Xicor
Iskusan
- Poruka
- 5.382
Rusi nisu usli u Donbas pre 8 godina. Nemojte to da zaboraviteRusi su ušli u Donbas pre 8 godina i anektirala Krim. Oni su tad počeli invaziju. To je činjenica koju bi neki hteli da zaboravimo.
Rusi nisu usli u Donbas pre 8 godina. Nemojte to da zaboraviteRusi su ušli u Donbas pre 8 godina i anektirala Krim. Oni su tad počeli invaziju. To je činjenica koju bi neki hteli da zaboravimo.
Gde to vidis,po ovoj mapi idu po sredini ne po bokovima sta ako budu zatvoreni??Rasulo u ruskoj odbrani.
Tišina veverice malena, ne smijes da se izijasnišRasulo u ruskoj odbrani.
Rusi su gotovi, prekasno je za bilo kakvu konsolidaciju jer Ukrajinci brze napreduju nego sto Rusi registriraju sto se dogadja. Ukrajinci im nece dati sansu da se konsolidiraju, znaju da ako stanu ofanziva je propala. Zato vjerujem da ce sad poslati vecinu toga sta imaju da guraju dalje sve do granice.Gubitkom Volhovog Jara desno krilo Izjumske grupacije prema Hrkovu se raspalo. Ukri su bez ikakvog razmisljanja o pozadini krenuli u trk na Krupjansk, trenutno su izbili na Oskolsku akomulaciju na prilazima Krupjansku. Iza sebe su ostavili jednice DTG koje vrse napada na Ruske jedinice u pozadini . Ruske trupe su dezorijentisane i to izaziva paniku. Sto bi se reklo Urki su napravili dar-mar.
Medjutim ako Ukri u toku strasnjeg dana ne uvedu ozbiljne snage i ne ociste pozadinu vrlo lako im se moze dogoditi klanica
Jer cim se Rusi konsoliduju i uvezu avijaciju i artiljeriju sa jediniciama na terenu Ukrjianske jeidnice bice izlozene unistenju.
Dakle Ukri su Uradili ono sto i Rusi u Februaru.
U prilog mojoj tvrdnji ide cinejnica da Rusi nemilice polivaju Cugajev koji je glavna logisticka baza Ukro vojske na Izjumskom pravcu i glavno meujesot akomulacije snaga ove ofanzive.
U jutro ce se sve znati.
Tvrdim da ce napad biti likvidiran za 48 sati
Ако војском не комадују руске врзије благоја аџића,кукањаца,милошевића и осталих комунистичких асова.
Бојим се да је тако јер да није не би се десила ова војничка брука епских размера
koji su ukrajinci dobili na čuvanje dok su bili u SSSRu. Nisu dobro čuvali pa su morali da vrate.Rusi su ušli u Donbas pre 8 godina i anektirala Krim.
‼🇷🇺🇺🇦 Лансирање ракете из области Херсон
Видео снимци снимљени од стране ВСУ
Tamo je već klanica, Iskanderi, Kalibri, TOS1, prže sve živo ispred sebe.Gubitkom Volhovog Jara desno krilo Izjumske grupacije prema Hrkovu se raspalo. Ukri su bez ikakvog razmisljanja o pozadini krenuli u trk na Krupjansk, trenutno su izbili na Oskolsku akomulaciju na prilazima Krupjansku. Iza sebe su ostavili jednice DTG koje vrse napada na Ruske jedinice u pozadini . Ruske trupe su dezorijentisane i to izaziva paniku. Sto bi se reklo Urki su napravili dar-mar.
Medjutim ako Ukri u toku strasnjeg dana ne uvedu ozbiljne snage i ne ociste pozadinu vrlo lako im se moze dogoditi klanica
Jer cim se Rusi konsoliduju i uvezu avijaciju i artiljeriju sa jediniciama na terenu Ukrjianske jeidnice bice izlozene unistenju.
Dakle Ukri su Uradili ono sto i Rusi u Februaru.
U prilog mojoj tvrdnji ide cinejnica da Rusi nemilice polivaju Cugajev koji je glavna logisticka baza Ukro vojske na Izjumskom pravcu i glavno meujesot akomulacije snaga ove ofanzive.
U jutro ce se sve znati.
Tvrdim da ce napad biti likvidiran za 48 sati
Zasto Kutuzova, dovoljna je i TNk od 0,2 ili 0,5 kt iz drvene kutije svaki Pion moze da je ispali i da oduvaju bilo koji napad Ukro mrava.I meni je slepac Blagoje pao na pamet. To je bio veliki imbecil. Više ne verujem da Rusi mogu ovaj rat privesti nekakvom korisnom kraju. Jedino ako ne izvuku nekog Kutuzova iz podruma. Evo, tek sad počeli da koriste avijaciju malo ozbiljnije. Zaista, ovo postaje ozbiljna bruka za Ruse.
Rusi su gotovi, prekasno je za bilo kakvu konsolidaciju jer Ukrajinci brze napreduju nego sto Rusi registriraju sto se dogadja. Ukrajinci im nece dati sansu da se konsolidiraju, znaju da ako stanu ofanziva je propala. Zato vjerujem da ce sad poslati vecinu toga sta imaju da guraju dalje sve do granice.
Rusi su za ovaj rat angazirali premalo vojske koja mora pokrivati preveliko bojiste i zato je nastupio domino efekt. Jednostavno je nemoguce toliko razvucenom vojskom izdrzati koncentrirane napade Ukrajine.
