Rat u Ukrajini (13)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?


  • Ukupno glasova
    113
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
kao sto sam mislio nemas blage veze sa zivotom zato i ne odgovaras na prosto pitanje nego samo retardirano baljezgas kao neki kreten
Kakve ti veze imaš sa pitanjem koje je neko drugi meni postavio?

Ja sam tebe lijepo pitao nešto a ti meni "hej što onom drugom nešto ne odgovoriš na ono drugo" poput silovane koze.

Odgovori na pitanje postavljeno tebi, nisam ga bez razloga postavio a taj razlog je da pokažem da se u vojnu doktrinu razumiješ kao u migraciju peruanskih puževa.
 
Jeste li sigurni da Putin nije američki čovek?
On meni sve više liči na Slobodana Miloševića koji je bio američki čovek namešten da napravi rat, iscrpljuje Srbiju do besvesti, vodi neke idimidođimi borbe na terenu bez prave odluke da nešto ozbiljno preduzme i reši, te na kraju totalno ruinira srpski narod kroz sankcije, bombardovanje, otimanje teritorije. Meni ovo izgleda sve kao scenario Milošević 2.
Od početka štedi Kijev, ograničava borbe, vrti se oko nekih sela - jedan korak napred, jedan nazad. U Kijevu, kao nekad Zagrebu i Splitu, provod u diskotekama, boli ih briga što se u nekoj Krajini ratuje, stranci pumpaju pare i oružje Hrvatima, nema sankcija, idu bez vize gde hoće... Tako i sad Ukrajinci. I na isti način isprovociran rat. Naci odredi maltretiraju Srbe/Ruse ne bi li ih naveli da se uključe...
Da li neko išta uči od tih političara i vojnih stratega?!
Ovo je prekopirani rat na Balkanu, pogotovo u Hrvatskoj. A Putin pravi sve Miloševićeve greške. Još malo pa ću poverovati da je namerno.
Toliko pompe ni oko čega. Kao da ne mogu da sprovedu kopiju NATO napada na Srbiju.
Ako su već u ratu sa NATO, kao što kažu, onda udri svom snagom - seci struju, vodu, ruši mostove, fabrike... Da je i Zagreb bar malo rata video, sad bi drugu pesmu pevali.
Bez veze je sve ovo. Glupiranje.
 
Vreme je da Rusi prestanu da se igraju i da skinu rukavice. Rekao bih da to upravo sledi.

Ukrajinci i NATO su sve karte bacili na ove tri septembarske ofanzive, prošla im je jedna i to će biti to.

Ako u oktobru ne krene ozbiljno razvaljivanje infrastrukture i uzimanje okupiranog dela Donjecka, onda su Ruje u ozbiljnom rasulu.
Kako to? Zar ne rekoste da Rusi melju Ukrope i da je samo pitanje vremena kad će se VSU raspasti?
 
Vaša pisanja na forumu ne vrijede ničemu jer ništa od teme ne razumijete. Ako su studiju radili američki vojni stručnjaci i onda krezubi Đura koje je jedva pismen kaže da to nije tako kome bi normalan čovjek prije povjerovao?
Tvoje tvrdnje su za ludacku kosulju.
I ovo mislim bez ikakve uvrede, zivota mi!
 

Inflacija u Eurozoni službeno najviša od kad je Euro uveden – Hrvati se ukrcavaju na brod koji tone!​

Skokovi u cijenama energije i hrane ponovno su gurnuli inflaciju u 19 zemalja koje koriste euro na najvišu godišnju stopu zabilježenu otkako je valuta stvorena.​


Iz mjeseca u bolan mjesec sve veće cijene energije nanose sve veći danak životnom standardu milijuna Europljana.


Europska komisija izvijestila je u petak da su potrošačke cijene u zemljama koje koriste euro kao valutu u rujnu porasle po godišnjoj stopi od 10 posto, ponovno dosegnuvši novu najvišu razinu od uvođenja eura prije više od dva desetljeća.


Dvoznamenkasti tempo bio je veliki skok u odnosu na 9,1 posto u kolovozu, što je bio prethodni rekord.


