Rusija: Uskoro vatreno krštenje S-400

dejannn

Iskusan
Poruka
5.717
Rusija: Uskoro vatreno krštenje S-400

B. VLAHOVIĆ | 09. avgust 2012. 21:00 |
Najavljena prva bojeva gađanja najmodernijeg oružja ruske vazdušno-kosmičke odbrane u vežbama s bojevom municijom na poligonu Ašuluk u Astrahanskoj oblastiRakete S-400 na borbenom dežurstvu

MOSKVA
OD STALNOG DOPISNIKA

MNOGO hvaljeni ruski raketni PVO sistemi S-400 prvi put će učestvovati u vežbama s bojevom municijom na poligonu Ašuluk u Astrahanskoj oblasti. Ruske jedinice vazdušno-kosmičke odbrane održaće vežbe od 10. do 16 avgusta. Osim S-400, u bojevom gađanju će učestvovati kompleksi „pancir-S“, koji ubuduće u potpunosti treba da zamene čuvenu „tungusku“.

„Pancir-s“ je napravio konstrukcioni biro iz Tule, a zadatak mu je da štiti civilne i vojne objekte. Napravljen je još 1994, ali je kasnije značajno modernizovan. Serijska proizvodnja je počela u martu 2010. godine.

Na vežbama na jugu Rusije učestvovaće dva diviziona S-400. General-major Pavel Kuračenko kaže da će do kraja 2012. armija imati ukupno pet diviziona tih raketa. Da podsetimo, one mogu da ruše avione, balističke rakete srednjeg dometa i druge nadzvučne letelice. Značajno je smanjeno vreme potrebno za otvaranje vatre od trenutka kad je na radaru primećena neprijateljska letelica: kod prvih primeraka S-400 za to je bilo potrebno devet sekundi, a sada maksimalno tri do četiri.

Ruski generali optimistički najavljuju da će već iduće godine biti napravljen prvi sistem S-500, kojem su već sada nadenuli ime „kosmički graničar“. Pravi ga konstruktorski biro „Almaz Antej“, finansira se iz posebnog državnog programa i sada je, kako tvrde ruski generali, u eksperimentalnoj fazi, a serijski bi trebao da se proizvodi od 2014. godine. Njegova prednost je što će moći da obara i rakete u kosmosu na visini do 50 kilometara. Raketni sistem S-500, ili „Trijumfator-M“, potpuno je novo oružje i nema veze sa sistemom S-400. Prednost novog sistema je u njegovoj mobilnosti. Moći će da ruši krstareće i balističke rakete.

SVEMIRSKI ČUVAR S-500

ZBOG sposobnosti S-500 da obara rakete u bližem kosmosu, stručnjaci ocenjuju da on ima elemente strateške protivraketne odbrane. Prvi put, u novoj vojnoj doktrini koju je potpisao bivši predsednik Dmitrij Medvedev, govori se o „vazdušno-kosmičkoj odbrani“.

- „Prerasli“ smo visinu od 30 kilometara, pa radimo na sistemu koji može da uništava rakete u bližem kosmosu - kažu konstruktori.

http://www.***************/svet/rusija-uskoro-vatreno-krstenje-s-400
 
Nista ne shvatam?! Kakve ova tema ima veze sa nama, Srbima? Da nisi mozda zaboravio da mi nemamo ni S-300?

Mada, sto se globalne/regio EU politike tice, jedan crveno-beli prugaski (pa na tufnice-zvezdice) zapadni kisoibran je dobio druga tu odmah pored, istocni belo-plavo-crveni kisobran. :ok:

_nobody_
 
Ah, zaboravih da ostadosmo "kratki" za tih 100ak tricavih meleardi ojra, sto su cekali na grani "smenu" srpske vlasti.

Bolje 1000 dinara u srpskom dzepu nego 100 milijardi ojra pored srpske grane. :D

_nobody_

pa i ovu vlast je formirala CIA/NATO

zar si zaboravio da su americki z amenici zamenika treceg podsekretara State Departmenta gospoda Riker i Gordon ucestvovali aktivno u sastavljanju sadasnje vlasti?

pa zasto bi rusija pomagala novcem americke pulene ?

nema logike
 
Kad nam daju taj S400 i pomognu da ovu okupatorsku bagru oteramo odavde i vratimo Kosovo onda ce nam biti saveznici.

dace nam tek kada postanemo trajni ruski saveznici i sve politicke partije u srbiji budu zastupale saveznistvo sa rusijom

drugacije nema logike da nam daju ....

jer cak i da dodju na vlast DSS-SRS-Dveri i da imamo prorusku vlast, sutra mogu opet vlast da formiraju ove americke marionete DS-G17-LDP-SPO-SNS-SPS i da isporuce to oruzje u Ameriku....
 
pa i ovu vlast je formirala CIA/NATO

Mogu samo delimicno da se slozim sa tobom. Kostur je nacrtan iz 24te Ulice W DCa (State Dept., u daljem tekstu SD), zato je *******i otisao na konsultacije (citaj: da ga primi, naredjenja ko moze gde i sta). Posto je otprilike SD skicirao kostur, onda je ToNi precrtao u HB olovci plan (kao da ga je on sastavljao) i odneo ruskom caru Putinu. Putin je to dao ekspertima (KGB shule), koji su "prekrojili" to kako njima odgovara. Problem je u tih nekih 30% sto se nisu slagali u vreci Istok/Zapad interesa.

Tu su iznadjeni nekakvi kompromisi, jer ni ameri, ni Rusi ne zele preterana iznenadjenja i uzbudjenja na Balkanu. I da, dace svako od njih, udelice neku crkavicu... Ali ni u ludilu koliko smo do sada dobijali. Pa i najglupljima je jasno sta se u Srbiji desava.

Kristalishe jasno. :whistling:

_nobody_
 

Back
Top