РУСКА BEDA

Mnogi vadikali sa ovog foruma a i sire se loze na Putina, Rusiju, a nisu svesni o kako je bednoj zemlji rec.

Rusija je:
1 zemlja u kojoj 1% ljudi drzi 99% kapitala
2 vodeca u svetu po stopi abortusa
3 prosecna plata 400 eura, mada vecina zivi sa oko 200 eura mesecno
4 zemlja sa 2% stanovnistva HIV pozitivnih, vodeca ne racunajuci africke zemlje
5 prva po stopi samoubistva u svetu
6 treca u svetu po emisiji CO2, a tek 11.ta po BDP
7 45% BDP potiche od nafte, gasa i metala, od kojih obicni narod nema koristi
8 zemlja koja na vojsku izdvaja 12%, a na zdravstvo i obrazovanje ukupno 3% budzeta
9 prosecni zivotni vek muskaraca iznosi 59 godina
10 vojni rok se sluzi 2 godine
11 zbog bele kuge, do 2050. Rusija ce izgubiti trecinu stanovnistva
12 30% stanovnistva zivi ispod crte siromastva
13 vodeca zemlja sveta po stopi ubistava
14 zemlja u kojoj samo 40% ljudi ide u crkvu/dzamiju

Ne znam da li su svi ovi podaci tačni, verujem da neki i jesu, ali ono čega se ja sećam kad sam bila u Rusiji prvi i jedini put pre 17 godina, je nezamisliva beda. Daleko veća beda nego što je u Srbiji ikada bila i biće. Daleko gore nego u Srbiji 1993. godine.

Ako je neko bio tada, može da razume o čemu govorim, ako ne, onda neka se napregne i pokuša da zamisli nezamislivo.

Bila sam u Moskvi četiri dana i još 7 dana, nećete verovati - na Kavkazu.

Od detinjstva sam imala veliku želju da posetim Rusiju i nisam mogla izabrati gori momenat da to uradim. Znala sam da su daleko siromašniji nego mi, ali nisam mogla da zamislim u kojoj meri.

A toliki stepen siromaštva sigurno ne stvara od stanovništva ponosne ljude, nego nesrećne ljude koji su spremni na sve da bi uopšte preživeli.

O spomenicima kulture i istorijskim spomenicima neću govoriti. Nije tema. To je zaista velelepno i vredi videti.

Sve ostalo je bilo toliko tužno, da sam poželela da se sagnem i poljubim zemlju kad smo sleteli na Surčin.

A onda je došao Milošević.....

Mnogi vadikali sa ovog foruma a i sire se loze na Putina, Rusiju, a nisu svesni o kako je bednoj zemlji rec.

Rusija je:
1 zemlja u kojoj 1% ljudi drzi 99% kapitala
2 vodeca u svetu po stopi abortusa
3 prosecna plata 400 eura, mada vecina zivi sa oko 200 eura mesecno
4 zemlja sa 2% stanovnistva HIV pozitivnih, vodeca ne racunajuci africke zemlje
5 prva po stopi samoubistva u svetu
6 treca u svetu po emisiji CO2, a tek 11.ta po BDP
7 45% BDP potiche od nafte, gasa i metala, od kojih obicni narod nema koristi
8 zemlja koja na vojsku izdvaja 12%, a na zdravstvo i obrazovanje ukupno 3% budzeta
9 prosecni zivotni vek muskaraca iznosi 59 godina
10 vojni rok se sluzi 2 godine
11 zbog bele kuge, do 2050. Rusija ce izgubiti trecinu stanovnistva
12 30% stanovnistva zivi ispod crte siromastva
13 vodeca zemlja sveta po stopi ubistava
14 zemlja u kojoj samo 40% ljudi ide u crkvu/dzamiju

Одакле ти све ово? Јел ово из твоје главе или имаш неки линк, нешто.....Мислим упознај нас са извором који те снабдева оваквим информацијама с обзиром да су се многи форумаши примили на тему, па..... И ово што си написао пре ми личи на Србију, него ли на Русију, мада уопште не могу да се сетим неке земље.... А да и пиши или латиницом или ћирилицом, ако се већ ложиш на ЕУ, описмени се, тамо траже такве.....
И да најбитније......... Чији си ти клон?

Kaže, žive od nafte i sirovina, a te sirovine su od bakra do brilijanata. Razvijena industrija.
Životni standard, kultura, umetnost, obrazovanje, ..., na veoma viskom nivou.
Oni su za nas gospoda. Odakle vam samo ideja da se rugate Rusima.

