Руска борилачка вештина "СИСТЕМА"

За све заинтересоване, нижа цена семинара важи још неколико дана

sistema udarci plakat A4 600.png
 
Borbena efektivnost - 0

Шта знам моја искуства су малко другачија, људи који су вежбали систему су много боље пролазили у одређеним животним ситуацијама у којима су неки други умели да тешко страдају (или од противника или од закона када се дође до суда) ... Система није баш неки избор за учествовање на спротским догађајима, али када је живот и борбена ефикасност у питању... Па рецимо да ретко која може тако да припреми вежбача...

Е сад ако очекујеш да неко ко је тек почео да вежба било коју вештину може да има успеха па чак и да разуме... То већ није проблем до методе обуке већ до тренера/инструктора и самог вежбача...
 
И тако, међу системашима у Бгд-у неко затишје настаде, једна екипа је одустала од намераване активности почетком септембра (још једно дружење системаша) услед неких личних обавеза док је друга група Системаша одустала од најављеног семинара крајем септембра...
Оно што је мало размрдало екипе јесте учествовање неколико Системаша из Бгд-а на семинару В. Васиљева у Милану прошлог викенда...

Што се тиче домаћих активности за сада је у разматрању семинар у новембру али још није одлучено у ком обиму, да ли ћемо заједнички са још неким клубом/клубовима или самостално...
 
Kada bi znao vrednost Uechi Ryu Sanchin kate disanja, ti bi je vezbao, ceo zivot, jer ona razvija Borbeni refleks,a on je bitan u borilackim vestinama.
A kako Systema stoji po pitanju borbenog refleksa, da li je Rjapko, ili Vasiljev objasnjavali, sta je to, :?:
Vidis, vezbajuci Sanchin, i vezbajuci kate, covek se takodje bori protiv samoga sebe,i svojih emocija i svega ostalog ali, ti to ne mozes da razumes.
Da li si se ikada zapitao kako su se prosvetljavali stari majstori i koji nivo vestine su dostigli, baveci se tim cim su se bavili, :?:

nebih komentarisao sistemu posto nisam upoznat sa njom ali te magicne karate kate i disanje ne bih preporucio nikome
 
Иако сам најавио нека дешавања за новембар прошле године услед непредвиђених околности од тога смо одустали.
У наредном периоду у плану је да реализујемо неколико једнодневних семинара и то један 15. фебруара и други у марту или априлу заједно са једним од инструктора Системе у Београду. И ове године је у плану да око видовдана поново окупимо неколико клубова који се баве руским борилачким вештинама и вероватно неким гостујућим клубом који се бави неким другим методом обуке...

Што се тиче једнодневног семинара планираног за 15. фебруар 2020.године више информација можете прочитати на :
- интернет презентацији,
- најави догађаја на ФБ.

Мало слбодног рада на напад ножем у тренажним условима - прилагођеном брзином при којем развијамо идеје :

 
Поздрав, прочитао сам у књизи коју је приредио Милош Малић да је система уско повезана са православљем, ево неки одломци:

"Борилачка вештина Древне Русије," рекао је Михаил Рјабко "је једини стил борења базиран на Православној вери". Чињеница је да су ретки дани руске историје који су прошли без рата - превише их је нападало на нашу земљу. Неопходност константне одбране од непријатељских напада, довела је до рађања ратника који су створили своју борилачку вештину. Њене тајне, преносили су са колена на колено.

Или узмимо за пример чувену битку на пољу Куликово, из времена Татарске репресије, на којој се монах Пересвет побио са татарином Челубејем. И дан данас Кинези долазе у цркву Свете Тројице Свети Сергиус Лавра, и питају монахе да им кажу тајну пересвета. Питају како је успео да победи татарина Челубеја, који је био један од такозваних "иницираних". Пре битке на Куликову, никада није ни огребан у борби и сматран је нерањивим. Ипак, монах Пересвет га је убио једним ударцем.

