Rusija osudila Srbina za špijunažu za SAD

Oberst_simon

Primećen član
Poruka
595
SUD U MOSKVI osudio je državljanina Srbije Aleksandra Đorđevića na osam godina zatvora zbog špijunaže za SAD. Đorđević je pokušao prodati informacije o ruskom vojnom kompleksu Arena. Agencija navodi da je sud proglasio Aleksandra Đorđevića krivim za izdaju države, prenosi B92.

Istraga je utvrdila da je od proljeća do zime 1998. godine Đorđević sakupljao informacije o ruskim vojnim kompleksima Arena, Blokada, Hrizantema-S, Iskander i raketi R-500, koje predstavljaju državnu tajnu.

Po zadatku američkog državljanina špijunirao ruske vojne komplekse

U priopćenju navodi se kako je to činio po zadatku američkog državljanina koji je vodio strana trgovačka poduzeća koja su radila u interesu obavještajne službe Ministarstva obrane SAD-a. Tijekom istrage, Đorđević je djelomično priznao krivicu, priznajući da je skupljao, čuvao i predao informacije o kompleksu Arena i da je skupljao ostale podatke namijenjenih predaji državljaninu SAD-a.

Đorđević se skrivao do studenoga 2007. godine, kada je uhićen na moskovskom aerodromu na osnovu federalne potjernice zbog špijunaže. Zahvaljujući složenoj akciji ruske vojne sigurnosnoobavještajne službe, Đorđević je namamljen u Rusiju, gdje je uhićen i izveden pred sud. http://www.index.hr/vijesti/clanak/rusija-osudila-srbina-za-spijunazu-za-sad/455564.aspx
 
a odakle znas da je imao bas bracu (a ne sestru ili jedinac recimo )i jos da je bas njih prodao:think: mislim u clanku ne kaze nista o porodicnom stanju doticnog :confused:
Па зар не видиш да је човек имао тетку у Америци, којој је цинкарио своју браћу ради новца, а то није лепо, тако да ће сад браћа да га науче памети да не ради више то. ;)
 

Back
Top