Ne treba napominjati koliko ce ovo motivirati Ukrajince, sad ce se svaki od njih boriti za trojicu jer je ovaj put stvarno doslo do preokreta.
Ruska avijacija je bila aktivna svo vrijeme i nisu nista postigli ni kad je sva takticka i druga prednost bila na strani Rusa.
Sad je samo pitanje koliko snage ima Ukrajina da dalje napreduje, ako se prerano potrose postoji opasnost da Rusi jednakom brzinom sve povrate, ali mi to u ovom trenutku djeluje malo vjerojatno. Nisu Ukrajinci glupi i ne vjerujem da bi se usudili za ofanzivu da nisu predvidjeli koliko im je svega potrebno da napadaju na duze vrijeme. Skupljali su vojnike i sredstva mjesecima za ovaj udarac, a Rusi su im to olaksali svojom glupom taktikom.
Pregazili su ih doslovno, sad vidimo koliko su neozbiljna sva ona Konasenkova dnevna izvjescivanja.
Podsjeca me neodoljivo na Jamie Shea 1999 kad je izvjescivao o unistenoj srpskoj tehnici.
Mogu da hoce. Ali to podrazumjeva slanje daleko vise vojske i tehnike, zracne udare po svim prometnicama, trafo postrojenjima, repetitorima, rusenje svih mostova i unistenje zeljeznice sve do poljske granice, unistenje centara veze itd. ali oni umjesto toga trupe salju na daleki istok da vjezbaju sa Kinezim i Indijcima.I meni je slepac Blagoje pao na pamet. To je bio veliki imbecil. Više ne verujem da Rusi mogu ovaj rat privesti nekakvom korisnom kraju. Jedino ako ne izvuku nekog Kutuzova iz podruma. Evo, tek sad počeli da koriste avijaciju malo ozbiljnije. Zaista, ovo postaje ozbiljna bruka za Ruse, mada mislim da je ova ukrajinska ofanziva oko Izjuma već ugašena.
U kojem ti filmu zivis covjece? Zar ne vidis sto se dogadja?
Nemam pojma, i ovi uspjesi ukrajinske vojske u zadnjih sedam dana me sokiraju. Ali hajde, slobodna teritorija ce biti puno veca nego prije dva dana…A sta ti mislis da ce da bude da i mi pribelezimo ?
Није до војске проблем. Проблем је са онима који командују истом,а поставља се и оправдано питање о мотивима оваквог начина командовања и контроле на стратегијском и тактичком нивоу командовања? За кога и чије интересе раде ти људи?I meni je slepac Blagoje pao na pamet. To je bio veliki imbecil. Više ne verujem da Rusi mogu ovaj rat privesti nekakvom korisnom kraju. Jedino ako ne izvuku nekog Kutuzova iz podruma. Evo, tek sad počeli da koriste avijaciju malo ozbiljnije. Zaista, ovo postaje ozbiljna bruka za Ruse, mada mislim da je ova ukrajinska ofanziva oko Izjuma već ugašena.
Није до војске проблем. Проблем је са онима који командују истом,а поставља се и оправдано питање о мотивима оваквог начина командовања и контроле на стратегијском и тактичком нивоу командовања? За кога и чије интересе раде ти људи?
Угашена не угашена ова офанзива није могла нити смела да промакне ни цивилним и војним обавештајним службама.
Ако одговорнима у ланцу командовања не буде летала глава или у најгорем случају не добију дебеле робије биће још једна потврда да не раде за интересе руске државе и народа и да свесно подривају борбену готовост оружаних снага.
Није до војске проблем. Проблем је са онима који командују истом,а поставља се и оправдано питање о мотивима оваквог начина командовања и контроле на стратегијском и тактичком нивоу командовања? За кога и чије интересе раде ти људи?
Угашена не угашена ова офанзива није могла нити смела да промакне ни цивилним и војним обавештајним службама.
Ако одговорнима у ланцу командовања не буде летала глава или у најгорем случају не добију дебеле робије биће још једна потврда да не раде за интересе руске државе и народа и да свесно подривају борбену готовост оружаних снага.
Sunce te grijalo isto je tako ne budi primjereno pričao Hitler pa mu se posraše na Rajhstag a sa zastavom obrisaše šoopak.Rusi su gotovi
Rusi su za ovaj rat angazirali premalo vojske koja mora pokrivati preveliko bojiste i zato je nastupio domino efekt. Jednostavno je nemoguce toliko razvucenom vojskom izdrzati koncentrirane napade Ukrajine.
Ne treba napominjati koliko ce ovo motivirati Ukrajince, sad ce se svaki od njih boriti za trojicu jer je ovaj put stvarno doslo do preokreta.
Ruska avijacija je bila aktivna svo vrijeme i nisu nista postigli ni kad je sva takticka i druga prednost bila na strani Rusa.
Sad je samo pitanje koliko snage ima Ukrajina da dalje napreduje, ako se prerano potrose postoji opasnost da Rusi jednakom brzinom sve povrate, ali mi to u ovom trenutku djeluje malo vjerojatno. Nisu Ukrajinci glupi i ne vjerujem da bi se usudili za ofanzivu da nisu predvidjeli koliko im je svega potrebno da napadaju na duze vrijeme. Skupljali su vojnike i sredstva mjesecima za ovaj udarac, a Rusi su im to olaksali svojom glupom taktikom.
Pregazili su ih doslovno, sad vidimo koliko su neozbiljna sva ona Konasenkova dnevna izvjescivanja.
Podsjeca me neodoljivo na Jamie Shea 1999 kad je izvjescivao o unistenoj srpskoj tehnici.