Rusija - svetska sila

Poruka
21.519
Aj ovako, prvo nisam nikakav rusofil... To je mozda sa moje strane neeticki i sebicno, da gajim samo prema svom narodu ljubav, ali eto.
Cesto se cuje da su Rusi samo regionalna sila i nista drugo, da im je ekonomija u rangu sa Spanijom i Italijom, itd...
Prosto pitanje, da li moze drzava ili da kazem drzavetina, najveca na svetu, da bude samo regionalna sila, a da u isto vreme ima najveci broj nuklearnih bojevih glava? Vise od SAD!

Kada uzmemo Rusiju u istorijski kontekst, ali i geografski, politicki, vojni, u pitanju je prvorazredna sila. Mozda i supersila, mada taj epitet se pripisuje samo Amerikancima, ali u svakom slucaju ako neko uopste konkurise za drugo mesto to su Rusi... Sa jacom ekonomijom Rusija bi i bila legitimna supersila...

Poenta je da nikako nije regionalna.... Regionalna je npr. Turska, Iran, Indija, Pakistan, itd.. Na kraju krajeva svih pet stalnih clanica Saveta bezbednosti Ujedinjenih Nacija su legitimne svetske sile (SAD, Rusija, Kina, Velika Britanija i Francuska).

Ako smo to razjasnili, da vidimo gde su tu Srbi, ili sta je to uopste bitno za nas. Pa ovako, ja iz mnogih razloga nisam odusevljen danasnjom politickom Rusijom, protiv ruskog naroda nemam nista, ali ih i nesto ne obazavam, samo bih naglasio da nije pristojno da neko kao Srbin koristi odredjene nedolicne izraze i stavlje Ruse u negativan kontekst, okej je kritika, ali ja ovde pricam o kampanji...

Evo i zasto. Da nema te iste Rusije, pa Kosovo bi odavno bilo zaokruzeno kao nezavisna drzava, kao clanica UN-a i svih ostalih medjunarodnih organizacija...
Da li se secate ko je sprecio britansku rezoluciju u UN o genocidnim Srbima, pa Rusi...
Svaki put kada bi se Srbija oslobadjala od Turaka kroz citav 19. vek to je bilo zajedno i u sadejstvu sa Rusima.

Eto samo to. Znaci nemojte da klatimo stolicu na kojoj sedimo i da rusimo, ne ruski, nego srpski interes. Niti da pljujemo na istoriju koja mozda kao nauka ili humanisticka disciplina nije egzaktna, ali neke stvari jesu dokazive i ocigledne...

Toliko. Hvala.

Dovoljno je samo u susednim :D

DržavaRuski uticaj
Estonija, Litvanija, Letonija, Ukrajina, Gruzija, Azerbejdžan, Turkmenistan, Uzbekistan, Kina, Finska❌
Jermenija, Kazahstan, Mongolija, Kirgistan, Tadžikistan✅

Da imaju uticaj na Bliskom Istoku.
Ne, nego imaju uticaj na 70% Sirije.

pogrešno pitanje. ne mora onaj ko je sila biti nasilan prema drugima.
bolje pitanje je: a ko u svetu sme na nju usmeriti svoju moć?
Pogrešna ispravka.
Ko u svetu sme usmeriti moć na Kinu, Indiju, Tursku, Francusku, Britaniju, SAD, Brazil?

