Rusija prodala svoje zlatne rezerve

Poruka
16.206
Rusija je od 2022ge prodala najveći deo svojih zlatnih rezervi
Ogromni gubitci rusije u ukrajini, sankcije zapada, pad vrednosti rublje, odlazak zapafnih kompanija iz rusije, inflacija, pad prodaje nafte i gasa, prinudio je vlast u Moskvi na oćajnićki pokušaj da spase državu od propadti - prodajom svojih zlatnih rezervi
Slično kao što je u vreme krize i mizerije rusija prodala aljasku americi, ili kad je 80desetih prodala zbog duga kompaniji Pepsi veći deo svoje ratne flote, sada rusija rasprodaje svoje zlatne rezerve da ne bi bankrotirala

https://www.newsweek.com/russia-gold-bank-interest-war-2029378

Rusija propala!

njuzvik fejk njuz, jer kako znaju, ko im je dojavio? ko je kupio njihovo zlato? kako se zna da je to zlato iz rezervi, jer rusija vadi zlato, mozda je africko zlato, sada kada su oterani francuzi, a rusija ga samo preprodaje? nemacete uranijuma, a zlato ce svo da kupe kinezi, nama zapadnjacima ce da ostane samo srebro

Poslednja izmena:
Cw5FtDOWQAE2dvX.jpg

In January, Russia started selling some of its yuan as well as gold reserves. These decisions were a consequence of sanctions imposed by G7-countries on Russian oil and gas, which pushed Russia’s government budget into a significant deficit, due to a drop in tax revenues from oil and gas.

pored zlata, masovno prodaju i kineske juane zbog ogromnog deficita u budžetu

https://www.exploring-economics.org/de/entdecken/discover-exploring-economics/

rusija je na rubu propasti!

Vrijednost zlatnih rezervi Rusije prvi put premašila 200 milijardi dolara​

Rusija je na kraju oktobra raspolagala rezervama zlata u vrijednosti od rekordnih 207,7 milijardi dolara, a ruske investicije u zlato su prošlog mjeseca porasle za skoro četiri posto.
Physical gold reserves in Russian banks at the end of 2024 sharply decreased to about 38 tons, or half as much as in autumn 2023, the RBC news website estimated Tuesday. As of Jan. 1, 2025, the volume of gold held in commercial banks stood at its lowest level since July 2022.

In January, Russia started selling some of its yuan as well as gold reserves.
svako pametan bi sada prodavao zlato, a cuvao recimo platinu, kupovao srebro kome sleduje bar dupli skok
  • 1991: The ratio spiked to nearly 100:1 before silver surged by over 50% in the following years.
  • 2003: The ratio stood at 80:1 before silver began a multi-year rally, climbing from $4.50 per ounce to over $20 by 2008.
  • 2008-2011: After the financial crisis, the ratio hit about 83:1, and silver rocketed from $9 per ounce to nearly $50 by 2011.
  • 2020: The ratio briefly exceeded an incredible 120:1 during the pandemic market crash, but silver rebounded from $12 to over $28 within months.

Gold-Silver Ratio: Silver Breakout Incoming?

teaser image
Gold has reached new all-time highs, and the gold-to-silver ratio now exceeds 90:1...

svako pametan bi sada prodavao zlato, a cuvao recimo platinu, kupovao srebro kome sleduje bar dupli skok
  • 1991: The ratio spiked to nearly 100:1 before silver surged by over 50% in the following years.
  • 2003: The ratio stood at 80:1 before silver began a multi-year rally, climbing from $4.50 per ounce to over $20 by 2008.
  • 2008-2011: After the financial crisis, the ratio hit about 83:1, and silver rocketed from $9 per ounce to nearly $50 by 2011.
  • 2020: The ratio briefly exceeded an incredible 120:1 during the pandemic market crash, but silver rebounded from $12 to over $28 within months.

Gold-Silver Ratio: Silver Breakout Incoming?

teaser image
Gold has reached new all-time highs, and the gold-to-silver ratio now exceeds 90:1...
znači ništa od dosadašnjih rusofilskih tvrdnji o nekoj valuti sa zlatnom podlogom?

Physical gold reserves in Russian banks at the end of 2024 sharply decreased to about 38 tons, or half as much as in autumn 2023, the RBC news website estimated Tuesday. As of Jan. 1, 2025, the volume of gold held in commercial banks stood at its lowest level since July 2022.
А какве везе имају златне резерве државе са комерцијалним банкама?

Najveći broj ruskih kompanija koje se bave obradom zlata nalaze se u Dalekoistočnom reonu, u okolini mesta Magdan. Ovaj toponim je po zlu poznat zbog surovih logora GULAGA (Glavne uprave lagera). U tom području priroda je bila vrlo izdašna, pa zlato leži na dohvat ruke – dovoljno je u podnožju brda započeti kopanje tunela i brzo se stiže do dragocene rude.

