Rusija pooštrava svoj stav protiv netradicionalnih porodica

Види, Путин шаље православце да у људским таласима гину против других православаца / хришћана, али не из разлога што ови одбијају обожење, него их глупих и нељудских разлога (излуђује ка чињеница да Украјинци одбијају прибрајање у москаљско племе).
За тако нешто нема оправдања ни у Писму, ни у Предању

Путин шаље руске православце из Русије да бране руске и заштите православце у Украјини од терора и зла НАТО нациста сатаниста и безбожника

Све ти то знаш него волиш да се правиш грбав

Путин је 8 година покушсвсо да нађе мирно решење проблема али друга страна је по сваку цену желела рат па је дамим тим он постао неизбржан

Путин шаље руске православце из Русије да бране руске и заштите православце у Украјини од терора и зла НАТО нациста сатаниста и безбожника

Све ти то знаш него волиш да се правиш грбав
Мислим да без разлога гајиш негативна осећања према 40 милиона људи, само зато што их Путин мрзи

Alina Kabajeva, ko je njen suprug..ima li negde taj podatak

Ово се може наћи, па погледај и претражи...
mail.ru/search - "алина кабаева муж и дети": https://mail.ru/search?text=алина к...Кабајева&fr=atom&gp=530000&serp_path=/search/
Њен сајт: https://kabaeva-alina.ru/
Превод текста: https://translate.google.com/?sl=auto&tl=sr&op=translate
Превод странице сајта: https://translate.google.com/?sl=auto&tl=sr&op=websites

Види, Путин шаље православце да у људским таласима гину против других православаца / хришћана, али не из разлога што ови одбијају обожење, него их глупих и нељудских разлога (излуђује ка чињеница да Украјинци одбијају прибрајање у москаљско племе).
За тако нешто нема оправдања ни у Писму, ни у Предању
Ko je kriv za to?Oni što su prigrlili ideju pokojnog brkice ili ovi što ih još uvek sponzorišu u toj nameri da stvore novi rajh?Rusi se bore da do toga ne dođe,i šta god ti ovde napisao to neće promeniti činjenicu da je pokušano stvaranje novog rajha na teritoriji Ukrajine,jer nema razloga da sumnjamo u to pored svih onih priloga o Azovu,Ajdaru,Desnom sektoru i ostalim budaletinama koje su umislile da mogu da naprave takvu državu na Ruskoj zemlji,niti ima opravdanja za angažman EU državnika(mada je to jaka reč,oni su lutke u tuđim rukama) na onemogućavanju bilo kakvog dogovora između Ukrajine i Rusije.

Cobancicu rat je u ljudskoj prirodi i prisutan je od kako je sveta i veka.

U prirodi je coveka da pljacka robi i globi fizicki slabijeg od sebe. Zato se svaki narod i pojedinac za rat sprema kao da ce ga sutra biti.

Samo se glup covek ne sprema za rat.

Sa takvom ideologijom Rusi lome kicmu svim svojim neprijateljima kroz istoriju.

I ti ces da kazes da Rusi grese? Nemas pojma mali.

Vidi ga, junačina.

Из житија Светог Саве које су написали Доментијан и Теодосије, видимо да се Свети Сава залаже за мир. Да иде да преговара са једним великашем који је хтео да нападне његовог брата и тада младу краљевину Србију, где је Краљевина Србија била у опасности. Свети Сава каже: „идем да преговарам са њим, ја ћу га поучавати Богу, Божјој правди, Божјој истини. Ако мене не послуша, онда ви вршите своју човечанску дужност“. Ни једног тренутка се не може рећи да је Свети Сава, према ономе што знамо, из његовог житија, и његових поступака, био апсолутни пацифиста.

Следећа ствар, када би православно становиште било пацифистичко, онда се поставља питање како су канонизовани толики свети ратници у Српској Православној Цркви. Од Стефана Немање, односно Симеона Мироточивог, који је ратовао и који је био владар, од његовог сина Стефана Првовенчаног који је такође био владар, и који је такође ратовао, затим Светог краља Милутина, Светог Стефана Дечанског. На пример каже се, да ако је постојао светитељ на челу једне државе, онда је то био свети Стефан Дечански. Преко светог Краља Лазара, светог Петра Цетињског, који је такође ратовао, и сви они су канонизовани.