Rusi su zaostao narod,koji večito trpi neke tiranine i ubice na čelu države,nekad bio Staljin,sada ovo govedo Putin...
Zaboli njih k za nas,nego sa tim praznim glupostima i ratnom retorikom od koje nemamo ništa,doveli su nas do bombardovanja i poniženja u celom svetu.
Obećavali na pomoć,kao niko ne sme da nas bije,a ono svi nas prebili,a oni oštro protestvovali.
Sve naše ubice i lopove,tipa Mire Marković,Marka Miloševića,Bogoljuba Karića,zdušno prihvatali i dali azile.
Prijatelji to ne rade,prijateljima.
Kada su osetili opasnost da Srbija postane normalna država ,okrenuta zapadnim vrednostima,smaknuli nam premijera.
Pokušali su doduše isto i u Makedoniji i u Crnoj Gori,ali jedino kod nas su uspeli.
Sada nam biraju vladu,postavljaju ministre,koji otvoreno rade za njih,a ne za svoju zemlju koja ih plaća.
Nema vlade dok car Putin ne izbira svoje ministre.
Jedina smo zemlja u svetu koja je svoju naftnu industriju,i sva rudna bogatstva,kao i izvore vode,prodala po 6 puta manjoj ceni od procenjene i bez tendera.
Nafta ,gas i benzin su nam sada medju najskupljima u Evropi,a sa najlošijom kvalitetom.
Bajatovića parazita smo primorani da plaćamo 20000e mesečno,jer su ga rusi postavili...
Velika je to država,ali su i g.ovna velika.
Pored takvih prijatelja,neprijatelji zaista nisu potrebni...

Aj ovako, prvo nisam nikakav rusofil... To je mozda sa moje strane neeticki i sebicno, da gajim samo prema svom narodu ljubav, ali eto.
Cesto se cuje da su Rusi samo regionalna sila i nista drugo, da im je ekonomija u rangu sa Spanijom i Italijom, itd...
Prosto pitanje, da li moze drzava ili da kazem drzavetina, najveca na svetu, da bude samo regionalna sila, a da u isto vreme ima najveci broj nuklearnih bojevih glava? Vise od SAD!

Kada uzmemo Rusiju u istorijski kontekst, ali i geografski, politicki, vojni, u pitanju je prvorazredna sila. Mozda i supersila, mada taj epitet se pripisuje samo Amerikancima, ali u svakom slucaju ako neko uopste konkurise za drugo mesto to su Rusi... Sa jacom ekonomijom Rusija bi i bila legitimna supersila...

Poenta je da nikako nije regionalna.... Regionalna je npr. Turska, Iran, Indija, Pakistan, itd.. Na kraju krajeva svih pet stalnih clanica Saveta bezbednosti Ujedinjenih Nacija su legitimne svetske sile (SAD, Rusija, Kina, Velika Britanija i Francuska).

Ako smo to razjasnili, da vidimo gde su tu Srbi, ili sta je to uopste bitno za nas. Pa ovako, ja iz mnogih razloga nisam odusevljen danasnjom politickom Rusijom, protiv ruskog naroda nemam nista, ali ih i nesto ne obazavam, samo bih naglasio da nije pristojno da neko kao Srbin koristi odredjene nedolicne izraze i stavlje Ruse u negativan kontekst, okej je kritika, ali ja ovde pricam o kampanji...

Evo i zasto. Da nema te iste Rusije, pa Kosovo bi odavno bilo zaokruzeno kao nezavisna drzava, kao clanica UN-a i svih ostalih medjunarodnih organizacija...
Da li se secate ko je sprecio britansku rezoluciju u UN o genocidnim Srbima, pa Rusi...
Svaki put kada bi se Srbija oslobadjala od Turaka kroz citav 19. vek to je bilo zajedno i u sadejstvu sa Rusima.

Eto samo to. Znaci nemojte da klatimo stolicu na kojoj sedimo i da rusimo, ne ruski, nego srpski interes. Niti da pljujemo na istoriju koja mozda kao nauka ili humanisticka disciplina nije egzaktna, ali neke stvari jesu dokazive i ocigledne...

Toliko. Hvala.
Otkrio si rupu na saksiji.:)
Cekam sta ces jos otkriti. :mrgreen:
a vidim i u savrem.politiku se razbiras!.:p:lol:
`idi begaj...u netflix:lol:

Фасцинантна је та тобожња љубав према Русима која се досадном монотонијом објашњава навођењем свега што су Руси тобоже урадили за Србе.

Можда је нереално очекивати зрелост од суштински незрелих особа, али у питању је без икакве сумње класична дефиниција незреле и дечије љубави.

