Jel ti znaš da Rusi za 4 godine rata, nisu uspeli da zauzmu sve teritorije na kojima su i pre rata bili Rusi?
Meni to ne deluje kao svetska sila.
Razumem loženje na propagandu, ali neke stvari su prosto činjenica.
Са овим ћу да се сложим, и исту аргументацију сам користио више пута, да је то Руска срамота и неспособност.
Prvo, smešno je da se neko u diktaturi poziva na zakone. Jasno ti je da je u pitanju propaganda za loženje naivnih botova.
Ameri fakat intervenišu u drugim državama ali ne u komšiluku drugih sila. To se prosto ne radi.
I treća stvar, SAD i EU nisu isto. EU nije nikoga dirala i isto očekuje i od Rusije.
Па сад не знам, проширење НАТО'а до самих граница Русије је вид интервенције. Па је било покушаја и Грузију да увуку, а сада и Украјину.
ЕУ-НАТО је увек имао такав неки план, и колико смо видели, лете дронови из Естоније, док Литванија, Летонија дозвољавају дроновима да лете преко њихове територије, а Финска помаже у продукцији дронова.
Остатак ЕУ је послао брдо наоружања у Украјину, тако да не знам како неко може да тврди да они не дирају Русију?
Русија је још 2007 предложила да се придружи НАТО, да успоставе још и више економских веза, и да Русија престане да буде на маргинама европе, на то су смејали и Амери и Немци.
Онда су полако правили обојене револуције дуж целе Руске границе са бившим чланицама СССР'а, и на крају успели да збаце режим у Кијеву 2013-2014, да се Викторија Нуланд смејала колико је све било јефтино, и да су они бирали ко ће бити нови Председник.
Бивши ЦИА да ли директор или неки високи фунционер је био код Колберта у емисији, и рекао да они виде Украјину као Робина на Руског Бетмена, и да желе Украјину за своје потребе, да одвуку од Бетмена и окрену га против њега. И то су успели.