Moda, pa mi smo pravi "seljaci" za njih. Bila sam prošle godine u Moskvi, ljudi definitivno žive bolje od nas u svakom pogledu, a imaju i samopoštovanje.

Ako ti Moskovljaninu kažeš da si Beograđanin, to je kao da si rekao da si iz malog provinsijskog mestašca.
Pa Moskva ima stanovnika skoro kao dve ipo Srbije, a zajedno sa strancima svakodnevno u Moskvi se nalazi oko 20 mil. stanovnika.

Automobili, luksuzni, ljudi kulturni i obrazovani, nikako nisu na ivici gladi kao mi, žive normalno. Komunalije su jako niske jer ih država dotira, grejanje i sl. tako da se od plata može živeti.
Ima veoma veoma bogatih, ali oni će recimo kupiti mantilić od 1000 dolara (nisam mogla da verujem da toliko košta) ili najluksuzniji auto za svoju ženu, ali ovi siromašni neće biti ni gladni niti umirati od hladnoće.
Skitnica i alkosa ima svuda. Ne tvrdim da je sve belo, ali ovi podaci koji su dati na početku teme uopšte nisu tačni.

Imati naftu, a pritom potpisati sporazum o saradnji sa okolnim zemljama bogatim naftom, što je uradio Putin ne da nije za podsmeh, nego je smešno kada neko to navodi kao nedostatak.
Pa barel je već 100 doll.SŠA (USD), a kada je u jednom trenutku bio dostigao 40 USD mislilo se da će smak sveta.
Cena nafte je posledica raznih faktora, tako da o tome neću pisati. 100 USD je svakako nerealno, ali reći iz ove naše SRPSKE BEDE, RUSKA BEDA je zaista smešno.

Тема, као и постављач, сасвим незрела и детињаста.

И, "навијачка", наравно.

Самим тим, у доста ствари - подаци су, једноставно - лаж.

Kaže, žive od nafte i sirovina, a te sirovine su od bakra do brilijanata. Razvijena industrija.

Moda, pa mi smo pravi "seljaci" za njih. Bila sam prošle godine u Moskvi, ljudi definitivno žive bolje od nas u svakom pogledu, a imaju i samopoštovanje.

Ako ti Moskovljaninu kažeš da si Beograđanin, to je kao da si rekao da si iz malog provinsijskog mestašca.
Pa Moskva ima stanovnika skoro kao dve ipo Srbije, a zajedno sa strancima svakodnevno u Moskvi se nalazi oko 20 mil. stanovnika.

Automobili, luksuzni, ljudi kulturni i obrazovani, nikako nisu na ivici gladi kao mi, žive normalno. Komunalije su jako niske jer ih država dotira, grejanje i sl. tako da se od plata može živeti.
Ima veoma veoma bogatih, ali oni će recimo kupiti mantilić od 1000 dolara (nisam mogla da verujem da toliko košta) ili najluksuzniji auto za svoju ženu, ali ovi siromašni neće biti ni gladni niti umirati od hladnoće.
Skitnica i alkosa ima svuda. Ne tvrdim da je sve belo, ali ovi podaci koji su dati na početku teme uopšte nisu tačni.

Imati naftu, a pritom potpisati sporazum o saradnji sa okolnim zemljama bogatim naftom, što je uradio Putin ne da nije za podsmeh, nego je smešno kada neko to navodi kao nedostatak.
Pa barel je već 100 doll.SŠA (USD), a kada je u jednom trenutku bio dostigao 40 USD mislilo se da će smak sveta.
Cena nafte je posledica raznih faktora, tako da o tome neću pisati. 100 USD je svakako nerealno, ali reći iz ove naše SRPSKE BEDE, RUSKA BEDA je zaista smešno.

Drago mi je da mogu da saznam ovako nešto iz "prve ruke".

Posle mog iskustva iz Rusije, nikada mi više, za sve ove godine nije palo na pamet da odem ponovo.

Zaista mi je drago što sam pročitala ovako nešto i iskreno se nadam da je sve baš tako kako si napisala.

Овако треба писати. Хвала, и с моје стране.

Али, вреди ли то, овим "навијачима" уопште?

П. С.

Напомена:
Ја једино не бих користила реч "беда" у материјалном смислу.

А, онда, већ имамо и јаснију слику ко је овде, у ствари бедан.

Sta vredi. Da li si ti bilau Rusiji ili imas poznanika ili jos bolje prijatelja Rusa/kinju? Pa ne naravno. Kako ti znas da je ono u prvom postu netacno? Ajde da vidimo neke podatke koji to demantuju. PA onda ko je ovde navijac?!

evo jedan statisticki podatak o stanju u rusiji 1995 g. cisto radi informacije nekih na forumu

The 1995 national crime total exceeded 1.3 million, including 30,600 murders. Crime experts predicted that the murder total would reach 50,000 in 1996. In 1995 some 248 regular militia officers were killed in the line of duty.

