубље добра вест за руску привреду... а и није Русија ушла у ову кризу грлом у јагоде.
Више проблема имају САД с 48М људи на боновима за храну, огромним дубиозама петролејских компанија које су уложиле стотине милијарди долара у хидраулички фракиг који им уз садашњу цену нафте само зида губитке, а сваки други долар буџета САД је из кредита.
Зато је и Кина пре месец дана претекла САД по БДП-ППП.

Опет тра хрватско албанско америчка пропаганда. Па дкле мислите да ми је знати.

Nije to hrvatsko albansko americka propaganda nego Srpska propaganda. Ovde je na snazi anti-Ruska propaganda posto su nam Rusi glavni neprijatelji. Ne samo sto su nam oteli nis na prevaru potplacujuci Kostunicine saradnike i njega licno nego sto svaki put dolaze ovde samo sa nekom svojom agentom da nas posvadjaju sa nasom bracom Evropljanima.

Nije to hrvatsko albansko americka propaganda nego Srpska propaganda. Ovde je na snazi anti-Ruska propaganda posto su nam Rusi glavni neprijatelji. Ne samo sto su nam oteli nis na prevaru potplacujuci Kostunicine saradnike i njega licno nego sto svaki put dolaze ovde samo sa nekom svojom agentom da nas posvadjaju sa nasom bracom Evropljanima.
Руси су дали најбољу понуду за НИС, иначе би прошли ко Хрвати којима гасе рафинерију у Сиску, а вероватно ће и ону у Ријеци, оставиће само дистрибутивну мрежу.
Да није било Руса нити једна балканска земља се не би ослободила, а нама су са запада стигле само бомбе, смрт и осиромашени уранијум.
Србија је је економски потпуно пропала јер будале у власти све раде по диктату из Брисела.
Дејане Новаковићу није лепо што се преникујеш сваки пут кад се изглупираш за медаљу.

Snižavati cenu ograničenog a preko potrebnog resursa je jako glupo, još uz to dižu cenu dolara i tako smanjuju izvoz. Stvarno veliki uspeh amerike... Tako da je ovo pretpostavljam kratkoročno, a kad cena opet poraste, dolar će pasti i rusija će zaraditi na ovom zlatu koje kupuje...

S tim u vezi, zna li neko kako kupiti u Srbiji investiciono zlato?

U prvom postu imas grafikon rublja u odnosu na dolar
http://finance.yahoo.com/echarts?s=USDRUB=X+Interactive#

gotovi su Rusi. Sledeci scenario je da se Sibir odvoji kao demokratska republika Siberia. Vec vidjen senario.
Jedino sto ja mislim da moze Ruse da spasi jeste da se povinuju politickim zahtevima da ne bi ekonomski bas propali.

I dolar ima svoj grafikon sećam se kada je trebalo 4,20 franaka za jedan dolar.Koliko dolara sada treba za jedan franak?

Back