Haha

In January, Russia started selling some of its yuan as well as gold reserves. These decisions were a consequence of sanctions imposed by G7-countries on Russian oil and gas, which pushed Russia’s government budget into a significant deficit, due to a drop in tax revenues from oil and gas.

pored zlata, masovno prodaju i kineske juane zbog ogromnog deficita u budžetu

https://www.exploring-economics.org/de/entdecken/discover-exploring-economics/

rusija je na rubu propasti!
Nemaćete goriva

znači ništa od dosadašnjih rusofilskih tvrdnji o nekoj valuti sa zlatnom podlogom?
zlatni standard, a ne podloga, ona ti je istorija, a ako te zanima buducnost

Rabo: BRICS Commodity Cartel Aspirations- Got Silver?

"Moreover, if this grains exchange works, which is far from certain, expect attempts to roll it out to other commodities [Edit- like Silver] the BRICS are rich in."

-Michael Every

Authored by GoldFix ZH Edit

Topics: Palladium, Brics Cartel Aspirations,

Key Moments:
0:00- Mkt Prices..Palladium/Putin comment
6:17- BRICS Commodity Cartel background
8:47- Michael Every weighs in
12:00 How they are doing it

More here

Poslednja izmena:
Na kraju tog članka piše sledeće:

Uprkos padu zlatnih rezervi, Rusija je 2023. godine bila drugi najveći svetski proizvođač plemenitog metala, sa proizvodnjom od 6 odsto više u odnosu na prethodnu godinu, prema miningtechnologi.com. Očekuje se da će ruska proizvodnja zlata rasti do 2027. godine.
proizvodnja je jedno, državne rezerve su drugo

Ko je kupio toliko zlata i koićemu?
kinezi, ali rade tajno, znaju da ako zaostrimo sa dolarom ce moci da se:guza:
ali cemo mi ameri da gledamo prvo da zaostrimo sa eu, nasim partnerima, tako da mocni dolar nema sansi da propadne pre evra, jena itd

najbolje da se nafo mi ameri povucemo iz eu, pa da ruja onda kaVa europicu, ja vam to pricam odavno hebes nafo, eu nece da placa zastitu, zasto da je stitimo onda od rusa? oni kazu zli rusi, eu se brani u ukrajini, mi kazemo ok, ali platite... necete? hebite se onda. neka vas makron brani, kada je pametan da izbegne kapitulaciju samo zelja?! na kraju ce jadne ukre i da dovedu u poziciju da im samo kapitulacija preostaje, ja im to pricam godinama vec, tj vama da je to u stvari zapadni plan

Only Ukraine's Zelensky Can Negotiate With Putin, Must Avoid 'Capitulation': Macron

teaser image
But the message is clear – an 'electroshock', as Macron called it...

ko je zucnuo kapitulicija?

Poslednja izmena:
kinezi, ali rade tajno, znaju da ako zaostrimo sa dolarom ce moci da se:guza:
ali cemo mi ameri da gledamo prvo da zaostrimo sa eu, nasim partnerima, tako da mocni dolar nema sansi da propadne pre evra, jena itd

najbolje da se nafo mi ameri povucemo iz eu, pa da ruja onda kaVa europicu, ja vam to pricam odavno hebes nafo, eu nece da placa zastitu, zasto da je stitimo onda od rusa?
sve transakcije zlata među državama su javne i dokumentovane

misliš kinezi će idjednom da iskoče i kažu AHA, MI IMAMO MILION TONA ZLATA

i onda amerikanac kaže MI IMAMO 2 MILONA...

proizvodnja je jedno, državne rezerve su drugo
coce vade novo zlato i pune te devizne rezerve, i to iz svojih rudnika, plus sada afrika koja je njihova, jer su francuzi ispraseni iz nje, sta mislis ko ce da valja svetu sada africko zlato? pogadjaj, ali moras iz prve da pogodis.

znaci sada sto ga vise prodaju je pametno, i skocice srebro, i paladijum, platina i svasta nesto drugo, hebes zlato, srebro ce da treba vise,a nece ga biti dovoljno

ljudi se vezuju za zlato, zbog zlatnih medalja, ali u realnosti... mislim dobro je zlato da se ima, ali ima i drugih plemenitih metala koji su mozda i vredniji za cuvanje po trezorima, a trebaju takodje za razne industrije, ne mozes samo na zlato da oslonis, nikad vise nece [SAMO] ono biti zlatna podloga, tj, standard

Poslednja izmena:
coce vade novo zlato i pune te devizne rezerve, i to iz svojih rudnika, plus sada afrika koja je njihova, jer su francuzi ispraseni iz nje, sta mislis ko ce da valja svetu sada africko zlato? pogadjaj, ali moras iz prve da pogodis.

znaci sada sto ga vise prodaju je pametno, i skocice srebro, i paladijum, platina i svasta nesto drugo, hebes zlato, srebro ce da treba vise,a nece ga biti dovoljno

ljudi se vezuju za zlato, zbog zlatnbih medalja, ali u realnosti... mislim dobro je zlato da se ima, ali ima i drugioh plemenitih metala koji su mozda i vredniji za cuvanje po trezorima, ne mozes samo na zlato da oslonis, niklad vise nece [SAMO] ono biti zlatna podloga, tj, standard
Rusija ima najveće rezerve dijamanata u svetu.

Back