Sta vredi. Da li si ti bilau Rusiji ili imas poznanika ili jos bolje prijatelja Rusa/kinju? Pa ne naravno. Kako ti znas da je ono u prvom postu netacno? Ajde da vidimo neke podatke koji to demantuju. PA onda ko je ovde navijac?!

Ako mene pitaš da li sam bila, pročitaj ponovo šta sam napisala (naravno da sam bila). Podacima baratam jer se bavim tim poslom, a i u kontaktu sam sa ruskim dipl. predstavništvom u Beogradu.

ala ovaj lupa pa distribucija dohotka u Rusiji je ravnomernija nego u SAD (GINI index je u Rusiji manji nego u SAD ili u Kini)
Ruska ekonomija je sada da li 8. ili 9. najveca na svetu - nisam siguran (prema nominalnom BDP)
Rusija ima ogromne devizne rezerve i zato nikakav pad cene nafte nece naskoditi ruskoj ekonomiji
za vojsku Rusija izdvaja procentualno manje iz budzeta nego EU i mnogo, mnogo manje nego SAD (koja za vojsku izdvaja preko 4% BDP sto nema ni u drzavama sa totalno militaristickim rezimima)
a prosecne plate u Rusiji su 550 dolara (u Moksvi 950 dolara) s tim da su medju muslimanima u Rusiji, Tatarima, Cecenima, Kavkaz... plate i zivotni standard znatno nizi i kvare prosek
Rusija od nedavno je resila i problem bele kuge
i ko sto neko rece pod 13. Amerika je ubedljivo na prvom mestu po broju ubistava vatrenim oruzjem, daleko ispred svih, pa to svi znaju.

95te je u rusiji bio haos jer su tada imali u rusiji rusku verziju srpskih demokrata na vlasti, ruske liberale na celu sa cubajsom i jeljcinom.

od kako se rusija resila svojih demokratskih zapadnih podguznih muva , od kako je dovela na vlast ruske nacionaliste i desnicare na celu sa putinom - rusija je procvetala u svakom pogledu.

naravno navijacima je to glupo dokazivati, oni jednostavno zive u crno belom svetu i trebaju im razlozi za njihovu rusofobiju i mrznju.

a ovaj podatak mi i ne izgleda tako strasno, mislimkako se kaze "pije ko rus" onda.... a opada sto je dobro

Deaths due to accidental alcohol poisoning, per 100,000 population, 2007 rate annualized based on Jan-Sept
1995 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007
30 ..26 ...28 ...31 ...31 ...30 ...29 ...20 ...14.5

Inace Rusija, ta "zemlja bede" je u janaru ove godine prestigla sve zemlje EU po nivou deviznih rezervi. U novembru su imali vec 464 milijarde $ u steku a u januaru su dostigli cifru od 500 milijardi.

Ovde imate celokupnu statistiku prvih 10 drzava na svetu po nivou deviznih rezervi

http://en.wikipedia.org/wiki/Foreign_exchange_reserves#Excess_reserves

kao sto mozete primetiti amerike nema u prvih 10. Takodje moze se primetiti da su u odnosu na 2006 godinu, Indija i Rusija povecale nivo svojih deviznih rezervi za preko 50% a kina za 43%!

New sun is rising and its coming from the east!

I to znaci da samo neko ko je izrazito glup moze reci da su rusi beda, drzava koja ima 500 milijardi u steku , vise nego cela EU zajedno sa 5 puta vise stanovnika od Rusije

evo dalje jednog podatka koji pokazuje "kolika je beda u Rusiji" . Pre neku nedelju Toyota je otvorila ogromnu novu fabriku u Rusiji . Toyota je inace vodeci svetski proizvodjac automobila uz General Motors i racuna se da ce Toyota ove godine preci GM po broju proizvedenih automobila i izbiti na prvo mesto.

I u sklopu te vesti iznet je podatak da je prosle godine u Rusiji prodato vise Toyoti nego u svim drzavama EU ZAJEDNO

Znaci u Rusiji sa 100 miliona stanovnika je kupljeno/prodato toyoti vise nego u EU sa 500 miliona stanovnika.

Ja koliko znam bednici ne kupuju Toyote .

A svi znamo da su Toyote prilicno luksuzna i pouzdana marka automobila na velikoj ceni u svim drzavama na svetu.

a u SAD

uscrimestatistics010708od2.jpg

Back