"Па добро, шта је тајна Светог ратника Илије Муромеца и монаха Пересвета?" упитао сам. "Тајна је у тиховању (исхаизам)," одговорио је Михаил Рјабко. Да објасним за оне који то не знају: Исхаизам је Грчка реч која значи мир, смиреност, тишину, издвојеност. То је Учење које је усмерено припреми за примање Светог Духа. Највиши циљ овог учења је трансформација човека у слику васкрслог Исуса Христа.

"Систем древних руских борилачких вештина је базиран на унији дисања и молитве срца," рекао је Михаил Рјабко. "то је наука свих наука у Православљу, традиција пренета на Православну Русију од стране Светих Отаца источне цркве. Пре него што почнете да учите систем старих руских борилачких вештина, потребно је да прочистите своје срце кроз покајање и да потиснете свој понос. Тада, кроз молитву, Свети Дух улази у човека и Помаже.
 
Налетим на неком руском сајту на један текст о чувеном руском борцу Федору Емелианенку. Углавном, аутор текста каже да је православље убило у Федору борбени дух. Прочитајте текст и реците шта мислите о њему:

"Није почело јуче, и не после првог пораза Федора.
Почело је много раније, када је Федор ушао у религију, када је почео позивати на смирење и ставио себи образ мирног медвједа.
Кад борац уђе у ринг, дужан је да буде не само зао, него зао до бесвијести, то се чита из очију, чита се изразом на његовом лицу.
Пас који јури на вас увјек побиједи прије борбе - не боје га се због величине или вештине - то је само животиња која се неће зауставити.

Такав је био и Федор у прошлости. Противници су га се плашили прије уласка у ринг.
Није праштао, није се бојао удараца и никада није одустао.
Чим је почео глумити православца, почео је глумити у филмовима, окушао се у круни, па је завршио као борац.
Неко вријеме је још увијек побјеђивао на старим залихама, али ово је већ био почетак краја.
Федор.jpeg

То је он, крај легенде.


Тада је требао отићи ,кад му је поглед иблиједио, али још није изгубио ауторитет.
Још једно запажање. Федор је самбо борац. Он је првокласни рвач, вјероватно један од најбољих. Али изненада је почео да се плаши рвања и почео да боксује, иако то стварно не умије. Што се даље одмакнуо од рвања, то се горе осјећао у рингу.
У том погледу-пример наших других бораца који су изашли из самбоа и нису заборавили своју јаку страну: Нурмагомедов, Минаков, Олеиник.

Прощай, Фёдор.
 
Poslednja izmena:
Занимљиви погледи на борбени дух и религију. Лично се не бих сложио да је православље убило борбени дух кој Федора Јемиљенка, кривца за поразе ваља тражити у "крштеници", слави, другачијим животним приоритетима. Додуше ни мени није јасно због чега се упуштао у повратак у ринг кад су већ сви изанализирали његов метод борбе и нашли слабе тачке.

Ако је циљ објава био да прикаже да су одређени делови филозофије у системи погрешни јер, по датом примеру "убија" борбени дух, мораћу да приметим да постоји разлика између "борбености" у рингу (ради забаве публике) и употребљиве борбености у животним ситуацијама (па и рат) када осим извршења задатка треба остати и човек.
 
Nikola, svaka ti se dala! Ne znam koliko treniraš, ali evo ovaj PLP koji ti odgovara tolike godine (navodno) sabio u trening, a ne vidi dalje od nosa i karate siktanja koje mu diže pritisak i naduvava aneurizmu i kapilare u mozgu.
Koja je ovo smeska, nevidjeno. Pise covek, koji je lutao, a onda pronasao , nesto. A ne zna da dise, a kako li tek kontrolise disanje, lol, :)))
 
За овогодишњи 28. јун планирамо да се на једном месту окупи више клубова и трениг група који се баве руским борилачким вештинама односно у Системом и Системом Кадочњикова.
Добродошли су сви заинтересовани без обзира на то да ли су активни вежбачи или не.

Више информација :
Окупљање и дружење „Системаша“ 28. јуна 2020.године
 

Back
Top