Cijene energije, koje su u rujnu porasle po godišnjoj stopi od 40,8 posto u eurozoni, najviše su doprinijele ubrzanju inflacije, potaknutoj slanjem novca i oružja u Ukrajinu. Cijene hrane u rujnu su porasle 11,8 posto, s 10,6 posto u kolovozu.
Od 19 zemalja eurozone, njih 10 zabilježilo je dvoznamenkastu ukupnu inflaciju, uključujući najveće gospodarstvo, Njemačku, koja je dan ranije objavila vlastiti rezultat inflacije – 10,9 posto. To je bila najviša stopa inflacije koju je Njemačka zabilježila od 1951., puno prije ponovnog ujedinjenja bivšeg Istoka i Zapada. U četvrtak je njemačka vlada najavila subvencije u vrijednosti od 200 milijardi eura (195 milijardi dolara) kako bi ublažila udarac rastućih računa za energiju za kućanstva i poduzeća, uključujući postavljanje gornje granice cijena prirodnog plina.

Estonija, Litva i Latvija zabilježile su stope inflacije iznad 22 posto. Razlog je, kaže Beata Javorcik, glavna ekonomistica Europske banke za obnovu i razvoj, to što se rast veleprodajnih cijena energije odrazio na maloprodajne cijene koje plaćaju kućanstva. Nizozemska, sa 17,1 posto u rujnu, što je porast u odnosu na ispod 14 posto prethodnog mjeseca, i Slovačka, sa 13,6 posto, također su bile u nesretnoj skupini zemalja sa stopama višima od prosjeka.

U Francuskoj, gdje je vlada agresivno krenula u ograničavanje cijena energije, inflacija je malo popustila, spustivši se na 6,2 posto u rujnu, sa 6,6 posto prethodnog mjeseca. Tamo je inflacija energije usporila, ali je inflacija hrane porasla. Ipak, tisuće su u četvrtak izašle na ulice diljem zemlje tražeći veće plaće kako bi se nosile s inflacijom.

“Inflacija je također viša u neenergetskim industrijskim dobrima i uslugama, posebno”, rekla je Lucrezia Reichlin, profesorica ekonomije na London Business School i bivša voditeljica istraživanja u Europskoj središnjoj banci. “Ovo je pokazatelj da energetski šok ima širi učinak na sve druge stavke.”

Isključujući hranu i energiju, takozvana temeljna inflacija porasla je 4,8 posto u godini do rujna, u odnosu na 4,3 posto mjesec prije.

Gospođa Reichlin dodala je da još uvijek postoji puno neizvjesnosti o tome kako će se inflacija razvijati u nadolazećim mjesecima, “jer će se gospodarstvo usporiti u budućnosti i to će imati silazni pritisak na inflaciju.”

Pantheon Macroeconomics, istraživačka tvrtka, primijetila je da će vladine politike osmišljene za upravljanje ogromnim troškovima energije također biti “ključni čimbenik promjene” koji će utjecati na cijene u sljedećih šest mjeseci.

Inflacija nije nagrizala samo europsko gospodarstvo nego i gospodarstvo diljem svijeta. Zaostaci u opskrbnom lancu i prekidi koji proizlaze iz pandemije koronavirusa te val aktivnosti koji je pratio ponovno otvaranje gospodarstava, pogurali su cijene. Rast cijena energije i hrane koji je uslijedio nakon ruske invazije na Ukrajinu također je potaknuo inflaciju, a sankcije koje su nametnule Europa, Sjedinjene Države i njihovi saveznici su je pojačale.

Europska središnja banka agresivno podiže stope u nadi da će zaustaviti marš inflacije u eurozoni. U četvrtak je E.C.B. kao kreator politike naznačio da će vjerojatno odobriti još jedno povećanje kamatne stope za tri četvrtine boda na svom sljedećem sastanku, krajem listopada.

Očekuje se da će prijelaz Europe s ruske energije biti spor proces i da će cijene nafte, plina i struje godinama održavati na bolnim razinama. Malo je toga što središnja banka može učiniti da se suprotstavi značajnim nestašicama energije poput onih s kojima se susreće Europa, rekao je Sven Smit, predsjednik McKinsey Global Institutea. Više kamatne stope ne mogu odjednom proizvesti veću ponudu, rekao je, pa će cijene ostati visoke.

U Sjedinjenim Državama jedna mjera godišnje inflacije usporila je u kolovozu na 6,2 posto, sa 6,4 posto u prethodnom mjesecu, prema podacima objavljenim u petak. Niža stopa odražava pad američkih cijena benzina.
Odmah seli u napredne i slobodarske LNR, DNR, Juznu Osetiju, Abhaziju ili dragulj drustva Pridnjestrovlje.
 