Још много аргумената се може навести да ово пацифистичко становиште није дубоко укорењено у нашој традицији. Оно може да буде врло опасно у смислу да људе, институције и снаге које би требало да се супротставе непријатељу, паралише и збуњује. То је последица. Има једна књига од Ивана Иљина коју смо још давно превели и на коју сам посебно поносан, а која разјашњава ово питање врло дубоко и јасно, и која говори о томе да православни хришћани не да само имају право да се злу супротстављају силом, него су и дужни да се у одбрани својих ближњих злу супротстављају силом. Не само што је то његово право које се овим пацифистичким ставом оспорава, него је и дужност хришћана. Неко из личног кукавичлука, из своје личне неспремности, инсистира на оваквом становишту. Нико не воли да иде у рат. Имамо народну изреку „Ко рат жели, код куће га имао“. Нико то не воли. Уколико се рат намеће као једини излаз, онда се мора ићи у рат. Владика Николај у својој чувеној књизи „Рат и Библија“ говори да ни мајка ни отац не воле да туку дете. Ни један родитељ не воли, ако је нормалан. То је још један од разлога зашто је циклус предавања покренут. Уосталом, чак овде у текстовима могу да се виде различита схватања, која нису сва у потпуном једнодушју и једномислију. Желели смо да се чују та схватања. Немамо разлога неке ствари на силу намећемо.
Koji ti je VES? Mislim, na koji način ćeš staviti u službu svoje intelektualno-fizičke kapacitete, such as they are, kad Rusi izbiju na Dunav, što će biti uskoro?

I ja se slažem. Pa dulesrbenda i slični put pod noge. 😊
Ако овде буде дошло до тога, могу и да одем, иако Србију највише волим. Али, боље ми је да живим у Држави где влада Морални Закон, уместо у Содоми!

Druže, koliko znam, Srbija je sekularna država. Ja poštujem tvoju veru, ali ne i nametanje nje i njenih vrednosti meni.
Ако је секуларна, не значи да се не поштује већинска вера народа, а то је Православље!

Мада, да се ја питам, Србија не би била секуларна држава!

Umesto da čini svoje društvo savremenim i modernim, Putin represijom uteruje srednji vek. To je taj balkanski mentalitet lidera, ni kod nas nije mnogo bolje. Decenijama smo indoktrinirani da je gej, lezbo, trans negšto loše, kao nekakav satanizam koji će da nam preobrati decu... a onda vidiš države u kojima to postoji decenijama i ništa se nije desilo. Ko je lgbt, on je to bez obzira na sve, samo je negde slobodan a negde mora da se krije. Moraš da živiš u strahu i represiji, ko u srednjem veku.
Bar sprecava bolestinu da se siri. Biti ***** nije moderno, biti ***** je bolest i treba pomoci tim ljudima.

Bar sprecava bolestinu da se siri. Biti ***** nije moderno, biti ***** je bolest i treba pomoci tim ljudima.

Ne širi se, o tome se radi. Broj tih ****** je isti i u Rusiji i u Americi, samo je razlika što je u Americi to transparentno, ne gura se pod tepih, dok se u Rusiji krije, ućutkuje i živi u zabludi da ako nešto sakriješ, to ne postoji. Potpuno naopak sistem.

Ne širi se, o tome se radi. Broj tih ****** je isti i u Rusiji i u Americi, samo je razlika što je u Americi to transparentno, ne gura se pod tepih, dok se u Rusiji krije, ućutkuje i živi u zabludi da ako nešto sakriješ, to ne postoji. Potpuno naopak sistem.
У Русији се води борба против тог зла и вируса и то свакако треба поздравити!

Ако је секуларна, не значи да се не поштује већинска вера народа, а то је Православље!

Мада, да се ја питам, Србија не би била секуларна држава!
Šta znači poštovati? Ja ne poštujem zapovesti pravoslavlja, ali poštujem tvoju veru. Ti ne možeš da namećeš drugima tvoje vrednosti.
Što se ovog drugog tiče, srećom ne pitaš se.

Šta znači poštovati? Ja ne poštujem zapovesti pravoslavlja, ali poštujem tvoju veru. Ti ne možeš da namećeš drugima tvoje vrednosti.
Što se ovog drugog tiče, srećom ne pitaš se.
То значи да има да поштујеш Православна Начела и Вредности, да не смеш да хулиш и пропагираш антиправославне ставове!

А своје мишљење задржи за своја четири зида.

Back