Rat u Ukrajini (14)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?


  • Ukupno glasova
    122
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovaj sotona je pobio stotine tisuća ljudi, nije ga strah boga???
Misliš na ovog krvoloka?
Bajden - šta sme da kaže.jpg
 
Slaba, da, ti ljudi će se boriti jedino ako neće imati druge mogućnosti, tako da je maštanje o masovnim armijama rezervista koji bi potukli obučenu profesionalnu vojsku samo pusti san, te ljude možeš natjerati u borbu jedino ako iza stojiš s mitraljezom i onemogućuješ im bijeg, kako je zapravo bilo i u WWII...

Kad braniš svoju zemlju, svi su korisni. A i drugačije se razmišlja.

Ako Konašenko uspe da rezervistima proda kako idu u Herson da brane Rusiju...možda bude efekta.

Mada sam skeptičan.
 
I ja isto mislim da će na silu mobilisana, slabo opremljena i još slabije motivisana ruska vojska postići čuda u Ukrajini. Završiće sve ono što profesionalna vojska nije mogla.

A što se tiče oružja za masovno uništenje. Da citiram tvog generala Pandurevića - ako je to jedini način, onda bolje da se Rusija odmah povuče.
До употребе нуклеарног оружја је далек пут, мада никада ближи, цијели арсенал убитачног оружја у низу стоји неупотребљен још увјек.
Бацаће Руси свашта на њих још вјеруј ми.Нико није рекао да ће резервисти одрадити ударну песницу али ће попунити тамо гдје шкрипи и гдје фали људи.
Вјеровао или не тако изгледа рат, интервентни ударни вод се пофајта, разбије, помакне напред, дође замјена учврсти и све тако.
Без резерве не можеш покрити оволики терен, сулудо је било ући у Украјину са овако мало снага и надам се да ће једног дана доћи било какво објашњење из врха руске армије зашто се тако радило.Ако је требао бити блеф да се скине режим морао је постојати план Б шта ако не прође план А.
Јер ако је план Б, 7 мјесеци од операције мобилизација тек када је ђаво одњео шалу онда су Руси заиста подценили Украјину и не желе да признају да су је подценили.Међутим све се мења од дјелимичне мобилизације, држава је ушла у ратни мод и ништа више није исто.А време ће све показати.
 
Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top