Зрела љубав према Русима и Русији - и било коме другом - нема квид про кво елемената. Уживати у овом или оном елементу руске културе, руског језика, желети Русима добро, радовати се њиховим успесима на крају крајева, и... ту се прича завршава.

Само емотивна недоношчад имају тај неизбежни елемент самољубља и самоинтереса у декларативној љубави према нечему ван себе: "волим те јер ти мене волиш", "волим те јер желим да се сакријем иза тебе", "волим те јер ћеш да ми даш Х и У", "волим те јер ако се идентификујем са тобом твоји успеси/квалитети умањују мој обогаљујући и сасвим, сасвим, заиста сасвим заслужени осећај ниже вредности" су неке од порука које заиста вриште из ових туробних љубавних писама Русији.

Депримантно. Мање таквих људи, молим.

Фасцинантна је та тобожња љубав према Русима која се досадном монотонијом објашњава навођењем свега што су Руси тобоже урадили за Србе.

Можда је нереално очекивати зрелост од суштински незрелих особа, али у питању је без икакве сумње класична дефиниција незреле и дечије љубави.

Зрела љубав према Русима и Русији - и било коме другом - нема квид про кво елемената. Уживати у овом или оном елементу руске културе, руског језика, желети Русима добро, радовати се њиховим успесима на крају крајева, и... ту се прича завршава.

Само емотивна недоношчад имају тај неизбежни елемент самољубља и самоинтереса у декларативној љубави према нечему ван себе: "волим те јер ти мене волиш", "волим те јер желим да се сакријем иза тебе", "волим те јер ћеш да ми даш Х и У", "волим те јер ако се идентификујем са тобом твоји успеси/квалитети умањују мој обогаљујући и сасвим, сасвим, заиста сасвим заслужени осећај ниже вредности" су неке од порука које заиста вриште из ових туробних љубавних писама Русији.

Депримантно. Мање таквих људи, молим.

Ako se meni obracas, promasio si temu. Ovde se i prica o srpskim interesima, a ne o nekoj ljubavi...
Ja nisam ni rekao da volim Ruse, upravo i naglasavam nas interes.

DržavaRuski uticaj
Estonija, Litvanija, Letonija, Ukrajina, Gruzija, Azerbejdžan, Turkmenistan, Uzbekistan, Kina, Finska❌
Jermenija, Kazahstan, Mongolija, Kirgistan, Tadžikistan✅

Ne, nego imaju uticaj na 70% Sirije.

Pogrešna ispravka.
Ko u svetu sme usmeriti moć na Kinu, Indiju, Tursku, Francusku, Britaniju, SAD, Brazil?
al ti je analiza...kao kad skolarci raspravljaju ciji je tata jaci...otprilike na tom nivou...

Toliko. Hvala.
Rusija je vojna sila a Ekonomski rupa, Korupcija veća nego na Balkanu i sve pare završavaju na zapadu što zarade od prodaje nafte i gasa.

Suvise si mlad da bi otkrio znao tacan odgovor na to pitanje.
Reci cu samo da cudesno neiskustvo pleni paznju iz svega sto mu ga ovde skrojis,
no dobro, gibanici se ne gleda u korice, koliko god je razvlacio...

Pa ni ti nisi savrseno bice, umes neretko da se proseravas i frljas nekim izrazima iza kojih stoje kompleksi, i naravno ideja da se prezentujes sto pametnijim, sto manje vise svi rade, ali tvoj nacin je tako pretenciozan i bez veze... E sad vidis, to mozda meni upada u oko, ali necu da skacem na svaki tvoj upis i da ti remetim idilu i zivot (na forumu) jer me bas briga za tebe, dok sa druge strane ti ne mozes da odolis a da me ne saplices na svakom koraku.

Ja kad vidim nekog mladjeg i prepoznam pozitivne tendencije ja lupim lajk i podrzim ga, ne isijavam ljubomorom, zaviscu i ne trazim gresku u svakoj reci...

Back