Putin ima na raspolaganju 24 miliona rezervista i to da "ne smije" postoji kao opcija samo u praznim glavama u kojima i nema Bog zna šta.
Djete drago,to je ukupan broj svih muskaraca od 18 do 50 godina, sa invalidima. U kojem znanstveno fantasticnom scenariju bi ti mobililisao i opremio milione ljudi. Nebi to mogli da ih svi susjedi simultano napadnu i da se su im zivoti njegovih familija direktno ugrozeni. A ne da se bore za Doneck. Od tih 24 miliona,23 milion boli k..a za Donbas i Ukrajinu.
 
Kad je i ukrofob @darda izgubio nadu i digao ruke od Rusa, onda možete misliti koliko je sati. :lol:
sad si ti krenuo da baljezgas retardirane gluposti ja samo konstantujem cinjenice na terenu ma koliko mrzio ukrope za razliku od tebe ne menjam stranu kako duva vetar a covek koji ne kritikuje ozbiljne probleme i javasluk u svojoj vojsci ili onoj za koju navija je onaj koji ne zeli nista dobro toj strani za koju navija jer to vodi u poraz
 
za taj kontranapad se govori da se sprema vec mecec dana oce li krenuti uskoro ili ce opet biti kisa je ne moze se mora se cekati kad stvrdne pa onda kad to dodje onda ce biti trebat se cekati opet kisa pa kad to prodje onda ce biti previse je vruce i zelenila ima previse trebat se cekati kad lisce opadne i tako stalno u krug samo neke gluposti citavo vreme

Gomila tehnike ako se vratiš unazad videćeš da sam pisao da su u pozadini (od početka sukoba) i da čekali znak da krenu. Napokon su mrdnuli sa te tačke i to je već najava za nešto krupno.

Zato kažem, strpljenje.
 
Свега што њихова суперсонична војска може?
Каква им је ово тактика?
Од јуна ни макац, од септембра се враћају назад.
Само мало реалности.
Ono što je fakt je veliki broj žrtava ukrajinske vojske a na ruskoj strani su minimalni gubici, teritorija je sporedan stvar tu.

Tako je i Berić, koji se bori tamo na frontu, pomislio da je izdaja u pitanju kada niosu srušeni pontonski mostovi dok je nacistička vojska prelazila preko njih a kasnije je shvatio da je puštanje brane odsjeklo jedinice koje su masakrirane i čiji su ranjenici iskrvarili jer im niko nije mogao prići.

Hvataš li bar malo sada sliku da forumski članovi ne mogu da vode rat jer njihova logika nije vojna već filmska.
 
Dobro nije ih tad nitko ni pitao.

Ko je god bio pod Rusima, to ih je puno kostalo. Unazade svaku drzavu ekonomski, tehnoloski i mentalno. Evo Cesi se i nakon 32 godine nisu jos oporavili. A prije drugog svjetskog rata bili su medju vodecim industrijskim nacijama u Evropi.
А од 32 године 18 су у ЕУ и ни то им није помогло. Зато је чланство у ЕУССР и НАТИ џабе.
 
Године непотизма, корупције и крађе су учиниле своје.
Код њих је идентична ситуација као код нас.
Једино им још народ ваља и надам се да ће се на његовој грбачи и извући. Елита им је трула.
Мораће нову да изнедре.
Они то могу, велики су.
Ово је тренутак кад ће Руси или преумити или се распасти.
ne mogu se oni usporedjivati sa nama ni iz bliza ja takvu korupciju sto se tice vojske nisam kod nas nikad video a javasluk je kod njih 10 puta gori nego kod nas koji smo u poredjenjeu sa njima fakticki bili goloruki protiv natoa
 
Djete drago,to je ukupan broj svih muskaraca od 18 do 50 godina, sa invalidima. U kojem znanstveno fantasticnom scenariju bi ti mobililisao i opremio milione ljudi. Nebi to mogli da ih svi susjedi simultano napadnu i da se su im zivoti njegovih familija direktno ugrozeni. A ne da se bore za Doneck. Od tih 24 miliona,23 milion boli k..a za Donbas i Ukrajinu.
Nije to ukupan broj, opet lupetate. imaš 450 000 vojnih regruta trenutno a oni ne ulaze u taj broj.

Zašto lupate cifre napamet?
 
Gomila tehnike ako se vratiš unazad videćeš da sam pisao da su u pozadini (od početka sukoba) i da čekali znak da krenu. Napokon su mrdnuli sa te tačke i to je već najava za nešto krupno.

Zato kažem, strpljenje.
to sve sto ti govoris se plasira vec zadnjih mesec dana kako to da jedna ozbiljna sila kao rusija nije imala naprimer 20 hiljada vojnika za ne daj boze da zatreba ako pukne negde front to mi zvuci tako neozbiljno i glupo da nemam reci
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top